Temperatura de la dinti?

Buna,
Am si eu o intrebare la voi. Bebelusul meu in varsta de aproape 6 luni a facut ieri temperatura, a juns chiar si la 39,1. Am fost cu el la dr. intr-un suflet si nu avea nimic nici in gat, nici la plamani , nici la urechi. Gingia de sus este intr-adevar rosie si nu suporta sa il atingi. Dr. a fost de parere ca este de la dinti. mi-a zis sa-i dau nurofen si eferalgan alternativ.
azi-noapte nu a mai facut deloc temperatura si nici in cursul zilei, pana acum, spre seara cand a facut 38,2 , iar dupa ce i-am dat nurofen i-a scazut. dar toata ziua a avut 5 scaune din care doua mai apoase, iar celelalte au fost normale si s-a si iritat la fundulet.
sunt normale aceste simptome numai din cauza aparitiei dintilor sau ar putea fi vorba chiar de o enterocolita?
va rog, daca ati mai trecut cineva prin asa ceva, da-ti-mi un sfat, ca am inima stransa si nu stiu ce sa mai fac.
adriana, mama lui gabriel (28.09.2007)
Raspunsuri

gabitaco spune:
sa nu fie o enterocolita virala.
E prea mare temperatura sa fie de la dinti.
Urmareste scaunele si vezi sa fie bine hidratat.
Fetita mea nu a facut niciodata febra de la eruptiile dentare.
Gabriela si Mateea Ioana
Povestea nasterii

susur spune:
Teoria spune ca nu se face febra de la dinti dar practica pe 3 copii mi-a aratat ca da, se face chiar si 39.Saptamana trecuta am patit exact ca tine ca apoi sa descopar gingia de jos cu doua perlutze.Un copil nu a facut niciodata febra la eruptii iar doi au facut mereu.

adaca spune:
Adriana mi se pare cam mare temperatuta 39,1.
Vreau sa-ti spun ca unul din gemeni imi tot facea febra 39,5 si de regula seara (avea 10 luni). Dr. mi-a spus ca rosu in gat si i-a dat antibiotic Augumentin. Dupa 7 zile de tratament apare din nou aceasi temperatutra. Am mers la alt doctor si am aflat ca bebelusul meu avea infectie urinara. Asa ca eu zic sa intrebi si alt medic.
Ade cea mai fericitasi DARIUS, CAIUS si RARES
www.flickr.com/photos/14340770@N02" target="_blank">GAZELE MELE

susur spune:
Asa este, in cazul febrei nu se cauta doar de rosu in gat si urechi , la noi primul lucru a fost montarea de cateter sa scoatem pipilica pt testul de urina .Pana la urma am plecat acasa cu mainile in buzunar ca tot nu am gasit cauza febrei.Apropo oare se poate face febra la constipatie?Bebele era constipat in perioada aia

afibebe spune:
mi se pare cam mare temperatura ca sa fie de la dinti.
si Cristi a facut temperatura insa nu mai mult de 38,4.
multa sanatate.
AFIBEBE mamica fericita de Cristian Nicolae 22.08.2007
cristi
sunt mare

brazuca25 spune:
Am trecut prin acelasi lucru luni seara si dimineata fata avea aproape 40 febra si tremura toata. Diagnostic la urgenta: enterocolita si infectie urinara.
Febra de la dinti nu ajunge pana la 39 (in teorie).
mamik de Denisa Maria (20.07.2007)
www.flickr.com/photos/brazuca22/2149302612/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra
M-am facut fata mare

adriana30 spune:
va multumesc. vad ca scaunele au redevenit normale, dar temperatura ba scade, ba creste. nu a mai trecut de 38,5. la infectie urinara nu m-am gandit. o sa merg astazi sa consult un alt dr. si o sa-i fac si o urocultura.
multa sanatate.

Deborah77 spune:
Asa spune teoria. Practica insa..... de 3 ori, la interval de vreo 4 luni, a facut aproape 40 de grade. Fara alte simptome. Si a trecut in max 2 zile. De fiecare data au urmat niste dintisori. La canini a fost cel mai rau, ca avea si frisoane.

mihaelabala spune:
De la eruptia dentara temperatura nu depaseste 38.5 si nici diareea nu este de la dinti.
Scaunele pot sa fie mai moi si mai mullte ,dar nu diaree.
Foloste antitermice si daca nu apare altceva ,lasa-l!

andruskandu spune:
Buna!
Si Andrei a facut febra mare de la dinti.
Pe 1 ianuarie vin de la serv. (am lucrat de revelion) si-l gasesc cu 39.5*C. Da-i cu nurofen si paracetamol alternativ. Au urmat momente de criza cu urlete, nici nu ma lasa sa-i bag mana in gurita. Ce sa mai zic ca a trebuit sa-i pasez mancarea.
De-abia a doua zi am reusit sa vad un mic coltisor de masea.
A treia zi i-a disparut si febra, si-a revenit, ca si cum nimic nu s-a intamplat.
De cate ori i-a iesit vreun dinte, mi-a facut febra, care depasea 39.
Pupici
Andreea lui
Andreiut Puiut