Taxe ilegale in invatamantul de stat
Raspunsuri - Pagina 3
cici spune:
Eu am depus dosarul pentru clasa I ,deci urmeaza ca fetita mea sa mearga la scoala din toamna.Cand am mers sa depun dosarul ,directoarea se grabea ,si probabil a omis sa-mi spuna ce le spune tuturor parintilor care nu au domiciliul in zona scolii respective,si anume ca trebuie sa plateasca o taxa de cca 250 ron.
Cu siguranta la toamna voi fi si eu luata in primire, chiar eram curioasa cat de legala e si o astfel de taxa.
capcaunul spune:
Art. x Fondurile pentru acordarea burselor de la bugetul de stat sunt repartizate institutiilor de invatamant superior de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii, proportional cu numarul studentilor de la cursurile de zi, invatamant de scurta durata , invatamant de lunga durata, invatamant de studii aprofundate si master.
Art. y Numarul de burse alocate ( de performanta, de merit, de studiu ) se distribuie in ordinea descrescatoare a mediilor, in limita bugetului alocat fiecarei facultati/departament.
Art. z Cuantumul burselor ce reprezinta sume nete achitate in numerar se stabilesc semestrial de catre Senatul Universitatii.
Fiecare universitate are un regulament de acordare a burselor ce cuprinde articole similare celor de mai sus si multe altele legate de criterii, norme, etc.
Edit: Precizari OT la cererea lui XIO
XIO spune:
Multam , capcaune! Ne-ai scos din cateva dileme pe mine si pe colegi.
Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
akella spune:
quote:
Originally posted by cici
Eu am depus dosarul pentru clasa I ,deci urmeaza ca fetita mea sa mearga la scoala din toamna.Cand am mers sa depun dosarul ,directoarea se grabea ,si probabil a omis sa-mi spuna ce le spune tuturor parintilor care nu au domiciliul in zona scolii respective,si anume ca trebuie sa plateasca o taxa de cca 250 ron.
Cu siguranta la toamna voi fi si eu luata in primire, chiar eram curioasa cat de legala e si o astfel de taxa.
casuta cu pitici
Cici, ce anume reprezinta taxa respectiva? Contravaloarea transportului elevilor? Sau ce ti s-a spus?
Xio, capcaunul ti-a dat raspunsul dorit; este si cel corect.
viviana spune:
Este voie sa se stranga fonduri pentru clasa si pentru scoala. Dar aceste fonduri nu au voie sa fie stranse sau propuse de catre cadrele didactice.
La scoala la fata mea le folosim asa - fondul clasei - : materiale didactice la clasa (de ex, pentru educatia tehnologica, etc.), diverse bombonele pentru stimulare si apreciere, cadouri pentru copii" Mos Nicolae, 1 iunie, diplome de sfarsit de an (diplomele date anul trecut de catre minister erau trase la copiator a/n)
Din fondul scolii se cumpara hartie igienica, sapun, dezinfectant pentru baie iar anul trecut ne-a revenit o suma destul de maricica pentru a pune jaluzele verticale in clase. Scoala a avut bani pentru zugravit cladirea pe dinafara, pe dinauntru, termopane, banci noi, etc.
Eu zic ca aceste fonduri sunt foarte utile atat timp cat stii si ti se spune pe ce sunt folosite. La noi nu au fost niciodata obligatorii si nu li s-au impus nimanui, iar copiii celor care nu avut bani sa dea nu au avut de suferit.
Ba, mai mult de atat din fondul clasei s-au cumparat carti, culegeri si cadouri si pentru cei care nu au avut resurse sa contribuie cu bani.
Iar cine spune ca fondul este o reminiscenta ceausista greseste. Este perfect normala si benefica implicarea comunitatii locale.
Ganditi-va ca in cativa ani se va merge pe descentralizare iar comunitatea locala va avea un cuvant de spus.
Reminiscenta ceausista este metoda prin care ti se impune sau tratamentul care, uneori, un cadru didactic il aplica copilului sau parintelui care nu a contribuit.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
cici spune:
quote:
Originally posted by akellaquote:
Originally posted by cici
Nu se asigura transport,nici nu e cazul, e o taxa ,zic eu <inventata >,pentru ca nu am ales scoala cea mai aproape de noi.
Cici, ce anume reprezinta taxa respectiva? Contravaloarea transportului elevilor? Sau ce ti s-a spus?
Xio, capcaunul ti-a dat raspunsul dorit; este si cel corect.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
http://community.webshots.com/user/miana_dragnea