Taxe ilegale in invatamantul de stat

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zfcristina spune:

quote:
Originally posted by DianaR

Taxa de inscriere nu ni s-a cerut. Dar fondul clasei da. Si n-am primit nici o chitanta. Dar nici n-am avut pretentia la una. Din banii dati le-au cumparat jucarii, materiale didactice, mobilier, mocheta... Normal ar fi sa nu mai dam noi nici un ban, dar cand fodurile de la minister sunt putine, ce poti face? Nu cred sa existe gradinita unde sa nu se ceara fondul clasei.

Akella, felicitari ptr initiativa si succes!

Ne gasiti la concursul clipe de viata 2007:
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=16" target="_blank"> Doi pitici intr-un lighean si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=6" target="_blank">A venit primavara1 Vlad alergand in ploaie!

Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06) Filmulete

La gradinita unde am eu copilasii nu ni s-a cerut NICIODATA niciun fond al clasei, nicio taxa de inscriere sau reinscriere.Gradinita este super ok din toate punctele de vedere, anul acesta le-au cumparat patuturi noi, vor sa le cumpere si televizoare pt fiecare grupa in parte etc...
Singura data in care am dat bani in afara banilor pt mancare si a optionalelor a fost cand au avut nevoie de o combina pt a o folosi la serbari.

Cristina , mami de cei mai frumosi si iubiti copii de pe pamant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Cristina, ma bucur sincer ca sunteti la o gradinita serioasa - asa ar trebui sa mearga toate.
Cazul gradinitei noastre e cu atat mai trist cu cat, in cadrul ei exista o grupa speciala - pentru copii cu handicap... Da, o sa-mi spuneti, dar copiii/persoanele cu handicap beneficiaza de tot felul de gratuitati si facilitati... Lucrurile nu stau chiar asa din pacate... Sunt aici copii necajiti, cu afectiuni grave si ai caror parinti au plecat unde au vazut cu ochii, lasandu-i in grija bunicilor... Si acesti copii, ca si ceilalti din gradinita, platesc aceste "taxe"... Nici nu vreau sa-mi inchipui cat de greu le este familiilor unora dintre ei sa plateasca milionul cu pricina, pe langa hrana lunara, paza si nelipsitele rechizite anuale (ca la fiecare inceput de an, fiecare parinte primeste un listoi cat toate zilele cu diverse rechizite, CD/DVD-uri si jucarii de cumparat...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mhldvrc spune:

CD/DVD-uri???????????? Ce fac cu ele? Daca fiecare parinte aduce pentru copilul lui, va dati seama cate se strang.
Un fond al clasei imi cereau si mie pe vremuri cand mergeau copiii mei la gradinita, dar nu era prea mare niciodata si ceva rechizite trebuia sa duc si eu pentru cei mici.

de si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Fondul clasei/grupei e de pe vremea odiosului.
acum, insa, am auzit ca sunt bani alocati invatamantului de stat, doar ca nu toti directorii se inghesuie, unii sunt prea comozi sa se implice in asa ceva. iar daca nu faci nimic...banii nu vin pe tava.
E groaznic unde s-a ajuns cu inv. de stat. iar daca duci copilul la privat esti privit cu invidie, te considera fitzos si alte chestii.

_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mhldvrc
CD/DVD-uri???????????? Ce fac cu ele? Daca fiecare parinte aduce pentru copilul lui, va dati seama cate se strang.
Un fond al clasei imi cereau si mie pe vremuri cand mergeau copiii mei la gradinita, dar nu era prea mare niciodata si ceva rechizite trebuia sa duc si eu pentru cei mici.

de si

Da, CD-uri cu cantecele/povesti pentru copii sau DVD-uri cu filme de desene animate - dupa posibilitatile parintilor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nici la gradinita la care am fost eu (de stat) nu s-au percpeut nici un fel de taxe.

Akela , eu sunt la facultate de stat. Stiu ca la private se percep ce taxe stabileste "seful" , dar aici taxele pentru restantele din re re-uri de exemplu , taxa aia d 3 mil. daca nu faci inscrierea pana in ziua Z , sunt perfect legale?
Si mai am o intrebare: cine stabileste cat sa fie bursa si de la ce medie? Ca teoretic la noi este de la 8,50 , dar semestrul de iarna de exemplu cea mai mica medie cu bursa a fost 9,20
mersi!

Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zfcristina spune:

quote:
Originally posted by akella

Cristina, ma bucur sincer ca sunteti la o gradinita serioasa - asa ar trebui sa mearga toate.
Cazul gradinitei noastre e cu atat mai trist cu cat, in cadrul ei exista o grupa speciala - pentru copii cu handicap... Da, o sa-mi spuneti, dar copiii/persoanele cu handicap beneficiaza de tot felul de gratuitati si facilitati... Lucrurile nu stau chiar asa din pacate... Sunt aici copii necajiti, cu afectiuni grave si ai caror parinti au plecat unde au vazut cu ochii, lasandu-i in grija bunicilor... Si acesti copii, ca si ceilalti din gradinita, platesc aceste "taxe"... Nici nu vreau sa-mi inchipui cat de greu le este familiilor unora dintre ei sa plateasca milionul cu pricina, pe langa hrana lunara, paza si nelipsitele rechizite anuale (ca la fiecare inceput de an, fiecare parinte primeste un listoi cat toate zilele cu diverse rechizite, CD/DVD-uri si jucarii de cumparat...).

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Am mai auzit si de la alte persoane cum ca ar plati si paza la gradinita. Si noi avem paza( de la ... nu-i dau nume sa nu zica cineva ca fac reclama ascunsa), dar nu o platim noi.

Cristina , mami de cei mai frumosi si iubiti copii de pe pamant

Mergi la inceput

Xio, si facultatile de stat au dreptul de a percepe unele taxe. Lasa-ma, te rog, pana maine sa-ti dau un raspuns complet si corect la intrebare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by XIO
Akela , eu sunt la facultate de stat. Stiu ca la private se percep ce taxe stabileste "seful" , dar aici taxele pentru restantele din re re-uri de exemplu , taxa aia d 3 mil. daca nu faci inscrierea pana in ziua Z , sunt perfect legale?

Taxele pentru restante sunt perfect legale. Gratuitatea invatamantului se intinde doar pe durata unui ciclu normal de scolarizare. Repetarea unui an, diferentele, tot ceea ce este in plus fata de traseul normal al unui student se taxeaza.
quote:

Si mai am o intrebare: cine stabileste cat sa fie bursa si de la ce medie? Ca teoretic la noi este de la 8,50 , dar semestrul de iarna de exemplu cea mai mica medie cu bursa a fost 9,20

Conform autonomiei universitare fiecare institutie superioara de invatamant isi stabileste taxele, bursele, criteriile de acordare, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

quote:
Originally posted by XIO

Taxele pentru restante sunt perfect legale. Gratuitatea invatamantului se intinde doar pe durata unui ciclu normal de scolarizare. Repetarea unui an, diferentele, tot ceea ce este in plus fata de traseul normal al unui student se taxeaza.
quote:

Conform autonomiei universitare fiecare institutie superioara de invatamant isi stabileste taxele, bursele, criteriile de acordare, etc.

multumesc de informatii. Dar mai am o intrebare Banii de bursa vin de la stat? Si daca da , este aceeasi suma alocata pt. toate universitatile?

Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput