PENTRU MARIUS-URGENT !!!!

PENTRU MARIUS-URGENT !!!! | Autor: monval

Link direct la acest mesaj

Buna ziua Marius,
am o problema la servici, mi-am luat concediu fara plata 6 luni imediat dupa terminarea celor doi ani de crestere a copilului. Acum cind am vrut sa-mi prelungesc cu inca 6 luni deoarece nu am gasit loc la cresa pentru copil si nu am cu cine sa-l las, de la servici mi-au spus ca nu am voie sa-mi iau concediu fara plata mai mult de sase luni.EU stiam ca am dreptul la un an fara plata dupa ce termin cei doi ani de C.I.C. Lucrez intr-o institutie bugetara.
Spune-mi te rog daca am dreptate sau nu, si daca poti sa-mi dai alaturi nr. legii pentru a le trimite celor de la contabilitatea institutiei.

Multumesc anticipat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da ai dreptul conform art. 62 alin 1 din CCMN 2007-2010

ART. 62

(1) Īn afara concediului legal platit pentru īngrijirea copiilor īn varsta de pana la doi ani, salariata mama poate beneficia de īnca un an concediu fara plata.

(2) Pe perioada īn care salariata se afla īn concediul prevazut la alin. 1, nu i se va putea desface contractul de munca, iar īn postul sau nu vor putea fi angajate alte persoane, decāt cu contract de munca pe durata determinata.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Sunt de acord cu Marius, DAR depinde si de ce in fel de instituie bugetara lucrezi, intrucat exista categorii de personal bugettar caruia nu i se aplica prevederile contractului colectiv de munca.
In acest caz exista prevederi in legi speciale. A se vedea de ex. H.G. 1578/2002 conform caruia politistii (adica tot bugetari) au dreptul la maxim 90 de zile concediu fara plata.

Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)

Mergi la inceput