Mamici de mai-iunie 2008 (47)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Sis, pai mergem impreuna, draga mea, la KIDEX.
Mai beneficiez si eu de sfaturi. Luam ce ne mai lipseste.

Laurita 32+, , Mircea
http://community.webshots.com/album/562083968mYhBWe?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

quote:
Originally posted by aimee79
Fetelor voi ce credeti e ok sa merem cu bb la mare in august anul asta? ar avea cam 3 luni....rau nu cred ca ii va face....???????

Aimee, parerea mea este ca te poti duce cu bebe la amre la varsta aceea, important este sa nu il tii pe plaja la ore "periculoase", nici macar la orele la care stateai tu. noi oricum astatea de pe la 8 pana pe la 10, maxim 11, iar dupa amiaza ieseam dupa ora 16. cand am fost cu alexandru (si prima data am fost cand avea un an si jumatate) am stat si mai putin. plus ca am ales sa mergem in septembrie, cand nu mai era chair asa de cald.

eu am vazut bebelusi la mare; bine, unii parinti erau inconstienti si ii tineau toata ziua. dar erau altii care emrgeau pe plaja dis de dimineata 9si asa bebe se trezeste devreme) si la maxim 8:30-9:00 erau in camera. apoi mai ieseau seara, dupa ora 18:00-19:00.
briza marii face foarte bine bebelusuli. alexandru a racit in primul an cam la fiecare doau saptamani (deee, beneficiile gradinitei), dar dupa ce l-am dus la mare sitauatie s-a imbunatatit considerabile (racea cam la doua luni). si prima daca cand am pelcat la amre am mers cu antibioticul dupa noi, era racit. evident ca am intrebat medicul daca sa mai emrgem sau nu si a zis ca putem sa emrgem

deci, eu zic ca probleme cu caldura si bebe nu sunt, atata timp cat nu il tii pe plaja la ore "periculoase". in plus, merita sa profiti din plin de perioada asta cand este inca mic, are hrana "la purtator", nu trebuie sa gatesti piureuri sau mai stiu eu ce, nu trebuie sa alergi dupa el printre mesele restaurantului (asa am facut noi cand avea alex 1 an si jumatate; dintr-o saptamna, nu am mancat nicodata fata in fata la restaurant: unul manca si celalalt alerga dupa copil).

si noi vrem sa mergem undeva la mare, desi stam tare prost cu ziele de concediu. dar de fugit vreo 4 zile, tot fugim. nu stim inca unde, dar sapam de zor pe internet, poate gasim ceva ce ne convine ca locatie si timp (pt ca deja este cam tarziu, nu prea mai gasim liber ce vrem noi).

Dana 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

Fetelor mersi de suport.
Aimee de unde comanzi tu bunataturi din astea yummie, ca la chinezesc eu merg pe mana templulsoarelui care are o mancare buna, comand de la ei de ani de zile, doar ca il aduc in 2 ore minim.
Insa nu stiu alte locuri de unde sa comand ceva bun, daca mi se mai arata, sau o fi nevoie vreodata. Poate imi recomanzi ceva.

Am luat numai grosul, dar tot tb sa bag aspiratorul ca sa scot din colturi greu de accesat praful, dar il astept pe sotul meu, care oricum o sa ma certe ca mi-a zis sa nu fac nimic.
Sper ca il spaguiesc cu chinezesc.

Noemi, mami de Edvin Sebastian 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Fetele, va urez o seara placuta si ne auzim luni de dimineata (probabil la un nou capitol dupa cum va stiu eu harnice la scris !)...

Gabriela 31+ cu AMR 9 sapt...
si Stefan David (8 Iulie 2004)Poze

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aimee79 spune:

Simona si Dana, multam ca ne povestiti din experientele voastre
sa vedem...oricum daca nu la mare poate vom merge pe la Govora ca tata are pensiune acolo si merem pe la strand...mai e pana acolo insa.

Alexandra 35+
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Aimee79

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aimee79 spune:

quote:
Originally posted by socrate

Fetelor mersi de suport.
Aimee de unde comanzi tu bunataturi din astea yummie, ca la chinezesc eu merg pe mana templulsoarelui care are o mancare buna, comand de la ei de ani de zile, doar ca il aduc in 2 ore minim.
Insa nu stiu alte locuri de unde sa comand ceva bun, daca mi se mai arata, sau o fi nevoie vreodata. Poate imi recomanzi ceva.

Am luat numai grosul, dar tot tb sa bag aspiratorul ca sa scot din colturi greu de accesat praful, dar il astept pe sotul meu, care oricum o sa ma certe ca mi-a zis sa nu fac nimic.
Sper ca il spaguiesc cu chinezesc.

Noemi, mami de Edvin Sebastian 32+

Socrate eu comand la un restaurant Antik se numeste, dar sunt din Craiova... si au si niste clatite....hihihi...deci in 4-5 ore ar ajunge la tine...si eu as papa niste chinezarii, dar la noi e un sg restaurant cu specific...si in ala nu am incredere....deci...

Ai grija nu te obosii prea tare...in ceea ce priveste mituirea lui tati....tre'sa mearga si eu am facut cate ceva azi...si am facut si o placinta cu branza (favorita lui) si a mers...

Alexandra 35+
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Aimee79

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Salutare burticuti

hai ca ma repet dar am fost la mare cu bebe de 4 luni. intii am fost la predeal o saptamina, am urcat cu telefericul la babele, am stat putin acolo si am coborit inapoi.
la mare am stat o saptamina, stateam toata ziua pe plaja, la prinz veneam in camera sa dormim, oricum el lua somn instant la plaja, parca ii dadeam somnifer. in rest, statea in carut sau pe sezlong si privea fascinat in jur.
nu-mi placea seara in Eforie N ca erau date la maxim boxele de la toate tonetele, gheretele, restaurantele, barurile si teplimbai intr-o galagie infernala de manele

nu stiu daca asta e ideea de concediu pentru romani dar se speria copilul si trebuia sa ne plimbam pe strazi intunecate.

asta a fost singurul lucru de reprosat. copilul e cuminte la 3 luni doarme mult, ii dadeam doar piept nici macar apa ca nu accepta biberonul.il aalaptam pe plaja ca ma acopeream cu un scutec si totul a fost ok!

se mirau aia pe la vila unde am stat ca e bebe mic dar mai erau niste straini la parter (sa va luati camera la parter ca e mai comod pt carut)si apoi s-a facut parcare da caruturi in hol parca era expozitie erau mereu 3-4 bucati!
nu s-a imbolnavit, am avut aer conditionat in camera, il spalam in ligheanul adus de acasa cu dusul, aici se merge cu bebe de la o luna in concediu. ai facilitati oriunde: masa de schimbat pt bebe ...
deci e indicat si de dr. sa mergi la mare pt efectele benefice ale aerosolilor de dimineata si de seara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilviaPop spune:

A fost sotul la medicul de fam sa-mi dea hartia aia pt concediu prenatal. Si i-a dat doar pe cateva zile( pana la sfarsitul lunii martie), cica tb sa merg lunar sa imi dea. Asa e si la voi sau vrea spaga lunar?
Fetelor, eu am ajuns rau de tot.. nu-mi mai ajunge un semafor sa traversez strada

http://bd.lilypie.com/aiOCp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Silvia, asa e regula cica, trebuie sa mergem lunar la medicul de familie pt concediul prenatal. E un sistem de doi bani pe care eu il urasc!

Si stai linistita ca eu sunt mai rau: din sufragerie pana la baie trebuie sa fac escala la bucatarie sa ma odihnesc...si nu exagerez prea mult spunand asta. Cred ca se trage de la statul prea mult acasa, nu mai am conditie fizica, peste care s-a siprapus sarcina din ce in ce mai mare plus usoara anemie. Azi mi-a luat trei ore sa spal cateva vase: spal farfuriile, pauza, tacamuri, pauza, oale, pauza si tot asa, altfel nu mai merge.

O seara placuta!

Alina 33+ Vlad

http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

quote:
Originally posted by SilviaPop

A fost sotul la medicul de fam sa-mi dea hartia aia pt concediu prenatal. Si i-a dat doar pe cateva zile( pana la sfarsitul lunii martie), cica tb sa merg lunar sa imi dea. Asa e si la voi sau vrea spaga lunar?
Fetelor, eu am ajuns rau de tot.. nu-mi mai ajunge un semafor sa traversez strada

http://bd.lilypie.com/aiOCp2.png

nu esti singura klaxonata
despre concediu, azi a fo ultima zi de munca, economista insa mi-a zis: se dau hartii lunar, pe perioada pana la 31 ale lunii. Asha ca... tre sa mergem lunar la dr de familie. Eu nu i-am dus nimik pana acu. Trre sa ii dau ceva? Si cat i-ati dat?

Despre mersul la mare, am cunoshtinte care s-au dus cu bb de 2-3 luni. Pt ca papa numai san, e f. usor de alimentat acolo: ziua nu stateau la plaja, faceau plimbare dim. pana la 9-10, si dupa 5. In rest..la vila la umbra+ pe terase. A dormit puiul mic...de mama mama!!
A, asta toamna noi am fo in concediu in Barcelona; si am vazut parinti cu copii de 2-4 luni in sus si prin aeroport, si prin tren, si pe terase la mare. COpii aia ce aveau? alte vaccinuri? sau fiind nordici.. au alta imunitate? (si nici nu erau imbracati gros, exact ca si noi: tricou si short...sau body + sosete si/sau chisiorutsele goale). Sa nu zic, erau 1 cuplu britanic cu baieti gemeni...de nici 2 ani, f.f.f.energici!!! Si restaurante unde intrau cu bb mic, de 1 an, chelnerul a adus scaun spoecial de copii care l-au legat intr-un scaun normal, si au pus copilul acolo, la nivelul mesei cu noi; parintii au taiat copilului cartofiori si carnitsa marunt marunt, si baga bb cu amandoua miinile in guritsa... (de,eram insarcinata in sapt 5-6, ne uitam numai dupa bb-ei!!!)

socrate, ce fel de aer conditionat ti-ai pus? de la cine l-ai luat...costuri si durata pana la montare? zi tot!!

34+ soarele din viatsa noastra
si o burticutsa AMR 5 sapt

Mergi la inceput