Copiluti de mai-iunie 2005 (71)
Raspunsuri - Pagina 19
fran spune:
Buna !
Mickyyy-sa fie intr-un ceas bun!
Lucas-streptococ beta hemolitic, cred ca-i zice. daca e cazul sa-i faca moldamin intreaba daca nu merge si extanciline, sau pe acolo, nu bag mana in foc pentru nume, e o varianta mai putin dureroasa de moldamin. La ce spital ati fost?
Sanatate multa si mai asteptam vesti de la voi.
Monu-sanatate multa si voua. De mult vroiam sa-ti spun, Alexia imi aminteste de mine cand eram mica, tot asa am tinut-o din viroza in viroza in copilarie, dar numai pana am inceput scoala. dupa aia nu s-a mai lipit nimic de mine si mi-ar fi placut si mie sa mai stau pe acasa...
Gabi-mi s-a parut mie ca l-am vazut pe Costi cu Andrei la targ. Andrei incerca sa intre intr-un stand mai de la margine iar Costi cred ca incerca sa-l lamureasca sa nu o faca...sau doar se tinea dupa el, nu mi-a fost prea clarOricum il felicit din toata inima pentru rabdarea de care dadea dovada. Iepu' si Paul erau parcati la topoganul gonflabil.
Castel/ Casutza-i-am luat castelul "Little Pony", cu 1 mil parca, pe site la crazy toys vad ca unul mai mic e 3 mil, deci ca pret e ok, doar ca mi se par cam mici figurinele. Si nu pot sa sufar rozul ala, dar in fine, nu e pt. mine. Casuta lui ffi era 1,2 mil, si era si mai mica. Era si casuta lui strawberry, dar nu mi-a placut. In schimb i-am luat de la aia cu strawberry calutzii, la 30RON buc.
Si bluza cu dora, are un fix cu individa aia.
Erau unii din Oradea cu o casutza de lemn cu mobilier -suuuper, 8mil. Pe site vad ca o au la aproape 10...pampam punct ro
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
gabitzam spune:
La multi ani fericiti, RALWKA!!
Sper sa mai vii pe aici si sa mai citesti! Sa ne mai zici de tine si de Iulia!
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Danelutza spune:
La multi ani, Raluca !
Avem poze in concurs www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=24" target="_blank">Isabella (puiutul in galben) si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=36" target="_blank">printesaIsabella
babygirl spune:
Am dus papadia la gradi!!!!Dimineata m-am trezit prima, am dat drumul la desene, dar nu dadea nici unul sa se trezeasca. In alte zile la ora 6 era in picioare.:)) I-am pregatit hainutele care ii plac ei si cand s-a trezit, pt ca era oricum tarziu, am pus-o pe olita, i-am facut coditele, am imbracat-o, am verificat impreuna gentuta cu tot ce cuprinde ea pt ca multe lucruri erau noi si sa si le poata identifica, si-a luat gentuta si am plecat. Am ajuns un pic inainte de 8, dar mai erau 3 copilasi prezenti deja. La poarta ne-am intalnit cu educatoarea ei. Le-am facut cunostinta si am intrebat-o cum sa-i spuna. O cheama Isabela, poate sa-i spuna Iza. E bine ca nu ne complicam cu d-na, d-ra, miss, etc. Bineinteles ca am uitat sa duc carnetelul pt notitele educatoarei si contractul semnat. Am uitat si sa vb la ultima intalnire cu dir. despre monitorizarea video, dar in dupa-amiaza aceasta, cand o iau acasa, le rezolvam. Din pacate peste cele 9,5mil, mai dam bani pt supravegherea video(50ron/luna) si pt transport(8ron/drum). Azi ar trebui sa particip si la o sedinta cu parintii, dar mi-a spus educatoarea abia in dimineata asta, asa ca n-am cum sa fiu acolo la 18;00, de vreme ce la 17;30 o iau pe Ema..Next time..Ema cand a intrat in gradi s-a descaltat cuminte, si-a pus balerinii ei preferati pe care i-am dus in loc de papucei de casa,iar eu am ramas sa vb 10 min cu educatoarea. Directoarea nu aparuse inca cu baietelul ei. Ema s-a asezat la amsuta cu ceilalti 3 copilasi si nu ne-a mai bagat in seama. Era linisita, usor emotionata, timida chiar..Ema mea!!!La plecare m-am dus sa-i cer un pupic si i-am spus ca ma intorc sa o iau, sa fie cuminte si totul va fi minunat. Si-a intins boticul, mi-a spus ca vrea laptic( am uitat sa-i dau dimineata in graba mare si emotii ) I-am spus ca va primi f curand de mancare, ca va manca impreuna cu toti copiii. Am puapat-o, am inbratisat-o, i-am zambit si am plecat. Nu s-a uitat dupa mine. Si-a continuat joaca. O sa dau un telefon inainte de masa de pranz, sa vad ce face. In drum spre casa inca ma stapaneau emotiile. Bineinteles ca mi-am dat seama pe drum ca dusesem aparatul foto degeaba, ca uitasem complet sa fac macar o poza. Am fugit la posta sa iau cadoul de la quelle (bebelusul in cosulet de ratan). A venit de ceva vreme, dar n-am avut timp sa-l ridicam. I-l dam azi cand se intaorce acasa. I l-am promis daca va fi ascultatoare la gradi. Acasa am luat si noi micul dejun in 2..Ce sentiment ciudat!!! Acum ma fatai de colo colo, fac ordine, curatenie, ma mai asez la calculator. Peste vreo 2 ore voi suna la gradi sa vad cum merge treaba.
gabitzam spune:
Bravo Adina, ai fata mare si cuminte! Nu te-au incercat lacrimile? Ca mie imi vine sa plang de pe acum, in avans.
babygirl spune:
Gabi, n-am plans, dar eram foarte emotionata. Inca nu-mi revin. Combinatie teribil de bulversanta de mandrie si fericire si teama si regret si neliniste. Oricum, de bine. Simt viata. Ma simt stapana pe ea. Sunt mandra de mine si de papadia mea.
AM SUNAT ACUM LA GRADI! Ema se comporta excelent. A plans la un moment dat dupa noi, dar nu mai mult de 2 minute. A mancat bine si la micul dejun, si gustare. A facut singura toate puzzle-urile din gradi si i-a lasat pe toti cu gura cascata.A cerut sa faca pipi la WC.(aveam o teama la cap. asta, recunosc, pt ca doar eu o duceam sa faca pipi, nu se lasa pe mana altora). Sa vedem cum trece peste sonul de amiaz. Oare doarme, oare nu?:)
gabitzam spune:
Bravo inca o data, Adina, sa te apuci sa-i faci zestre ca o sa apara si pretendentii curand
Fetele de la Constanta, ati mai vorbit cu Lili? Ce i-o face burticutza?
Pisik, ti-au mai trecut greturile?
ioanailincam spune:
LA MULTI ANI, RALWKA!
Sa fii fericita si implinita, alaturi de cei dragi!
Muica, ce e asa pustiu pe aici? Tot dau refresh si nimic. La noi e liniste, sefii si majoritatea clientilor nu au venit din tarile calde asa ca saptamana asta va fi mare liniste. E un bun prilej de facut lucruri de care nu ai timp niciodata, dar stiti cum e: lenea e cucoana mare. SI mai e si lenea asta, asa as baga un pui de somn, intocmai ca ieri ca tot ma intrebam eu ce sa fac, ei bine, m-am culcat si am bagat cu Mogo vreo 2 ore. Iar aseara nu ne-a luat pe niciuna somnul pana la 1 noaptea
Adina - bravo pentru prima zi. Asteptam sa vedem cum e maine. Recunoaste totusi ca e placut sa stai acasa fara sa te frece plodul non stop la cap
Lucas - intr-adevar e foarte important sa impartasim intre noi ce li se intampla copilasilor, in felul asta de multe ori nu ne speriem de moarte ca a vomitat copilul sau ca l-au apucat convulsiile pentru ca stim si remediul. Eu de cand citesc aici am ajuns un fel de enciclopedie ambulanta de se minuneaza prietenele mele cand le citez remedii la te miri ce boala, desi Ana nu a avut. Nu te gandi ca ne sperii, ci ca ne pregatesti pentru cazul in care ni se va intampla si noua!
Multa sanatate lui Matei! Cum se mai simte?
Monu - ce fac fetele?
Daniela/Gusta - votat.
Fran - barbatul s-a hotarat sa-i faca casuta Anei la tara; a produs nu stiu ce schite, cumpara imbinarile de metal de la Bucuresti si lemnul de la tara. El zice ca va iesi mult mai ieftin, eu zic ca se va chinui o gramada. Noroc ca lui ii plac proiectele astea, mai ales ca acum a terminat cu plantarile de primavara si nu mai are ocupatie.
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
nelia spune:
Buna dimineata! Am intrat special sa vad ce face Ema la gradinita! M-am culcat aseara emotionata gindindu-ma la ea si la gradinita ei verde! Inca un copilas care se desprinde de mami si tati. Si m-am bucurat cind am citit cit de bine s-a comportat. Poate ca nu va fi in fiecare zi la fel, dar e clar ca a inteles ca gradinita e locul ei si daca o mai apuca dorul de mami a ei sau de tati, asta se poate trece cu vederea, pentru ca e micuta.
Adina, felicitari si tie, ca le meriti. Toate le meritam!
Eu sint cam picata un pic, nu prea am chef de nimic, cred ca oboseala e de vina. Casa e cu fundul in sus, ar trebui sa ma apuc si sa o curat dintr-un capat pina la celalalt, dar nu am energie sufiecienta si pentru asa ceva. Miine sigur se va vota scoala, am primit si materialele pentru afis si pliant (v-am zis ca am gasit ceva de lucru acasa), miine sigur se va vota inceperea scolii... Ma doare spatele de mor, ma asteptam sa ma apuce, dar parca e mai rau decit inainte de sarcini (eu am avut probleme cu coloana de cind ma stiu, dar de 7 ani, de cind am ramas insarcinata prima data, pur si simplu au disparut, ma mai durea cite un pic, dar suportabil). Ei, acum au revenit, dar durerea este insuportabila, trebuie sa ma duc la doctor. Dar toate astea le rezolv eu cumva, mai putin spatele meu, ca nu stiu ce am exact si ma impiedica sa fac tot ce trebuie sa fac in casa si pentru copii. Problema cea mai grava este insa sanatatea copiilor. Va spuneam ca Tudora a adus ceva de acasa saptamina trecuta, am luat si eu de m-au durut gitul si capul vreo trei zile. Dupa citeva zile de mucisori si stare generala proasta, Tudora era bine, a mers toata saptamina la gradinita. Simbata seara la spectacolul Agatei a adormit in brate la tati, desi dormise acasa chiar mult. Si cind am pus mina pe frunte, ardea! Dar tare de tot. Noroc ca era spre finalul spectacolului, am luat-o pe Agata si am alergat spre casa, in masina iar a adormit, cind i-am pus termometrul in casa avea 40 de grade! Am zis ca mor, nu ardea chiar de 40, avea fruntea fierbinte, dar miinile si restul corpului erau caldute. I-am scazut temperatura si a dormit pina pe la 3 noaptea, cind s-a trezit cu o tuse magareasca, i-am luat temperatura si avea 39.8 si de atunci tot asa o tine. Ii scade doar citeva liniute dupa antitermic si in mai putin de doua ore e din nou mare febra. Asta-noapte a facut de doua ori febra 39.6-39.9, am dezbracat-o la un moment dat si am bagat-o in cada cu apa calduta, ca nu-i scadea nicicum. Si plingea ca o doare gitul si se simte rau, asa rau imi putea ca nu puteam sa o ajut mai mult. Acum e acasa, am sunat la gradinita si m-am speriat ca e jumatate de gradinita bolnava, si copii si educatoare, cu aceleasi simptome. Inca nu se stie ce e, daca e virus sau bacterie, dar cum Tudor, baietelul nasilor are pneumonie cauzata de o bacterie, sint ingrijorata la maxim. Bebe e binisor, a luat si el, ca are nasucul infundat si tuseste, dar sper ca luind eu inaintea lui poate il ajut cu lapticul meu sa reziste, sa nu faca o forma grava. Acum doarme inca, nu are febra, dar sint cu inima cit un purice, astept evolutia bolii, mi-e teama pentru bebe, dar si pentru Tudora, ca e atit de slabuta, nu a mincat mai nimic de trei zile si e foarte slabita. Nu pot sa spun ca nu e totusi rezistenta, asa slabuta cum e, ca anul asta totusi a avut doar o viroza mai grava, in noiembrie, si a stat tot timpul in focarul ala de infectii de la gradinita, ca nu e zi sa nu fie un copilas sau mai multi bolnavi si fiecare de altceva. Dar epidemia de acum e serioasa, cred ca e gripa de data asta, adica e vorba de bacteria aia despre care fusesem avertizati acum citeva saptamini.
Mai e cazul sa va spun ca la toate acestea si la starea nasoala pe care o am se adauga si vremea!?! Sint -5 grade si ninge!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
nelia spune:
La multi ani, Ralwca!
Monu, ce mai fac fetele?
Lucas, am citit prin ce ati trecut si m-am ingrozit. M-am pus in locul tau si am simtit exact ceea ce ai descris in mesaj. Imi pare rau! Acum cum sinteti? Stiu, am citit despre acel streptococ (daca il are intr-adevar), trebuie foarte bine si serioasa tratata problema, ca poate avea urmari neplacute intr-adevar. Dar daca ii refaci toate analizele dupa ce termina tratamentul, eventual in doua locuri diferite ca sa fii sigura, si a scapat de el, cred ca poti sa stai linistita.
Mercedes, felicitari pentru locul cistigat. Pune macar poze in costum national, ca tare dragi imi sint. Asta-vara am vrut sa le iau fetelor cite unul, dar cind am vazut cit costa numai o ie, m-am lasat pagubasa.
Ai legat de preturi, am intrat pe site-ul pus de Fran si am ramas socata de preturi!!! Am transformat leii in dolari canadieni si nu mi-a venit sa cred. Casuta aceea din lemn, care e intr-adevar frumoasa e 400 si ceva de dolari! Si e mica, eu ma asteptam la pretul asta sa fie una mare, cit copilul de inalta. Altfel, sint frumoase jucariile de acolo, mi-au placut. Am mai calculat si cit plateste Adina la gradinita, 500 de dolari canadieni!?!?! Ori nu stiu eu sa calculez, ori astia sint nebuni in Romania. Eu platesc pentru Tudora 150 pe luna si cea mai scumpa gradinita particulara de pe aici, nesubventionata (vorbesc de partea franceza, ca in partea engleza sint mai scumpe) e 660 si sa stiti ca nu ofera mult mai mult decit una de stat, ca cea a Tudorei. Daca 660 pentru Canada, adica pentru Quebec, e enorm pentru orice familie de aici, chiar si mai instarite, atunci pentru Romania mi se pare imposibil sa platesti atit de mult pentru o gradinita. Si daca ai mai multi copii, ce faci? O scoala particulara in parte subventionata de aici e tot cam cit o gradinita scumpa. Stiu ca intrebarile mele sint retorice si ca oriunde ar trai oamenii care isi iubesc copiii fac orice ca sa le fie bine, dar tot nu ma pot abtine sa nu ma mir cind vad preturile din Romania. Ar trebui sa se faca ceva, sa se controleze un pic aceste preturi... si cind am fost in tara tot asta m-a socat cel mai mult, erau preturi ca aici, in conditiile in care cei mai multi romani nu au nici macar 1000 de dolari canadieni pe luna ca venit total (asta e bursa mea si abia m-am descurcat cu ea si nu am cumparat chiar tot).
Gata, va las, ca trebuie sa ma apuc de treaba, desi nu am nici chef si nici energie sa fac ceva. Sanatate multa la toti bolnaviorii!
Edit: am uitat sa va spun ca am reusit sa pun pina la urma citeva www.dropshots.com/Aurice" target="_blank">filmulete, de la repetitia pentru spectacolul de patinaj.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU