Mamici de (pepenasi de) iulie august 2008 (48)
Raspunsuri - Pagina 7
turturica spune:
Neata fetele, mai apar si eu la orizont, ca iar am absentat o gramada. Dar am citit tot ce s-a scris, sint bucuroasa ca bujo are vesti bune si ca bebe filip e in regula. La fel si cu mona, ma bucur ca singerarea s-a oprit si ca bebe e bine.
Noi am profitat de faptul ca am avut zile libere de Pastele catolic si am tras o fuga in germania la neamuri. Am papat iar ca o vitica, nici nu ma mai cintaresc ca n-are nici un rost. Insa partea proasta e ca am cam tras un frig prin partile alea, ca pe aici e o vreme ingrozitoare, citeva zile a fost doar ger cu cer innorat, acuma ninge intruna, ninsoare din asta marunta care se aseaza, plus vint de nu mai vezi nimic in fata. De dimineata era deja un metru de zapada in fata casei, atita zapada n-am vazut toata iarna.
In concluzie, de dimineata am cazut pe treptele pline de zapada din fata casei. Ma rog, am cazut pe fund, da’ am picat serios ca acuma ma doare partea dorsala si acuma mi-e ciuda pe mine ca n-am grija si ma enerveaza vremea asta imposibila.
Biata marimar, oare ce vreme o fi prins prin Franta? Sper sa aiba parte de un pic de soare. vicky, chiar cum e vremea pe la voi? Ti-a iesit pasca? La voi se gaseste brinza de vaci?
Hai ca mai revin.
19+
mcoca spune:
Oo Turtu si la noi e vremea de cacao. Acum un sfert de ora ningea, acum s-a transformat in ploaie. E frig si urat. Ma ingrozesc daca ninge ca astia nu stiu sa conduca pe ninsoare si se fac niste ambuteiaje groaznice. Pasca a iesit foarte buna. Aici se gaseste un fel de branza de vaci nescursa bine, FAisselle, care daca o scurgi o zi se apropie destul de mult de cea de acasa. Eu am mai pus si Ricotta, ca nu am lasat faissella decat 5-6 ore la scurs :).
Vicky
26+ si
Maya
Bebele casei
turturica spune:
vicky, si pe-aici e dezastru cind ninge, pentru ca astia tot asa nu sint obisnuiti sa conduca pe zapada, masinile de curatat se pun rapid in functiune cind da un strop de zapada. Insa in ritmul in care ninge acuma n-apuca sa curete zapada si cred ca o sa fie dezastru pe sosele azi.
Pfuuuui, ai lasat brinza la scurs 5-6 ore si tot mai trebuia? Asta de brinza. Deci merge si cu ricotta pasca, pentru c-am vazut reteta de la tine, ma tenteaza s-o fac, chiar daca a trecut Pastele catolic.
Fetelor, de bubuleana si mariana mai stie careva ceva?
19+
M&M spune:
Neata!!! Se pare ca ma paste o raceala de toata frumusetea...
Vremea asta ciudata!!!
Karina, bine ai venit
!!! Sarcina usoara si bebe sanatos!!!
Ina, felicitari pt bebe - baietel. E normal ca bebe sa isi dezvolte anumite parti mai mult , iar altele mai putin.
Truli, felicitari pt bebe- baietel!!! Se pare ca vin tare din urma baieteii
!!!![]()
Oana, chiar ma gandeam ca nu ai mai intrat. 
Oare Dma ce o face???
Carrisma, sanatate si bafta maine la eco.
Lori, felicitari prietenie tale pt fetita!!!
Danabb, diagnosticul de infectrie urinara se pune numai pe baza uroculturii!!!!Dar tu nu ai nici un medicament , in cele scrise de tine pt infectie( trebuia antibiotic). Ti-a dat Indometacin care este un antiinflamator, No-spa care este antispastic si Duphaston care contine hormoni, ajuta placenta in secretia de hormoni.
Cristina
19+ ,cu
Mihai Daniel
" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"
mcoca spune:
Turtu, faissella asta e un fel de branza de vaci care inca nu a fost scursa(nu stiu daca ai vazut vre-odata cum se face in ro, eu am vazut la bunici) se poate manca si asa, dar pentru prajituri trebuie sa o lasi sa se scurga cat mai mult timp ca sa fie cat mai aprope de textura ceruta in retete. Mie Ricotta mi se pare prea dulce (dar in prajituri e ok), eu prefer gusturile un pic acide.
Vicky
26+ si
Maya
Bebele casei
ioana spune:
INA, totul pare a fi in regula cu masuratorile, am cautat si eu printre hartiile mele si uite ce am gasit.
La 18w4d ale sarcinii, rezultatele erau urmatoarele (in paranteza scriu intervalul in care valorile sunt considerate ca fiind normale):
HC 18w3d (17w0d - 19w6d)
BPD 19w1d (17w3d - 20w6d)
AC 18w3d (16w2d - 20w3d)
FL 18w6d (17w0d - 20w4d)
Stiu ce inseamna sa-ti faci griji si tot felul de ganduri, eu aveam adevarate episoade de panica, acum m-am mai linistit.
Va doresc tuturor numai bine. Ioana (24w5d).
turturica spune:
vicky, da, am vazut cum se face brinza de vaci la tara, acuma inteleg cum vine brinza asta. Prin elvetia nu se gaseste asa ceva, pacat. Eu ricotta nu folosesc decit la prajituri ca inlocuitor de brinza de vaca, asa ca nu ma deranjeaza gustul dulce. Oricum, eu mi-s cu dulciurile, asa ca nu-i de mirare.
cristina, nasol cu raceala asta, ai grija de tine. Apropo, ca tot esti de virsta apropiata a sarcinii cu mine, tu il simti mereu pe bebe? Ca eu saptamina trecuta l-am simtit foarte bine si destul de des, insa de vreo 3 zile nu-l mai simt deloc. Ma gindesc ca poate si-o fi schimbat pozitia sau poate sint inca mica la saptamini si de-aia nu-l simt asa de des. La tine cum e?
19+
dara_d spune:
Multumesc de explicatiile privind celulele stem Mada si Vicky si pupici.
Eu am treaba la birou si nu pot scrie dar sa stiti ca citesc.
Iar dupa amiaza sper sa ajung si eu la coafor sa ma tund.
Pupici
24+
http://bd.lilypie.com/IHRjp2.png
mcoca spune:
Subscriu si eu la ce a zis SUN : nu va mai comparati rezultatele ecografiei. Daca doctorul a zis ca e ok, atunci e ok, si daca aveti nelamuriri nu plecati pana nu va lamureste.
Turtu, eu l-am simtit prima data pe bebe, asa spontan, nu la hapto, la 19 saptamani. Apoi, timp de 2-3 saptamani il simteam la 2-3 zile, nu in fiecare zi. E inca mic el nu are atata forta, asa ca nu te ingrijora ca nu il simti in fiecare zi.
Vicky
26+ si
Maya
Bebele casei
M&M spune:
Turtu, si eu de vreo 2 zile nu il mai simt pe bebe dupa ce saptamana trecuta l-am simtit in fiecare zi. Cred ca e normal, nu ai cum sa il simti mereu, mai ales ca avem si sarcina mai micuta,...NU iti face griji..

Cristina
19+ ,cu
Mihai Daniel
" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"