Bunatati(7)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

cu placere vero

monica

Prajituri si papa bun
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

PRAJITURA KINDER PINGUI

-m-am inspirat de pe culinar.ro si un blog si a rezultat aceasta reteta:


Pentru blat avem nevoie de:

-10 oua
- 200 g zahar
- 5 linguri de pesmet
-5 linguri de faina
-1 plic praf de copt
-5 linguri miere de albine
-3 linguri cacao
-50 ml lapte
-270 ml ulei

Cum procedam:
-batem bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc,pana devine totul o spuma
-adaugam faina cu cacao si pesmetul, praful de copt si omogenizam totul bine cu mixerul
-apoi adaugam treptat laptele cate putin,urmeaza uleiul
- punem si mierea de albine si omogenizam iarasi cu mixerul.
-batem cele 10 albusuri bine de tot si amestecam albusurile cu compozitia de galbenusuri incet pana se omogenizeaza totul.
-pregatim o tava cu hartie de copt si turnam toata compozitia in tava
-dam la copt 30 minute. Verificam cu scobitoarea.
Acest blat este un blat mai altfel, mai pufos,el la copt trebuie sa se ridice putin si ramane pufos de tot.Blatuol cand e copt crapa putin al mijloc. La mine asa a fost. Lasam deoparte la racit, apoi indepartam hartia de copt. Facem asta asa deoarece cand blatul e cald, se poate rupe daca luam imediat hartia de copt.
Racit blatul il taiem in 2 cu grija.

Crema:

- 500 ml frisca
-500 ml lapte
-1 plic gelatina dr. otker
-6 linguri de zahar
-5 linguri faina
-esenta de vanilie

Cum procedam:

-dizolvam faina in lapte cat e necesar.Restul de lapte il punem pe foc, aduagam zaharu si treptata apoi cand laptele fierbe punem faian dizolvata.Amestecam repede, deci nu ne desprindem de aragaz. Faina trebuie sa fie bine fiarta in lapte altfel crema devine la gust nisipoasa.
Amestecam cu lingura de lemn totul bine, nu e voie sa fie cocoloase, totul trebuie sa iasa fin de tot.La sfarsit adaugam esenta de vanilie.
Lasam crema la racit.
Pune gelatina granulata plic de 20 g la umflat in apa rece 10 minute.
Batem frisca si apoi incorporam crema racit ain frisca si omogenizam bine de tot cu mixerul.
Gelatina umflata o punem intr-o craticioara pe foc la topit, deci nu la fiert ca altfel se distruge.
Gelatina topita o turnam peste crema cu frisca si amestecam cu mixerul. Dam putin la rece sa se intareasca, vreo 20 minute.

Asamblarea:

-primul blat + toata crema intinsa frumos + al doilea blat + glazura de ciocolata

Dupa ce punem al doilea blat peste crema dam prajitura la frigider pana facem glazura.Glazura cand o turnam prajitura trebuie sa fie putin rece.

Glazura am facut-o asa:
- 2 ciocolati de care vreti voi, dar recomandat este sa fie pentru glazura expres si neparat de calitate. Eu am folosit Lind pentru glazura
-frisca lichida

Am rupt ciocolata bucatele si am adaugat 50 ml de frisca lichida, apoi am dat la microunde 3 minute.
Am amestecat ca la maioneaza pana s-a topit toata ciocolata si apoi am adaugat frisca lichida pana mi-a placut consistenta glazurii
Se toarna glazura in mijlocul prajiturii pe blat si apoi am intins-o putin cu cutitul deoarece era foarte groasa (asa trebuie sa fie si nu subtire sa curga). Dam repede la rece pana a doua zi. Cel mai bine se taie patrate dar se poate taia daca vreti si varianta dreptunghi.
A doua zi se taie prajitura cu un cutit lung inmoiat in apa calda.

Aceasta este o varinata a Prajiturii Kinder Pingui dar vreau sa fac varianta originala de pe un forum sarbesc, varianta mai grea si putin mai mult de lucru dar merita zic eu. Voi face de sarbatori.
Este foarte gusotasa, delicoasa si am s-o fac mereu.
Se poate folosi la glazura cicolata cu lapte de calitate, sa fie mai buna pentru copii.
Daca aveti putina imaginatie se pot face foarte multe combinatii facand aceasta prajitura.


POZE: http://veronicascakes.blogspot.com/


BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 si 8 luni ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Tort diplomat cu struguri


Avem nevoie de:

-1 pachet de piscoturi de sampanie mare de 400 g
-struguri mari galbeni si albastri (nu i-am cantarit)
-2 plicuri de gleatina dr. otker granulata adica 20 g total
-500 ml lapte
-300 ml frisca lichida
-9 linguri zahar pudra: 6 zahar tos si 2 zahar pudra(6 linguri in galbenusuri si 2 linguri zahar pudra in frisca)
-6 galbenusuri
- 1 plic de gelatina tort gelee rosu dr. otker (pentru tarte)
-1 plic de gelatina Tort gelee transparent dr otker
-1 budinca de vanilie dr. otker
-5 picaturi de esenta de zmeura(pentru culoare mai intensa a jeleului)
-apa cu zahar sau suc de fructe pentru insiropat piscoturile din tort
-gem de care vreti voi pentru lipit piscoturile de tort(eu am pus de capsuni)
- 1 lingura smantana grasa (se baga in frisca)
Cum procedam:
Intai facem crema.
Frecam bine cu mixerul cele 6 galbenusuri cu cele 7 linguri pana se albesc si-si maresc volumul. Adaugam budinca de vanilie si pe rand laptele si amestecam cu mixerul pana se omogenizeaza bine compozitia apoi punem pe foc. Amestecam pe foc sa nu se rpinda pana se ingroasa. Dam crema la racit.Ne pregatim compozitia de tort gelee rosu, adica amestecam 2 linguri de zahar cu 250 ml apa, asa cum scris pe pliculet si punem pe foc.Lasam pe foc pana aproape fierbe, adica devine uniforma compozitia apoi punem 5 picaturi de esenta de zmeura. Pregatim o tava dreptunghiulara sau ce vreti voi, o axcoperim cu folie trransparenta si turnam acolo geleul, dam repede la frigider sa se inchege.Punem gelatina granulata la inmoiat in putina apa rece.Ne batem frisca cu 1 lingura de smantana si celelalte 2 linguri de zahar pudra.Topim gelatina pe foc(nu sa fiarba ca se distruge).Adaugam crema racita de oua peste frisca si incorporam gelatina topita in timp de amestecam cu mixerul. Omogenizam bine cu mixerul 1 minut.Avem tava rotunda pregatita cu folie transparenta.
Asamblare:
- asezam primul strat de struguri
- nivelam cu putina crema
-punem cateva piscoturi asa cum dorim(vezi in poza),insiropate in apa cu zahar sau suc de fructe
-adaugam putina crema-punem jeleul rosu inchegat si taiat bucatele peste tot
-adaugam putin crema si nivelam
-punem struguri mici
-adaugam crema ramasa
-punem piscoturi (vezi in imagine)
-dam la frigider pana a doua zi cand rasturnam tava, indepartam fundul tavii apoi cu grija folia
Ornare:
- lipim roata piscoturile intregi fara sa le insiropam
-legam jur imprejur pentru sustinerea piscoturilor o panglica de ce culoare doriti
-dam la frigider 3 ore
-asezam strugurii cum dorim si dam repede la frigider. Unii struguri poti fi lasati cu codita.Sunt de efect asa naturali.Este indicat sa folositi struguri frumosi, mari.-preparam plicul de tort gelee transparent conform instructiunilor de pe plic.-scoatem tortul din frigider si punem cu lingurita din compozitia de jeleu cald peste strugurii care trebuie sa fie reci.Astfel gelatina se prinde repede si raman luciosi.

poze pas cu pas: http://veronicascakes.blogspot.com/2008/09/tort-diplomat-cu-struguri.html

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 si 8 luni ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Fetelor

La prajitura cu branza si stafide branza Quark e buna? ca ricotta nu gasesc...eu o vad mai moale, mai lichida, deci pun si gris...

Sau mai bine Cottage chesse? Mascaropne? Philadelphia light?

Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel

I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Dbunny, aici in Brazilia cea mai apropiata de branza de vaci de acasa este Cottage...eu zic sa faci cu asta...
eu de multe ori o mai amestec si cu putin philadephia si iese ok...daca ti se pare pra moale atunci poti pune o lingura de gris

monica

Prajituri si papa bun
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica-elizabet

Dbunny, aici in Brazilia cea mai apropiata de branza de vaci de acasa este Cottage...eu zic sa faci cu asta...
eu de multe ori o mai amestec si cu putin philadephia si iese ok...daca ti se pare pra moale atunci poti pune o lingura de gris



Mersi
Deocamdata am sa fac cu branza Quark daca tot am cumparat-o, si adaug putin gris. Am sa va spun cum iese. In amestecul de branza cu oua si stafide voi adaugati albusurile batute spuma?

Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel

I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Dbunny dupa chef si timp
la pasca de Paste ma straduiesc sa iasa bine si bat albuhurile spuma cu zaharul din compozitie(dar si atunci cand sunt in criza de timp) si la placintele cu branza de zi cu zi...amestec toate ingredientele pentru umplutura intr-un castron, pun peste prima foaie... apoi a doua foaie...si noroc bun

monica

Prajituri si papa bun
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

E buna branza care o folosesti si neapara trebuie sa pui si putin gris, asa 2 linguri.
Intotdeuna pun albusurile batute spuma,altfel iese consistenta atunci cand se coace.



BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani si 10 luni )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Facui placinta cu branza....pfuuuui da' buna-i. N-a iesit cum am planuit, da' pfuuuuui ce buna-i

Deci...in loc de 2 oua am pus 3 ca tare mititele au fost...si facusi aluatul...a iesit exact 500 ml. Cand am pus cei 250ml in tava pt copt si-am vazut ce subtire e blatul am schimbat tava, adica am trecut hartia de copt cu maglavaisul de deasupra in alta tava mai mica(de frica ca o creste f putin). Incepu duamna asta placinta sa cresca ceva exagerat, cand vreau sa fac un chec mare si pufos, nu-mi creste, si aseara cand nu trebuia sa cresca a crescut de n-a mai incaput mai nimic in tava, adica am inghesuit jumatate din cantitatea de branza cumva..., a 2-a jum de aluat am pus-o in alte doua tavite de silicon cu branzica deasupra...
S-a copt, s-a racit, si-acu se infrupta toti colegii de munca din placinta cu branza...
Am ras si lamaie in aluat, am pus si 2 plicuri de zahar vanilat in branzica, si cam 3 linguri de gris. Tot lichida a ramas dar s-a inchegat ea in cuptor de numa...
Albusurile le-am batut spuma.In loc de 4 oua am pus 3 mici(in branza).

Prin urmare...azi mai pun un kil pe mine, saptamana viitoare o fac in tava adecvata si-mi dau pe spate prietenii

Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel

I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Dbunny, ma bucur ca ti-a iesit placinta cu branza.Imi place ca ai imaginiatie si asta e foarte bine. Se pot compune foarte multe reteta astfel.



BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 si 8 luni ani)

Mergi la inceput