Criza de apendic in sarcina destul de avansata

Criza de apendic in sarcina destul de avansata | Autor: bianca26

Link direct la acest mesaj

Nu stiu exact daca am ales corect sectiunea unde trebuia postat subiectul, dar sper sa primesc un raspuns adecvat. Am o problema legata de sarcina..., adica am 32 de saptamani si mai nou saptamana trecuta am facut o criza de apendic. Am fost la medicul meu ginecolog, care mi-a zis ca daca se agraveaza nu exista nici un risc sa fac operatie pentru a-l scoate. Sincer am tot felul de intrebari si sunt cam tematoare sa fac o operatie cu 2 luni inainte de a naste si cu bebe in burtica (chestia cu anestezia gravida ma dispera cel mai mult). Acum m-am mai linistit, nu ma mai doare, stau mai mult la pat, nu fac efort, dar mi-a disparut complet pofta de mancare si am greturi. Nu stiu ce sa mai fac! Va rog, daca poate cineva sa-mi dea un sfat sau poate s-a mai confruntat cineva cu situatia asta, va rog ..orice sugestie! Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

lipsa poftei de mancare, greata si varsaturile apar de multe ori ca o a doua etapa in apendicita acuta. cel mai bine ar fi sa te vada un chirurg ca sa te asiguri ca nu continua evolutia apendicitei. o eventuala peritonita in acest moment al sarcinii este mult mai periculoasa decat o interventie chirurgicala. o ecografie ar fi de asemenea binevenita. un ecografist bun poate pune de multe ori diagnosticul de apendicita acuta. de asemenea ai nevoie sa faci o hemoleucograma. in apendicita acuta vor fi crescute leucocitele. sper sa fie totul bine :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Pai nu prea ai de ales.
Apendicita se poate complica , duce la apendicita flegmonoasa , adica o infectie generaizata in zona aceea cu mult puroi , poate duce la peritonita si deces.
daca doctorul iti spune ca nu exista nici un risc inseamna ca poti face operatia linistita si nua re nici un rost sa pui in pericol viata ta si a copilului pt. ca tu crezi ca ar afecta sarcina , iar doctorul care e in domeniu , are experinta , cursuri , facultate , spune ca nu .
Nu e de joaca , nu e un cos pe care te gandesti daca sa-l storci sau nu .

Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Eu am suferit interventia cand eram in 14 sapt., am plecat la urgente la maternitate, ca nu stiam exact cui sa ma adresez, m-au trimis la chirurgie dupa consult unde, dupa analizele de urgenta, au decis ca ma opereaza, asigurandu-ma ca sarcina nu va avea de suferit.Nu m-am indoit nici o clipa ca e ceea ce trebuie facut. Mi s-a facut anestezie locala, am mai simtit cate una, alta, m-am refacut f repede si puiuta mea are 10 ani, fata frumoasa si desteapta.So, daca e sa fie, don't worry!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bianca26 spune:

Multumesc frumos de raspunsuri! Sa nu ma intelegeti gresit, eu nu ma indoiesc de profesionalismul doctorului meu ginecolog, dar ca orice mama am si eu un sambure de teama in suflet. O sa merg sa-mi fac analizele de sange si o sa consult un medic chirurg. Va tin la curent cu evolutia situatiei. Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

E sigur o criza de apendicita?
Si eu am avut piticii mei in timpul sarcinilor... sa nu fie nevoie de operatie de apendice (printre altele).
Iar in a doua sarcina nu stiu ce am durea, dar ma durea numai in dreapta... probabil ligamentele care se intindeau...
Plus ca numai ovarul de pe dreapta ma doare, cand ma doare... si am o durere pe picior pana la genunchi...

Din cate am inteles, de cele mai multe ori durerea la apendicita nu este localizata fix acolo, te doare in jurul buricului... apoi ai stari de voma, constipatie sau, invers, diaree...
Iti spun asta, sa nu patesti si tu ca si mine, sa intri la idei ca- i apendicele si sa fie de fapt de la sarcina.

Te-a consultat cineva? Pe mine m-a consultat pediatrul copiilor si ginecologul si m-au calmat... nici vorba de apendicita...

Daca va plac pozele noastre, votati-ne! www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=10" target="_blank">cei trei sau www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=22" target="_blank">in2 ... sau amandoua

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput