Mucegai pe pereti

Mucegai pe pereti | Autor: andira

Link direct la acest mesaj

Salut!

Am si eu o problema, care deja incepe sa ma obsedeze: mi-a aparut mucegai in sufragerie, pe o portiune de perete de cam 20 / 30 cm. Am tinut 2 tablouri sprijinite de perete, si nu-mi imaginez cum Dumnezeu a aparut mucegai acolo!!
Cum sa scap repede si sigur de el??

Acum 3 ani am vandut apartamentul in care stateam, la fel din cauza mucegaiului, care deja se intinsese in toata casa. Acum vad cu groaza ca nu scap de el .

Atunci am dat cu o solutie anti-mucegai, de la Brico, dar care mirosea de-ti muta nasul, si era si destul de toxica, din ce citisem eu pe eticheta. Acum am 2 pici in casa, cum sa fac sa nu ii afecteze?
Daca ma apuc eu sa sterg, mi-e ca imprastii sporii de mucegai prin toata casa.

Daca aveti solutii, pls help!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Cea mai inofensiva este sters cu clor si aerisit bine insa nu stiu daca e si foarte eficenta.Adica nu inlatura cauza ci doar efectul.Peretele ala e exterior? Probabil ar trebui sa-l dublezi cu un strat adecvat.Acum am impresia ca sint niste solutii tehnice foarte bune.Trebuie intrebat la firme de zugravit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

si noi am folosit aceeasi solutie de la brico (taifun, parca...), clor, pana la urma tot la santier am ajuns....peretele era exterior, a trebuit izolat cu vata minerala, pe profile de metal, cu rigips deasupra...treaba asta a fost facuta acum 2 luni si vad ca nu a mai aparut "bestia"....iti mai povestesc la anu' cum se comporta:)) cred ca as crapa de ciuda sa nu functioneze, ca a muncit al meu o gramada si a mai si costat destul distractia asta....sa-ti mai zic ca eu tre sa nasc din clipa in clipa si la mine in casa tot santier este???

alexutza 5 ani si Teodor Mihai
AMR max.20 ZILE!!!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=15" target="_blank">votati poza "de craciun"!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=18" target="_blank">votati poza "felicitare"!

TEODOR
POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Problema este nu sa inlaturi efectul, ci cauza. Asa ca, pana atunci, nu te chinui. Mucegaiul apare in niste conditii, nu ca este peretele exterior. Exista doua variante: fie din exterior exista o sursa de umezeala constanta (streasina sparta pe care se prelinge apa, panouri prefabricate neizolate la imbinari, etc), fie interiorul este neincalzit suficient, umezeala mare sau nearisit. Mucegaiul se face in spatele unor obiecte mari (de ex dulap) pentru ca radiatia din caldura nu ajunge direct si spatiul nu este ventilat.
Daca nu se schimba aceste conditii, mucegaiul apare in spatele izolatiei pe care o puneti, cu aceleasi efecte nocive, mai putin aspectul. De asemenea, teoretic, la vindecarea unui perete bolnav se da jos toata tencuiala bolnava, se trateaza peretele cu substantele de care spuneti si se tencuie la loc. Chestia asta se face vara.
Din pacate, va spun toate astea si din proprie experienta...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Of...

Multumesc pentru raspunsuri!

De facut santier in casa acum chiar nu pot...
Am cumparat clor, ma duc diseara sa atac dusmanul. Dupa ce se usuca, am inteles ca trebuie dat cu solutie anti-mucegai.

Sper sa moara definitiv, tablourile alea vor disparea din casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Andira, succes !
Nici noi nu am avut never mucegai, pana ne a inundat vecinul :(((
Voi incepe si eu campania ... cea cu clor, am furat ideea :-) Multumesc !
Ce solutie anti-mucegai sa cumpar ???

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deanny spune:

Da, clorul si aerisirea sunt prima solutie de indepartare a efectului...acum ca vine primavara, vara, probabil ca o sa se diminueze mucegaiul, la noi apare iarna intr-un colt al camerei care are ambii pereti afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuta spune:

si noi am patit la fel, dar cel mai rau in balcon, mai ales de cand l-am inchis.
cu clor am rezolvat...si acum ca s-a facut putin mai clad vad ca nu a reaparut.

cineva m-a invatat sa sterg cu clor dar in loc de o carpa sa folosesc perdea...asa am facut...am sacrificat o perdea si a mers.

alina bubulina

rares(3 ani si 10 luni) si maria(9 luni)

www.cumslabesc.eu (poate reusesc sa slabesc)
www.lataifas.eu (ma mai delectez cu o barfa)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Varianta si mai buna: luati un pulverizator (eventual de la solutia de geamuri) umpleti cu clor si pulverizati zona cu mucegai. In 5 minute dispare fara sa fie nevoie de sters/frecat. Evident inlatura efectul. Daca conditiile ii sunt favorabile, va reaparea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Si eu am avut probleme cu mucegaiul, intr-un colt exterior. Am sters cu clor, am dat cu solutie care omoara mucegaiul si apoi cu o solutie dupa care nu ar mai trebui sa apara mucegaiul. Tot asa cateva zile la rand (am trimis copilul la tara - ca nu puteam sa fac operatiunile cu el in casa). Dupa vreo saptamana - in care am si crezut ca cedez nervos am dat cu amorsa si apoi cu var, tot de vreo doua, trei ori. Aerisesc foarte bine in fiecare zi si nu am mai avut probleme de atunci. Dar stau cu inima cat un purice pentru ca o portiune mare din cea afectata era in spatele patului unde dormim noi si ma tot uit, o data la cateva zile (i-am lasat un spatiu sa respire, n-am mai dat patul chiar lanaga perete).

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c

Mergi la inceput