M-am hotarat.........adoptie(46)
Raspunsuri - Pagina 9
catty spune:
DPC-urile noastre nu stiu nimic in ceea ce priveste copii de care se presupune ca au grija. De cand cu Alexuta am inteles si am vazut multe lucruri ingrozitoare in sistem. De ex sunt parinti cu situatii materiale precare care cer asistenta sociala si sunt de acord ca micutii lor sa fie crescuti de asistenti maternali. Pe scara unde sta maternala noastra este o alta maternala care a avut grija de un baietel de la varsta de 6 luni, mama lui cerand ajutorul statului. Intr-o perioada, daca vroiai sa iti iei copilul inapoi statul iti platea pe luna banii alocati ratiei de hrana pt copil, respectiv 150 ron. Mama baietelului cu pricina, dupa 3 ani in care nu mai stiuse nimic de el, a gasit astfel o sursa de venit si l-a cerut inapoi. Si DPC-ul a fost de acord. Bietul micut a fost scos din mediul cu care era obisnuit, a fost smuls pur si simplu din viata lui si a plecat la mama naturala. Nu a rezistat decat cateva zile si apoi a fugit (avea 3 ani jumatate). A fost gasit pe un camp de politie care il cauta si cand l-au intrebat unde se duce, saracul a spus "merg la mama mea Carmen ca ea e buna cu mine si ma iubeste". Si credeti ca dupa intamplarea asta mama aceea denturata a fost de acord sa semneze pt a-l infia maternala? Nici vorba. Si uite asa copilul este o minge de ping-pong cu care cred ei ca se pot juca. Si cazuri din astea sunt cu sutele. Pe cei de la DPC ii intereseaza numai ca in statistici sa dea bine pt ca au reintegrat copii in familia naturala. Ce se intampla pe urma, Dumnezeu cu mila.
Asa ca traim intr-o tara de ............. in care nici macar un micut nevinovat nu costa 2 parale.
Lumiiordache spune:
Buna ziua.
Ma numesc Luminita si m-am hotarat sa adopt. Ieri am fost la DPC iar acum incerc sa diger informatiile primite. Am citit din urma si voi, cu realizarile voastre si cu minunile pe care le aveti acasa, imi dovediti ca se poate. Greu, dar se poate.
As avea o rugaminte la voi (daca nu e cu suparare)...as avea nevoie de modele de caracterizari, de declaratie privind motivatia de a adopta si asteptarile persoanei/familiei in legatura cu varsta, sexul si situatia psihosociomedicala a copilului pe care doresc sa-l adopte.
Va multumesc.
cons spune:
Am mai spus eu ca la noi este buna zicala:
,,Ca la noi la nimenea"
Am citit undeva un articol, ca o familie de turisti aflati la New York, au lasat copilul dormind in camera de la hotel si au coborat sa ia ceva de la receptie. Intre timp, camerista care facea curatenie a venit in camera si a gasit copilul singur. A anuntat politia. Daca nu erau turisti o pateau pentru ca lasasera copilul singur nesupravegheat chiar daca a fost pentru putin timp.
La noi in schimb........dezastru.
Cateodata nu-mi vine sa cred ca se poate intampla asa ceva. Si totusi se intampla.
claudette_ian spune:
Buna dimineata Luminita,
Si eu sunt tot la inceput, voi incepe in curand sa strang actele pt dosarul de adoptie. Eu locuisc in sectorul 2, tu?
Ma poti contacta direct pe YM, am ID: claudette_vladescu.
quote:
Originally posted by Lumiiordache
Buna ziua.
Ma numesc Luminita si m-am hotarat sa adopt. Ieri am fost la DPC iar acum incerc sa diger informatiile primite. Am citit din urma si voi, cu realizarile voastre si cu minunile pe care le aveti acasa, imi dovediti ca se poate. Greu, dar se poate.
As avea o rugaminte la voi (daca nu e cu suparare)...as avea nevoie de modele de caracterizari, de declaratie privind motivatia de a adopta si asteptarile persoanei/familiei in legatura cu varsta, sexul si situatia psihosociomedicala a copilului pe care doresc sa-l adopte.
Va multumesc.
Bucharest spune:
Salutare la toata lumea,
Sunt noua pe aici, dar m-am gandit sa dau buna ziua. Eu am terminat cu vizitele la domiciliu si saptamana viitoare trebuie sa merg sa iau atestatul. Ma intreb ce ma asteapta dupa. Cica vor sa imi arate o fetita de 2 ani. De abia astept.
miha74 spune:
Bafta Bucharest! Ce norocoasa esti! Imi intind si eu antenele in toate directiile...dar deocamdata nimic, dar imi tot zic ca sa iasa intai atestatul.
lumiiordache - acum am intrat...mai ai nevoie de caracterizari?
Dariastoica - spune-ne ce mai faci? cum stai cu cautarile?
Asi - tu cauti, sau astepti DPC-ul?
Pupici si bafta tuturor!
Miha
http://tt.lilypie.com/ybP9p2.png
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)
Bucharest spune:
Buna seara la toata lumea,
Sper sa fie bine. Tocmai am primit un mesaj de la asistenta sociala si imi spunea ca spera sa poata sa imi arate fetita. Ma intreb ce o fi vrut sa spuna. Doar nu exista alta cale pentru a lua o decizie decat vazand copilul. Altfel cum? Pana acum vreo 2 zile nu se punea problema ca poate sau nu poate. Asteptam doar atestatul. Mai e cineva la sect 2? Ce parere aveti de stilul lor de lucru?
Lumiiordache spune:
Buna.
Miha, da mai am nevoie de caracterizari. Sunt in faza de strangere a documentelor.
Multumesc inca o data.
Luminita
miha74 spune:
Luminita nu am adresa ta de mail, ca sa pot atasa documentele.
Scrie-mi te rog pe adresa yahoo.
Seara frumoasa,
Miha
http://tt.lilypie.com/ybP9p2.png
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)