Mamici de mai-iunie 2008 (46)
Raspunsuri - Pagina 14
ancaurn spune:
quote:
Originally posted by cleo78
ei, de aia rad si io, cand dau banii? la internare, sau pe masa de nashteri? cred ca in sala de travaliu, la o dilatatie x (sa zicem 8..cand e clar ca nu mai e mult, si ca vei nashte cu tura asta). Sper ca nu toate moashele sunt asha de rele... SPER!!
34+
![]()
soarele din viatsa noastra
si o burticutsa AMR 5 sapt
Ideea cam asta este. Dar la dilatatie 8 nu-ti prea mai arde de bani. Poate putin mai inainte cand inca durerile nu sunt asa mari. eventual mai pui vre-o 50 ron in plus si o rogi frumos sa stea cu tine chiar daca i se termina tura, "ca ea e cea mai buna si numai ea iti inspira incredere, parca ar fi mama sau sora ta (dupa caz), etc.
Serios vorbind, cred ca totul depinde de personal. In orasele mai mici, incerci sa gasesti niste cunostinte comune cu medicul si moasa care sa puna o vorba buna. Eu am norocul ca am o vecina care e asistenta sefa de la oftalmologie si sefa sectiei de nou nascuti e pediatra Cezarei, plus ca tatal ginecologului a fost ( D-zeu sa-l ierte) coleg cu soacra-mea si uite asa mai departe. In concluzie, cand am nascut-o pe Cezara am platit totul imediat dupa nastere, cu exceptia ginecologului caruia i-am dat banii dupa ce am iesit din spital, ca asa s-a nimerit.
Ei, va mutati intr-un oras mai mic?
29+
Dragos si mami de
Cezara (19.07.2003)
MsBB spune:
quote:
Originally posted by chinabulina
hop si noi!
cleo, esti draguta ca te-ai gandit si la noi... de cateva zile incerc sa ajung cu cititul la zi. abia acum am terminat, dar stiu tot-tot
... incerc sa scriu cate ceva:
in primul rand, diana_d, jos palaria!!! toata admiratia din partea mea, mai mult nu pot spune, sunt impresionata pana la... tacere de decizia ta
despre "cotizatia" din spital: cam 500 nasterea, 800-1000 cezariana, asistente cate 5 lei minim, in functie de "activitatea" prestata...
MsBB, stiam de anul trecut ca maternitatea intra in renovari, dar mai e pana acolo, ca la noi sunt 3 viteze, incet, incetisor si pe loc... stai linistita, nu nastem noi in santier... te-ai plimbat azi, nu? e o zi superba... cred (sunt aproape sigura) ca ne-am intersectat in parc. erai imbracata cu o haina roz si erai insotita de o tipa?
... daca da, atunci elefantul in hanorac vernil eram eu
(ca de vazut m-ai vazut, sunt greu are de ratat
; eu zic ca te-am recunoscut din poze)... daca nu erai tu, atunci mai bine ca nu m-ai vazut
, ca n-ai pierdut nimic...
deocamdata va pup pe toate si va las, ca am intepenit pe canapea cu laptopul in brate, de cand tot citesc. sper ca reusesc de-acum sa si scriu mai des, ca sunt de maine in prenatal. ca tare-mi sunteti dragi, chiar daca nu ma prea fac vazuta
32+maimutzica cu urzica
http://bd.lilypie.com/wHR7p2.png
Welcome in clubul prenatal
hihih sa-ti fie de bine odihna si ce ti-ai planuit sa faci.Yup- ieri am fost la plimbare aahaha mai exact am facut o cura de dezintoxicare. Am bagat vreo enspe mii de kilometrii de am adormit ca un prunc la ora 8.
Vad ca ai un oki bun, m-ai reperat
Nu stiu daca si eu te-am vazut, probabil ca da, am vazut aproximativ o tabara de gravide ieri ahaha si inca jdemii de bb-lusi. Chiar tipa cu care eram a zis la un moment dat ca se pare ca asta vara-toamna am fost tareeeee ocupate. Eu zic ca a fost vremea
Oricum imi pare rau ca nu mi-ai facut un semn discret
, mi-ar fi placut sa te cunosc. E posibil sa ma fi uitat ca o nesimtita la tine insa, fara sa-mi dau seama ca esti tu. M-am surprins de multe ori
la burticoase si cred ca nu ma uit deloc finut ca ajung saracele femei sa se intoarca cu spatele sa scape de oki mei curiosi Adriana
32+ ,
Andrahttp://bd.lilypie.com/cAoqm7.png
elenuca spune:
fetele, dar ce harnicutze ati fost zilele astea...
andreeap, sa ne arati pozele cu mobila noua, ne-ai facut curioase, verdele e culoarea mea preferata si avem deja pregatita camera copilului pe nuante calde de verde, e atat de odihnitor dupa parerea mea, oricum din tot apartamentul, e camera mea favorita..
Kristinik felicitari pentru nepotica, sa creasca mare si frumoasa.
Gabitzam imi place balconul tau, se vede ca iubesti florile si ele te iubesc, prea se rasfata in frumusetea lor.
Te intrebam eu acum cateva zile de cezariana, ai idee de regula se intampla din saptamana 38, ca sa nu se intre in travaliu, sau e functie de ce recomanda doctorul.
Reallaura laura draga te tine, cum ai reusit sa racesti si tu? ai grija cu virozele astea... a luat-o si barbatamio si sa vezi ce embargo am instaurat: doarme separat, nema pupici, nema tzaca paca, mi-am insemnat si paharul s cana de ceai... zici ca sunt paranoica, dar e undeva, fiind foarte prevazatoare am reusit sa evit pana acum raceala, gripa. Sper sa reusesc si de acum incolo.
Diana_d si eu stau in Dr Taberei, asa ca ne putem plimbaci impreuna, doua burticoase sexoase
. M-as bucura intrucat dupa ce mama mea se va intoarce la tara, voi ramane singurica si e altceva cand te plimbi cu cineva si mai schimbi o vorba doua...
Socrate pai ai luat doar 11 kg, e ok zic eu, importante e cum ai spus si tu, cum te simti si mai ales ca bebe sa fie bine. Eu am plecat de la 78 de kg si acum am 85. Oricum, stii ce se spune ca in 9 luni o sa reusim sa revenim usor usor la kg de dinainte de sarcina. Eu una nu ma grabesc prea tare, ma simt bine asa cum sunt si barbatamio e dolofan, asa ca facem o buna pereche 
andreea27 draga mea, nu e cazul sa intri in panica, intereseaza-te la spital aca dr o sa ramana cu juma de norma si acolo- multi asa fac, ca sa isi pastreze legaurile si sa isi cheme o parte din paciente la policlinica privata. Daca dr tau a renuntat la slujba de la spital, cu siguranta vei gasi un dr care sa te primeasca, fa-ti dosarelul cu toate actele, analizele, ecografiile, etc si pregateste si un plic. Nu cred sa te refuze cineva. Te pupici si sa ai incredere ca va fi bine, nu e cazul sa disperi. Ateptam vesti !
Fetele sa va povestesc ce idee creata a avut barbatamio ieri, ne urcaram in masina in ideea de a merge intr-un parc ceva si... am ajuns la magazine pentru ca i s-a pus dumnealui pata ca mie imi trebuie adidasi ( e drept ca cei vechi nu prea ma mai incap). Dragele mele, am cautat de am innebunit si n-am gasit nimic sa-mi vina- deh mi s-au cam umflat picioarele... Am intrat si la Leonardo, poate poate , o pereche de patofi mai comozi, ceva... am gasit niste pantofiori negrii cu baretuta, scumpi foc, dar... nu aveam decat 37. Ce dezamagire
, am mai cautat ,parca imi era simila de el, era mai interesat decat mine sa-mi ia incaltari... si am gasit inca o pereche de pantofiori insa... am ajuns cu probatul la marimea 41
care imi ieseau la spate si in fata in erau mici... sa mor de ciuda... Asa ca am decretat : o sa merg in sosete pana nasc, eventual imi pun pe talpa branturi... e? ce ziceti? sa brevetez ideea? ![]()
fug ca mi-a venit manichiurista sa ma faca gigea !
va pupic si aveti grija de voi si de bebei!
Elenuca
28 sapt in asteptarea minunii noastre
Lizuca
http://bd.lilypie.com/mlCep2.png
Alysh spune:
Laura, tot vroiam sa te intreb ceva si mereu uitam....neuronii mei sunt pe duca: pt ca stam aproape, tu la ce medic il inscrii pe bebe? cunosti vreun pediatru bun in zona?
ziceti fetelor, cu intalnirea, v-ati hotarat? Cleo zicea ceva si de chinezesc, va dati seama ca aici aranjez eu fara pb si in plus vin 100%, dar eu cred ca fetele celelalte ziceau de o terasa.....in fine, eu astept sa va hotarati si sa vad daca pot ajunge si eu sau nu.
MA duc sa bag un nani ca mor de somn. Pana acum numai am muncit.
Alina
33+
Vlad
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png
dordia2000 spune:
BUna fetelor...
Andrea...m-ai lasat paf....dar nu cred ca se pune problema sa nu gasesti un medic. Cel ami bine e sa vb cu al tau si sa iti recomande pe cineva. Oricum....stai linistita ca nu ramai nenascuta.
Alish...dr. mea nu e pretentioasa si...inca ma gandesc cam cat sacotizez. Dar cred ca raman la tarifele astea...dar tb sa o intrb daca va intra si mana a doua in sala...totusi...ar tb sa dau ceva si acelei persoane. Despre rezerva...nu am platit nik. Doar faptul ca am cotizat la neonatolog...tipa a avut grija sa ma bage acolo. De obicei acolo intra fetele albe care cotizeaza la neonato.
M-ati omorat cu clatitele. Diseara o sa imi fac si eu pe langa rulada pe care o am in program.
Va poop!
Diana
34+ mamica de
Stefan-Cristian 14.11.2005www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz
MissParker spune:
quote:
Originally posted by madalutaquote:
Nu mai retin cine a intrebat despre cezariana planificata. Fetele, daca nu aveti vreo problema mai deosebita sau vreo indicatie expres de la medic, incercati sa asteptati totusi un semn de la bb ca e si el pregatit sa iasa!!
MissParker: eu intrebam, caci medicul meu are aceesasi parere k si tine, dar parca mie imi este teama sa astept atat...Ma gandesc k dc se declanseaza travaliul ce se intampla cu cezariana mea? dc e noaptea si nu vine Dr? daca din cauza contractiilot cedeaza prima cezariana , caci abia are un an si 3 luni de cand a fost facuta...
Nu stiu care ar fi insa contraindicatiile unei cezariene la rece si de ce totusi multi medici o practica...
Madalina31
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
Madaluta, o cezariana la rece are dupa parerea mea marele dezavantaj ca risca sa-l traumatizeze pe bb daca acesta nu e inca gata de iesire. Am mai scris chestia asta intr-unul din capitolele trecute. Terapeuta mea mi-a spus asa: "Imaginati-va ca ati fi dvs. intr-un paradis de caldura si liniste, plutiti undeva unde e cald si bine, iar dintr-o data, fara vreun avertisment se face o ruptura brusca si o mana rece vine si va trage de cap afara!". Deci eu vorbesc pur subiectiv (psihologic-emotional) din punctul de vedere al unui bebe.
Acum, sigur ca ramane la latitudinea fiecarei mame sa decida, insa eu raman la parerea ca - daca e sa fie cezariana - macar sa fii sigura ca bb e si el pregatit si dispus sa iasa din paradisul burticii...
Andree27, imi pare rau ca esti acum intr-o situatie care-ti da atata bataie de cap. Uite, nu stiu daca te incurajez cu ceva, dar nici eu nu voi naste cu un doctor pe care sa-l cunosc, ma duc in saptamana a 35-a sa ma inscriu pt. nastere la spitalul pt. care ne-am decis si restul ... sta scris in stele. Care va fi atunci de garda, cu ala voi naste. Deci nici aici nu ai cum sa-ti alegi un medic special, se presupune ca toti trebuie sa-si dea interesul si sa fie destul de umani incat lucrurile sa mearga bine. OK, in Germania nu se duce nimeni cu plicurile (slava Domnului), dar totusi, mai oameni buni, in ce hal am ajuns daca nu ne mai putem baza pe simpla omenie a unor medici? Of... Iti tin pumnii sa fie totul bine.
Felicia
26+ mami under construction pentru
- David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
leeloo2004 spune:
Elenuca - din cite am observat eu, decizia fixarii cezarianei la rece sau nu, si in ce perioada, depinde de medic. La sarcina mea cu stefan, mi-a fixat cezariana la rece, in saptamina 37 (sa nu ma intrebi de ce asa de devreme, ca habar nu am!), dr. unei prietene de-a mea nu a vrut sa-i stabileasca cezariana la rece - s-a dus la operatie dupa ce i s-a rupt apa - iar dr. meu de acum nu vrea sa ma opereze decit in saptamina 40, dar evident tot la rece. INSA - dr. meu mi-a spus ca in momentul cind se declanseaza contractiile (daca se intimpla inainte de data fixata de el) sa dau fuga la spital ca nu e bine sa stai cu contractii pe uter care are deja cicatrici si la fel, daca mi se rupe apa - fuga la spital sa ma opereze!
Gabriela
31+ cu
AMR 9 sapt...
si Stefan David (8 Iulie 2004)Poze
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Andree27 spune:
Elenuca si eu mi-am luat o pereche de pantofi super comozi si mie imi plac super mult!Sunt de piele intoarsa negrii si sunt de la Pietra!Sigur gasesti si la voi!!!Acolo sunt mai multe modele si chiar foarte frumoase!!!Si sa te faci cici daca tot a venit maniciurista sa pti bete mai sexy la tastatura!!hihihi![]()
Dordia 2002 Clar ca nenascuta nu raman numai e important si cum nasc si sa nu am asa dureri de sa ma apuce plansul.Eu nu urlu da asa plang de abia ma poti oprii!![]()
multumesc tuturor ca sunteti alaturi de mine!Acuma plec ca a venit sotul dupa mine si v-am spus ca azi chiulesc,hihihi, ca sunteti invitati la cineva la masa!!
Va pupicesc
Poze
Andreea
29+ in asteptare de un ingeras:
Eric
Andree27 spune:
Miss Parker stiu ca acolo e altfel si acolo toti isi dau interesul sa fie bine,nu ca la noi ca daca nu le dai plicul nici nu se uita la tine!!!Si chiar am auzit-o pe o cunostinta unei prietena ca i-a spus dr ei in fata ca pana nu ii baga 1000 de euro in buzunar nu o baga in seama!Si a lasat-o pe biata femeie sa se chinuie intr-un hal de doamne fereste!!!Asta este Romania!!!Dar ce sa facem ca asta e mentalitatea tuturor si mai trece o gramada de vreme pana sa se schimbe!Eu de asta ma bucuram ca nasc la o clinica privata ca macar nu dai bani pe ascuns ii dai toti odata ,dar nici chiar atatia!!!
Acuma chiar va las ca ma astepta sotiorul!!!!!
Poze
Andreea
29+ in asteptare de un ingeras:
Eric
MsBB spune:
MissParker -
sa ne traiasca BB nostri care triseaza la cantar hihih. Cumva, cumva tot ii convingem noi sa vina hihih.
Ce fata extraordinara!- cu adevarat a facut pomana! Bravo ei, si eu planuiesc sa daruiesc totul mai tarziu, ar fi pacat sa nu se mai foloseasca cineva de ele. Cred ca pana la urma ti-ai usurat lista de cumparaturi. Vezi? si tu iti faceai griji ca esti in urma cu lucrurile pt bb hihih uite ce rapid ai recuperat
.
Kristinik- felicitari pt nepotica 

. Sa fie sanatoasa!
Gabitzam -
, clatite??????
Ei Cleo - stii se zice ca nu e nunta, cumatrie sau inmormantare fara discutii. Lasa rudele sa vb in legea lor si voi faceti cum stiti mai bine. M-am saturat si eu de atotstiutorii gata sa dea sfaturi. La mine la nunta mai aveau un pic si tipau unii la altii ca nu acolo se pune domle floarea.
Ce grija!! unde sta floarea
. Ca parca daca era floarea in stanga in loc sa fie in dreapta nu ma mai lua barbatu' de nevasta .. 
simonacip - sa ai grija de tine. Ai sa vezi ce repede trece timpul. Tu ai pofta de vin eu poftesc la visine din alea din lichior, dar rau de tot
.
diana_d - foarte bine ca iti ocupi timpul si privesti partea buna a lucrurilor. O sa fie bine, sunt convinsa! Pari o femeie puternica , o supermami+tati
.
socrate - saracu' motan. Am avut si eu un motan , moama ce stresat era de zgomote. Tin minte cand si-au instalat ai mei centrala a facut saracu' matz infarct cand au dat aia drumu la bormasina. A fugit sub pat si nici naiba nu l-a mai convins sa iasa de acolo pana seara.
De greutate ....
incerc sa ma abtin de la prostioare ca deja am luat peste 17 kg
.
Reallaura -
, insanatosire grabnica si totala.
andreap - ei lasa sotul! Nu-ti mai bate nici tu capul. Ne luptam noi dupa cu kg, asta e! Incerc sa fiu atenta cu ce pap si iata ca se tot aduna. Sa fie BB nostri sanatosi ca om scapa noi de ele.
Alysh - sar'na ! Bine ai revenit!
Andree - nu pune la suflet! Trebuie sa fie o solutie. Stai si cauta la rece si sigur o sa gasesti ceva. Iti tin pumni.
Luminel -
sa treaca arsurile, tare pacatoase sunt! Cred ca aproape toate gravidutele au de a face cu ele
.
Gata conspectul- ma duc sa bag un fruct ceva, sa-mi recapat puterile!
Adriana
32+ ,
Andra
http://bd.lilypie.com/cAoqm7.png

... daca da, atunci elefantul in hanorac vernil eram eu