Cand fericirea iti este distrusa...

Cand fericirea iti este distrusa... | Autor: Lorenyy

Link direct la acest mesaj

Imi vine sa urlu,sa plang,sa-l lovesc pe el,tatal copilului meu,care inconstient,sau constient!?,isi bate joc de noi,ne da la o parte pentru familia lui,parinti,frate,bunici,cumnate,oameni care traiesc pe spinarea noastra,si luna de luna se asteapta la'ajutorul" nostru,noi,care muncim ca niste sclavi pe plantatie...
Parintii lui au trait in Statele Unite o perioada buna de timp,si asta cel putin 12 ani,mama lui,tatal lui plecat inainte de revolutie.
S-au reintors in Romania cu coada intre picioare,ptr ca si aici au facut tot ce au stiut ei mai bine:sa chefuiasca pe banii lu` fiusu`,sa leneveasca,sa-i fure pe unii si altii,munca fiind ceva de genul"ptr fraieri",nu ptr niste domni ca ei.
Locuiesc intr-un apartament de 3 camere 7 persoane,plus un caine imens(nu ma intelegeti gresit,ador cainii,am si eu unul in posesie),un caine care lasa balele(scuze) peste tot,plin saracul de boli si alergii pe tot corpul,doua batrane foarte bolnave,fratele lui care fumeaza peste tot in casa,parintii lui si respectiv"socrii" mei adorm fumand,se trezesc cu tigarea in mana...Nu ca sunt foarte ingrijorata de sanatatea lor,dar nu tin cont ca au un bebelus de 5 luni in acea casa,i-am implorat de atatea ori sa nu mai fumeze in preajma lui,la care mi s-a raspuns foarte clar"Este casa noastra"...Si macar daca ar fi,dar au luat in grija o matusa a scumpului meu'socru",o femeie senila,fara copii,care saraca sta toata ziua intr-un scaun cu rotile in fatza tv si isi plange zilele ...Ma rog,asta a fost ca o "mica" introducere,dar sa nu uit sa va spun ca,in acea casa nimeni nu lucreaza,dupa cate v-am spus,7 guri de intretinut,si de cine??De noi,care lucram de dimineata pana seara,avem si noi un copil de 15 luni,facturi peste facturi,o bona de platit...Dar ei nu se gandesc la noi,sunt zile intregi in care eu nu ma vad cu fiul lor,nu-mi vad copilul poate decat o ora,ptr ca alergam ca nebunii sa strangem niste bani,sa avem si noi o casa a noastra,nu sa le platim casele altora...La ultima mea cearta cu "soacra" mea,mi s-a reprosat ca ma cert cu ei si cu fiul lor,ptr ca eu mi-am gasit pe altcineva,asa simt ei!!??...Stabilisem cu el sa le trimitem bani de sarbatori importante,inteleg,sunt parintii lui,trebuie ??!!sau nu sa-i ajute,dar mai nou la 3 saptamani trebuie sa trimita cu sutele,ptr ca oamenii vor acelasi stil de viata ca in America,lux si plecaciuni din partea fiului.Eu nici macar nu exist ptr ei,cum nu am existat niciodata,vad prin mine,sunt doar femeia care are un copil cu fiul lor,femeia care aduce banii in casa si mama nepotelei lor.(apropo,daca i-ati vedea ce interesati sunt de soarta fetitei noastre,ati crede ca o adora cu toata fiinta lor,dar de fapt,totul un teatru ieftin).Vara trecuta,atat au insistat sa le duc fetita in Ro sa o vada,au stat probabil 30 de minute in 3 zile cu ea,eram atat de rupti de oboseala dupa atata drum,4 zile nu dormiseram deloc,drumul lung de la Ny la Buc,apoi o zi la mama,apoi iar pe drum la Cluj.Dupa 3 zile,nu am mai rezistat,am facut bagajele si am plecat la mama,trebuia sa stau inchisa intr-o camera cu fetita,in care mirosea a tigari ca la carciuma din gara,eram in vacanta cica,dar stateam ca la o puscarie,vacanta mea de relaxare asta era!!!Niciodata nu m-au placut,olteanca infecta era rangul meu,ptr ca nu le acceptam nesimtirea si stilul lor de viata,vedeam cum il tratau pe fiul lor,toti banii lui ii luau,la sfarsit de saptamana aveau numai invitati,pe duminica seara urlau la el ca nu-i bun de nimic,ca e un mototol,si ca nimic nu va face in viata.Din cauza lor,de multe ori am ajuns in pragul despartirii de el,dar am spus de fiecare data,la rugamintile si ale lui,ca va fi bine,sa mai dam o sansa relatiei,mai ales ca avem un copil,care mai devreme sau tarziu va avea de suferit.
Nu stiu ce sa mai fac,cum sa procedez,sa-l fac pe el sa inteleaga ca este timpul sa puna STOP,sa se gandeasca la noi,eu si copilul lui,sa nu le mai toarne bani,ca este momentul ca si ei sa-si caute de munca undeva,sa nu mai stea cu mana intinsa la noi,de fiecare data cand ma gandesc ca le trimite,ma apuca nervii,acesti bani ar trebui sa fie ai copilului nostru,in contul ei din banca,ptr colegiu si mai tarziu universitate.Chiar astazi am facut programarea ptr ziua casatoriei noastre,28 aprilie,intr-un loc de vis,si el mi-a spulberat totul...
Va sarut dulce,poate ma ajutati cu ceva sfaturi fetelor!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Melody spune:

Loreny,

Te intele perfect si iti dau dreptate. Cam in aceeasi situatie sunt si eu. Eu am citit cartea trimisa de Miss Parker "Femei care iubesc prea mult" si sa stii ca m-a ajutat sa inteleg anumite chestii. Poate te intrebi ce legatura are cartea asta cu situatia ta sau a mea, dar crede-ma ca are. Ti-as recomanda-o sa o citesti si tu.
Eu am dus lupta asta vreo 15 ani, fara nici un rezultat favorabil.
Am decis ce o sa fac. Nu mi-e usor, dar e mai bine asa.

Ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

De ce nu vorbesti cu sotul tau sa stabiliti o suma lunara pentru rudele lui? Apoi sa-i instiinteze pe ai lui ca aia e si in felul asta poate va linistiti cu totii.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Dar de ce trebuie!!! stabilita o suma lunara sau anuala sau cum o fi?
Eu as spune STOP sau valea!

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nu trebuie, desigur. Ideea e ca ei doi sa cada de acord si apoi sa le comunice si rudelor, in caz ca trebuie sa caute repede de lucru!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Buna,

In primul rand as incerca sa nu ma enervez si sa ii arata sotului ca eu ii sunt o aliata si nu un dusman care sta in calea relatiei fericite dintre el si familia lui. As incerca sa stau calma oricat m-ar scoate situatia din pepeni. Insa poate incerci sa intelegi DE CE face el chestia asta - il santajeaza sentimental ai lui? vrea sa se dea mare ca are si sa arate ca se descurca senzational acolo?

Apoi as incerca sa fac cat de cat clar ca "venitul familiei" este produs de amandoi si ca amandoi aveti drepturi egale de utilizare. Unii barbati au senzatia ca bugetul familial le apartine in totalitate si ca pot face orice ii taie capul cu el. Daca asta e cazul, as incerca sa schimb asta. In cazul in care nu functioneaza - stiu o gramada de familii cu conturi bancare separate si banuiesc ca atunci cand esti pe un singur salariu iti cam trece cheful de acte caritabile de sute la 3 saptamani. Eu mor cand aud expresii de genul "cutare, ce masina misto ti-ai luat" pai nu si-a luat, ci si-au luat, chestie de nuanta!

O alta alternativa ar fi sa incerci sa egalizezi banii trimisi inspre partea lui cu cei trimisi inspre partea ta (o rogi pe mama sa ii puna in cont pt tine daca nu ai chef sa ii dai familiei tale). Nu e corect ca numai una din familii sa fie ajutata, sunt convinsa ca si parintii/bunicii tai au nevoie de un mic ajutor pentru o viata mai frumoasa chiar daca se descurca binisor. Si sunt convinsa ca niste probleme financiare, chiar si imaginare, or avea si ei . Cand o sa vada ca suma trimisa se dubleaza o sa se gandeasca un pic mai mult inainte sa trimita alor lui.

Apoi as incerca sa scot fetita la inaintare (suna rau ) si sa evidentiez lucrurile pe care le-am putea face pentru ea daca nu am mai ajuta pe altii: vaiii ce casa frumoasa cu curte au cutarestii, ce frumos ar fi daca si fetita noastra s-ar putea juca in propria curte. ia uite, au si topogan si piscina, vaaiii.
Sau vaii ce concediu frumos a facut colega mea, ce mi-a dori si eu sa merg in locul X, ia uite ce frumos arata in brosurile astea!

Si nu in ultimul rand ideea de a stabili o suma nu mi se pare proasta, insa numai daca suma e dublata si inspre rudele tale.

Multa bafta!

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenyy spune:

Va multumesc foarte mult ptr raspunsuri fetelor,de fiecare data cand am o problema,ca de obicei,apelez la voi,si intotdeauna dupa ce citesc si recitesc sfaturile voastre,ma simt mult mai bine si increzatoare in mine.
Si ca sa trec imediat la raspunsuri,cam asa stau lucrurile:Parintii lui deja au lectia invatata cand el suna,incep sa se linguseasca pe langa el,cat de grea este viata acasa,ca mama lui mai bine se omoara decat sa o stie lumea datoare,ca ea sufera de toate bolile posibile si imposibile,ca doctorii de fiecare data ii recomanda sa nu se mai streseze si enerveze,si alte inventii specifice lor.Ii reamintesc cat de greu l-au crescut,cum ei isi luau de la gura ca sa-i cumpere lui hainutze,si la alte persoane se lauda si se bat cu caramida-n piept,cine au fost ei la viata lor,ce pile aveau pr vremea raposatului.Eu deja sunt atat de satula de japca asta,ma uit la el cat sufera si trist este,nu stie cum sa faca "sa le readuca" zambetele pe fatza.Am incercat 7 ani sa stau de vorba cu el,sa-i explic,ca toti avem parinti,toti ne iubim,respectam si ajutam parintii,dar toate au o limita,la randul nostru suntem si noi parinti,si copilul nostru se asteapta de la noi sa-i oferim tot ce este mai bun...si sincer vorbind,de banii pe care el ii trimite lunar alor lui,mai bine ii cumpar copilului meu haine,orice decat sa stiu ca altii ce se mai distreaza pe munca noastra.Cand vorbesc cu el pare ca intelege,imi da dreptate,cand ii suna,totul se schimba...Ce sa fac?Sa-i desenez pe hartie?Sa le dau telefon sa ma cert cu ei?Nu ma pot cobori la nivelul lor,nici nu stiu ce fel de limbaj sa folosesc ptr intelesul lor...Ceea ce ma darama,este ca,a inceput sa ma minta in privinta sumelor pe care le trimite,inteleg ca vrea sa evite un scandal,dar cu minciuna in aceasta relatie,nu vom ajunge nicaieri.
Va sarut dulce!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Mi-a placut cu cata intelepciune te-a sfatuit @alra, dar cu regret iti spun ca parerea mea e ca-ti pierzi timpul. Se vede de la o posta ca te macina problema, ca iti alimenteaza o stare de rau. Si pentru ce?
Ajunge. Destul i-ai facut jocul. Sotului, nu socrilor, ca sti tu vorba "prost nu-i ala care cere..." Nu mai intoarce situatia si pe fata si pe dos, da-i un timp in care iti arata ca POATE sa fie cum vrei tu, gata cu sumele trimise acasa, gata cu telefoanele, mai rarut ca-i mai dragut. Situatia a devenit anormala. Daca persista in perioada de proba...nu stiu...tu decizi. Dar atata timp cat accepti inseamna ca esti de acord. Si atunci pierzi dreptul de a te plange.
Scuze daca sunt dura, dar, sincer, asta cred. Iti doresc sa iei decizia cea mai buna pentru voi, in timp util.Va irositi ani frumosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Eu mor cand aud cum se vaita unii ce greu au crescut un copil, de parca nu erau obligati sa o faca. Si dupa ce ca erau obligati, mai si traiesc pe spinarea copilului ajuns la randul lui om cu obligatii familiale. Niste lipitori nesimtite, am cunoscut si eu asemenea specimene !

Te vei enerva in continuare, asa ca mai bine trimite bani si parintilor tai - daca se poate sa ti-i stranga tot pt tine.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

incercati sa faceti cheltuielile transparente. eu cred ca nici el nu realizeaza cat din veniturile voastre se duce spre familia lui.
puteti sa le scrieti saptamanal in excel, si asa puteti vedea clar amandoi socotind ce venit aveti si ce cheltuieli cati bani se duc si unde.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Lorenyy, stii ca exista conturi separate chiar si pentru soti. Dureaza 5 minute la banca. Direct deposit salariul tau, sotul nu se poate atinge,
A

PS n-ai ce cauta in casa aia cu copil de 3 ani ( sau ai cerinte clare: camera voastra, fara fumat in camera respectiva...etc) sau poti lua 2 zile camera la hotel in apropiere. Eu nu m-as astepta sa se schimbe nici unul ( pentru ca ei nu cred ca gresesc) dar as putea impune limitele mele.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput