FIV in Ungaria 35
Raspunsuri - Pagina 7
charmy spune:
AndradaP FELICITARI!!!!pentru reusita
Adriene bine ai venit printre noi si bafta pe 3 aprilie
Simonagurau sper sa fii bine si sa incepi cat mai repede stimularea pt FIV.
charmy spune:
Buna fetelor multa bafta tuturor celor care incepeti stimularea pt FIV
SCAMIYmulta bafta pentru 2 aprilie si sper sa vii cu vesti bune
Ioanatugs spune:
AndradaP. FELICITARI iubita si aici!! Sa ai o sarcina usoara si sa te bucuri de ea in fiecare zi!!!
Astept fiv-uletul meu norocos de martie-aprilie 2008
adaca spune:
FELICITARI ANDRARADA ! SI SARCINA USOARA !
LAURA Doamne ajuta ! Sa stea bebeii acolo lipiti de burtica.
CRISIS in sfarsit ai aparut. Te-ai cam lasat asteptata.
MIHA2004 ??? Nu ne zici nimic? Cum a fost la nenea dr. de la pitici
LIANA de unde sa stiu ca ai ramas la vecinii nostri?
toate fetele
Ade cea mai fericitasi DARIUS, CAIUS si RARES
www.flickr.com/photos/14340770@N02" target="_blank">GAZELE MELE
adaca spune:
Fetelor nu stiu daca va mai amintiti dar SIMONAGURAU ne ruga sa intram aici Campanie civica - responsabilizare a autoritatilor
quote:
Initial creeata de LucaLuca
Campanie civica de responsabilizare a autoritatilor din Romania in problema finantarii reproducerii asistate medical
Discutia asta a inceput pe topicul despre FIV, dar ne-am dat seama ca ar putea fi de interes general, pentru toate persoanele care au nevoie de asistenta medicala pentru a procrea. (Mentionez pentru coforumistii care nu ma *cunosc* ca eu, LucaLuca, nu am nici un interes direct, intrucat locuiesc intr-o tara unde, tocmai, beneficiez de FIV gratuit). Va invit, deci, sa participati cu idei.
LucaLuca:quote:
Girls, azi-noapte am avut o insomnie teribila. Singura parte pozitiva, ca tot vorbim de bani, este ca m-a fulgerat o idee. Stiti voi inteleapta vorba din popor "copilul pana nu plange nu primeste tzātza"? Ei. Ne vaitam ca FIV-ul nu este subventionat in RO. Dar a semnalat cineva situatia, a incercat cineva sa ridice problema in spatiul public - in presa si pe langa autoritatile politice responsabile?
Fondul general e favorabil - scaderea demografica este o problema pusa in discutie la cel mai inalt nivel. Plus: 2008 e an electoral in Romania. Multi oameni politici isi cauta *cauze*. Iar asta e foarte nobila. Nu zic ca s-ar putea rezolva ceva anul asta, dar macar sa se constientizeze ca exista o problema. Facem o petitie catre Ministerul Sanatatii si cerem sa se initieze o politica publica in domeniul finantarii procreatiei asistate medical. Sunt cateva sute bune de useri activi pe forumul asta, care vor semna, ei si familiile lor. Cu siguranta multi dintre noi cunoastem ziaristi care pot pune problema pe tapet, sa inceapa sa se discute despre asta. Hai sa facem un iures, nu atat pentru noi (caci noi vom face copil curand, curand de tot:), cat pentru acele femei care din motive financiare nici macar nu iau in calcul posibilitatea unui FIV.
[quote]Originally posted by LucaLuca
Doamnelor, ma bucur de sustinere, multumesc. :)
Eu am venit de la echo4, clocesc cu spor foliculasii si am scris repejor o varianta de petitie/memoriu catre ministrul sanatatii.
V-o supun atentiei, insistand pe faptul ca e doar un draft, un schelet pe care fiecare poate broda. Eu zic sa ne organizam si sa incepem sa trimitem, cate trei pe zi - nici mai putine, ca risca sa treaca neobservate, nici mai multe, caci or sa le considere spam. :))
Deci: modificati dupa cum va-ndeamna inima, mintea si literatura, caci nu trebuie sa fie identice ca forma, ci unitare pe fond. Textul se trimite prin mail la adresa dirrp@ms.ro (Compartimentul de Relatii Publice al Ministerului Sanatatii). Titlul mailului trebuie sa fie "Petitie" sau "Memoriu".
Dlui Ministru Eugen Nicol#259;escu,
Ministerul S#259;n#259;t#259;#355;ii Publice
Intr. Cristian Popi#351;teanu, nr. 1-3, sector 1,
cod 010024, Bucure#351;ti
Stimate Domnule Ministru,
Subsemnata, #8230;#8230;#8230;#8230;#8230;#8230;#8230;, nascuta la data de #8230;#8230;#8230;#8230;#8230;#8230;, cu domiciliul stabil in #8230;#8230;#8230;#8230;#8230;#8230;, in calitate de cetatean roman platitor de taxe si impozite, solicit prin prezenta ca statul roman sa se implice in sustinerea financiara a cuplurilor care au dificultati in obtinerea pe cale naturala a unei sarcini.
In prezent, cetatenii romani trebuie sa plateasca pe cont propriu o procedura medicala de tip inseminare sau fertilizare in vitro (FIV). Costurile acestora sunt uriase in raport cu veniturile medii ale unei familii; cu titlu de exemplu, pretul global al unei tentative de FIV variaza intre 1.400 si 3.000 euro, in functie de spital si de procedura/medicamentatie.
Singurele medicamente necesare in procedura de stimulare FIV care exista pe lista de medicamente compensate (sublista B, compensate 50%) sunt Gonal si Puregon. In farmacii, 150 UI Gonal costa 150 RON, iar 150 UI Puregon costa 303 RON; pentru o perioada medie de 12 zile de stimulare, doar acest medicament costa 1800 RON (in cazul unei medicamentatii cu Gonal), respectiv 3636 RON (in cazul unei medicamentatii cu Puregon). Conform legii, insa, un medic de familie poate prescrie o reteta in care valoarea maxima a compensarii este de 300 RON. Diferenta este enorma si trebuie suportata de catre pacienta. La acest cost se adauga celelalte medicamente care nici macar nu se regasesc pe lista de medicamente compensate, analizele specifice, procedura in sine (care se plateste in spitalele de stat). Aceste preturi prohibitive transforma dorinta naturala a unui cuplu de a avea copii in frustrare in fata imposibilului. In acelasi timp, in tarile occidentale, unde veniturile unei familii medii sunt semnificativ mai mari, statul finanteaza integral intre doua si sase tentative de a obtine o sarcina asistata medical pentru cuplurile care au probleme de fecunditate.
O procedura de tip FIV reprezinta o experienta dificila pentru un cuplu, in plan fizic si mai ales psihic, care se accentueaza dramatic atunci cand la aceste dificultati se adauga un obstacol insurmontabil de ordin financiar. Posibilitatea de a avea un copil nu trebuie sa reprezinte un lux.
Data fiind aceasta situatie, descrisa foarte pe scurt, va solicit respectuos, stimate Domnule Ministru, sa dispuneti initierea unei politici publice in domeniul finantarii reproducerii asistate medical in Romania.
Va multumesc.
Cu desosebita consideratie,
[prenume NUME data]
Rog sa se inscrie aici, pe topic, primele trei voluntare care vor personaliza textul si vor trimite mailul astazi. Nu va imbulziti:)), va fi o operatiune de durata, toata lumea va trebui sa trimita, inclusiv in numele sotilor, parintilor s.a.; daca aveti timp, puteti deja modifica textul, si asteptati semnalul pentru a-l trimite. Tinem evidenta aici, pe topicul asta. Intre timp, eu prepar procedura catre Cancelaria Primului-Ministru.
OK? :)
CE ZICETI? EU UNA AM TRIMIS DEJA UN MAIL LA MINISTERUL SANATATII, POATE ASA LE VOI AJUTA PE FETELE CARE ISI DORESC COPII SI NU AU BANII NECESARI.
Ade cea mai fericitasi DARIUS, CAIUS si RARES
www.flickr.com/photos/14340770@N02" target="_blank">GAZELE MELE
scamiy spune:
Simonagurau stiu ca s-a mai spus cum se activeaza PM-ul, scuze dar am uitat . Te rog ajuta-ma daca nu te superi. Merci,
Cami
scamiy spune:
Hello fetelor!
Sorina sz, imi pare rau de nereusita, dar asa cum spuneau si fetele, fruntea sus si da-ne mana sa mergem mai departe.
AndradaP, FELICITARIIIIIII , ma bucur nespus pt. tine si uite ca se poate cu optimism, rabdare, si puterea lui DD pana la urma toate o sa reusim.
Laura, Doamne ajuta sa se prinda bine cei doi bebei
Liana, multumesc de incurajari, emotiile sunt din cauza ca merg pt. prima data, dar mai mult pt. ce o sa-mi spuna medicul si daca o sa-mi dea deja tratament pt. FIV. Esti o draguta
Charmy multumesc si tie de incurajari, dar nici nu ma gandesc sa nu am vesti bune pt. ca asta simt.
Va pup si va doresc tot ceea ce-mi doresc si mie!
Cami
simonagurau spune:
Scamiy pe pagina sus in stanga dai clic la mesaje private dar inaine de asta tot sus pe pagina la Logout scrii numele scamiy ,apoi parola ,dai clic pe logout si apoi mesaje private te descurci tu .