vaccin contra cancer de col uterin

vaccin contra cancer de col uterin | Autor: Porumbita

Link direct la acest mesaj

v-ati facut? va faceti?

am vazut ca e o campanie destul de ampla pro vaccin; am citit/auzit pe undeva ca au fost si 2 decese din cauza lui;

zilele trecute insa am urmarit un medic ginecoloc cu o f buna reputatie care spunea ca tr facut vacinul asta (ca fata si sotia lui l-au facut) si ca ceea ce circula pe net sunt povesti nefondate (ref la fecte adverse)

voi ce parere aveti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Planuiesc sa ii fac Katjei undeva cam in jur de 12 ani. Pana atunci ma mai interesez, poate mai evolueaza si el...
Ideea e ca are cel mai bun efect daca e facut inainte de inceperea vietii sexuale, eu asa am inteles.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

era directorul de la matei bals.
eu am demarat procedurile, in sensul ca mi-am facut programarile necesare. si o sa i-l fac si fetei mele cand mai creste. desi am inteles ca e eficient doar in 80% dintre cazuri, prefer sa stiu ca am facut tot ce tinea de mine.

chris + alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Citisem undeva ca ar fi o limita de varsta, nu mai stiu care, dar sigur sub 30 de ani - parca 26. Cine stie daca e adevarat sau nu? Eu am 33.

Mergi la inceput

in mod normal, e pana in 26 de ani. cu trimitere de la medic insa, si cu analizele de rigoare, il poate face oricine e activ sexual. io fac 28...

chris + alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

se cheama silgard, daca vreti sa ii dati cautare pe net.

chris + alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amalisimona spune:

Eu mi-am propus sa-l fac inca de anul trecut, dar am tot amanat. Eram foarte incantata de aparitia acestui vaccin, dar apoi am auzit/citit tot felul de controverse incat nu mai stiu ce sa zic. Chiar am vrut acum vreo 2 luni sa deschid un subiect aici sa vad alte pareri.

Pe youtube am gasit informatii despre Gardasil, vaccinul comercializat in SUA, omolog Silgardului din Europa. Sunt mai multe, eu pun aici doua dintre ele:
http://www.youtube.com/watch?v=mnTvAneWBZs
http://www.youtube.com/watch?v=XK97CHQZhq0

Simona, Sorina (12 Noiembrie 2004) si Irina (5 Mai 2006)
FOTOGRAFII BLOG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Aici se face incepand cu clasa a 8-a, deja e campanie nationala de vaccinare.
http://www.hpvontario.ca/

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Pe internet asa am citit si eu ca se face doar pana la 26 de ani. Nu am inteles de ce dar saptamana viitoare o sa merg la medicul meu ginecolog si o sa il intreb.

Ani de Stefana (23.01.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iubika spune:

La un moment dat aparusera niste informatii cum ca au murit 2 adolescente din cauza acestui vaccin (una parca era din Germania). Parca ma pune putin pe ganduri...

Secret monologues
I could give up chocolate but I'm not a quitter...
Click aici pentru a primi zilnic bancuri in casuta de mail!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

de la ginecologul meu am inteles ca nu 26 e limita;

Mergi la inceput