Legaturi amoroase la birou
Raspunsuri - Pagina 2
anca_vlad spune:
desigur am sa fiu off topic.
pe mine m-a uimit evolutia spectaculoasa a domnisoarei blonde de la Antena 1 care la un moment dar citea un amarat de horoscop (nici pe acela cum trebuie) la emisiunea de dimineata si acum e mare stirista la sport!
Credeti ca a reusti ca e ea fata desteapta........ba da!
Sincer eu la acele striri le-as pune si un felinar rosu!
si acum on topic, din pacate asta este societatea in care traim...daca la nivel de instituitie prezidentiala se intampla ce se intampla .......astea ne sunt modelele!
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
Negrutz spune:
este o problema globala, asa ca nu prea avem ce sa facem.
Ce vedem la nivel mai inalt... nu fac decat sa ne demonstreze ca se poate...
Si acu vin cu o declaratie cu care s-ar putea sa imi pun multa lume`n cap... dar o spun din surse sigure, si probabil ca si voi o stiatzi deja, eu nu fac decat sa va confirm asta...
Majoritatea persoanelor care lucreaza in tv au nimerit biroul care trebuie... si de aici intzelegeti ce vretzi... :)
Oamenii se roaga zeilor sa le dea sanatate, fara sa stie ca sta in puterea lor s-o mentina si ca luptand impotriva ei prin lipsa de masura, o tradeaza prin goana lor dupa placeri (DEMOCRIT)
Gabrielama spune:
MDoldschool,
nu aveti un Cod de Conduita, un sistem intern de "raportare" a unor asemenea situatii? Exista numere de telefon unde se poate povesti ce se intampla, adresa de mail unde poti scrie... in general orice multinationala are asa ceva.
E normal ca intr-o companie sa se creeze si altfel de lagaturi decat cele de munca.. stai atatea ore impreuna, poate oamenii chiar se plac la modul real (noi avem doua cazuri de familii care s-au format dupa ce s-au cunoscut la birou), dar de aici si pana la ce povesteti tu e drum lung.
Intr-adevar - cum zicea si Adina Iulia - este vina managementului local. Dar asta nu inseamna ca lucrurile trebuie sa fie lasate asa...
Gabi
Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...
Negrutz spune:
sa se creeze legaturi da, e ok, dar se abuzeze de putere...
"prestezi.. vezi job`ul... nu... mai cautam.."
Oamenii se roaga zeilor sa le dea sanatate, fara sa stie ca sta in puterea lor s-o mentina si ca luptand impotriva ei prin lipsa de masura, o tradeaza prin goana lor dupa placeri (DEMOCRIT)
MDoldschool spune:
Gabrielama,
ca orice multinationala "care se respecta" avem Codul principiilor de afaceri ai acel numar verde la care putem sa sunam sa raportam orice ne trece prin cap- de la accidente de munca pana la idei de imbunatatire a atmosferei de lucru!
Si si-a luat fata inima in dinti si hai sa sunam la numarul cu pricina. Era o robotica foarte simpatica care mi-a multumit ca am sunat si mi-a pus in vedere ca conversatia va fi inregistrata din motive de quality si customer service- bun- am zis, deh' asta-i procedura normala. Dar in momentul in care mi-a cerut numarul de angajat si sa confirm numele...am regandit situatia care nu ar fi fost deloc confidentiala sau anonima- asa ca, am abandonat ideea- gandindu-ma la copilasii de acasa care- nu-i vina lor, saracii- consuma mai mult decat alocatia lunara pe care-o primim de la statul roman. Asa ca, decat o mama fara serviciu, mai bine conform unei zicale contemporane "lasa bre, ca merge asa!".
Gabrielama spune:
MDoldschool,
si nu accepta robotica daca nu spuneai numele/ nr de angajat? (intreb pentru ca la noi se poate si fara...).
O adresa de email? Sa trimiti un mesaj de la un cont de yahoo/gmail??
Stiu ca nu e usor... dar mai stiu si ca in multinationalele "care se respecta", plangerile de genul asta sunt imediat cercetate...
Iti tin pumnii pentru cea mai buna decizie!
Gabi
Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...
Elise spune:
eu nu stiu in ce multinationala asa mare lucrezi tu... ca eu tocmai in multinationale n-am vazut asa ceva. Mai degraba in firmele mici romaesti exista kestii de genul asta, ca romanul vazut patron devine brusc si foarte sexy. Contra unor avantaje in cariera, desigur.
Ce as face in locul tau?
Nimic, probabil. Exceptind cazul in care m-ar da vreo fatuca din aia la o parte de pe postul meu, adica m-ar afecta situatia in mod direct. Si atunci as incerca sa ma conving ca intr-adevar motivul promovarii ei este ca s-a culcat cu X, pentru ca as fi intr-un rol in care as tinde sa nu vad chiar daca e mai competenta, sau efectiv mai tinara si mai prezentabila - nedrept, dar uneori aceste "detalii" sint foarte importante pentru jobul propriu zis.
In ce priveste cei doi bosi... habar n-am de ce crezi ca neaparat au dormit pentru ca au fost "dupa o seara de amor". Eu sincer nu bag mina in foc pentru "amorurile" astea - n-am de unde sa stiu de ce n-au dormit aia daca nu vad cu okii mei, si daca vad cu okii mei e o problema, inseamna ca am fost acolo. Asa, birfe ieftine... ca am auzit ca au plecat cu x sau y sa bea o bere... si de acolo cine stie ce a iesit... merci. Nu cumpar.
Ca sa nu mai spun ca detaliul e gratuit - penibil e ca nu s-au trezit dimineata. Nu DE CE nu s-au trezit. Ca si daca isi beau seara grisuletzul la ora 8 si se inveleau in paturica si adormeau, tot 5 de oameni ii asteptau pe hol dimineatza, nu? Pe mine m-ar fi afectat ca stau dupa ei si imi pierd timpul, nu ca aia au chefuit cu o seara inainte, sau nu.
MDoldschool spune:
Suntem colege, Elise? a fost primul meu impuls …Nu- daca ai fi lucrat aici, erai de parere ca firma e mare rau- poate a doua ca marime din tara!
Nu vreau sa intru in detalii despre dovezile care stau la baza afirmatiei mele despre cei 2 manageri- tocmai de asta am fost zgarcita in detalii- am incercat sa fiu discreta astfel incat sa nu pice fisa despre compania impricinata- ca-s multe fete istete prin zona daca iau in calcul PM-urile primite.
Am vrut sa pun in evidenta fenomenul- care a luat amploare aici la noi si mai ales faptul ca fiecare trece cu vederea sau tolereaza intr-un fel sau altul sub pretextul ca nu ma intereseaza, nu-i treaba mea, sau atata timp cat nu sunt afectata…Dar, daca ma gandesc bine am cam acceptat fara sa comentez sa fac cateva din sarcinile sefului ocupat cu “alte proiecte” – asta inseamna ca am fost afectata?eu zic ca da. Sau cand el nu este disponibil sa lucram punct cu punct la un raport si se trezeste la sfarsit de luna: unde-i raportul? Trebuie sa ramai peste program sa-l terminam ca maine trebuie trimis. Dar mi-am zis ca poate vede ca muncesc din greu, ca stau peste program cand trebuie si ca nu las treaba neterminata- toate astea mi-or folosi candva la vreo marire de salariu, promovare sau pur si simplu niste ore sau zile libere in compensatie ca de platit ore suplimentare nu poate fi vorba la nivelul meu.
Elise puncteaza bine la capitolul “daca vreo fatuca mi-ar lua locul…”. Am avut surpriza asta cand m-am intors la munca dupa ce-am nascut bebe2, ca “fatuca” aranjata sa-mi tina locul pentru 4 luni sa nu se intoarca de unde a venit, ci sa fie “intitulata”chiar pe jobul meu- dar norocul lor si al meu bineinteles e ca mi-au dat alta treaba mult mai misto, cu mai multe provocari si vizibilitate in companie #61514; . Asa ca duduia a scapat “nevatamanta”. Dar am cateva colege-detin informatii clare-dar nu divulg nimic!- care dupa intoarcerea din postnatal (vorbesc de perioade rezonabile de 4-6 luni, ca se stie ca daca lipsesti 2 ani nu ti se mai garanteaza acelasi avantaje!) n-au fost atat de norocoase ca mine, adica nici gand sa mai gaseasca acelasi job, cu aceleasi avantaje – ofertele care li s-au facut erau chiar umilitoare de tipul: un nivel mai jos- dar fii fara grija- pe acelasi salariu!!! Unele au acceptat, altele au inteles apropos-ul si au inceput sa-si caute joburi.
Recunoastem sau nu- femeia inca nu e egala barbatului! Perioada de sarcina si cea de dupa nastere reprezinta un mare handicap pentru noi- iar angajatorii stiu asta! Eu am fost intrebata la modul direct la interviu daca am in plan sa fac copii si le-am raspuns ca NU se pune problema in urmatorii 2 ani! Ei au fost multumiti de raspuns, eu angajata. Dar intrebarea asta nu se pune- e considerata discriminatorie si pur personala!
Dar probabil ca aici ar trebui sa deschidem alt topic!
Elise spune:
mda, s-ar putea sa fim, si totusi in firma asta unde lucrez eu de foarte putin timp inca n-am apucat sa vad pe nimeni pupindu-se pe la coltzuri. Nu la propriu, ca la figurat.... ca peste tot....
Altfel, o dam in diverse, fara legatura cu mediul "imoral": nici mie nu mi s-ar fi pastrat postul daca as fi stat cu bebelisa acasa mai mult de 3 luni - si trei luni ar fi insemnat foarte mult. Nu mi s-au dat nici macar concedii medicale dupa operatii. Nici concediile de odihna obisnuite nu am putut sa mi le iau in multinationale.
La fel, sefi care nu se implicau - de ce, treaba lor. N-am stat sa analizez daca nu sint acolo pentru ca sint ocupati cu vreo fatuca sau sforaie acasa, probabil si una si alta, cert e ca oricum stateam peste program si faceam din munca lor. Si oricum nu-mi convenea. Fie ca isi simpatizau aia secretara proprie, fie ca nu.
Ce vroiam eu sa subliniez este ca ma deranjeaza lenea, incompetentza, pilaraia, in rest ce face fiecare cu viata lui il priveste. Si as avea pretentia de la niste oameni care au avut suficienta minte sa faca o cariera macar sa ii duca tartacutza sa caute un loc mai propice serenadelor, traim intr-un orash mare, nu sa stea calare pe la birou. Din cauza asta mi se pare oarecum ciudat ce spui tu. Nu ma vad in situatia sa mi se puna vreodata "pata" pe vreun coleg - pentru ca nu mi s-a intimplat, n-a corespuns nici unul , nu ca ar fi imposibil - dar, oricum, nu inteleg ce motiv as avea sa-mi desfasor idila (sau nu) sub nasul tuturor sefilor si subalternilor. Asta apropo de "sila" ta fatza de giugiulituri in public.
Faptul ca "nu se pot concentra la business"- hm, e o concluzie cam comunista, in fond poate oamenii nu se pot concentra ca au incapacitatea asta , sau poate nu se pot concentra ca sint indragostiti - indiferent de cine - chiar e cam aiurea sa le impui tu sa se gindeasca la business, nu la gagici, ce e dezmatzul asta?!
Oricum, subiectul mi se pare distractiv rau....
Denisa_35 spune:
Legaturile amoroase la birou...din punctul meu de vedere sunt o greseala fatala. Poti promova pe aceste criterii pana la un moment dat...si apoi sa fii primul plecat cand apar inlocuitori sau inlocuitoare ...mai atractivi/atractive. jOB-UL E JOB SI ATAT!!! Cu siguranta ca vei fi mai apreciata daca vei avea atitudinea corespunzatoare ...decat daca ai trecut prin patul unuia si al altuia. Ei sefii...se plictisesc la un moment dat...si din promovare se poate ajunge la concediere...si pretul e prea mare.
O atitudine corecta, educata la locul de munca, remunerata corespunzator este benefica!
Eu sunt total IMPOTRIVA ACESTOR RELATII!!!!Fie la nivel de conducere, fie la nivel colegial...nu suna bine!