Culegere matematica ciclul primar

Buna!
Am un baiat in clasa a 3-a.M-ar interesa sa-mi recomandati,daca stiti,culegeri de matematica cu grad mediu si inalt de dificultate conforme intr-o oarecare masura si cu programa scolara.Fac cu el probleme din diverse culegeri,dar pentru ca vreau din clasa a 5-a sa-l dau la un liceu de informatica unde exista si 2 clase din ciclul gimnazial,as dori sa-l pregatesc mai serios,pentru ca se da o testare f. serioasa la matematica pentru intrarea in aceste clase.
Va multumesc!
Raspunsuri

agho spune:
AUTOR:ANA LUNG /"777" - PROBLEME DE ARITMETICA PENTRU CLASELE I-IV (2 volume, un vol. cuprinde problemele, al II-lea descrierea rezolvarilor, editura promedia Plus Cluj Napoca , 1998. (Culegerea aceasta a fost de ajutor si pt. mine pt. ca aveam volumul cu rezolvari si puteam sa pricep mai bn despre ce-i vorba. Fi-miu a facut-o cap-coada.)
AUTOR: Aurel Maior si Vasile Blaga -CULEGERE DE MATEMATICA CLASELE 2-4, EDITURA ARAMIS (LA SFARSIT ARE INCLUSIV FRACTII)(Pe-asta am cumparat-o fiicei ca sa aiba ce lucra in vacanta, a fost primul cadou inainte de plecarea in vacanta la "tara".)
AUTOR: MARIA BARBU SI ELENA GHIMIS - MATEMATICA, CULEGERE DE EXERCITII SI PROBLEME CLS. A IV-A, EDITURA CONSTELATIA (chiar urmareste programa scolara de la cls.a IV-a).( De pe ac. culegere se lucreaza in clasa la copila mea, chiar si pt. pregatirea la Olimpiada a fost de ajutor.)
Si la urma, dar nu fiindca n-ar putea sade in frunte, eu, cu simtul meu (al 6-lea)i-am luat lui fi-miu pt. a se pregati mai cu sarg la olimpiada, ac. culegere:
Autor Viorel-George DUMITRU, Tatiana UDREA - "Prima mea olimpiada la MATEMATICA" - 65 de teste pentru evaluarea performantei elevilor de clasa a 4-a, Editia a II-a, editura Caba, 2005.
Ei, si-abia acum constat cu maxima placere ca unul din autori este chiar profesoara lui de mate!
Am cumparat-o din librarie (fara sa am cea mai mica idee despre autori), pt. ca sunt asa "un cautator" de carti si culegeri pt. copii, may, si culmea, chiar le nimeresc.
Desigur c-or mai fi si altele mai bune, nu ma indoiesc nicio clipa. Daca intri intr-o librarie, din raftul plin de culegeri ai de unde alege. Bafta!

agho spune:
Cu placere, Lorenza!
Crisseis, da sunt muulte culegeri, macar s afac "puiii" din fiecare.

crisseis spune:
Agho, daca am retinut bine si tu ai un baiat clasa a IV-a? Ca sunt interesata sa te mai intreb si alte lucruri legate de ce anume se face la ei, la clasa si , bineinteles, de ceea ce as putea face (si cum as putea face) eu acasa.

Lorenza spune:
Am fost azi cu sotul la vanat culegeri de matematica prin librarii.Ne-au retinut atentia 2 cari de aceiasi autori:
Eduard Dancila,Ioan Dancila
Matematica,teste grila pentru clasele 1-4,cu solutii comentate
Editura Iulian Junior
si
Probleme alese pentru copii alesi-clasele 4,5
Editura Akademos Art
Amandoua sunt compuse in mare parte din probleme originale care pun la contributie mintea copilului si asa cum spune si autorul se adreseaza copiilor care isi pregatesc din vreme un destin intelectual.

agho spune:
Crisseis, am un baiat cls.a VI-a si fata e cls. a IV-a. Nu sunt ff la curent cu ce anume fac in cls. pt. ca nu reusesc sa verific. Am mers pe principiul ca daca se descurca fara ajutor...Am stat o luna acasa si-atunci m-am pus in tema cu materia de cls. a IV-a.
Lorenza, spor la lucru copilului!