Mamici de mai-iunie 2008 (45)
Raspunsuri - Pagina 6
Daria_Ioana spune:
eu ma gandeam asa ca daca am privi partea buna a lucrurilor si ne-am autosugestiona ca totul e bine ...in final incepem sa credem ca totul e bine .
Si pe mine ma doare spatele foarte tare si ma trezesc de la ora 3 pana la 5 si merg prin casa si nu mai stiu in ce pozitie sa stau...imi vine sa plang de durere...apoi dorm cu fii-mea in pat care are doar un an si 2 luni si nu mai vrea in patut de loc si eu fiind gravida noaptea ma iau niste dureri de picioare si de maini...si mi se umfla de nu mai stiu de mine ...si incep sa ma fosies pana o scol ...si ea palnge si incerc apoi sa o adorm ...si ma fortez intr-un final sa stau asa intr-o pozitie chiar daca ma dor toate cele numai sa las copilul sa se odihneasca.
Noaptea ma doare uterul ingrozitor ...simt ca se sfasie ...ca se rupe si ma tin cu o mana pe sub burta si ma chinui sa ajung la baie sa fac pipi.
Si incep sa ma gandesc de ce am aceste dureri ca si cand cineva imi sfasie uterul cu ghearele..."oare ca am ramas asa repede gravida dupa cezariana ?oare mi se subtiaza peretele?daca ma apuca sa nasc si nu am voie natural si pana vine nu stiu ce doctor si ma pregateste de operatie mi mi se rupe uterul?"
MA scol sa fac pipi de minim 5 ori pe noapte si tot timpul mi-e sete.
Sa nu zic ca numar ca pe altceva zilele ...sa vad..."deci acum sunt saptamana 31 si 5 Zile....deci mai am putin si de luni intru in saptaman 32 .....apoi vine 33 .....si tot asa"....si ma gandesc ca macar sa ajung eu in saptamana 35-36 si apoi nu ar mai fi asa pericol sa nasc ....dar daca nasc acuma?daca e prea mic?daca il pierd?daca si daca?
Cand ma doare burta ca la ciclu menstrual zic ca e "gata nasc"...nu e prea mic?tot timpul am temerea asta ...si ma gandesc ca la prima sarcina parca nu eram asa panicata ca acuma...mereu cand merg la wc ma uit la chilot...verific...daca imi curge ceva ...daca nu imi curge...e deja in reflex...si noaptea cand merg ma uit.
Si eu am un nodul la san de vreo 3-4 cm si il simt tare ...si mai pipai si sper sa imi treaca dupa ce alaptez ,dar deja il am de vreo 4 ani si nu mai trece.
Si pe mine ma dor maselele si chiar mi-a cazut o bucata de la lipsa asta de calciu care imi mananca din ei...si m-am simtit groaznic...ma uitam mereu inoglinda sa nu se vada gaura cand vorbesc sau zambesc...si ma durea parca inima de parere de rau ca mi-a cazut o bucata de masea.
eu nu mai port verigheta de mult ca am degetele umflate si nu ma mai incape nici un inel din cate aveam inainte.
Noaptea mi-e foame ...ma roade stomacul ..pentru ca seara nu mananc prea bine pentru ca am niste arsusri groaznice ...si orice as manca zici ca bag carbuni in mine...
Dimneata iar nu pot manca ca am o stare de lesin si de greata.
MA dor genuchii de nu mai pot si ii am inflmati...de abia cobor scarile ...si cand trebuie sa ma aplec si apoi sa ma scol trebuie sa ma tin de ceva si imi pocnesc si ma dor si ma simt ca o baba ....trebuie sa strang din dinti sa ma scol in picioare la loc de durere.
Cum o mai ridic un pic pe Fetita imediat ma doare mijlocul ...si incep sa ma gandesc ca nu am facut bine...ca nu trebuia sa o ridic...dar ea plange ca vrea in brate la mine ...sa o pup ..sa o alint..sa ma joc cu ea si mereu uit si o ridic ...si dupa aia incep panica...daca nasc?si panica asta ca pierd sarcina am avut-o inca de cand am aflat ca sunt gravida.
Si eu am mai pierdut o sarcina inainte de Ioana ...si am avut avort spontan pe la aproape 4 luni si m-am chinuit groaznic fizic dar cel mai mult sufleteste ca am ramas mereu cu aceasta frica.
si eu stau cu o frica mare cand vad ca bebe nu mai misca inauntru ...si astept sa miste...si ce ma bucur cand misca si imi revin la loc.
Mereu cand ma urc la volan si conduc ma gandesc daca nu cumva sunt inconstienta... daca ma loveste unul cu masina din spate...mereu conduc super super atenta...ca sunt si gravida si o am si pe aia mica in scaunel ....cand conduc si il simt pe bebe cum misca parca imi ingheata sangele sa nu fac o miscare ceva gresit ...sa nu ii fac rau ...
SI eu cand merg prin magazine mari sau in aglomeratii mereu merg cu mainile puse intr-o parte si imi protejez burtica ...deja e un reflex inca de cand eram insarcinata cu fetita...cand am nascut 0o pe ea si am iesit in oras tot asa imi venea sa merg cu mainile .
Mi-e frica de operatia prin cezariana foarte mult...mereu ma gandesc cu groaza...sa nu fie ceva ca o fac asa repede dupa prima...sa fie bebe sanatos....
Alta frica mareeee am sa nu cumva doctorul care ma opereaza sa -l scoata din uter mai devreme si sa fie prea mic...daca imi gresesc calculul si plamanii lui nu sunt dezvoltati sa respire singur...
Ma gandes la fetita mea cu cine o sa stea ea care e obisnuita numai cu mine ....ma refer cat sunt la spital....ca mama munceste.....si femeia care ma ajuta nu sta decat ziua la sat si nu la oras ...doar cateva ore....si oricum mi-e frica ca daca nu e atenta femeia si fetita o sa bage ceva in gura ...sau se loveste si incep sa imi fac tot feleul de scenarii groaznice.
Mi-e teama ca sotul nu poate veni cand nasc din motive obiective pentru care nu poate parasi tara lui si daca eu o sa ma chinui singura in spital?ca mama nu poate sa stea cu mine sa o sa stea cu fetita...si ma gandesc ca o sa ma doara de la opratie si de abia o sa ma misc si cum voi avea eu grija singura de baiat?
Ma gandesc cum oi face eu fata si cu copil mic ...de un an si 4 luni cum o sa aiba fata cand nasc si cu baietel nou nascut?si uneori ma apuca asa o panica...simt ca nu am aer.
Mi-e frica sa ii pun cercei lu fiimea ca daca face vreo infectie?cum o sa poata sa doarma noaptea cu ei?daca o sa o incomodeze ?daca si-i trage din ureche si ii inghite?
Si eu merg schiopatat nu mereu dar ma apuca cateva ore pe zi ...trag piciorul dupa mine pentru ca bebe sunt convinsa ca imi apasa pe un nerv ...si ma doare de nu mai stiu de mine.
Si eu daca stau in picioare si nu merg...doar stau ma ia cu lesinul si simt ca nu am aer si gafai...am stat alataieri la coada la banca o ora si ceva ca sa scot niste bani....si aveam asa nervi ca nu mai puteam ....sa stau ...si eram doar dupa 2 insi care nu intelegeau sa completeze acolo si alea de la ghiseu se moscaiau...si cand am iesit de acolo intr-un final am inceput sa plang....si m-am dus sa imi fac cont la alta banca....iar seara de la cat am stat asa intr-o singura pozitie in picioare am avut numai impunsaturi ....si dureri ...de mijloc si spate.
si eu am o mancarime de burtaaaaa....vai de mine....ma scarpin mereu..ma dau cu creme ...si foarte rar imi cedeaza mancarimea...am facut vergeturi si pe pulpe si pe fund....si un pic pe sani,iar burta mea e terminata de vergeturi de la prima sarcina...si acum simt ca apar altel noi mai sus aproape de sani caci burta mea e tuguiata si mare .
Si eu am niste carceiii noaptea...in fiecare noapte dealtfel...la gambe mai ales...cum ma intind un pic ma apuca si ma tin si ma scol si iar nu mai pot sa adorm ...ca ma ia ba spatele ...ba sa merg la pipi..ba mijlocul...ba picioarele umflate...ba se scoala aia mica si trebuie sa ii dau laptic sa bea...sau sa ii dau apa ca ii e sete...sau vizeaza urat si trebuie sa o linistesc ca sa adoarma la loc.
Si mie mi se pune bebe cu findul cred in partea stanga si se incordeaza si iese in afara si sta asa cate 10 minute...si nu am aer..trebuie sa ma intind...si mai mereu a inceput sa faca bebe asa ....cam de 10 ori pe zi.
Si urasc ca trebuie sa stau la sat...acum am venit in oras...ca nu mai rezistam acolo...o luam razna...dar o sa fiu nevoita in aprillie sa merg iar acolo si nu imi place ..,o zi doua e frumos dar dupa aia te cam plictisesti ...iti piere rabdarea.
si eu sunt trista de situatia mea ca la sarcina asta cu Darius sotul meu a stat din 9 luni numai o luna si cateva zile....mi se rupe inima cand ma gandesc cate momente din viata copiilor nu pierde el ...si cate momente nu pierdem noi 2 ca si cuplu....ca acum in loc sa fim impreuna sa ne ingrijim relatia si copiii eu stau aici si el la 11.000 de km ....vb numai seara cand el vine flamand si obosit de la munca si cand fetita e maraita ca trebuie sa o culc si pana o adorm se face asa tarziu ca eu sunt terminata si mai vb si noi acolo un pic si uite asa mai trece inca o zi fara el .
Si mai am multeee si multeee plangeri si obsesiii dar nu le mai scriu ca deja am scris foarte mult.
Andree27 spune:
Gabitzule si tie felicitari,casa de piatra si multi ani impreuna si 2 baietei sanatosi si voiosi!!!
Poze
Andreea 28+ in asteptare de un ingeras: Eric
elenuca spune:
Gabitzam ce frumosi sunteti ! La multi ani fericiti, sa aveti o viata plina de bucurii !
elenuca spune:
Draga Daria, nu-i asa ca parca te simti un pic mai bine ca le-ai enumerat pe toate ? sa stii ca si eu ma regasesc in muuulte din lucrurile descrise de tine si de fiecare data incerc sa iauce ma intereseza din ceea ce citesc, asa cum sunt sigura ca faci si tu. Marele tau atu este ca ai mai trecut o data prin ceea ce noi " novicele" numim cea mai frumoasa perioada a noastra, un miracol, etc, tu ai altfel puterea sa treci peste lucruri care pe noi ne sperie, poate ne ingenunchiaza uneori... Eu te admir sincer si nu o spun de complezenta, nu e usor sa treci prin ce treci tu si nu orice poate sa ramana verticala si optimista. Tu demonstrezi ca esti un om tare si mai mult decat atat ai demonstrat azi ca esti la fel ca noi, ne bucuram si iti multumim ca ne-ai impartasit din temerile, tristetile tale. Daca esti din Bucuresti mi-ar placea sa ne vedem, sa ne plimbam bebei impreuna si sa mai schimbam impresii.
Eu iti doresc o primavara minunata, o sarcina usoara si cat mai putine griji.
si mi-ar placea sa ne mai impartasesti din ceea ce simti, cu sinceritatea care te caracterizeaza.
Lilly79 spune:
elenuca cursul e in Cluj Sunt cursuri teoretice despre ingrijirea bebelusului. Pana acum am mai fost la 2 ore despre nastere. Tot aici ma duc la aerobic si pilates.
Andree27 sper sa vii cu vestea cea buna ca s-a deschis clinica. Intrebi si de tarife? (cat costa o nastere). Unde sunt hainute in marasti? Hainutele pe care le-am comandat de pe net de pe site-ul laRedoute au fost destul de ieftine pentru ca erau super reduceri.Nu is prea incantata de culori, deoarece intr-un fel se vad in poze, si altfel in realitate.
Lilly 30+
Alysh spune:
Elena si Gabitzam, LA multi ani fericiti in continuare! Sa aveti parte de copii sanatosi si sa va cresteti si nepotii si stranepotii alaturi de sotiorii vostri!
Alina 33+ Vlad
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png
MissParker spune:
gabitzam, elenuca, felicitari si casnicii fericite in continuare
Daria, dac-ai sti cat de bine te intelegem!! Fiecare are belelele si durerile ei, ne simtim mai bine dupa ce ne mai vaicarim si ne descarcam pe aici ofurile si pe de alta parte in sufletul nostru ii multumim lui Dumnezeu ca nu e mai rau. Rezista pe baricade, ai sa vezi ce fericire pe noi dupa aceea, cand vor incepe nasterile si vor veni vestile bune pe banda rulanta!! Vom fi toate ca niste cheearleaderite ragusite de atata sustinere pentru celelalte!
Eu va spun sincer ca perioada asta nu mi s-a parut si nu mi se pare chiar "un miracol", pentru mine asta e doar drumul care duce spre telul final: sa-l avem pe bebe in brate! De aceea nici nu mi-am facut mari iluzii ca voi avea cine stie ce revelatii mistice etc. Sunt o groaza de stari neplacute, le suport, ma consolez cand il simt pe bebe ca basculeaza prin burtica si in rest numar zilele ca la armata ca sa scap mai repede.
Mi-am promis ca nu ma voi supara daca bb ma va trezi la inceput noptile din 2 in 2 ore, imi voi spune: "Da, da' macar acum pot sa dorm pe burta, iuhuuu!" si tot asa.
Capul sus, mult a fost, putin a mai ramas!
Felicia 26+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
Reallaura spune:
Gabitzam, multi ani inainte si voua, fericiti, sa va bucurati de bebici si stranepoti - vorba lui Alysh.
Laurita 31+, , Mircea
http://community.webshots.com/album/562083968mYhBWe?vhost=community
Andree27 spune:
Lilly stai linistita ca intreb ca si eu sunt super curioasa!!!!!!!!!!!!De hainite:Cum intri in piata marasti de pe Dorobantilor,mergi tot inainte nu o iei sa intri in piata,si este magazinul ala de papuci care e din sticla tot,si paralel cu el e magazin de bebe,paralel cu usa de la intrare cu nu partea cealalta!!Acolo gasesti tot ce vrei,sau mai e magazinul Iana de pe Eroilor,langa unde era fierul mai demult si acolo au 50%reducere la tot!!
Poze
Andreea 28+ in asteptare de un ingeras: Eric
SilviaPop spune:
Andree27, ia da-mi un exemplu de pretz la hainute? De exemplu, cat e un body de bebe? Ca sa stiu daca ma agit degeaba sau astept sa impusc 2 iepuri cand mai trec prin cora, carrefour, ca si acolo gasesti hainute ieftine si dragutze. Oricum, multumim de pont
Fetelor, cele care aveti rude in provincie, cum ati facut( cele care au avut deja nunta) sau cum faceti cu cazarea rudelor dupa petrecere? Ii trimiteti acasa dimineatza sau cum? Eu ma ingrozesc cand ma gandesc cat ma ajung costurile daca le iau si camere la hotel ca sunt destui..nici daca ii culc pe jos prin casa, ca sardelele, nu au loc.
M-am facut un balon, nu mai pot si mi-a aparut si un gandacel pe creier: ma gandesc cam des la faptul ca sotul meu lucreaza aproape numai cu femei si eu ma fac din ce in ce mai si mai cicalitoare si uitutca si..
Propo de uituca, eu mereu pun poze pe undeva si uit pe unde mi-am creat albumul asa ca tb s-o iau de la capat, imi fac altul
http://picasaweb.google.com/xcarmina/AlbumFRTitlu/photo#5179809066836845042
http://bd.lilypie.com/aiOCp2.png