urzici
Am si eu o intrebare.
Mie imi plac urzicile foarte mult, dar nu stiu sa le fac sub alta forma decat ciorba si nacarica de urzici si cu oua ochiuri.
Ce se mai poate face cu urzicile, ca tot e sesonul lor si vreau sa profit cat mai mult.
multumesc
Narcis George bobocel de cl I si Narcisa
"Nu lasati sa treaca o zi fara sa zambiti."
Raspunsuri
dulcetica spune:
Urzici cu pilaf.Pilaful se fierbe separat ,la sfirsit se amesteca piureul de urzici fiert si zdrobit in prealabil,punindu-se atitea urzici incit rezultatul sa fie foarte verde.Adica din ochi cantitatile.Merge tot cu ochiuri alaturi si la fel de bine simplu.
dulcetica spune:
Nu stiu daca ciorba la care te-ai referit e cea cu fasole?Combinatia ideala e bors de fasole cu urzici,o ceapa sfarimata cu sare si mamaliga.Au mi-e foame!
Criss75 spune:
Eu fac urzicile la fel ca si spanacul, cu lapte, putin usturoi. Si cu ochiuri.
Criss si Alex (11.05.2003)
Balbina spune:
Citeva retete cu urzici gasesti si aici.
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
diuna spune:
Sunt f bune si salata, asa, crude.Eu le prepar ca pe salata verde, doar ca le zdrobesc un pic cu sucitorul inainte de a le amesteca cu sare, apa, ulei, otet, zahar si usturoi, ca sa nu piste la limba. E gustoasa, sanatoata, dar...rara
Mirrella spune:
Nici nu credeam ca urzicile se pot manca asa crude,in salata.Si chiar nu pisca deloc la limba?Ca de sanatoase se stie...
Clipe din viata www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=27" target="_blank">laspital
mnarcisa spune:
Nici eu nu gandeam ca se pot manca asa crude si daca zici ca nu pisca la limba
Am apelat la soacra mea si mi-a facut ea o mancarica care a iesit buna rau de tot dar s-au terminat repede
Oare se pot conserva cumva? poate fierte si congelate. A incercat cineva?
Narcis George bobocel de cl I si Narcisa
"Nu lasati sa treaca o zi fara sa zambiti."
gogosel spune:
noua nu ne mai plac...
am trecut pe spanac!
gogosel, mamica lui [b]rares-mihai[b] (11.08.2007)
ANDREEA11 spune:
Chair asa de la cate luni se pot da urzici?
andreea
http://community.webshots.com/user/andreeagogo
Darria spune:
piftele de post(sau nu) cu urzici - nu stiu reteta dar se poate deduce.
Andreea: i-am dat urzici pe la 11 luni(atunci aparusera).