Gravidute si mamici de CLUJ - 66
Raspunsuri - Pagina 7
mami_alexia spune:
Anca, nu am observat nici o schimbare la bebe.
Victo, eu spuneam ca nu mananca..ma rog, nu conteaza.Nu dati miere la bebelusi!
MAMI(Adriana) &
ALEXIA(28 aprilie 2007)
8 martie 2008
anca.b spune:
Puisor, la copii sub 3 luni orice cantitate peste 90 ml e considerata suficienta. acum depinde si de numarul de mese zilnice si de greutatea copilului. proba suptului se face pe fiecare masa, pe o zi intreaga. trebuie sa vezi cit maninca intr-o zi, pt ca nici o masa nu seamana cu cealalata.
La al meu, de ex, pt ca era marisor, avea peste 4,5 kg, 110 ml/masa si 7-8 mese/zi au fost considerati insuficienti si ii dau si completare. de cind ii dau, si-a rarit mesele (6/zi), are program, doarme mai bine si e mai linistit.
Anca si
Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/sets/72157603860343198/" target="_blank">Bebe Stefan
kitzy spune:
Merci fetelor de raspunsuri! Nu mi-as fi inchipuit ca tocmai eu sa fac cezariana, cred ca o sa mor o saptamana in spital, n-am mai fost internata pana acuma.
Dar ce nu facem noi pt pui?
35+ cu
Diana
AMR 5 saptamani!!!
anca.b spune:
mai fetelor, nici al meu nu accepta biberonul la inceput. a fost nevoit de foame sa manince si lapte praf si atunci nu a mai comentat.
in schimb am avut probleme cu suzeta, pe care era absolut necesar sa o suga (din cauza de reflux, varsaturi si regurgitari dese - ii calmeaza stomacul). ca sa-l conving i-am pus citeva picaturi de sab simplex pe ea - e dulce si ii place tare mult, si era obisnuit si cu gustul
si bonisan-ul e dulce, doar ca e lichid si e mai greu de pus pe suzeta, dar se poate...
incercati
Anca si
Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/sets/72157603860343198/" target="_blank">Bebe Stefan
nrl spune:
Nici eu nu sunt din Cluj, sunt din Oradea![]()
Puisor, eu iau in continuare vitamine, centrum materna
Victo,si mie imi cade parul.... oare daca ma tund scurt va fi mai bine?
Nicoleta mami de Andrei (08.12.2007)
http://community.webshots.com/user/nicoletarl
http://community.webshots.com/user/mamicidecluj
mami_alexia spune:
Kitzy, stii, ma tot gandeam ca ai spus ca o sa astepte sa debuteze nasterea natural si apoi o sa-ti faca cezariana..Cand m-am internat prima data, cu gandul ca o sa nasc si inca mai aveam dureri, vreo doua mamicute au venit in salon(era salonul de travaliu) cu bagajelul frumos, s-au schimbat incet, fara stres...noi nu intelegeam ce se intampla, se pregatesc sa nasca?Dar de ce nu au dureri...?Toata lumea tipa pe acolo, ele n-aveau nci o treaba..ca dupa aceea sa aflam ca ele isi programasera cezariana in ziua respectiva..fara dureri..totul calm si relaxat.
MAMI(Adriana) &
ALEXIA(28 aprilie 2007)
8 martie 2008
mami_alexia spune:
Aaaa, si glicerina boraxata e dulce.
Nico ,si mie mi-a cazut parul ingrozitor, m-am tuns si nu mai cade asa de tare.
MAMI(Adriana) &
ALEXIA(28 aprilie 2007)
8 martie 2008
Victo spune:
nico, eu acum il tin tot timpul prins ..ma gandesc ca dc il tund, el oricum va cadea, dar nici nu il mai pot tine in coada..si/asa tot timpul mai adun cate un fir de pe ici de pe colo..am vazut cd a fost maica/mea data trecuta..i/am zis sa stea cu un fular pe cap, ca ii cadea parul ceva de groaza si il avea scurt scurt..dar era mereu pe haine..si cum pe bb il tot iei in brate..al meu pune repede gurita pe hainele mele..deci eu nu ma tund..dar tot timpul verific bluza sa nu am par pe ea.
deci nu stiti cum se face foietajul acela cu branza????ca bb se culca pt 15/20 min..hihihi
mami de ingeras Stefanut(30 oct. 2007)
magdutza24 spune:
Neatza
PUISOR bebele de 2 luni ar trebui sa aiba 6 mese pe zi si are nevoie de 170ml/kg/zi si calculezi cam cat ii trebe pe masa sau pe zi in functie de cate kg are
exemplu daca are 4.5 kg faci 170ml/kg/zi*4.5kg=765ml/zi
765ml/zi:6mese/zi=127,5ml/zi aproximativ
daca ai nelamuriri intreaba ma si in masura in care pot iti raspund
magdutza
+37 saptamani
victoras(DPN 7.04.2008)
magda si pe victoras il asteptam
am intrat in saptamana 37
magdutza24 spune:
fetelor sunt disperata nu mai pot dormi noaptea dorm o ora ma trezesc si nu mai dorm cate 2-3 ore si ma doare burta ca si cum as fi la ciclu,voi ati avut asemenea probleme inainte de a naste si daca da cum le ati rezolvat ca eu nu mai rezist ptr ca am si de invatat ca mai am un examen si nu ma pot concentra deloc.
magdutza
+37 saptamani
victoras (DPN 7.04.2008)
magda si pe victoras il asteptam
am intrat in saptamana 37