praline belgiene (24)
Raspunsuri - Pagina 15
melinav spune:
Alra, |MadyG, multumesc pentru listutza cu zilele libere!
[b]MadyG[b] - de ce sa ne ascundem dupa degete, in orice oras european, sunt zone mai bune, si zone rau famate , si de multe ori acesti emigranti traiesc in promiscuitate si creeaza probleme ( de ex vezi Paris, Lyon unde au fost lupte de strada, masini incendiate, etc provocate tocmai de acesti oameni), iar eu tocmai acest lucru vreau sa-l evit! Daca vin in Belgia vreau sa traiesc in civilizatie, sa-mi aduc copilul intr-o lume mai sigura!
In fine, eu nu vreau sa intru in polemici, nu ma consider nici xenofoba, nici rasista, dar vreau sa fac cea mai buna alegere pentru familia mea! si am crezut ca ma poate ajuta cineva aici pe forumul acesta cu sugestii ....
alra spune:
melina, toti avem o doza de xenofobie in noi mai mare sau mai mica. eu cand vad multi turci in gent (barbati) adunati la coltul strazii ma sperii caci am senzatia ca se uita gales cand trec femei singure si eu in romania am avut probleme mari cu comentariile si pipaitul pe strada.
ceea ce vei constata insa cand vei veni in Belgia (felicitari pentru mutare si bun venit apropo!) este ca pentru belgieni si tu tot "emigrant" esti, cel putin la prima impresie pana le explici tu lor ca tu ai contract de munca, ca nu faci curat la negru si asa mai departe.
acuma io nu vreau sa te sperii, da' noi am fost refuzati de 2 ori la chirie pe motiv de natie cu risc in conditiile in care lucram amandoi cu salarii foarte bune, dar nici nu au vrut sa stea la discutii. da' noi stam undeva la tara unde oamenii sunt speriati de tot ceea ce nu cunosc - si in romania nu o fi la fel?, cred ca in orasele mari nu este asa.
mai, acuma lamuriti-ma si pe mine cu "emigrantii", chiar e infractionalitatea marita in randul lor sau e numai teama ancestrala de ceea ce nu cunoastem? la noi in sat suntem 350 de straini cu totul asa ca nu prea sunt probleme in randul "emigrantilor"
Vacanta cu Laura in Romania
oanademunck spune:
Melina, io una cred ca viatza din ro nu se poate compara cu cea de aici, n-are rost sa ne apucam de despicat firu'n 4, ai copil ai gasit de munca aici, simti ca esti stapana pe tine, simti ca poti suporta lipsa celor apropiati eu as zice come on here!In viata daca nu risti nu castigi iar riscul mutarii in belgia nu se compara cu cel al mutarii in Ghana. poate ar fi bine sa vii sa faci o vizita aici de acteva zile (insuficiente desigur da macar iti faci o idee). Eu nu am avut probleme din astea grave de adaptare ce m-a ofticat pe mine si inca ma oftica e termenul de alothton si atata tot. A, ca se uita unii pe strada la tine de parca n-au mai vazut artisti asta e, si In bucuresti sunt ividiosi, prosti, aiuriti ca peste tot.
Chirie gasesti, sfatul meu nu-n Brussel, vino mai pe la periferie in satucurile satelit de unde ajungi la Brussel in 20 de minute (of course nu la 8 dimineatza de trafic e peste tot)sunt satucuri linistite, cu scoli bune, parcuri sali de sport etc.
Uite aici cateva agentii immo (le scrii pe google ca sa-ti dea siteu ca lumea): in zona limitrofa a Brusselului- valimmas; immoweb, casa
Bafta!!!!!
ROR!!!!saru-mana pt cartea postala de ziua mea!!!!!Abia astazi am gasit-o-n posta!!!Un pupic mare mare mare!!!
Miri, sa vezi ce mandra am fost ieri cu geanta la jobFrumusica frumusica!sa vezi faza, cum eu acu tre sa ma duc machiat, fardat si frumos la serviciu am plecat azi in vanatoare de farduri...mi-am luat o punga plina si am purces spre casa unde, odata ajunsa mi-am aplicat unu din rujuri fix pe bouche....Mai tii minte rujul ala de-l probasem noi in antwerpen cand ne-au luat buzele foc si era amandoua Angeline??Ma desi da bine-n oglinda ustura taticu ceva de speriat si, mai rau, il atrage pe Whisk care se tot tine dupa mine si - mi miroase mutra 5cine stie ce-or fi bagat aia-n lippenstiftu meu:):))
Ardeiash saru pt retzeta m-am apucat ieri sa-l fac fara drojdie si la 8 seara ..........fara rezultat bun de pozat:):)
zmuahhhh
whisk
ardeiash spune:
melina: bafta la gasit case! da sa stii ca e dupa norocul omului.. eu stau in evere . foarte bine .. foarte misto.. liniste, curat . no problems.. la 200 de m de mine .. tot evere.. o alta romanca nush cum naiba a fost atacata... trantita la pamant.. rupt soldu, furat tot ce sclipea si-n + .. deci e greu ca sa te exprimi.. daca ma-+ntelegi ..
oana mama .. mai stiu pe cineva care a uitat sa puna zahar in cozonac.. next time va fi perfect.. iti tin pumnii... dar daca vre isi vrei . hai la mine intr-o uikenda
s-auzim numai de bine! si
alra spune:
ardeiash, io am uitat sa pun ulei! a iesit mancabil si l-am dus de craciun la o familie de belgieni cu care facem noi craciunul in fiecare an si nu au simtit diferenta ca habar-n-aveau originalu
insa am ramas bancu familiei mele ...
fetele, la noi aici la tara e fabulos - poti iesi la orice ora din casa fara nici un pericol. eu care eram speriata de bombe seara in bucuresti ma plimb noaptea pe strazi no prb. (acuma sa nu va imaginati ca sunt vo stricata, ies noaptea doar accidental )
Vacanta cu Laura in Romania
Mihaela1171 spune:
'netata!
Apropo de retete nereusite, cozonac nu am facut, dar singura data in viata cand am facut sarmale (22 de ani, masa cu parintii si viitorii socrii, deh ...vroiam sa impresionez) am uitat sa pun.....orez; erau mici si impietrite, de nu prea le gaseai printre foile de varza; si tot nu am realizat nici dupa ce le-am facut, doar in timpul mesei oficiale, cine s-a gasit sa constate in gura mare 'mica' eroare......mama !!!
Oana super pozele! Si subscriu si la ceea ce a spus Ardeiash, ai super talent de narator, de ce nu-ti scrii pataniile?
O zi buna tuturor !
ardeiash spune:
noloc c-am venit io cu poezioala. c-altfel pikam pe pagina 2-a
Poezioala desple s.e.x.
(constatale)
Facui fala sa vleau o constatale
La gladinita ieli, cānd am picat,
(Cu toate ca-s de-un an īn glupa male)
Sa mol daca glumesc, pe omoplat ;
Ne-a esplicat doamna educatoale
Amanuntit, chial ne-a si desenat,
Cum am ajuns sa ezigstam sub soale,
Cum fiecale a fost plocleat,
Elam ochi si ulechi de culios
Sa aflu cum pe lume am venit,
Si chipes si istet, da' si flumos,
Da' nu te mint, mai mult m-a plictisit,
C-al fi o balza, cale-n nopticica,
Ne-aduce-n pliscu' ei, īmpachetati,
Cānd scapa si mamica de bultica
Facuta de la oua si cālnati,
Cum zboala balza asta-ncet, agale,
Vleo noua luni, sa iasa luclu bun
Si cum agiungem īn patut si-n toale
Pe cosul casei, ca si Mos Claciun....
Sa vezi mai flate, ce educatoale (!)
Fala misto, chial m-a lasat pelplex,
La vālsta ei, (ce pept si ce picioale !)
Sa nu stie nimica desple sex !?
oanademunck spune:
arediash, n-am inteles nimica din limbajul asta mai ceva ca ora Zulu;)Poate mai repeti o data 'poiezia' de data asta-n romana:)
Miha, ma apuc de scris povesti cand oi prinde pensia pana atunci le scriu aici si cand oi avea timp le scot la imprimanta (deja am 580 de pagini). Tu faci Praga la business sau la economy?
Alra, ma io n-as fi asa sigura ca Belgia e sigura:)Eu de ex n-am curaj sa ma plimb cu companionul meu blanos seara pe stradutze (nu de alta da citesc in gazeta ca diversi X-si ba ca au spart posta, ba ca au furat vrun candelabru din beserica ba una ba alta)
ma fetelor voiam sa va zic ca pe forumul asta sunt o groaza de fete romance de treaba cu domiciliul in belgia care ne citesc dar nu scriu!!!!!!Nu va dau numele , stiti de unde va stiu, haideti si aici!!!!!!!!
baibai
whisk
ardeiash spune:
hei fete... suntem pasnice.. putin nebunatice.. dar pasnice si iubitoare.. haideti!!!
facui si io anuntul .. na.
Nora spune:
Oana, foarte frumoase pozele, am trait un pic vazandu-le calatoria ta in tara. Cum e la job?
Ana,imi pare foarte rau pentru prietena ta, Dumnezeu s-o odihneasca!
Melina, intempestiva intrarea ta la praline. Daca iti spun ca sotul meu e arab si ca eu m-am convertit la religia lui, cum te simti? Eu ma simt atacata de criterile tale...Complet nemeritat, nu? Think twice. Numai bine iti doresc
In rest, dragele mele, inca ma bufneste rasul gandindu-ma la nebuniile de vineri seara!
Va pup tare pe toate,