Mamici norocoase de sept-oct2008(28)
Raspunsuri - Pagina 11
denisa.g spune:
Alexa, ma bucur ca nu sunt singura. Asa o sa facem si noi : sa nu cunoastem pe nimeni cu numele lui/ei.
Multumesc pt idee: LIA!! Imi place
viitoare mamica de septembrie 2008
14 +
teomaria spune:
Am mai gasit ceva, in privinta numelor...ca sa aveti la ce va gandi (sper sa nu fiu inteleasa gresit..in fond, fiecare e liber sa faca ce vrea)...dar e bine de stiut (si eu am doua nume si nu sunt de sfinti, sau ,ma rog ,unul e un derivat)poate si pentru ca parintii n-au stiut ce bine:
"Daca; este parte barbateasca sa i se puna mai ales numele Sfântului Ioan Botezatorul, cel mai mare om nascut din femeie. Se poate pune si numele sfântului care este hramul bisericii din sat sau numele sfântului din ziua în care s'a nascut. Alte nume sfinte pentru baieti sunt numele Sfintilor Apostoli si ale marilor Ierarhi, Mucenici si Cuviosi. La fel si la fete, primul nume sa fie al Maicii Domnului, cea dintâi rugatoare pentru lume. Apoi numele marilor sfinte si mucenite, numele sfintei al carei hram îl poarta biserica, sau al sfintei din ziua nasterii. Însa toate trebuie sa se faca cu binecuvântarea si sfatul preotului.
Este bine sa i se puna pruncului doua si chiar trei nume?
Nu, caci toti sfintii au avut un singur nume, afara de câteva exceptii. Mai grav este însa când i se pune pruncului un nume crestin de sfânt si al doilea nume necrestin sau de alta credinta crestina. În asemenea cazuri la biserica si la slujbe se pomeneste numai numele crestinesc din calendar.
Ce folos au cei ce poarta nume de sfinti si ce paguba au cei ce poarta nume de pagîni sau de alta religie si neam?
Cei ce poarta nume de sfinti au în viata si dupa moarte mare folos si ajutor, caci sfi'ntii carora le purtam numele se roaga neîncetat pentru noi si ne ajuta în primejdii, în suferinta si în ceasul mortii si al înfricosatei judecati.
În schimb, cei ce poarta nume de zei, de pagâni, si nu au zi de praznuire în calendar, se lipsesc în viata, la moarte si la dreapta judecata de rugaciunile si ajutorul sfintilor. Însa, daca noi traim crestineste pe pamânt, toti sfintii se roaga neîncetat în cer pentru noi si ne ajuta pe calea mântuirii.
"
www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/115453.birthdue.png" target="_blank">13+
uite cum crestem
Teo(11.08.1999),Maria(1.03.2001)
Daca vrei sa primesti..., invata sa daruiesti
“Tout ce qui arrive, arrive toujours pour une raison”
Nocom spune:
Alexa M felicitari pentru fluturasi!!! Este asa de placuta senzatia.... incat abia astept sa o resimt. Se zice ca o data ce iti simti bebelul miscand nu se mai poate intampla nimic rau, nu mai ai greturi... deci incepe perioada minunata a sarcini. Bucura-te de ea la maxim, ca nu vei avea parte de zeci asemenea experiente in viata... poate maxim 5?!?!??!?!
12+ Nocom (asa spunea baietelul meu Noroc, cand era mai micutz)
poze eco
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev269pr_.png
JulyMorning spune:
Teo multumesc de explicatie :) Am argument pentru tati, sa ramanem la un nume .
_
Our future determines our past
Fasolica de S16+
JulyMorning spune:
Nocom ai fost tare haioasa cu discutiile cu sotul . Eu cred ca acum ti-e dator, avand in vedere ca prima oara ai cedat tu si macar puteti gasi un nume care sa va placa la amandoi. Asa ca nu-l lasa sa isi faca de cap si de data asta
_
Our future determines our past
Fasolica de S16+
_giulianna_ spune:
quote:
Originally posted by Nocom
OFF OFFF unde ati ajuns maifetelor....
Unele dintre noi nici nu stiu bine daca s-a prins bebe bine si voi deja ii botezati!! Dar de ce nu!!! Eu am vrut ca pe primul meu baietel sa-l cheme Mihnea si am tot avut meciuri cu sotul pana in ziua cand l-a declarat. In dimineata cand sotula plecat de la spital sa-l declare pe ala micul, i-am zis sa nu vina acasa daca nu ii pune numele copilului Mihnea, insa el mi-a spus ca simte sigur ca vom mai avea un baietel si o sa pot sa-i spun alauia Mihnea ca nu se supara... si uite asa am cedat si i-a pus Matei!
Deci acum daca va fi baiat va fi Mihnea sigur, iar daca va fi fata vor incepe din nou meciurile, caci mie imi place Antonia si Karin, iar sotul este innebunit de-a dreptul dupa un nume oribil?!?!??!?!? Carolina!!!!!!! Nu stiu cum o sa o scoatem basma curata daca va fi fetita!!!!
poze eco
16+
Mamica de septembrie 2008
anca81 spune:
Lia este mama mea, Liana de fapt dar toate lumea prescurteaza. Cred ca de asta imi place mie Amalia si Iulia.
www.flickr.com/photos/24604926@N03/" target="_blank"> Mami, Tati si Burtica
Puiutzul nostru
15+
Nocom spune:
Nici gand sa cedez July!!!!! De data asta va fi cum spun eu!!! Caci altul mama nu mai face...... Dar tocmai de aceea mi se pare o sarcina extrem de grea si tre sa ma gandesc bine inaite sa-i pun copilului vreun nume idiot!!! Sper sa destup la minte pana la urma.... Si Iulia imi place mult.....
OFFFFF
poze eco
dyanira spune:
Am terminat cu epilatul.
Am vazut ca ati inceput discutii cu nume de BB.Cred ca e subiectu meu preferat.Cu toate ca nu stiu inca ce e in fiecare zi ma gandesc la nume....Sotul meu zice ca mai am timp dar eu nu si nu si toata ziua ii propun diverse nume...De exemplu la fata ne-am oprit pana la urma la Ioana ca pe sotul meu il cheama Ionut si e f. incantat de acest nume.Pana acum vroiam Ioana Karina acuma parca nu as mai vrea Karina nu stiu ma mai gandesc.Pentru baiat eu vroiam Radu sotului meu nu ii place si am ajuns se pare la un numitor comun pentru Andreiprobabil in combinatie cu Radu sau ...nu stiu e greu....
Diana
16+ sper la un
andreea_and spune:
Am intrat si eu repede sa va spun ca ma pregatesc sa merg la doctor la 5, nu stiu daca voi afla sexul, merg pentru TT.
Bafta si celorlalte fete care merg azi la intalnirea cu bebeii, teomaria, dyanira va astept pe toate cu vesti bune!
Bitza multumesc de urari!
July de dr. H. am auzit si eu, se pare ca e foarte bun, multa bafta!
Anca81 si eu am luat si Centrum si Elevit si pentru mine a fost mai bun Elevitul, in sensul ca de la Centrum incepusem sa iau in greutate si mi se pare ca are si mai putin acid folic. Dar eu am luat doar in primul trimestru, s-ar putea sa fie indicat Centrum in cel de-al doilea, cum au zis fetele, cel mai bine fa ca doctorul.
Felicitari Felicic pt bebe maricel!
AlexaM felicitari pentru fluturashi, cred ca toate de-abia asteptam senzatia.
Deja vorbiti de nume , eu stiu ca voi pune copilului 2 nume sigur, as vrea si eu sa fie fetita ca sa ii pot pune numele bunicii mele pe care am iubit-o foarte mult, dar pana nu stim sigur ce e nu ma gandesc prea mult la asta.
Eva tu tii numele secret sa nu ti-l furam?
14+