Un sfat f. urgent daca se poate
Am o problema cu Casa de Pensii din orasul meu. Am incheiat un contract pentru completarea veniturilor in 14 ian 20003 am platit lunar pana la 14 iulie 2003 din 15 iulie am certificat cu concediul prenatal. Miine ar trebui sa depun certificatul la locul de munca dar cei de la Casa de Pensii nu mi-au trimis adeverinta la semnat la Casa de Pensii Judeteana desi trec de doua saptamani pe la ei si insist sa o trimita dar ei cauta diferite pretexte ca trebuie copie dupa certificatul de nastere al copilui dar le-am explicat ca vreau adeverinta pentru plata prenatalului (copilul urmand a se naste prin 20 august)si chiar le-am lasat o copie dupa certificatul medical, saptamana trecuta mi-au spus ca este mai bine sa asteptam ca nu trebuie sa fortam lucrurile. Eu insa sunt convinsa ca din punct de vedere legal este totul in ordine: contract de munca cu durata nedeterninatã din 1995 si 6 luni de cotizare pe contractul suplimentar. Nu vreu sa mai plateasc in continuare peste cele 6 luni ci sa-mi valorific dreptul legal de prenatal si ni se pare nefiresc ca a-mi puma bete in roate fara un motiv legal.
Asa ca m-am decis in primul rand sa fac o sesizare la Casa de Pensii (poate ma ajutati cu articolele din lege la care ar trebui sa fac referire)si sa duc personal dosarul la Casa de Pensii Judeteana pentru a-mi semna adeverinta.
A mai fost cineva in situatia mea? Mi-e teama ca intr-o singura zi nu voi putea oibtinerea unei simple semnaturi pe adeverinta.
Sper ca am fost concisa desi sunt foarte revoltata si nu pot s-a recitesc mesajul pentru ca am venit la servici special pentru aceasta (acasa nu am internet) si nu mai pot stat.
Poate ma poate ajuta cineva?
Cu mii de multumiri.
La revedere
Raspunsuri
carmen_b spune:
Si înca ceva pe sora mea dupa ce a obtinut adeverinta a pus-o sa semneze rezilierea contractului. Asta nu inseamna ca nu va mai fi platita si conform contractului suplimentar acesta fiind anulat, adica cu bani de contributie luati si fara a-mi mai putea recupera.
Cary spune:
Buna,
Te sfatuiesc sa achiti cota pe contractul suplimentar pana la data nasterii copilului si sa citesti cu atentie subiectul scris de mine intitulat"6 sau 10 luni ant.DN copilului",unde se pare ca Marius a revazut legea si se aplica 10 luni ant.DN copilului.
Succes si nastere usoara!
Rozi spune:
Eu am primit un raspuns de la casa de pensii (prin telefon, e adevarat, nu scris!), cum ca ei recomanda angajatorilor ca aceasta adeverinta cu veniturile asigurate suplimentar sa o ia in considerare numai pt indemnizatia de CIC, nu si pt cea de maternitate (prenatal si postnatal). Asta pentru ca nici autoritatile nu s-au hotarat ce-au vrut sa zica in lege