Juniori de iunie-iulie 2003 (5)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madic spune:

Buna dimineata, doamnelor ,

Ca tot am vazut ca se poarta...
Eu sint inca pe metereze, la munca, dar sint racita cobza, cred ca am luat viroza de la fie-mea, numai ca la mine e mai naspa, ca am dus-o pe picioare, n-am avut cum sa stau acasa sa zac si eu putin. Asa ca sint varza, am febra, sinusurile inflamate de nu pot respira, ma dor toate cele si ma intreb retoric ce caut eu la munca in conditiile astea .

Mariuca e bine, ii mai curge nitel nasul, dar nu de speriat, azi a mers la gradi, iar maine sa vedem daca mai vine vreun copil, ca la stat se ia vacanta mai devreme sa aiba timp si doamna sa pregateasca masa de Paste... In rest, participam la mine la servici la un concurs de desene pentru copii, si eu fac loby pe-aici sa castige copilu' un premiu, ceva, ca fie-mea de cand a terminat de facut desenul m-a intrebat: mami, am castigat?, iar aseara zicea ca nu vrea sa fie nici un desen mai frumos ca al ei, ceea ce, of course, nu e cazul.

Andra - sanatate multa bunicii si poate va ies planurile de calatorie.

Cornelia - ce frumos sa vopsiti impreuna oua la gradi, la noi nu prea cred c-o sa vad asa ceva, educatoarea noastra face mai mult matematica si multimi cu ei, de m-a capiat pe mine. Nu stiu frate, eu la gradi voiam sa invete poezii, cantecele, nu multimi si adunari si cifre, dar cred ca am ramas in urma cu ideile mele utopice despre ce ar trebui sa faca la gradi...

Anamaria - mult te mai plimbi doamna , las ca nu ramai singura pe-aici, ne-om mai gasi careva sa raspundem la cate o intrebare...

Diana - spor la mutat!

Magda - stai si tu mai potolita, ca mai ai putin .

Madishor - "misto" la voi cu zapezile, la noi ploua de zici ca-i toamna de-aia adevarata, mi s-a luat de atata ploaie, vreau si eu un pic de soare...

Bychi - HELPPPPP!! stiu ca in pozele tale de anul trecut am vazut la Tibi un dispozitiv de pictat oua si niste carioci speciale, de la Casa Retro, parca. Imi poti confirma ca asa e, sa ma duc sa vad poate gasesc si eu zilele astea? Pls da un semn, daca ne mai citesti.

Va pup pe toate si sper sa mai dau un semn ianinte de plecare.

Madi si Mariuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitz78 spune:

neatza si de la noi.
desi nu am dezertat, nu cred ca mai e mult!glumeam....nu scapati voi asa usor de mine!
stef a avut serbare de paste, a fost frumos, si el un dragut...ca intotdeauna!
gaza ma solicita din ce in ce mai mult, nu prea mai vrea sa stea singurca!
magda - ai grija...mai rezista putin!
madishor - sper sa scapati cat mai repede de zapada!la noi ploua...asa ca nu-i mare distractie!
madic - mersic pentru site....dar pana la urma tot in bulgaria ajungem!desi nu vroiam..asta e!macar mergem gasca mare si sper sa ne distram!
diana - bafta la mutat!
pupici tuturor cu mic cu mare!

http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/eliza/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

ohohoooo... ce activitate, nenica!!!

noi am tot alergat saptamana asta sa finalizam transferul lui bogdan la o noua scoala, apropiata de noul apartament (in care inca nu ne-am mutat). azi sper sa obtina adi toate hartiile, astfel ca dupa mini-vacanta de Pasti sa mearga in noua scoala.
el saracul nu e prea incantat, dar asta e, nu putem face in viata doar ce ne place!
pana la urma si eu sunt pe undeva 'indoita' in legatura cu abandonarea sistemului step-by-step, pentru ca mi s-a parut ca i se potrivea, a evoluat destul de bine... din pacate, noua scoala nu are clase step. dar incerc sa ma consolez ca atatia copilasi invata in Ro in sistemul clasic, se va adapta si el cu siguranta si va fi bine!

tudor a bagat saptamana asta chiul de la gradi, duminica a inceput sa se vaite ca il doare urechea (eu suspectez ca a fost vorba de gat, avea una din amigdale umflata tare, am fost de alfel toti din familie raciti, aceleasi simptome descrise de cornelia ).

azi avem planuri mari, vopsim oulele de pasti la soacra-mea, cu contributia ambilor teroristi... sa vedem cate raman intregi !

pupici cu lipici,

Blog: Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addiana spune:

si noi ne apucam de vopsit oua! eu i-am cumparat denisei anul trecut un dispozitiv pt vopsit ouale dar cu acuarele...din billa! astazi le va "desena" si raisa!

madi sanatate multa si tie si mariucai!

spor la trebaluit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Buna fetele,

Ce-mi place ca s-a mai activat si subiectul nostru.

Sa va zic unde am fost aseara ca tot ziceam ca ma linistesc, dar vad ca nu am sanse. Am fost cu Gabi la un curs: “Cum sa cladesti increderea in sine a copilului tau”.
Nu pot sa va zic ce mi-a placut si ce impresionata am fost. L-a prezentat o fosta profesoara de la o scoala Montessori..
Intr-adevar multe din chestiile explicate le stim cu toatele, dar cel putin eu nu realizam importanta lor pana acum.
Ca sa va zic asa niste idei, ca un copil sa aiba incredere in sine e bine ca noi parintii:
- sa ne concentram asupra eforturilor copiilor si nu asupra rezultatelor, adica nu e f important ca, copilul sa castige un concurs, ci cat efortul depus de el pentru a participa;
- tot timpul trebuie sa ne concentram asupra chestiilor pozitive si nu asupra celor negative, adica de ex cand copilul a gresit cu ceva noi trebuie sa scoatem ceva pozitiv din greseala aia si aia trebuie sa o accentuam; de ex sa zicem copilul vrea sa toarne singur dintr-o sticla in pahar si varsa toata apa si sparge si paharul: ce facem noi?: pai in primul rand ii facem o teorie ca de ce nu e atent, ca paharul ala costa, ca eu ti-am zis sa ai grija etc etc, ei bine nu asa trebuie procedat, ci: pronuntand cuvintele magice: IT’S OK!, bine ca ai incercat, data viitoare cu siguranta o sa-ti iasa, si ii zicem hai sa stragem, dupa care ii dam copilului in mana buretele si il invatam cum sa stearga apa etc, mai putin cioburile bineinteles idea e ca data viitoare copilul o sa se straduiasca mai tare sa nu verse si o sa reuseasca.
- NU trebuie criticati, ci mereu incurajati:
- Trebuie sa incetam cu alintatul si cocolositul: aici am ridicat mana si am zis guilty! mare greseala facem daca procedam asa: are un impact foarte mare asupra increderii in sine a copilului, sunt 5 chestii mari si late care trebuie evitate:
1 – nu trebuie sa facem noi pentru copii ceea ce pot sa faca singuri: (imbracat, mancat, spalat pe dinti etc)
2. – le dam prea multa atentie;
3. cedam mereu pentru a le face pe voie
4. suntem superprotectivi
5. le oferim prea multe lucruri.
Profesoara a fost de accord ca e foarte greu pentru parinte sa faca toate chestiile astea, dar macar faptul ca am devenit constienti cat de importante sunt in dezvoltarea copilui si involuntar o sa le mai aplicam iar rezultatele o sa se vada in timp.

Cand am intrebat-o ce e de facut pentru a schimba toate astea (ma refeream la mine cu alintatul) mi-a zis ca trebuie sa incep imediat sa incetez cu asta si sa o iau treptat cu cate o chestie, ca de ex copilul e f obisnuit acum ca eu sa le fac in locul lui si o sa se opuna dar daca o iau treptat o sa inteleaga.
Ce sa zic o sa ma straduiesc, sa vedem cat o sa reusesc.

In rest toate bune, maine e ultima zi la servici, iuhuu!

va pup si inca o data PASTE FERICIT!

Magdone 34+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

magdone - super fain cursul!
si voua paste fericit, multa sanatate si viata lunga si bogata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Magda, mi-ar prinde si mie bine un curs de genul asta!

Pana la urma am ratat participarea la lectia deschisa la gradi si pe Maria a ajutat-o o alta mamica. Dar sunt asa cobza de racita, ca ieri abia ma tineam pe picioare, masul imi curge c ala robinet si tusesc. Nu era cazul sa ma duc intre copii.

Am vopsit in schimb oua acasa impreuna si sper ca m-a iertat

Va pup si va doresc sa petreceti un Paste fericit in liniste si armonie cu cei dragi!

Cornelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addiana spune:

si la noi sunt gata ouale...toate trei ne-am etalat talentul!!

cornelia multa multa sanatate!

magdone super cursul! eu tot zic ca o sa-mi cumpar cartea lui supernanny, dar vad ca nu mai reusesc!

va doresc si eu un PASTE FERICIT, LINISTIT SI PLIN DE LUMINA!

Mergi la inceput

sarbatori fericite, numai bucurii si multa sanatate tuturor!
pupici dulci tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Va doresc din suflet sa aveti un Paste fericit!
Si Calin si eu suntem dupa o enteroviroza cam urata. Lui Calin a trebuit sa-i administreze medicamentele injectabil, ca varsa tot, asa ca de 3 zile facem drumul la Grigore din 12 in 12 ore. Azi la 23 este ultima doza, asa ca ne va prinde Invierea in drum spre casa. Sper sa reusim sa ne oprim si noi la Biserica, daca nu adoarme zuzi.
Asa ca nu prea vom reusi sa ne bucuram de toate bunatatile facute de soacra mea ptr. Pasti.
Azi am vopsit si eu cu Calin ouale. Am luat vopsea sidefata, din cea care nu necesita fierbere, si chiar au iesit frumoase. Asta ca-i promisesem lui Calin, ca altfel tot soacra le facea si pe ale noastre.
Va pupicesc pe toate,
Maadi si Calin (19.07.2003)

Mergi la inceput