Sezatoare canadiana (87)
Raspunsuri - Pagina 19
ange spune:
Ana,sa-ti traiasca baietelul si sa fie sanatos ca de restul va ocupati voi!
si noi mergem sambata la "funtropolis".poate ne zarim pe acolo
nelia,am vazut filmuletele.felicitari patinatoarei!
sanatate bolnaviorilor
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."
antoioana spune:
Buna fetelor,
m-ati putea ajuta si pe mine cu niste informatii? Cum aduc incoace niste bunici care nu au iesit in viata lor din tara, abia rup cateva cuvinte in engl/fr si unul dintre ei e bolnav? Care ar fi ruta cea mai usoara de zbor? Cu legatura cea mai simpla? Stam in Qc.
Eu am cautat prin sezatoare, dar n-am gasit asa subiect. Daca este si nu l-am vazut eu, va rog sa-mi dati doar linkul si citesc eu.
Multumesc mult de tot,
anto
bebitzu spune:
Ana, sa-ti traiasca baiatul si petrecere frumoasa in week
Tocmai am aflat ca Mihnea nu a fost acceptat la scoala care este la 2 pasi de casa pe motiv ca sunt prea multi copii.Astept scrisoarea din partea scolii pentru a vedea unde il vor transfera, la care scoala.
Culmea ironiei - am cautat atat de mult o casa aproape de scoala, am gasit-o insa nu ne accepta.Cum pot verifica daca intr-adevar asa este (stiu, suna a paranoia, dar ma gandesc totusi ca altii au avut intaietate.spuneti-mi ca sunt nebuna sau am dreptate ?).
Pot face ceva?
Eu tot sper ca anul urmator sa-l accepte, il voi inscrie in prima zi pentru a fi super sigura ca nu mai gasesc alt motiv.
Na ca m-am calmat .Acum astept parerile voastre.V-ati lovit de asa o situatie?
Simona, parca Radu a fost transferat la un moment dat la alta scoala, sper sa nu ma insel.Daca da, mii de scuze.
oanagabriela spune:
Bebitzu, eu stiu pe cineva care a trecut prin ceva similar: avea una din fetite la o scoala (dar la limita perimetrului acceptat) si cind a fost sa o inscrie si pe a doua, i-au spus ca nu au locuri si i-au sugerat o alta scoala . Mamica respectiva a facut un mare tarboi si pina la urma au zis ca o accepta, dar nu a mai vrut ea, si le-a mutat pe amindoua . Acum este f.multumita...Cred ca trebuie sa insisti, sa te duci sa vorbesti cu directoarea, pe urma se intimpla ca unii copii sa fie retrasi si sa se faca locuri mai tirziu.
Lorelaim, chiar daca mai da zapada, nu ne mai ducem, din motiv de sofer care si-a dat demisia .
nelia spune:
Ana, la multi ani feiriciti pentru Tudor! Ma bucur ca e e iubit in scoala si se simte bine acolo. Cum se mai simte? Sanatate si lui tati.
Bebitzu, eu in locul tau m-as duce la scoala, politicoasa si cu zimbetul pe buze as cere RV cu persoana care se ocupa de inscrieri sau chiar cu directoarea, dar e bine sa nu treci peste persoana respectiva, ca daca directoarea apeleaza apoi la ea ca sa rezolve, e mai rau. Deci RV in toata regula, nu asa, pe hol, in picioare. Si atunci, in discutia cu responsabilul, tot cu zimbetul pe buze si politicos (vezi ca e fff important acest zimbet pe buze!), i-as explica respectivei sau respectivului cit am cautat aceasta casa pe care am luat-o dintre altele tocmai pentru ca este aproape de scoala, ca ai auzit ca e ff buna (si aici bagi din top cum ca parintii sint multumiti de serviciile oferite si copiii la fel)... Ei, si daca nu rezolvi si nu rezolvi, iti stergi acel zimbet de mai sus de pe buze si iti pui in loc un rinjet si ii ceri lista de inscrieri, sa-ti dea scris negru pe alb ca nu mai sint locuri la scoala de care apartii de drept si vrei si dovada respectiva, pentru ca vrei sa mergi la inspectorat si sa intrebi care e solutia. Pot sa-ti garantez ca vei avea locul imediat!
Si legat de locuri, eu stau cu sufletul la gura pentru Agata, eu am inscris-o din nou la scoala din Westmount, de care noi nu apartinem, dar ramine acolo numai daca sint locuri suplimentare. Daca vine o Bebitzu si cere locul asa cum eu i-a sugerat mai sus... adio loc!
De miine incepe scoala! Imi vine sa ma tot duc, scoala imi mai lipsea la cite am pe cap, ma obisnuisem fara.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
Cricor spune:
Laura, eu am avut aceeasi problema cu olita, in plus era si prea inalta si nu ajungea bine cu picioarele pe pamant. in cele din urma mi-am adus una din Romania care era ovala asa ca incapea tot echipamentul din dotare.
Antotioana - du as as alege o linie aeriana care sa aiba escale scurte si un aeroport nu prea mare.
Corina
lorelaim spune:
Buna dimineatza
Raportez progenitura care tuseste magareste de ieri dimineatza :-( ca doar de-abia ce-a dat caldura... Nu pare grav. Am trecut-o pe faimosul sirop de ceapa. Da' acum astept efectele. Azi mergem la optometrist la spitalul de ochi St Eriks (am asteptat 2 luni pt appointment). Sa vedem ce ne spune... Poate ca o sa avem al treilea ochelarist in familie :-) Sapt viitoare in 8 aprilile mergem la oftalmologist la acelasi spital... Nu prea stiu de ce nu ne-a dat programere in aceeasi zii... Da' asta e... Noroc ca sunt casnica (adica ma casnesc la domiciliu...)
Laura - eu olitza am din Ro (am avut 2 identice ca forma - dar de culori dif: roz si galbena - de' anu' trecut cand copila mea inca mai avea tantrumuri, a sarit cu piciorele pe ea si a facut-o praf... ) si e destul de marisoara. Gabisor o folo inca acum la 3 ani si 9 luni! De fapt ei ii place pt ca de cand era f mica ii puneam un scaunel (din acela tip taburet cu picioare scurte) in fatza si pe scaunel avea jucarioare si/sau carticele. Acum "citeste" de zor cand sta pe tron :-) (it is running in the family... da' nu spun cine :-) numa' ca nu eu :-)) Si ca sa aibe tot comfortul necesar are o paturica moale de bumbac sub picioare (daca e descultza) si o paturica pe genunchi (ca la noi sunt aprox 20 grade in casa). Daca chiar doresti o sa-i fac poza si o sa-tzi trimit pe e-mail. Mama mi le-a cumparat din piatza - sunt simple - fara muzica, fara sunete, fara farafastacuri.
Oana - acum tre' sa mergetzi la Mont Tremblant la cules de floricele si vazut caprioarele :-) asa ca musai sa re-angajatzi soferul... poate-i oferitzi ceva bonus pt efort :-)
Apropo de scoli - noi nu am primit inca nici un raspuns de la scoala franceza... si ma simt tare tristutza... Da' vorba sotzului meu - "cum vrea bunul Dumnezeu!"... Le luam pe toate cum vin...
Va tzuck si fug la invatzat... va putetzi imagina ca n-am nici un spor cu prunca acasa...
Lorelai
http://community.webshots.com/user/UndevaCandva
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
maru spune:
Draga Ana, La multi ani pentru Tudor!, sa creasca mare, sanatos si voios!
Sper sa aveti fun in weekend cu toti copiii, sper sa primeasca cadouri frumoase si dorite!
se anunta 10 grade pe weekend, aproape ca nu-mi vine sa cred! Ma bate gandul sa mergem sambata la Ontario Science Muzeum (asa ii zice?)
cat despre olita, sa mor daca imi mai aduc aminte cum am procedat noi cu Andrei. In schimb imi amintesc de accidentele inevitabile: lipit olitza de fund, ridicat plodu in viteza rasturnat tot continutul pe covor, sau echipament lasat in vant si pipi pe covor.
sanatate la copilasi bolnaviori
Laurajr, pai pe noi ne-a trimis dr de familie la pediatru, pentru o problema specifica, si povesteam mai demult, ca atunci cand i-am cerut pediatrului sa imi rezolve alta problema mi-a cerut referinta de la dr de familie, de era sa mor de furie acolo
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
bebitzu spune:
Oana si Nelia, multumesc pentru sfaturi si idei.
L-am convins pe al meu sot sa mergem la scoala vineri si vom face exact cum a zis Nelia, sper sa nu fie nevoie sa-mi sterg "zambetul" de pe fata si sa rezolvam pasnic aceasta problema.
Sotul meu este extrem de calm, nici nu a vrut sa auda initial de planurile mele insa, azi la servici a intrebat o colega a lui qbecoasa si a confirmat si ea ca se poate intampla dar se poate si rezolva daca nu stai deoparte, asa ca,...
columbiana spune:
fetelor, multumesc foarte mult pentru urari!!!!!!!!
ange, sper sa ne vedem pe la Funtropolis.
Nelia, nu cred ca Agatha nu va ramine la scoala respectiva-dupa ce a facut deja un an acolo- nici noi nu apartinem cu adresa de scoala asta, inca de anul trecut, dar nu se mai pune problema sa nu-l primeasca, desi au trimis si ei copii la alta scoala din cartier;
Bebitzu, eu stiu ca Simonna din cauza asta l-a mutat pe copil la o scoala privata, pentru ca nu a obtinut nimic cu Com.Scol.Laval; bafta multa, poate rezolvi cu scoala respectiva!!!!
Denisa, de fapt gagicile lui fiu'meu sunt fetele din vecini; pe strada unde am locuit erau multi copii din aceeasi clasa si a fost tot un dute-vino pe acasa la noi si la vecini, si copii au ramas prieteni.
nu stiu ce sa fac; l-au selectat de la sc.de muzica pe Tudor la o a doua auditie pentru Corul copiilor din Laval, dar dupa cum a decurs prima nu-mi fac probleme ca nu va trece de ea; initial am fost bucuroasa eu, dar mi-a cazut in calcii cu detaliile: copilul tre' sa mearga in deplasari, in iunie ar avea deja o saptamina de stat la Sherbrooke, apoi deplasari prin Canada si nu numai, pe cheltuiala parintilor- dar asta sa spunem ca ne-am descurca; ce ma sperie e ca a'meu nu stie nici sa-si lege sireturi, pierde lucruri, e dezorganizat si uituc si nu e maturizat emotional ca si copii de virsta lui; n-a fost plecat niciodata fara noi de acasa, eu n-am cum lipsi saptamini sa-l insotesc, cum fac o parte din parinti; chiar nu stiu ce sa fac, pentru ca pina-n 11 aprilie tre' sa achit prima rata si sa confirm participarea din iunie;
in plus n-am spus pe nicaieri, nici la muzica nici la cor despre diagnosticul lui de incadrare in spectrul autist(care diagnostic oricum spune psihologul ca va fi sigur infirmat la o alta evaluare)
sunt cam paranoica, dar ma mai gindesc ca sunt copii si mai mari (pina-n a patra primara+ cei din secondaire), si se intimpla atitea prostii intre baieti, al meu e naiv rau si e genul opus smecherilor.......
pe de alta parte, am senzatia ca-i tai o sansa pentru ca eu sunt paranoica....
ieri am tot incercat fara succes sa ma loghez la forum de acasa si n-am reusit, nu stiu de ce.
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul