* Gravidute & Mamici de Iasi (39) *

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

quote:
Originally posted by mariussimiuc

quote:
Originally posted by ghinetz
Si are secretii (am citit despre ele, de unde sunt, si de ce au culoarea aia galbena) pe care nu vrea sa le scuipe, nu stie cred.

Vreau si eu sa stiu.
Sanatate multa la pui mic!
Si Robert e mucos!

Amira, Robert si mami Miha

Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...Cand viata iti ofera un pic de sare fa-ti o Margarita...

Mai, eu academic nu stiu sa explic,dar incerc sa ma fac inteleasa. Cele in domeniu sa ma corecteze daca gresesc.
So...orice virus sau bacterie intra in corp a atacat de leucocite. "Puroiul" e, de fapt, conglomeratul de virusi/bacterii devorati de aceste leucocite si leucocitele aferente, care si-au facut treaba. De asta dr ma intreba mereu daca sunt muci aposi sau nu. Daca nu - zicea ea - e semn de infectie

Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan (11.03.2003) si Victor (12.07.2007)

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Adica,daca-s galbeni e de bine sau de rau?

Amira, Robert si mami Miha

Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...Cand viata iti ofera un pic de sare fa-ti o Margarita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addiana spune:

ma bag si eu la discutia despre muci!! citisem si eu intr-o perioada o gramada de articole pe net ca sa invat si eu cand se da antibiotic si cand nu(stit voi viroza sau infectie microbiana)... iar cu mucii din ce imi aduc aminte, la orice raceala isi schimba densitate, culoare, vascozitate etc... incep aposi/transparenti, apoi galbui sau chiar verzui, dar nu neaparat arata o infectie(in sensul ca nu trebuie neaparat antibiotic). daca alt simptom este febra atunci ne gandim l ao infectie mai serioasa....
sper ca ati inteles ceva daca nu poate mai dau de articolele alea...

Mergi la inceput

si-acum zic si eu buna ziua! si bine ca nu ati asteptat sa va dau eu ca erati toate chiaune pana acum!!!

si denisa imi zice mereu "mami am o idee!" sau "stii...am o idee!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Orice e galben arata ca acolo s-a dus o lupta. Si ca leucocitele isi fac treaba. In reportajul pe care l-am vazut nu spunea ca e musai sa lupte cu bacteriile, deci isi are rost antibioticul. Spunea doar ca se lupta alea acolo, "si dai, si lupta...si clopoteii"
Pt a vedea cu ce e infectia - virus sau bacterie - de obicei se faca nalize si antibiograma. Sau - cred eu - or mai fi stiind si medicii astia ceva, vreu secret, de exemplu...daca e la plamani e musai bacterie, ca n-am auzit de pneumonie la care sa nu tb antibiotic. Si, la fel, ma gandesc ca stiu ei ceva, de nu recomanda de fiecare data antibiograma. De ex, la cistite, ca eu cu ele ma lupt, se recomanda amoxicilina, rar bacterie care sa fie rezistenta la asta in zona. (nu spun care zona...)Asa am citit. (Dar eu ma dus urocultura si astept antibiograma.)

Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan (11.03.2003) si Victor (12.07.2007)

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

si sa va arat si tartele: ursulet, inimioara, turtita si fara nume!!
si dovezile ca au fost bune: 1 si 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

quote:
Originally posted by mariussimiuc

Adica,daca-s galbeni e de bine sau de rau?

Culoarea mucilor nu are valoare. E galbeni mucii sau expectoratia?

Daca e galbeni mucii poa` sa fie o simpla raceala, dar se aduna in nas praf, noxe....care impreuna cu mucusul dau culoarea. Sau poa` sa fie galbeni de la infectie.

Cea mai importanta e culoarea expectoratiei (daca poate). Daca e galbena sau verde, insotira de febra, cel mai probabil e bacteriana, deci se da antibiotic. Daca e virala nu se da antibiotic, virusii nefiind entitati vii (antibiotic = anti-impotriva + bios-viata). Bacteriile sunt vii (sau microbi daca vreti, micro-vietati).

Oricum, logic si normal, ar fi ca medicul sa dea antibiotic dupa un exudat faringian, sa vada exact ce bazdaganie creste acolo si in conformitate cu rezultatul sa dea sau nu antibiotic...si mai ales ce antibiotic sa dea. Mersul asta de-a ghicilea ma dispera ("hai sa incercam sa-i dam asta, daca nu mereg incercam aia..."). De ce dom`le nu recomanda o antibiograma sa vada naibii ce sa dea copilului si sa nu-i mai dea pastile ca pe bomboane!

Sorry

Simo mami de Matei

Mergi la inceput

banuiesc ca se tine cont si de intensitatea culorii

putini doctori te trimit sa faci hemoleucograma- ca sa vada daca e de antibiotic sau nu... si sincer la cati doctori am fost pana acum niciunul nu mi-a dat sa fac antibiograma-ca sa vada ce fel de antibiotic trebuie. singura data cand i-am facut antibiograma, a fost cand i-am facut paracenteza denisei...in spital!!!
de exemplu, cand am fost ieri la dr de familie mi-a dat pt denisa nurofen, sirop de tuse (rinathiol parca se scrie) si bineinteles ci antibiotic klacid... de tusit nu mai tuseste de ieri, au ramas doar mucii, iar la plamani nu a auzit nimic, deci eu nu vad rostul antibioticului!!! pt un simplu rosu-n gat....
si mai ales daca nu are deloc febra!!
sper si ma rog sa nu fie nevoie sa-i dau antibioticul, ca ma impusc!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Fetele, este si pneumonie la care nu se da antibiotic, la pneumonia virala.
In ceea ce priveste antibiograma, stiu ca dureaza vreo 3 zile parca si nu poti sta cu copilul atat. E posibil in astea trei zile sa faca o forma mult mai urata. Daca nu am dreptate va rog sa ma contraziceti. Am vazut ca la cei mai mari da antibiograma si mai discutam pe urma, dar la cei mici nu se joaca. Cel putin asta am inteles eu la spital cand am fost cu Stefy. Mi-a facut in nas un furuncul, de-i trebuiau vreo 4 nari ca sa-i incapa, o desfigurase mititica... ii mutase nasul, buza si ochiul pe partea stanga. Era groaznic de mare. I-a luat proba din nas si rezultatul era gata peste 72 ore si pina atunci mi-a dat totusi tratament. Faza e ca dupa antibiograma a constatat ca microbul era foarte rezistent la antibiotice, chiar si la cel pe care tocmai il administrasem.... Deci administrare asta de antibiotic inainte de antibiograma, e un fel de a se asigura ca nu se ajunge undeva mai rau, dar nu poti sti daca reactioneaza la el.
Noua nu ne da antibiotic daca nu face febra
Sper ca m-am facut inteleasa, ca....

Poze Stefy
Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Simo78
De ce dom`le nu recomanda o antibiograma sa vada naibii ce sa dea copilului si sa nu-i mai dea pastile ca pe bomboane!

(cautam unul care sa bata din palme, dar nu este!)

vedeti cine stie sa dea explicatii bune...se vede ca are doctorul in casa!!!

Mergi la inceput