pute-ti
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
Oliv75 spune:
quote:
Originally posted by nuschu
Guvernul Tariceanu ignora faptul ca multi dintre cei proveniti din familiile sarace a caror natalitate nu vrea sa fie incurajata ii ingroasa acum bugetul muncind pe branci in strainatate!
Si da, alocatia ar trebui data - cum se face si cu ajutorul pentru caldura, sau venitul minim garantat - celor cu venituri situate sub un anume prag. Cum spune Sirimie, sunt unii pentru care banii aceia nu inseamna nimic, sau inseamna 2 bomboane, iar pentru altii inseamna lapte si paine!
Olim, in Romania se acorda subventii si ajutoare pentru ca exista, in mod real oameni - din pacate, multi - care altfel nu ar trece iarna. Criticabil este faptul ca s-a ajuns aici, ca se fura in continuare, ca nu exista strategii si multe altele, dar nu ca oamenii sunt ajutati.
Mai mult, in Romania preturile la alimente sunt nejustificat de mari in comparatie cu alte state. Poate ca vezi haine de marca si mall-uri pline in orasele mari, dar sunt si orasele medii, mici, sate, comune, unde oamenii te miri cu ce traiesc, nu stiu ce inseamna mall, sunt nevoiti sa poarte haine teribil de proaste, iar copiii lor nu numai ca nu pot ajunge sa faca o scoala mai buna, dar nici nu cred ca mai viseaza la asa ceva.
S-ar putea transforma alocatia in rechizite si carti pentru copii, asa cum au incercat si cu programul 'Lapte&corn'. Inainte de a intra eu la scoala, se obisnuia ca manualele sa fie date de la scoala. Mai uzate, mai putin curate, insa pentru parintii care nu aveau suficienti bani erau un ajutor.
Acum se mai practica?
Cert e ca Guvernul ne trateaza - inca o data - cu o crasa lipsa de respect, ba chiar practica discriminarea!
Nus
nuschu
![](floare.gif)
Din pacate, in Romania, in cadrul drepturilor omului, pentru multi exista si dreptul de a muri de foame, care, in curand, datorita dragilor nostri guvernanti se poate transforma in obligatie
![](icon_smile_wink.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
nuschu spune:
Am revenit asupra subiectului, gandindu-ma la ceea ce au spus unii dintre voi mai sus: aspectul pozitiv al limitarii nasterilor la populatia mai saraca si anume, hmmm, impiedicarea unor persoane care pot fi periculoase la adresa sigurantei, sau a igienei societatii (nu vreau sa le spun rromi, sau tigani, cau cersetori, pentru ca sunt oameni si ei, dincolo de toate).
Saracii nu-s numai acesti nefericiti de la orase, care, din lipsa de modele, de optiuni, de educatie, din varii motive care tin atat de societate, cat si de individ, nu au reusit sa aiba o viata curata. Saraci sunt si vecinii bunicii mele, care muncesc de nu mai stiu de ei si au copii mititei si nu le ajung banii sa le ia pantofi noi copiilor. Nici ei nu merita alocatie? O familie de-mi e cunoscuta si care traieste greu in orasul asta pentru ca ea nu si-a ales o cariera banoasa si acum nu-si gaseste de lucru, dar sunt oameni absolut normali, nu merita si ei o alocatie mai mare pentru copiii lor...?
Si chiar si copiii acestor nefericiti care poate sunt infractori, au ei - copiii - vreo vina ca parintii nu au reusit in viata? Merita ei sa fie condamnati la a nu avea nici o sansa, pentru ca statul, pentru ca 'normalii' le refuza dreptul la o alocatie mai consistenta...?
Oliv, din pacate asemenea initiative gheboase sunt, se pare, acceptate cu prea multa lejeritate.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)