pute-ti
Raspunsuri - Pagina 5
Victoria spune:
Stiu ca e imposibil, dar nu ar fi mai bine sa li se dea rechizite, hainutze, mancare? Sau le-am gasi apoi pe tarabe in piatza, asa cum se intampla cu laptele praf si ( da, asa e) anticonceptionalele date gratuit de programele de planning familial?
Cum o dai, nu e bine...
Ideea e ca, indiferent de culoarea ( ma intelegeti..) copilului, banii aia sa ajunga la copil.Si numai la el. Mancare, haine, educatie, orice.Problema e ca ajung oriunde, numai la ei nu....Asta ma doare, ca cerem statului sa aiba grija, cand parintii nu au...
V
herra spune:
...si consideram ca toleranta si iubirea de oameni nu pot / nu trebuie sa aiba limite.
...si polemizam la infinit pe tema asta...
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)
adelaki spune:
quote:
Originally posted by olim
nici aici nu este alocatie pentru copil, decat daca lucrezi in primii doi ani ai copilului primesti un bonus de 100 de euro la cresa, maternitatea e 16 saptamani si nimic mai mult, si de aceea sunt copii destui.Nu se fac copii sa ii creasca statul, si nici sa cumparam rechizite pe banii statului, ii facem ca ii vrem, sau ca ni permitem financiar, si nimeni nu se plange atat!
Si vrem sa fie ca in Europa, atunci sa fie domnule!Noi suntem obisnuiti de pe vremea lui Ceasescu sa ne dea statul tot, suntem in democratie si ajutoare, subventii la gaz, curent si ceo mai fii numai in est exista.Aici sunt pensii de 180 de euro, si salarul minim e de 600 de euro si lumea lucreaza.Romanii sa stea acasa, statul sa le dea banii de copii, sa plateasca gazul , gradinita, cresa, scoala si de lucrat cat se poate de putin
Si vin aici si petnru 500 de euro muncesc ca negrii, dar in romania sa le dai 500.000 pe o zi de lucru plus mancare nu vine nimeni la lucru.
sper s anu fiu prea dura, dar ar mai trebui si sa dam nu sa tot cerem.
Si sa nu imi spuneti ca eu stau in Spania si nu stiu cum e acasa, ma duc in fiecare an in Romania si stiu cum sunt preturile.Nu au romanii bani dar mall-ul este plin, magazinele goale, lume imbracata doar cu haine de marca si masini ce sa mai vorbim.M-am uitat numai la preturile produselor pentru copii, iti vine sa inebunesti ce vezi, numai haine de firma, carucioare de 2o de milioane, jucarii de milioane, daca nu si-ar petrmite nu s-ar vinde, asa normal ca nu ajung 8 milioane jumate pe luna.
mami si Alex
olim, foarte bine spus!!
Este trist ca romanul prefera sa stea acasa si sa traiasca din putinul acordat de stat ( si sa se planga ca e putin!) in loc sa munceasca. Am chiar o matusa care a fost disponibilizata acum mai multi ani si de atunci nu s-a mai angajat ( are 50 de ani!) pentru ca tot ce a gasit de munca era vanzatoare, bona, femeie de serviciu si i s-a parut sub demnitatea ei, asa ca traieste din pensia tatalui ei.
Ma doare sufletul cand vad la TV familii cu 5-10 copii care nu au din ce trai, asteapta sa le dea lumea de pomana. Pai de ce ati facut fratilor atatia copii ca doar stiati ca nu aveti cu ce ii creste? Vai de capul copiiilor alora, ca nici scoala nu apuca sa faca ca lumea. Ce viitor au copiii aia?
Pai si atunci nu are si guvernul dreptate? OK, sprijinim maternitatea, dam prime (indiferent ca parintii muncesc sau nu!!), face lumea copii, primeste bani, da pe urma cu ce traiesc copii aia? sa-i creasca statul in continuare? Aici vrem sa ajungem?
Adela si bebe Darius (7.11.2007)
alra spune:
quote:
Sunt foarte curioasa cum se distribuie alocatia pentru copii in Franta, Germania, Olanda, Suedia.....
Belgia: orice copil primeste alocatie indiferent de venitul parintilor. alocatia la primul copil este 77€ in conditiile in care cresa e in jur de 3-400, cred ca 77 iti ajung cam de lapte si pampersi. Pe noi fetita de 2 ani cred ca ne duce cam la 500€ pe luna cu cresa, mancare, hainute, jucarii, etc. Am inteles ca alocatia pentru urmatorii copii este mai mare - crescatoare, asta in ideea ca daca ai mai multi copii ai nevoie de o casa mai mare/masina mai mare.
Aici orice femeie se intoarce la serviciu dupa 15 saptamani concediu de maternitate (15 sapt inainte si dupa nastere, e treaba ta cum ti le gestionezi). Majoritatea aleg sa munceasca 4/5 de norma insa. Cele 15 saptamani sunt cu procent din salariu. Mai exista un concediu de 3 luni cu suma fixa insa acea suma este foarte mica pentru cei care au deja credit la casa si multi aleg sa imparta acel concediu in cate o zi pe saptamana timp de 15 luni:4/5 norma + o zi concediu de ingrijire a copilului.
Acuma ce sa va zic, standardele de viata aici sunt foarte ridicate: casa mare, haine de calitate, mancare scumpa, concedii, parcuri de distractii, belgienii sunt mari consumatori, dar si muncesc foarte mult. Nu va zic cum e sa incepi sa lucrezi la 3 luni ale lui bebe, in conditiile in care majoritatea copiilor inca se trezesc noaptea la aceasta varsta.
Vacanta cu Laura in Romania
sorana spune:
Eu nu am ridicat niciodata alocatia pentru copil. Si nici ajutorul de nastere.
Sper ca suma respectiva sa fie folosita cumva ....
Ma gandesc ca in 5 ani si ceva cat are fi-mea s-a strans ceva ... poate o folosi cuiva ....
Sorana si Monica (5 ani)
susur spune:
Da, le foloseste statul la cumparat mercedesuri pentru diplomati.Du-te si ridica-ti alocatia , e dreptul tau .Daca nu o vrei da-o cuiva si gata ai scapat de ea.
Natasa spune:
SOrana, banii aia nu ajung la amariti pentru ca nu-i iei tu! Ia alocatia si da-o lunar unei familii amarite sau unui batrin, dar nu-i lasa statului sperind ca face ceva bun cu banii aia!
CHOWPERSA spune:
Personal cunosc o situatie in care cei doi+2 copii traiesc "mai bine" din alocatia (cea de 200 ron)+ cei 600 ron primiti de mama pana implineste copilul 2 ani.
Ambii parinti lucreaza la o firma de paza,efectiv sunt paznici in blocul unde locuiesc nasii baiatului nostru, iar salariul lor nu depaseste 400 ron asa ca inainte sa implineasca primul copil 2 ani tipa l-a nascut pe cel de-al 2-lea.Cand intamplator mi-am permis sa o intreb ce va face si cum il va creste si pe urmatorul stiind ca sunt f.amarati mi-a replicat doar ca traiesc muuuuuulllttttt mai bine cu banii primiti pt. cresterea copilului.Asa ca eu tot "iscoditoare" :) "Dar dupa ce implineste si acesta 2 anisori si nu vei mai primi banii acestia atunci ce o sa faceti cum o sa traiti?mai faceti unul?" Raspunsul a venit sec:"O sa vedem.Mai e pana atunci".
concluzie:
Sunt oameni(si nu numai tigani in situatia data nu e cazul) care fac copii pentru un venit mai bun, persoane care nu se gandesc, zic eu la viitorul copiilor si considera ca asa cum creste unul poate si creste si al doilea si al treilea si.....tot asa,cat se poate de mult sau fara numar.
Eu una am fost foarte contrariata la vremea respectiva de situatie si inca mai sunt.
In inchiere ca sa nu dati cu rosii in mine ,in caz ca nu s-a inteles ei au vrut inca un copil din motive pur materiale si tipa nu a ramas intamplator insarcinata, nu sunt de acord cu avortul si nici nu am sfatuit pe nimeni sa faca asa ceva.
ACOLO E......
POZA INGERAS
ALEX si DIANA
SUNT TUNS SI FREZAT :)
ALEX-GABRIEL(05.05.2007)
MINUNILE EXISTA, TOTUL E SA AI INCREDERE
CHOWPERSA spune:
Si inca ceva nu vreau sa se diminueze si putinul pe care il primesc copii nostrii ba chiar din contra. Relatam situatia doar prin prizma inconstientei umane,s-au cel putin asa vad eu lucrurile.
ACOLO E......
POZA INGERAS
ALEX si DIANA
SUNT TUNS SI FREZAT :)
ALEX-GABRIEL(05.05.2007)
MINUNILE EXISTA, TOTUL E SA AI INCREDERE
nuschu spune:
Guvernul Tariceanu ignora faptul ca multi dintre cei proveniti din familiile sarace a caror natalitate nu vrea sa fie incurajata ii ingroasa acum bugetul muncind pe branci in strainatate!
Si da, alocatia ar trebui data - cum se face si cu ajutorul pentru caldura, sau venitul minim garantat - celor cu venituri situate sub un anume prag. Cum spune Sirimie, sunt unii pentru care banii aceia nu inseamna nimic, sau inseamna 2 bomboane, iar pentru altii inseamna lapte si paine!
Olim, in Romania se acorda subventii si ajutoare pentru ca exista, in mod real oameni - din pacate, multi - care altfel nu ar trece iarna. Criticabil este faptul ca s-a ajuns aici, ca se fura in continuare, ca nu exista strategii si multe altele, dar nu ca oamenii sunt ajutati.
Mai mult, in Romania preturile la alimente sunt nejustificat de mari in comparatie cu alte state. Poate ca vezi haine de marca si mall-uri pline in orasele mari, dar sunt si orasele medii, mici, sate, comune, unde oamenii te miri cu ce traiesc, nu stiu ce inseamna mall, sunt nevoiti sa poarte haine teribil de proaste, iar copiii lor nu numai ca nu pot ajunge sa faca o scoala mai buna, dar nici nu cred ca mai viseaza la asa ceva.
S-ar putea transforma alocatia in rechizite si carti pentru copii, asa cum au incercat si cu programul 'Lapte&corn'. Inainte de a intra eu la scoala, se obisnuia ca manualele sa fie date de la scoala. Mai uzate, mai putin curate, insa pentru parintii care nu aveau suficienti bani erau un ajutor.
Acum se mai practica?
Cert e ca Guvernul ne trateaza - inca o data - cu o crasa lipsa de respect, ba chiar practica discriminarea!