Mamici de mai-iunie 2008 (44)
Raspunsuri - Pagina 4
Lorich spune:
Andreutza imi pare tare rau pentru gatuc! Nu prea ai ce face decat sa bagi in continuare multa lamaie stoarsa cu miere, portocale, oricum multe lichide.
Wow...m-ai ucis cu hainutele... savurez si salivez!
Lori 28+ asteptand un bebe Robert
DanaH spune:
quote:
Originally posted by fecian
In rest, cred ca mai era o problema de rezolvat. Intalnirea fetelor din Nl/Be/Ge. Ce facem? Ca vad ca pana acum nu au fost decat 2 voturi pentru 21 martie (care e saptamana viitoare) si restul tacere.. Sa aflam si parerile celorlalte fete, sa stim ce facem, cum ne organizam. Va pup si sper sa aud ceva vesti cat de curand.
fecian, nu stiu daca eu am dat sau nu raspuns, dar si mie imi convenea mai mult 21 martie. acum nu stiu ce sa zic, sper sa mai avem timp sa ne organizam. daca nu se hotaraste intalnirea in maastricht, noi o sa mergem la un prieten in enschede, deci pe alnga tine.
Vroiam si eu sa le urez bun venit noilor mamici din grup, Dorinutza si Alilore, sarcina usoara in continaure, nastere la fel de usoara si bebei sanatosi.
Monik, La Multi Ani! cu ceva intarziere.
Simonacip, sper ca ai avut un weekend linistit, cu odihna la pat si ca totul emrge spre bine. Nu poti sa rogi pe cineva (sot, parinti, socrii) sa preia sarcinile cu baietelul. Imi dau seama ca este foarte greu sa stai linistita cand stii ca trebuie sa ai grija si de baiat, ba mai face si cate o prostie. te inteleg foarte bine, desi eu, slava Domnului, nu am fost nevoita sa stau la pat decat vreo 3 zile, cand ama vut acea infectie urinara si nu ma puteam misca de durere. dar mult curaj, o sa treaca si o sa fie totul bine.
Parca SilviaPop se plangea ca s-a saturat de asteptat. eu zic, ca si celelalte fete, Silvia, bucura-te de linsitea dinaitne furtunii. nici nu iti dai seama cum va trece timpul tau dupa ce se anste bebe, cu o viteza dubla daca nu tripla. evident ca trebuie sa iei din timpul tau de somn, de citit o carte, de vazut un film, ca sa nu mai zic de iesit cu sotul al plimbarem restaurant, petreceri. nu zic, noi nu regretam, dar daca as putea sa dau timpul inapoi, as sti sa ma bucur mai mult de timpul pe care il aveam numai pt noi doi. abia acum, cand alexandru are 4 ani, am inceput si noi sa mai vedem cate un film seara (evident, de acasa, ca nu poti gasi babysuitter prea des), acum aproape un an am reinceput si sa mai citesc cateva pagini seara, inainte de culcare (pana atunci, adormeam ianintea lui alexandru, cu el topaind in capul meu, numai de citit nu mai imi ardea).
dar asta este, te obisnuiesti si totul o sa ti se apra normal la un moment dat. evident, dupa o vreme....
se mai vorbea pe aici despre depresia de dupa nastere.... eu nu pot zice ca am avut asta, adica am avut eu ceva depresie, dar era mai mult pt ca statea toata ziua acasa, singura, si cand venea sptul eram tare cicalitoare cu el, cu cine s-a mai intalnit, cine ce a mai zis, "cum nu ai mai vorbit cu nimeni???", si tot felul de batai dina stea de cap. dar mi-am revenit repede, cand am inceput sa muncesc din nou, dupa vreo 3 luni. sper sa fie sia cum la fel, sau macar sa nu fie nici faza asta de cicaleala, pt ca nici eu nu ma suportam, imi inchipui cat de greu era pt sot.
cred ca o sa inchei aici pe ziua de azi. am o intaonire de evaluare cu sefu', dupa care ma intorc la munca, sper cu mult posr, ca la cata treaba am...
multi pupici pt toate fetele
Dana 33+
buburuzii spune:
DanaH, tu de unde ai facut cumparaturile de bebe: din delft sau din amsterdam? as vrea sa imi fac deja niste planuri, se pare ca vom face o vizita in olanda in aprilie :) depinde de ce zice domnu' doctor la urmatoarea ecografie.
A propos, fetelor, voi ati mai auzit de gravidutze in sapt. 30 sa se plimbe cu avionul? ca tare mi-e frica ca nenea doctor o sa zica ca nu ma lasa...
pentru fetele cu probleme de bebe mici cand stranuta sau tusesc, un remediu foarte bun sunt exercitiile kegel. inainte sa tusiti, incercati sa strangeti un pic din.. (stiti voi ce) si nu mai curge nimic. exercitiile kegel pentru asta au si fost inventate, pentru persoane cu incontinenta urinara.
Pupici la burtici si sarcina usoara in continuare.
Mihaela 26+
Alysh spune:
"neata si de la noi! O saptamana buna sa dea Domnu'!
Dorinutza, bine ai venit, sarcina usoara in continuare!
Laura si eu am inceput sa mananc spanac la greu cu toate ca nu-l suportam inainte. Acum il iau ca pe un medicament dar culmea e ca a inceput sa-mi placa asa cu outze. Eu am luat ultima data oua de prepelitza, se pare ca sunt mult mai sanatoasa. Singura pb e ca tre sa fac vre 10 ca sa ma satur!
In rest mor de somn ca aseara chiar am avut criza de respiratie..a fost cumplit..atipeam si ma trezeam speriata ca ma sufoc. Apoi dimineata ne-am trezit cu noaptea in cap ca de cand pleaca tati asta in delegatie ne-a dat programul peste cap.
Si eu l-am visat pe bebe ca mereu ma intrebam ce culoare a parului va avea: brunet ca mine sau blond ca tati. IN vis era brunet.
Fug sa pun de-o ciorba si revin
Alina 32+ Vlad
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png
DianaDulcica spune:
Buna burtici!
Sunt si eu o mamica de mai sau iunie.
Primul DPN a fost 30 mai, ultimul 4 iunie deci nu stiu exact cand va veni bebe.
La ultima ecografie mi-au spus ca este baietel. O sa nasc la clinica Medlife cu dl dr Luis Mendez.
Cam atat despre mine. Eu va citesc de ceva vreme. O sa mai intru sa va spun noutati.
Va pup si va doresc o saptamana minunata!
DanaH spune:
quote:
Originally posted by buburuzii
DanaH, tu de unde ai facut cumparaturile de bebe: din delft sau din amsterdam? as vrea sa imi fac deja niste planuri, se pare ca vom face o vizita in olanda in aprilie :) depinde de ce zice domnu' doctor la urmatoarea ecografie.
A propos, fetelor, voi ati mai auzit de gravidutze in sapt. 30 sa se plimbe cu avionul? ca tare mi-e frica ca nenea doctor o sa zica ca nu ma lasa...
buburuzii, eu am facut cumparaturile din Delft. in amsterdam ajungem destul de rar, in general cand ne vin musafiri. in rest, este greu sa mergem, pt ca am ajunge numai in weekend, cu alexandru dupa noi(care il mosteneste pe tati la ura de a umbla prin magazine). plus ca este greu cu parcarea masinii, este scump, nu gasesti locuri, iar cu trenul nu prea mai ma incumet sa merg.
dar in delft pot sa ma duc singura, cand vreau, fara sa ma bata sotul al cap ca hai ami repede.
hainute dragute de bebe gasesti in toate orasele mari (Haga, Rotterdam sunt cele din jurul meu, pe care le stiu, dar si in celelalte orase sunt, sunt sigura).
oricum, firmele sunt cam aceleasi, evident o gama mai larga in orasele mari (amsterdam, rotterdam...). preferatii mei sunt H&M, V&D, Hema, C&A dar am mai gasit si niste magazinase mai micute, cu haine tare dragute, dar uneori mai scumpe. Nu prea am intrat la PreNatal, Bebel, care sunt mai scumpute. Stiu ca este copilul meu si merita tot ce este mai bun, dar sa dau atatia bani pt hainute care nu le foloseste probabil nici o luna.... ma patrez pt mai tarziu.
cat priveste mersul cu avionul in saptamana 30, nu stiu ce sa zic. stiu ca sunt companii care nu te lasa sa zbori dupa luna a saptea. eu am zburat in saptamana 27, iar cei de la klm (cand m-am imbarcat din romania) mi-au cerut avizul medicului nu mai vechi de 9 zile. deci trebuie sa il pui pe medic nu numai sa iti dea voie verbal, dar sa scrie si o hartie de mana (eventual in engleza; la mine scria "fit to fly", data+semantura+parafa). nu ar strica sa suni intai la compania cu care o sa zbori si sa ii intrebi daca te lasa sa zbori in sapt 30 si ce anume ai nevoie de la medic.
iar ca un sfat de la mine, nu utia sa iti iei fisa de gravida cu tine, analizele. nu se stie nicodata ce se intampla, cum o sa iti fie. e mai bien sa fii prevazatoare. asa m-a sfatuit si pe mine moasa de aici cand am fost in romania.
eu iti urez succes si sa fie asa cum e mai bine pt tine si bebe.
dana 33+
buburuzii spune:
noi vom veni chiar in delft (vom sta la cata & asia, )
super, atunci voi bate magazinele din delft si haga.
am intrebat la klm, mi-au zis ca nu e nici o problema pana in sapt. 36, dar sa am hartie de la medic, cum ai zis si tu.
merci pentru pontul cu analizele, asa voi face si eu.
Mihaela 26+
Daria_Ioana spune:
Salut toate gravidutele....
Ce frumos e sa fii graviduta....mai ales acum pe ultima suta de metri.
Asteptarea din ultimele saptamani are ceva special ....cand incepi sa cumperi hainute pt bebe si sa iti imaginezi cum ar arata imbracat in ele...cand iei patut si lenjerie de patut ,carcucior,suzete si biberoane ...cand iti pregatesti bagajul pentru spital...si iti faci mii si mii de ganduri si planuri ...si mii si mii de pragatiri pentru venirea pe lume a bebelushului.
E un moment unic pe care nu cred ca il vom uita niciodata...mai ales ca primavara e un anotimp tocmai bun pentru a primi un bebelush in viata noastra....si te umple de optimism si energie .
Ce frumos ar fi fost daca si la noi aici in Romania ar fi fost obiceiul sa organizam "Baby Shower"...
Sunt fete care au organizat astfel de petrecere?cum a iesit?
Cand ma uit pe net si citesc despre "baby shower" ...mai mai ca as incerca si eu sa fac asa ceva....dar la noi ar parea tare ciudat ...nu???
Dar ce frumos ar fi fost....o astfel de petrecere in cinstea la bebe mic si viitoarea mamica.
32+ DArius
Lorich spune:
Daria fata draguta!
Ce bine ca vii mereu cu doza de optimism si tona de energie pozitiva!
Subscriu la chestiuta cu baby-showerul, tare frumos ar fi, sa-ti organizeze prietenele, tu nu trebuie sa faci nimic, decat sa stai cu burticul in mijlocul lor si sa te bucuri de totosei, body-uri si toate alea; cumnata mea din State imi povestea ca nu avea nevoie sa-mi mai cumpere mare lucru, ca la baby-shower i-au adus carut, tot felul de alte lucruri, de la mici la mari.
Alysh ce mai zice ciorba aia?
Lori 28+ asteptand un bebe Robert
Alysh spune:
Lorich, ciorba zice ca am stat prea mult pe messenger si cand am ajuns la ea spuma statea sa iasa din cratiza.........asa ca o bucatareasa desavarsita ce sunt!
Eu vreau sa iau caditza saptamana asta din aia cu suport. Intrebare pt fetele cu experienta: de care caditza? Cu suport metalic , in asa fel incat sa nu stai cocarjata cand ii faci baie?, cu termometru? e necesar? cu suport de plastic pe care il atasezi la cada?..dar in cazul asta tot cocarjata stai...
Merita sa iau de pe net? Nu de alta dar eu depind 100% de tati si acum e ocupat.as prefera s-o comand si sa mi-o aduca acasa.
Alina 32+ Vlad
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png