Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (285)
Raspunsuri - Pagina 13
irinatunza spune:
Cristina, am vorbit cu mama si o sa mai vorbesc in continuare, poate ajungem la o intelegere.
Treaba e mai complicata din mai multe motive. Fratele meu locuieste in aceeasi casa cu parintii mei, undeva intr-o comuna linga Iasi. Deocamdata mama vine dimineata cu maxi pina la mine si sta cu Sabina. Dar din 18 aprilie mai exact trebuie sa mearga si cumnata mea la serviciu pt. ca implineste fetita 2 ani.
Si vor ca de pe 18 aprilie s-o duc eu pe Sabina acolo la ei in fiecare dimineata ca sa stea mama cu amindoua. Iar la 3 jumate cind ies eu de la serviciu sa ma duc s-o iau . Numai ca mie imi vine f greu s-o aduc acasa cu maxi taxi , nu mai spun de timpul pierdut, la caratul in brate si la caldurile care ne asteapta. Nu ma lasa inima sa-mi chinui copilul, si pe mine deopotriva, in felul asta.
Cumnata mea a vorbit cu maica-sa sa-i tina fata, dar aceasta femeie, pe care nu prea pot s-o numesc bunica, ii cere bani (vreo 8 mil pe luna).
Drept urmare nesimtita de cumnata-mea imi zice intr-o zi ca mi-a gasit bona pt Sabica mea pt. ca vrea ca mamea mea sa stea cu fiica-sa. Si ce bona mi-a gasit credeti ? Pe matusa ei. Nu zic, o fi o femeie de treaba si la locul ei, dar daca tot e ruda cu ea n-are decit sa-si lase ea fata pe mina bonei.
Auzi, n-am putut sa dorm o noapte intreaga de nervi cind am auzit ca ea gata hotaraste cine sa-mi tina copilul. O cretina si jumate.
Oricum in final am vorbit sa vina bona acasa la mama si sa aiba grija fiecare de cite un copil, mama de Sabina si bona de nepoata-mea. dar tot nu-mi convine din cauza distantei. Si ar putea veni Sorin sa ne ia la 18 dar asta ar insemna ca eu sa nu mai fac nik acasa la mine, nici macar mincare.
Si incerc varianta cu gradinita si daca rezolv , gata am jurat ca nu mai calc pe la ai mei in veci. Sa considere ca au o singura nepoata si gata, Sabina nu mai exista pt ei.
Poate ma credeti nebuna , dar eu chiar vreau ca al meu copil sa fie tratat omeneste in fiecare zi si nu chinuit zilnic prin caldura si autobuze.
ma scuzati ca am palavragit atita si ca am ocupat spatiul cu mesaje off topic.
Irinutza si Sabina Maria (23 februarie 2006)
poze Sabina
http://www.dropshots.com/irinamav
irinatunza spune:
Giova, sa stapiniti sanatosi masina! Zi-ne mai si noua , ca promitem sa nu fim "individioase"!
In alta ordine de idei, daca tot m-am "racorit" in mesajul anterior, noi suntem iarasi singurele acasa ca si saptamina trecuta. Tati e iarasi plecat la Bucuresti pina vineri , la niste cursuri. Iar la inceputul lui aprilie trebuie sa plece in Slovacia pt o saptamina. Si va mai pleca si la sfirsitul lui aprilie pe nu stiu unde, asa ca tre sa ne obisnuim sa mai dormim si singurele.
Despre Sabina ce sa va zic. E o dragalasenie de fetita,cind are chef numara pina la 5 singurica (uneori il sare pe 2, nu stiu ce are cu el), e o cumintenie (asa zice si bunica), si e si ascultatoare de regula, mai ales daca ii spun ca si piticii si Alba ca zapada (Aba in limbajul ei) fac lucrul respectiv. Toata ziua vrea s-o imbrac cu diverse haine si ea se se admire in oglinda.
Tot maruntica a ramas, 83 de cm si 10500. Copilasii din grupul nostru au 83 de cm la 1.3 ani. sanatoasa sa fie ca va creste ea .
poze Sabina
Giova spune:
of Irina...cam nasoala treaba. cam naspa faza ti-a facut cumnata, iar mama ta e cam prinsa intre ciocan si nicovala.....
Doamne...ma gandesc ca unele bunici de abia asteapta sa stea cu nepotii si nu pot(cum e cazul nostru, ca nu-mi las copilul asa departe de noi). si altele cer bani pt. asa ceva.
bine ca un cuvant sa-i spun soacra-mi' si se muta la noi, dar nu vrem.
Nici asa nu poti sa-ti chinui copilul, sa-l duci de dim. pana la ai tai si sa mergi dupa el...of...of....
Vroiam sa va felicit pt. casa frumoasa pe care o aveti! (in poze am vazut). sa o stapaniti sanatosi.
_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
Giova spune:
sa va zic ce mi-a zis piticul in timp ce-l imbracam, azi dimineata:
Il imbracam si-i spun sa-si tina maneca de la bluza in palma, ca sa-i dau geaca si sa nu i se ridice.
- tine mami bluza asa cum te-a invatat buni(mama mea).
- nu buni, Mimi( soacra).
- Mimi te-a invatat?
- da, buni dat supa!!!
am crezut ca mor de ras.
am observat ca incepe sa zica (daca e intrebat), ce a facut la gradi, acasa, in oras, etc.
Ii spune la tatal meu (mociu, cum ii spune el) ca mami si tati ii fac ceas pe mana. nu intelegea tata ce vrea sa zica copilul, noroc cu mama, care l-a lamurit.
cat am stat in Alba, l-am lasat sa mearga cu cumnata la ea acasa, l-am lasat cu soacra afara, sa doarma la ai mei, etc. cand l-am intrebat ce a facut si ce a papat pe unde a fost, tot mi-a zis.
asa ca pot sa-l las linistita pe la toti, imi turuie tot ce a facut pe-acolo.
_
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
miraklucker spune:
,
Hallo, dragelor, bine v-am gasit..................va salut si eu de la Polul Nord. La noi a venit iarna, da iarna adevarata. Daca pana in martie n-am vazut fulg de nea aici la noi acum ma satur. Ninge, si iar ninge.
Cristina ma bucur pentru Razvanel, ca a fost asa baietel cuminte si a adormit la cresa. Si sincera, eu cred ca si tine ca-l ajuta mult sa fie in comunitate cu alti copilasi. Spune-mi daca ia nevoie de ceva care nu gasesti acolo. eu cu timpul nu stau prea bine dar daca stiu exact ce sa caut te ajut cu placere,s au daca iti mai trebuiesc medicamente. In Elvetia nu se gasesc dar Germania e aproape, sau am o colega care ma poate ajuta si-mi aduce de acolo.
Giova sa stapaniti sanatosi masina. Dar ce masina v-ati luat??
Anasol imi pare asa de rau de Davidutu tau. Gandeste-te ca nu e singur, si bunicile il iubesc si au grija de el. Si tu ai grija si te tine si de bebe mic. Nu te necaji, e inca prea devreme sa iasa bebelu. eu stiu ce inseamna sa nasti prematur.
Irina, imi inchipui cat iti e de greu, daca nu se poate altfel poate gasesti totusi pe cineva de incredere sa o lasi pe Sabina...........la noi e altfel. Soacra-mea care e relativ aprope nu ma ajuta, iar mama care e asa departe ar veni si maine la mine, dar iar nu se poate.
Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)
Poze noi ....cu noi
Bee spune:
Buna fetele.
Astery, de ce te mai duci tu la tot felul de psihiatre sa-ti spuna ce stii deja? Dragostea ta e singura care poate sa-l ajute pe Razvan. Eu asa zic. Problema lui e una de comunicare, iar tu poti sa comunici cu el intr-un mod in care numai o mama poate comunica cu copilul ei. Si uite asa o sa-l ajuti sa comunice si cu altii si in celedin urma sa fie un copil perfect normal. Stiu jucariile de la Ikea, noi avem vreo 2 feluri. Mie mi s-au parut super, dar Anei...........Pe ea n-o intereseaza.
Maraki, sanatate fratelui tau.
Irinutza, sa inteleg ca bona propusa de cumnata ta sta in Iasi? O solutie ar fi sa-ti iei carnet? Sa poti sa te descurci mai usor. Oricum situatia voastra e foarte complicata si stiu ca esti foarte nervoasa si suparata, dar nici mama ta nu e chiar de condamnat (asta privind la rece si din afara lucrurile). Adica nu e normal sa trambalezi fetita ta pe drum ca s-o lasi ziua la mama ta, dar nici sa o pui pe mama ta pe drum sa stea cu Sabina si sa pui o alta bona pe drum din Iasi sa stea cu nepotica ta, nici asta nu e tocmai ok. Poate sa imparti cu cumnata costurile bonei, bona sa vina la voi si mama ta sa ramana unde e?
Anasol, muuulta sanatate si tie si lui David. Sper sa se faca bine repede dragul de el. Sa ne zici cum sunt analizele si ce a fost cu durerile respective!
Giova, ai curaj nu gluma, daca-l duci pe Marco la gradi in asa epidemie. EU numai cand aud o tuse sau stranuturi langa copii mei, ma apuca groaza! Stiu ca nu-i pot feri, dar ........macar incerc. Maaaasina! Stiu ca e VW. Cu cutie automata si mare. Asa ca presupun ca e cea mai mare masina din gama, deci cea mai scumpa, puternica si de cele mai mari fitze posibile. Dar merita barbatul tau? Merita! Ca doar "n-a furat, n-a dat in cap la nimeni" (cum se spune), ci i-a castigat muncind. Daca barbatul meu ar avea damblaua asta si ne-am permite, ce-ar conta ce spun altii? Al meu dupa nenumarate luni de umblat cu metroul o sa primeasca si el (din nou)masina de servici. Mult mai mult decat aveam noi nevoie (mi-e si groaza sa ma gandesc c-o vad pe Ana cu picioarele pe tapiterie de piele, sau Doamne fereste la drum lung- cum se mai intampla), sau hartanind masina cand mergem la tzara prin gropi.
La noi toate ok. Ana voioasa si sanatoasa. RAzvi si el e bine (doarme in carutz ca am venit cu el de la kineto- pentru picioare strambe). Au venit si ai mei aseara si pleaca abia maine (are tata o multime de treburi de rezolvat), deci tb sa fac curat, sa cumpar cadoul pt Radu, sa fac mancare pe cateva zile, etc
Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia
irinatunza spune:
Giova, multumim, dar in poze e casa parintilor mei pe care si-au facut-o asta-vara. Eu stau in Iasi intr-un ap de 2 camere. Speram si noi la casa , tot prin zona unde stau ai mei, dar peste citiva ani.
Bee, ai si tu dreptate, dar as prefera sa nu-i schimb Sabinei persoana cu care s-a obisnuit. O iubeste pe mami enorm, cind e ea prin preajma noi nici nu mai existam, o pupa, o mingiie pe fatza, ii face masaj. O sa vad cum fac pina la urma. Propunerea cumnatei suna exact cum ai intuit tu: sa impartim costul bonei, mai ales ca nu cere asa mult, vreo 4 mil. Doar s-o duc la mama vreo luna sa stea impreuna cu bona si sa vad cum o accepta, sa vad cum se comporta cu Sabina. Nu stiu inca, sunt receptiva la idei noi din partea vostra.
poze Sabina
miraklucker spune:
Si acum hai sa va povestec de noi.
........ am ajuns aseara acasa. A fost bine. Am petrecut un Paste alb ingropati in nameti..... A nins, cam in fiecare zi. Vineri am stat numai in casa, a fost tare frig, ploaie, lapovita si vant. Am vopsit ouale, spre incantarea copiilor. am avut ajutoare de nadejde....din 10 oua pana le-am vopsit au mai ramas 6 intregi,Selin cum l-a mazgalit l-a si spart si l-a mancat, am facut o prajitura, tot cu ajutoare, ne-am jucat si......ne-am urcat pe pereti de plictiseala.
Sambata am plecat la cumnatii mei, Heinz a lucrat acolo la ei in oras. am avut noroc de vreme buna asa ca ai mei copii au zburdat acolo prin curte, iar seara am plecat mai departe la socrii. Selin urla deja de pe drum "ki ara gaaa " (ski fahren) adica ea vrea la ski!!!! la ora 9 seara. Din pacate. multa zapada, dar ski liftul de langa casa tocmai se inchisese. Dar s-au tavalit prin zapada, s-au dat cu sania, am facut om de zapada, si ne-am uitat la DVD......noroc ca am luat DVD de masina cu noi.
..................si binenteles a venit si iepurasul. Le-a adus la fiecare cate un iepure mareeeee de ciocolata, la David un DVD Ratatoui, la Daria un puzzle cu printese si la Selin un joc pe care binenteles ca nu l-a bagat in seama doar era iepurele de langa el prea mare si prea apetisant.
........ pe Selin am si pus-o pe skiuri. . Parinti nebuni ce mai. Iar piticotu mic numai putea de fericire, asa in fata case pe drum drept se ducea si singura, pasea cu skiurile in piciare de zici ca tot cu ele a umblat pana acum. Heinz i-a dat drumul si de pe deal la vale. Acolo i-a fost ceva mai frica ca el a lasat-o si singura dar cu mine care am tinut-o de mana tot imi zicea "inca odata, inca odata" si radea cu gura pana la urechi. Ina odata dar la deal trebuia sa o car in brate.
Noroc de zapada, ca am putut sa-i expediez mult pe afara...ziua e lunga asa ca ma stat chiar si pana la 6. In casa ii mai potoleam cu DVD (ce investitie buna la casa omului), ca urmare soacra-mea cand am plecat ne-a spus ca a fost bine, ea si-a inchipuit astea 2 zile muuult mai rau.
Acum David are 2 saptamani de vacata. Ce sufletu` sa faci pe vremea asta, si in mai cand e frumos si cald au numai o saptamana.
.........Si de Selin, e ca o moara stricata. Atata vorbeste, si povesteste, si se balbaie si iar incepe de nu o mai poti opri. Si-a reprimit nuki, era prea nervoasa, nedormita si nemancata din cauza ei. Acum e din nou liniste. I-o imprumuta cu drag si sora-si cand e nevoie. SAre urgent cu ea cum Daria scoate primul piuit. Imi sunt asa de dragi cum se iubesc ele doua, cum se apara una pe alta,cum se consoleaza cand una dintre ele e certata, si cum se joaca impreuna. sper sa ramana asa si cand vor fi mari.
Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)
Poze noi ....cu noi
Giova spune:
Bee, pai data trecuta cand a fost epidemie la gradi, din 40 copii, doar 7 erau neatinsi. Din pacate al meu a picat dupa 2 sapt. de viroza in gradinita.oricum daca a ramas printre cei 7, eu zic ca e rezistent.
Piele nu avem in masina, costa foarte mult. e drept ca e frumos, si mai rezistenta decat tapiteria.se si curata mai usor. Nu vrei sa stii cum arata Mondeo pe dinauntru, numai urme de picioruse peste tot. Macar am pus pe spatarul scaunului unde sta marco cu picioarele, un fel de aparatoare, din Viena am luat-o, la noi nu am gasit.
merita, normal ca merita al meu sot. cine se omoara cu firma lui? sa aduca lucrari, sa munceasca pana tarziu?
daca el si-a facut calculele si firma de proiectare ii produce, ca sa plateasca leasingul masinii, nu am ce comenta.
Irina sa dea DD sa va faceti casuta visata. La cum sunt de scumpe terenurile la noi....nici nu ne mai agitam sa umblam atat dupa teren. si in sate a ajuns la 40 euro/mp.
eu sper sa gasesti sol. buna pt. tine si sabinutza. Oricum, mult tupeu are cumnata, de iti aranjeaza ea viitorul fetei....
Mira aoleu!!! Paste plin de zapada!!! s-au bucurat piticii?
Misto ca ai pus-o pe Selin pe skiuri. sa vezi la iarna ce va schia in rand cu David.
gata, fug sa-mi intind parul si sa plec la Real. e cam gol frigiderul si cum e sarbatoare....mai bine ma ocup de aprovizionare.
_
asteryaro spune:
Asaaa....
Am fost in inspectie la cresa la 13.00, razvanelu' dormea dus, cica i-au pierdut suzeta. Si zic, cum, a adormit fara??? Cica, daaaa. cu bibele de ceai. Pai, asta-i mare lucru, zic eu. In fine, cred ca ma incearca Mica, sa vada cum reactionez, mai vedem.
Tapiserie de piele?? NO WAY! Prefer stofa. Pai stiti ce rece tine iarna la cur? Doar daca n-ai scaun cu memorie, incalzit, atunci da, merge. Si da, se curata mult mai usor pielea, dar... raceala aia in oase... brrrr.... eu toata sarcina mi-am plimbat fundul mare pe tapiserie de piele, si numai eu stiu ce-am patimit, ca era rece si gri si urata, bleah.
Irinutza, nu stiu ce sa zic... poate doar ca decat asa o cumnata, mai bine lipsa. Mama ta imi imaginez ca-i la mijloc, nu poate refuza pe niciuna. Eu cred ca as renunta la job... cresa nu ai cum sa gasesti asa repede, banuiesc. Nu va vad, pe tine si Sabinuca prin caldurile alea de foc, la 15.30 pe maxi-taxi, refuz sa cred a sa ceva. Toate ca toate, pana la copil. Poate totusi reusesti sa ajungeti la o intelegere, sa fie bine pt. toata lumea, nu doar pentru unii, ca-s mai cu motz.
Brandusa, aceasta d-ra psihiatra conduce un fel de program: circula prin tara. Nu stiu cine si cum o plateste pentru asta, ca-mi inchipui ca doar nu face munca patriotica... dar la momentul oportun, cand voi cunoaste mai multe detalii, ma voi lamuri. Ceva imi scapa acum, asta este sigur.
Intelegi ca noi ne zbatem sa facem TOT ce se poate, sa nu scapam nicio ocazie potrivita pt. Razvan, sa-l mai vada si alti medici, poate mai primim si alte idei, pareri... stii cum este, o raza de speranta intotdeauna exista, undeva, pitita...
Mira, MULTUMESC din tot sufletul, esti tare buna ca iti oferi ajutorul. Medicamentul acela din germania il am pt. 1 an de zile in stoc, deci deocamdata nu-i nevoie. Daca va fi, strig. Merci mult de tot.
Adica tu spui ca aveti teleskiul langa casa? Doamne, cum o fi??? Si asa multa zapada, ce bine de voi, va distrati de numa'.
Gio, deci aveti VW, cu cutie automata... ahaaaa... s-o stapaniti sanatosi! Si leasing usor va doresc. La noi a devenit foarte dureros leasingul asta, ne mananca ficateii, a crescut euroiul...
Cristina, mami de Nicolae-Razvan (31.01.2006)
www.dropshots.com/asteryaro
www.dropshots.com/asteryaro1