Comori de nov-dec 04(173)
Raspunsuri - Pagina 12
try spune:
quote:
Originally posted by fulguletz
dana, nu are sens sa te intristezi pt niste replici un pic mai rautacioase(date de copii) ...ca or sa mai vine multe de acum incolo. Imi amintesc, ca lu david ii ziceau copii la inceput la gradi "baby sprache"...asa strigau dupa el. Pt ca nu intelegeau ce spune, pt ca nu vorbea, balmajea si el acolo ceva....
eu nu il consolez pe david daca un alt copil ii spune "o rautate"(e mult spus rautate da nu am cu sa o definesc). si nici nu ma bag. Copii se cearta si se impaca de n ori pe zi. Nu vreau sa il invat ca mami ii ia apararea sau ca mami il cosoleaza. Nu vreau sa fie paracios. Sa stie un pic sa se descurce singur.
Impartasim aceeasi mentalitate. Si eu ma mai ofilesc cateodata cand vad cum se poarta unii copii cu alex, dar sunt constienta ca asta vine dintr-o lipsa de experienta a lui legata de colectivitate (era sa zic colectivizare). Cu siguranta dupa ce va ajunge la gradi va invata sa-si apere drepturile singur, sa se lupte pt ce-i al lui (nu ma refer la jucarii), sa riposteze cand ceva nu-i va conveni. Incerc si eu pe cat posibil sa nu ma bag in relatiile lui cu copiii... barbate-miu e mai putin neutru cand vine vorba de astfel de lucruri.
Dar e usunt constienta ca va trebui sa invete sa-si rezolve singur problemele legate de relatia cu ceilalti copii. tot ce pot eu sa fac e sa-i arat cum sa abordeze o anumita situatie, insa el la fatza locului trebuie sa se descurce singur. daca intervin intre el si ceilalti copii s-a dus sansa sa invete singur ce si cum si daca asta devien obisnuinta, va astepta mereu ca eu sa intervin, iar cand va fi singur se va simti neajutorat si depasit de situatie.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III
monica-elizabet spune:
scrisesem un mesaj lung si vad ca nu a aparut...
am vazut ginerelul cum spune poezioara si cum prezinta ciocolatzica e un frumos si un dulce...
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
try spune:
Nici eu n-am boxe la servici si nu-l aud
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III
monica-elizabet spune:
luati fetelor castile in geanta
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
danette spune:
Ce mi-a placut David...e mortal cum combina el limbile, si cum scria si Dama, oricum vorbeste o romana cu accent, ceea ce e pe undeva normal, avand in vedere ca merge la gradi in germana.
danette spune:
quote:
Originally posted by fulguletz
poate nu ma credeti dar David stie deja sa mearga pe bici cu 2 roti, FARA ROTI AJUTATOARE. Are inca probleme grave cu opritul , drept urmare intra in unicul pom de pe o raza de 1 km.... cand o sa se faca timp frumos o sa-l filmez...
dana, nu are sens sa te intristezi pt niste replici un pic mai rautacioase(date de copii) ...ca or sa mai vine multe de acum incolo. Imi amintesc, ca lu david ii ziceau copii la inceput la gradi "baby sprache"...asa strigau dupa el. Pt ca nu intelegeau ce spune, pt ca nu vorbea, balmajea si el acolo ceva....
eu nu il consolez pe david daca un alt copil ii spune "o rautate"(e mult spus rautate da nu am cu sa o definesc). si nici nu ma bag. Copii se cearta si se impaca de n ori pe zi. Nu vreau sa il invat ca mami ii ia apararea sau ca mami il cosoleaza. Nu vreau sa fie paracios. Sa stie un pic sa se descurce singur.
l-am filmat ieri pe david spunand poezie :
http://www.dropshots.com/zumperiox#date/2008-03-17/21:53:30
Fulgule, stiu ca-s inerente micilile rautati ale copiilor... stiu ca vor mai urma destule... dar m-am intristat fiindca Iris fusese atat de innebunita de role, niciodata nu am mai vazut-o atat de fericita de vreun cadou... si cat de putin a trebuit ca cineva sa-i strice sentimentul, cu o vorba.
Nah... asta e...
Si DA, sunt absolut de acord cu felul de abordare pe care l-ai scris tu (si Andra), al acestor situatii. Si eu am de gand s-o las sa-si gestioneze singurica relatiile cu copii. E mult mai bine asa.
Desi de multe ori imi vine sa intervin.
Sa nu va spun de sotz..., care ar sari la orice copil o bruscheaza si mereu trebuie sa-l temperez.
Astept sa-l vad pe David pe bicicleta fara rotite ajutatoare. Si eu am in plan sa incerc asta cu fata mea, in curand... numai sa treaca 'febra' rolelor, caci acum nu vrea sa iasa in parc cu altceva decat cu role.
Ma repet, tare mi-a placut accentul lui. Cum a zis el 'Schokolade'..
Realizez ca oricata germana ar vorbi mama cu Risi, tot n-o sa aiba accentul ala. Eu ii mai pun desene animate in germana si uneori se uita la emisiuni in germana cu mine... cum e "Deutschland sucht der Superstar", de pe RTL. Ne uitam sa vedem ce face Linda, die Halb-Rumänerin... castiga oare concursul? Stii DSDS, te uiti?
andreap spune:
Salutare!
M-am intors la munca...m-am invatat rau,sa stau acasa...mai ales ca ma simt tareee obosita.batranetea...
ieri am fost la medic;am facut si eco.Bblusa are cam 900g,mami in plus cam 17..kg ,nu grame!Bblusa a miscat non-stop cat am facut eco,abia de reusea sa masoare cate ceva....mai rau e ca eu air am colul scurtat(numai 2.8 cm),bine macar ca e inchis..Sper sa fim OK inca 3 luni.
In rest...Mariuca inca tuseste..desi am pompat in ea gramezi de medicamente.Nu stiu zau ce are!
mai vb..pupici
BURTICA
POZE NOI 2008
www.onetruemedia.com/my_shared?http://community.webshots.com/album/562311868ECbiFNz=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea Sara si MARIUCA-7.11.2004
onitza spune:
Am vazut si ascultat si eu pe dragul nostru nemtisor spunand poezia!
FULGULE mi se pare mie sau are si Davidutu tendinta de a se rasfata singur?? sa-l vezi pe paul cum se leagana cate-data si cum se prosteste, mor de ras! si canta cat il tin plamanii: na-na-na-na-a..o iei tata la sanatoasa!!! uneori , mi-e drag de el, ba mai mult, mi se pare ca are voce, cand nu se alinta si prosteste
Ieri am fost la ginecoloaga...si cand i-am spus ca am avut sangerari, a decis pe loc: papa nicolau (bine ca l-am facut!) si analize la sange, rezultatele la amandoua peste 10 zile cand tb sa ma vada din nou, inclusiv cu rezultatul de la eco transvaginala, maine am programare....mi-a zis sa o fac undeva calumea....dar nu prea stiu unde....cunoasteti vreun medic care face bine acest tip de eco??? deocamdata tot acolo m-am programat, la Rommed2000, la Ivanov..nu stiu nimik de doc asta. M-a intebat ce sanse sunt sa fiu ..i-am zis ca 1 la o mie ...m-a rupt la bani, dar asta e, noi sa fim sanatosi...poimaine trebuie sa ma duc si la dentist.
Oana si Paul Constantin (28.11.2004)
www.itmadesimple.ro
PUIUTUL MEU, PAUL
monica-elizabet spune:
buna fetelor,
andreap, sanatate multa mariutei kg in plus le dai tu jos in 2 luni dupa nastere asa ca nu-ti face probleme...ma bucur ca bbelina este bine...wow ce putin mai ai...3 luni...Doamne ajuta sa fii sanatoasa
onitza si Doamne ajuta si iasa toate analizele bune
fetelor am deslusit problema nepedalatului la ruxi... ei este una fff grea si de aceea nu poate sa dea din pedale....ieri am fost intr-un magazin sportiv si in timp ce eu am cumaprat cate ceva pe-acolo ea a pedalat pe o bicla(roz cu barbie si coshuletz...f usoara) de-a zapacit...si se minuna si ea saracutza...ia uite pot, ulaaaa!!! melge bicicleta...asa ca de Paste o sa primeasca de la iepurash o bicla roz usoara 9de fapt cred ca o primeste chiar in avans caci iepurashul tati vroia sa o cumpere inca de aseara noroc ca nu aveam finante suficiente la noi
va pe toate si ma duc sa ma pregatesc pentru serbarea de Paste de la scoala(imi vine sa scriu gradi mereu)...inca nu realizez ca am baiat mare
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
fulguletz spune:
dana, mi-ai atins un punct sensibil cu DSDS-ul. sambata la 8 si un sfert poate sa ia foc casa(doamne feri!) ca nu ma misc din fata televizorului. nu mai zic ca acum sun inficata pt Linda. Dar eu cred ca Thomas va castiga.
cat despre limba germana, imi este f clar ca David si-a ales-o ca limba materna. 80% vorbeste germana, desi acasa noi vorbim romana si il punem sa repete in romana. Deci in romana intelege perfect dar saracu, cand e sa vorbeasca, ii vine mai usor in germana. Dar am sa am eu grija ca el sa vorbeasca si romana fluent. cel mai enervant e cand vorbeste cu cei di ro si el raspunde in germana si eu tre sa traduc. dar sunt sigura ca in timp va distinge limbile si va fi ok. sper asta.
mey...adriana, cu alergia lui la cioco. Habar nu am daca e definitiv ori ba. Alergia lui se manifesta asa: se cam albeste la fata , il apuca diareea, si , daca cumva ii ramane cioco pe fata, dupa ce il sterg ii ramane pielea ca oparita. I-am zis doctorei si a zis ca asta e clar alergie dar nu a facut teste, inca.
ai ca s-a trezit david si vrea si el la calc
mamica de David haiducu(1 dec. 04)