Fetele din America (102)
Raspunsuri - Pagina 6
miereamara spune:
Andrada si eu tot asa sunt cand vine vorba de vorbit in public. Cred ca este ceva in gena noastra de romani, nu suntem obisnuiti sa tinem prezentari si sa ne punem in valoare, americanii pe de alta parte sunt foarte relaxati,si chiar daca ideile nu sunt grozave, le fac sa para. Eu sunt foarte relaxata sa zicem la un job interview interactiv unde mi se pun intrebari, dar ma pierd complet la unul in care mi se cere sa" tell me something about yourself".
Ce am observat ca functioneaza la mine: vorbitul in fata oglinzii sau in fata colegilor/sotului in prealabil.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
ocebine spune:
Andrada, pina la urma de unde cumperi lapte neomogenizat? Ca si eu sint interesata...
Cu privire la vorbitul in public, eu ma pregates prin a NU bea cafea in ziua respectiva. Daca sint nitel semi-adormita fac fata foarte bine. Si de obicei nu bag in seama audienta..adica ma uit prin ei si rezerv intrebarile la sfirsit. Daca "iau pulsul" audientei, incep sa-mi fac probleme, asa mai bine nu-i bag in seama (din experienta mea de audienta, nu intotdeauna am mintea 100% la prezentarea respectiva...mai ma gindesc si de unde sa cumpar lapte)
Anamaria
"I used to be Snow White, but I drifted."
Oana_B spune:
Andrule, vorbeste mai des o sa te obisnuiesti si iti trece de emotie.
Data viitoare aprofundeaza subiectul despre care trebuie sa vorbesti si fa-ti un plan pe puncte, schematic ca doar esti inginer vorbesti de aia, aia si dezvolti pe marginea lor ca altfel daca ai goluri despre subiect si te impotmolesti o sa se amplifice emotiile incercand sa treci peste hop. Daca ai totul foarte clar in minte iti este mai usor sa prezinti. Si cel mai important, sa stii ca aia chiar nu se uita la tine cum esti imbracata ei asculta ce ai de spus.
Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love pink!
Andrada spune:
Multumesc fetele.
Asa sint si eu la interviuri miereamara, cind mi se cere sa vorbesc de proiecte imi turuie gura, cind ma ia la personal ma fisticesc de zici ca ma dezbraca.
Anamaria mai gasesc lapte neomogenizat (dar nu organic) la convenience store (dar mai bine neomo decit neorg) sau la wegmans si organic si neomo, dar mai rar.
Eu nu beau decit decaf ca sint senzitiva la cafeina, dar asa trebuie sa ma gindesc ca oricum nu spun mare lucru....
Onel asa ar trebui sa fac sa trec direct in tehnic ca acolo sint okidoki.
Acum m-am prins cit de cit de ce am luat-o razna (vorbind cu onel) ca depindeau si sefii de mine de prezentarea mea, parca cind esti "on your own" e imaginea ta, treaba ta, e mai usor,
Las ca-mi revin,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
josefine spune:
la mine treaba cu planul nu merge. adica, daca ma pregatesc de acasa, vorbesc in fata oglinzii sau exersez cu cineva, cand ajung sa prezint si la un moment dat uit ce am de zis, mi se activeaza butonul de accent si nu mai scap pana nu termin prezentarea. lumea imi zice ca nu prea am accent, asa in general, dar cand prezint e jale, parca-s picata acu' in america si de-abia acum deschid gura in engleza.
la mine functioneaza doar chestia cu "am o idee generala despre ceea ce vreau sa vorbesc, sa ma documentez despre ce vorbesc" si cam atat.
in legatura cu magazinele, noi tot de la rusi, si tot salamul ala unguresc de care zicea si sanziana e de mare succes. mai e un salam, asemanator cu salamul victoria, si ala foarte bun. mai au si cabanos, pate de gasca si icre. lapte iau de la trader joe's, organic, valley nu stiu cum ii zice. nu stiu care e treaba cu ne/omogenizat? e mai sanatos cel "ne"?
painea o fac la masina de paine, restul ori de la un farmer's market-legume in general si de la costco carnea. chit ca nu e organica, merge. cea organica mi se pare prea scumpa.
ruxij spune:
Noi nu avem in sat Whole Foods sau alte chestii smechere. O rusoaica hoatza care vinde marfa veche la pret exorbitant si un magazin de produse organice in care toata marfa e ofilita. Eu cumpar de la Kroger si cu asta basta.
Andrada, te-am adaugat pe lista, dar nu stiu dc. asa se face, cum facui eu. Am pus acolo "add contact" si atat. Sper ca o fi bine.
Eu cu prezentarile nu mai am probleme de cand cu jobul asta. In general fac nitel circ, o gluma-doua. La intrebari ma fastacesc nitel da' ma tin tare. Nu ma mai pregatesc dinainte, chiar mi-e rusine, ma duc picata din luna la prezentari, sunt smechera si le stiu lol
sinzi_ana spune:
Fetelor, voi purtati lentile de contact??
Parca ma doare fundul ochiului...o fi normal???
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, Disneyland 2008
Mami si tati
josefine spune:
ruxij, am trecut si noi pe langa west lafayette duminica. satul tau e cam ca satul meu:-)) ne intoarceam de la chicago. frumos tare chicago, chiar daca am stat si am tremurat un pic, dar e animat, o gramada de chestii de vizitat si de facut, e ca un oras:))) am vazut si raul verde din chicago, de st patrick's. am fost la acvariu, am vazut niste delfini isteti care faceau o gramada de trick-uri si am fost si la un fel de stand up comedy. mai multe decat am vazut in satul asta din ohio in juma' de an.
ruxij spune:
There's nothing wrong with Ohio
Except the snow and the rain
la la la la
Come back to Texas!!
http://www.youtube.com/watch?v=45DFVyriVI0
josefine spune:
quote:
Originally posted by ruxij
There's nothing wrong with Ohio
Except the snow and the rain
la la la la
Come back to Texas!!
http://www.youtube.com/watch?v=45DFVyriVI0
you made my day! foarte faina, nu o stiam. o pun de imn!