Nu am apucat sa mai urmaresc discutiile pe tema proiectului de lege privind invatamantul. Am inteles ca s-a renuntat la proiect, ca s- adoptat nu stiu ce Pact pentru Educatie. La ce concluzie s-a ajuns? Grupa pregatitoare ramane la gradi? Imi pot da copilul la 6 ani la scoala direct din grupa mare?
Grupa pregatitoare ramane deocamdata la gradi; da, iti poti inscrie copilul la scoala daca tu doresti acest lucru si daca il consideri pregatit.
sper sa nu treaca proiectul si sa ramana in cadrul gradinitei. altefl avem alte generatii de sacrificiu pentru gogorita cine stie cui ministru de o luna! - era sa scriu de doi bani!
De ce n-ar fi bine sa ramana grupa pregatitoare la gradinita?
Conditiile la gradinita sunt mai bune ca la scoala, pt un copil de 5-6 ani. Iar la 6-7 ani incepe clasa 1.
Ela, multumesc pentru raspuns. E bine daca nu ma obliga sa tin copila inca un an in gradinita pentru a face si pregatitoarea. Nu ca nu ar fi bine la gradi, dar ii ajung 4 ani cat va face (e de la 2 ani la gradi!). In plus, educatoarele ei ne-au recomandat mie si inca catorva parinti sa-i dam pe copii la 6 ani si ... la scoala. Anul viitor vor face cu ei ceva in plus (probabil pentru a acoperi si pregatitoarea), adica vor lucra si din alte caiete decat cu cei care mai raman un an in gradi.
Anya, pai nu spune nimeni ca nu e bine sa ramana grupa pregatitoare la gradi.