Copii de 1995-1998(16)
Raspunsuri - Pagina 20
katy spune:
Sanca in Tahoe am fost mie nu imi prea place ca e lume multa da alta alegere nu avem.
La noi ipodul ana l-a avut de ziua ei anul trecut a fost mai mult decizia noastra decat a ei nu prea stia ce e ala dar e foarte mare amatoare de ascultat muzica .La noi cand intra banii ei in discutie zice de fiecare data ca pune ea banii dar cum noi platim cu credit cardul totul se face ca uita sa nii dea si apoi cand ne aducem noi aminte zice ca nu poate sa ramana pusculita goala....si ca noua nu ne trebuie oricum banii aia ca am cumparat deja ce vroia
Greu te mai intelegi cu copii astia.
Iar vinetele eu le fac cu maioneza si nu pun ceapa ca ai mei nu mananca ceapa ,doar aia verde e acceptata.Stiu eu vinete=maioneza=bomba la stomac dar se pare ca ai mei au stomacurile beton.Si daca le lasi pana a doua zi nu se fac tari ca atunci cand le pui ceapa.
Katy
Sanca spune:
Katy,
am prins si o ceapa iute... de-ti arde gura cand mananci... Si mie imi plac vinetele cu mayo si usturoi... 
Elliot are deja ipod, dar nu are video, si e un jog - Peggle, nu stiu daca ai auzit de el, dar il vrea pe ipod-ul lui. Eu il am pe al meu, dar el nu are access la ipod-ul meu. Asa ca nu e o necesitate...
Voi cat stati in Rom la vara?
katy spune:
Ipodul Anei are aproape un an are niste jocuri dar nu stiu de care...Avantajul e ca nu prea are timp de butonat mai prinde 10 minute ca acum inainte de culcare.
As vrea sa stau mai mult de o luna asta e intentia,probabil ca merg singura cu Ana sper sa am un program incarcat dar fara vizite la neamuri ca alea mie imi strica buna dispozitie.O sa merg asa de nebuna prin Bucuresti sper sa nu mi se ia dupa 2 zile...si nici Anei ca ea invatata aici numai cu fundul in masini
sunt sigur ca o sa ma bombane daca merg mult pe jos si pe caldura,nu mai spun de umezeala...De aia intrebam fetele de stagiunea la teatru ca vreau program cultural![]()
Katy
Ana68 spune:
Salutare dragelor,
Se pare ca apele in clasa la Alex nu se linistesc,ci se tulbura in contiuare...urat lucru!
Agho,da,mi-am cerut iertare la Alex pentru tocana care i-am dat-o si mi-a parut rau.Alex nu e genul care sa taca din gura si sa inghita,din contra...are o gura cat o shura si comenteaza non-stop...indiferent ce-i spui are el motivatie si contra-argumente,nici o problema.Mai ales cand are dreptate(si chiar si cand nu are).Inteleg ca fetele...alea-alea...hormonei si alte tampenii,ca se dezvolta mai repejor,dar de aici pana la cuvinte jignitoare si rautati intentionate,plus provocari fata de baieti,numai ca stiu ca baietii se enerveaza rapid si sar cu pumnul ca sa cada ele de victime...pentru a le face rau baietilor...nu stiu zau ce educatie primesc aceste fetite acasa si de ce procedeaza asa...De ce?Nu inteleg absolut deloc.Incerc sa pun asta si pe seama invidiei,dar Alex nu e singurul elev bun din clasa.Mai este o fetita care invata ca el(diferenta intre ei este ca ea toceste),toate invata si se straduiesc sa tina un ritm de cea mai buna clasa din scoala dintre toate clasele a V-a....atunci de unde rautatea asta?Incerc sa ma consolez cu ideea ca e o chestie trecatoare,ca fetele deja au intrat in pubertate si ca hormonii lor au luat-o razna...Multumesc de vorbele bune!
Mara...asa e cum spui:mai bine sa spuna ca esti a dracului decat sa te calce in picioare.Eu am ales o atitudine neutra,asa mi s-a parut mai potrivit.Nu mi-au placut unele mamici inca de la bun inceput si am preferat sa ma dau deoparte si sa-mi vad de treaba mea.Asa au facut si alte mamici.Culmea sti care e?Ca toate care am procedat asa suntem mame de baieti....culmea,nu?Cum scriam mai sus pentru Agho,poate ca si invidia sau...nici nu stiu ce sa mai cred,le impinge pe aceste mame sa le educe pe aceste fetite asa.Nu cred ca mamicile lor(numai daca le vezi mutrele de varze murate si iti vine sa le dai numai capete in gura)nu au un aport in acest coportament al odraslelor lor feminine.Aceste femei,inca din clasa I,au fost omniprezente la scoala...si dimineata si la pranz,acum si seara...si in timpul orelor.Le place sa stea la coltul scolii si sa critice pe oricine intra sau iese din scoala.Le-am auzit o data discutand despre tinuta unor eleve de a 8-a.Mara draga,ce le putea iesi pe gura acestor femei...cuvinte ca "depravate","traseiste","viol" si expresii de genul"pana nu ridica coada sus..."Ce sa mai zic?Si atunci ma intreb de ce ma minunez ca progeniturile lor vorbesc la fel,mint,isi dau ochii peste cap cand mint si parasc colegii si se autovictimizeaza.Sincer am ajuns la concluzia ca e lupta cu morile de vant in acea clasa.Am incercat si in clasele primare o discutie concilianta,am fost barfita si marginalizata....sincer(nu-i frumos ce scriu),dar m-a durut undeva in Casa Poporului.Nu numai eu am avut parte de acest tratament,ci si alte mama de baieti.Nici la ora actuala nu ii cunosc pe toti colegii lui Alex si pe parintii lor,cum de altfel din toata clasa aia ma salut numai cu 3-4 persoane,care m-au abordat la discutii ele pe mine.Ce e de facut?Nici nu stiu...
Miha...teoretic,asa cum zici si tu,e usor de rezolvat aceasta problema...insa practic e mai greu.Greu nu-mi este sa merg si sa ma tzatzaresc acolo incepand cu diriginta si terminand cu directoarea...asta e floare de camp.Grele sunt repercusiunile care se vor abate asupra copilului meu.Ca sa stea cumnte si locului,apoi,ar trebui sa-l trimit drogat la scoala,caci va fi o batalie castigata in ditamai razboiul.Va fi urmarit pas cu pas si jignit pentru absolut orice.Iti dai seama.Eu merg,ma cert si ma tziganesc,plec si el continua sa mearga acolo cate 6-7 ore pe zi,5 zile pe saptamana.Nu au luat masuri alti profesori,care vad lucrurile in alt fel decat diriginta,ma gandesc ca ei au alta putere decat mine...Da,e adevarat,suntem un fel de lasa-ma sa te las,pentru ca ne e frica sa nu sufere copiii dupa aceea.Iti amintesti problema de anul trecut cu excursia invatatoarei?Cat am tras si cat am asteptat sa termine clasa a4-a numai ca sa scape de nebuna aia?Si pentru ce?Ca ea a avut o ambitie pe care nu au imbratisat-o toti parintii si elevii...Uite acuma mi-a sclipit o idee:oare nu tot ea e si aici dracul care-si vara coada?Si ii baga tampenii in cap dirigintei?Uite si asta e o chestie....ca doar a facut pe dracu-n patru si a mers pana in panzele albe astfel incat ea sa aibe clasa I dimineata si in aceeasi clasa sa vina fostii ei elevi,adica clasa lui Alex,dupa ea,dupa-amiaza sa invete...deci tot se intalnesc...Sincer nu stiu ce voi face.Am discutat cu Marius aseara si de la anul intentionez sa-l dau pe Alex la alta scoala.De fapt Alex de prin clasa aIII-a ma tot bazaie sa-l mut acolo...asta e!
Katy...cred ca peste tot se intampla minuni d-astea si mai cred ca profesorii fac din astfel de rahaturi bici si mai vor ca sa si pocneasca numai ca sa le ramana intiparit copiilor in minte,chipurile ca sa nu mai greseasca.Psihologic,ce mai???
Anca....ma consolez si eu cu ideea scrisa de tine...sper sa nu fie in van...Dar oare baietii cand vor ajunge in faza de hormoneala...ce-ar fi sa faca si ei la fel???EEEEE....interesanta chestia cu negociatul la voi....pai eu zic sa sa negociati ,mai lasi de la tine...dar trebuie argumentata treaba asta!
Dragelor,am barbatu' beteag...dureri de spate...dam cu creme,masaje si pastilute....deh!batranetile...
Va pup si va doresc o zi formidabila!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
agho spune:
Katy, cand eram copil in orasul meu de provincie, asa visam sa merg la teatru, la balet, la opera...Acum sunt in Bucuresti si numai pt. act. culturale nu-mi fac timp.
Te felicit ca vrei sa mergi sa te culturalizei in Ro! Ti-am dat un site si poate cu ajut. lui Google.ro afli mai multe fiindca nu sunt in tema cu spectacolele. Dar macar asa o mana de ajutor.![]()
Am asa un of, ca as vrea sa mergem cu totii la un show cu Edvin Marton si Plushenko, Cirque du Solei si Surya Bonaly... www.kingsonice.ro/" target="_blank">aiciIn urma cu 2 ani am fost la concertul lui Edvin Marton. Noi am fost incantati.
Piesa "Singuri in noapte" pusa in scena de Radu Beligan, cu Florin Piersic si Emilia Popescu a facut furori. In Buc. s-a jucat cu casa inchisa. www.centrul-cultural-pitesti.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=1077&Itemid=104" target="_blank">Impresii despre spectacol
Mai e un spectacol cu Tamara Buciuceanu Botez www.bulandra.ro/ro/spectacole/mamouret.php" target="_blank">"Mamouret" care are mult succes.
SANCA, 
multumesc frumos! Eu nu mai sunt racita, din fericire nu m-a lovit rau.
Salata de vinete e preferata Anei, noi cumparam gata facuta.![]()
Ca intotdeauna tu ai dreptate, dar copilul face tot cum stie el mai bine.
Parca-mi era dor de nazbatiile lui Elliot.
Mihaela, spor la treburi in bucatarie...la mine deja bate vantul.![]()
Fl_power, stii cum e vorba : Noi vorbim, noi auzim!
Alma, v-ati mai revenit? Felicitari pt. nota d ela Oli-romana! sa mai zica d-na ei ceva.
![]()
Ana68, te-ai mai linistit?
Mqqm, Mikki2, Mikimihaescu...?
Din fericire, transportul pt mine e OK, fiindca la metrou e totul in regula, absolut OK. In schimb, Bucurestiul pare un oras amortit, sunt mai putine masini, mai putina zarva. Ieri imi placea linistea, dar azi parca imi lipsea agitatia din Buc.
Deasupra capitalei, de cateva zile troneaza un plafon de nori ca de plumb (vorba lui Bacovia) si simtim cu toatele (colegele mele adica) apasarea gri. Parca ne sta in cap!!!
Dimineata, cum s-a schimbat si ora de vara, ne trebuie macarale ca sa ne ridicam din pat, iar capul e tulbure. Nu stiu ce-au facut astia, cu parapsiholgii lor ( ca asa au scris in ziare ca si Base' are 2 parapsiho..) ?!...
Copiii au trei zile libere pe care le vor recupera sambetele (2 din aprilie si una din mai) si asta chiar e neplacut.
Fiindca sunt liberi, azi isi serbeaza ziua de nastere un coleg de-al lui And si bineinteles ca l-am lasat sa mearga la party. Conditia a fost sa-si faca temele pt. engleza (sc.privata) ca are ore maine, vineri.
Tot maine treb. sa dea un test la engleza - simulare la sc. privata. Il da si el in urma tuturor, fiindca am aflat mai tarziu si apoi urmeaza la sf. de an sa sustina un ex. "KET" (tot ceva gen Cambridge) cu plata unei taxe in avans (evident). And. nu tinea sa dea ex.( se gandea si la taxa), dar dupa ce-am vorbit cu prof. ne-am gandit ca ar fi bn.
Ana merge sambata la ziua unei colege.
Si iar am fost la magazinul cu articole pt. hobby (creativitate, maini indemanatice) ca sa luam un cadou fetei resp. si nu m-am putut abtine sa nu-i cumpar si ei diverse pungutze cu de toate ca sa lucreze si ea in timpul liber.
Ea doreste sa sustina acel interviu la engleza(test) cu prof. de la Trinity College.
pe toate
ralualexandrei spune:
Sanca fata agresata invata la aceiasi scoala cu Robert.Si da fac parte din Comitetul parintilor de la scoala 156.
Mara la scoala noastra parintii pot intra in scoala oricand in timpul zilei pe baza buletinului si pot chiar participa la ore daca doresc ceea ce mie mi se pare un lucru bun,inainte intr-adevar ni se nega accesul dar dupa indelungi discutii si lamuriri si dupa schimbarea conducerii ,acum este posibil acest lucru.Eu o data pe saptamana ma duc la scoala,asa de control sa vad si eu care e situatia dl Robert.
Clasele a sasea invata de la 7 la 12 sau 13 depinde cate ore au,de aceea copila iesea de la ore la 12 si 10.
A saptea dupa amiaza si a opta dimineatza .
Va pup ca am de schimbat un cacacios.![]()
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
agho spune:
ANA68, vroiam ieri sa scriu cum mama unui baiat de cls. a V-a (acum ajuns in cls. a VIII-a) tot asa intampinase numai reprosuri pt. fiul ei, ca e asa, ca e pe dincolo...asta in conditiile in care era cel mai bun din cls. sau aproape cel mai bun. Si tot din cauza unor fete care parau toata ziua. Plus ca dirig. era cea de fizica (cu care culmea And. n-are probl.), dar cu ea nu se intalneau decat la orele de dirigentie si i-a scazut nota la purtare. In situatia asta, n-au mai rezistat, au discutat in fam. si l-au transferat la alta scoala.
Acum, daca si voi va ganditi sa-l transferati pe Alex si el chiar isi doreste lucrul acesta, voi urmeaza sa hotarati. Vedeti cum mai evolueaza lucrurile. Pacat insa ca aici deja il cunosc profesorii si va trebui s-o ia d ela capat ca sa confirme rezult. Plus ca prof. de mate era o pers. ff implicata.
Si noi (mai mult eu) ma gandeam sa-l transfer pe And. daca ar fi plecat si alti colegi din cei cu rezult. bune etc. Deocamdata e bn asa cum e, dar conteaza mult si copilul cat de serios e.
ANDRA, nu stiu daca pot sa scriu aici, poate stii si tu, dar nu-ti permiti sa divulgi, si cum ai zis, copila aceea are rezult. f bune la invat. Din pacate, asa cum m-a oripilat ceea ce i s-a intamplat, m-a oripilat si ceea ce am auzit ca face si inca din cls. a 2-a (s.o.) ![]()
![]()
Eu am pus intrebarea de 2 ori ca sa ma asigur ca nu inteleg gresit si nu pricep cum unii pot fi buni la invat., inteligenti adica si sa aiba un comport. imoral. La mine in cap, astea doua nu se "pupa".![]()

flower-power spune:
Ana ,draga ,de tzatze am fost scutita in colectivul in care ne aflam .Da ,la ifosele scolii ar fi si cam greu .De-aia va ziceam eu ca am oaresce pretentii de la scoala ,ca am facut pe ....-n zece si ne-am inscris la una din cele mai bune scoli din oras .De-aia m-apuca toate cele si ma-ntreb daca aici sunt atat de dezinteresati ,ma-ntreb si io ca prostu ce pretentii sa ai la scoala din coltu blocului ? Si sa nu credeti ca nu am pus problema cat am putut eu de finut duamnei .Stiti ce mi-a raspuns ?:Ca aia sunt dornici de afirmare !!!??Ei sunt deja consacrati 
As vrea sa pot sa te sfatuiesc , numai ca singura care cunoaste atat situatia cat si ceea ce-ti doresti esti tot tu .Daca ati convenit ca mutatul ar putea fi o solutie ,fa-o . In felul asta o sa scapati de tzatzele stiute .Faza cu neutralitatea tine ,atata timp cat nu te afecteaza .Dar cand esti implicat si te afecteaza ,nu prea mai poti ramane neutru .Decat daca vrei sa devii victima sigura (sau daca faci ca cel care aude ca iar s-a scumpit benzina si el spune ,si ce daca ,io si-asa n-am masina ...).Nu am fost niciodata adepta saritului la beregata ci a folosirii unui ton civilizat dar totodata ferm .Cei care ridica tonul si folosesc "cuvinte" isi fac doo deservicii ,odata isi pierd controlul si nu mai pot gestiona situatia asa cum ar trebui si apoi aluneca pe o panta care nu te duce catre nimic bun .Cat despre invidiile parintilor si colegilor ,te inteleg si aici .Suntem o natie care prin excelenta nu suporta ca cineva sa fie mai bun .Cum apare cineva ,apare altcineva cu barda corespunzatoare sa-i dea la cap pe diverse cai ,sa -l bage in pluton ,sa-l terfeleasca ,sa-i bagatelizeze munca .Nu suportam asta ,ca natie ,am observat .E mult mai greu sa muncesti si tu sa-l ajungi sau sa-l intreci ...Mult mai simplu e sa-l minimalizezi...am sentimentul uneori ca si in cazul meu (mai pregnant la ultima sedinta)poate fi unul din motivele pt care nu pot vorbi aceeasi limba cu restul parintilor .Numai ca ,culmea ,eu tot cred ca problema e la ei si nu la mine ...
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de
Tibi-Mares
agho spune:
SANCA, am obs. ca nu mi-am dat cu parerea ref. la ipod. Incuietoare intrebare. Depinde cat de mult isi doreste Elliot acel lucru. Rezult. sunt bune totusi. Felicitari! Tu stii ca poate mai mult daca desigur s-ar stradui mai mult. Daca tu crezi ca a inregistrat un progres, ca merita, stii tu, din dragoste noi facem destule concesii. Tot de tine/de voi depinde.
Si eu ba ii stimulez, ba ii pedepsesc sau restrictionez accesul la Tv/calc., de la caz la caz.
(Noi nu le-am luat ipod. N-au cerut, dar nici nu cred ca e imperios necesar.)![]()
flower-power spune:
Andra si la noi in sc se poate intra pe baza buletinului ,cat despre participarea la ore ,in principiu nu cred ca ar avea cineva ceva impotriva ,in principiu ,ca de aici la practica ... Parca o si vad pe duamna sau pe alta ,ca totusi ,trebuie sa ai un motiv serios ,aprobare de la director si pana la urma ,ce ,n-ai altceva mai bun de facut ? Eu a trebuit sa lupt serios ca dreptul acestor copii la orele optionale sa le fie ,de ex , respectat .Fiindca ei faceau ce ore ramaneau descoperite ca incadrare .De la bec
Stii ce mi-a raspuns duamna cand am intrebat-o ce fel de optional -obligatoriu ?Dupa ce ca aveau si ei o amarata de ora unde puteau opta nici macar aia nu le putea fi respectata .Se poate doamna ?Tocmai dvoastra ?(de unde deduc cc ca avea pretentii de la mine )Pai TB face de atata timp engl cu dv ...Sa mai vreau si ora optionala tot asta ? Scandalos ...Era in fapt o metoda de a mai scoate niste bani de la parinti .Bani care in parte mergeau la scoala ,in parte mergeau la prof cu care faceau totusi eng in clasa a IIa fiindca asa isi doreau parintii .Iar copiii ,desi toti parintii doreau eng si o puteau face bine merci ca optional ,faceau totusi informatica ,pt ca nu avea doamna de info catedra acoperita ...Dupa ce i-am zis in vreo doo randuri de la obraz duamnei ,anul urmator s-a putut face ca la carte ,cu consultarea in scris a parintilor ,cu 4-5 optiuni (tenis ,fotbal,aerobic,......)Si pe langa al meu copil si restul din clasa si din scoala .Credeti ca inainte de a deschide gura m-am gandit ,de ce eu ,de nu ala sau ala ...Nu ,eu m-am gandit la copilul meu si ...daca pe langa el le mai e bine si altora cu atat mai bine ...deci ,Ana ,daca vorbesti se poate intampla sa se si indrepte din lucruri ,depinde cum pui problema si cat de nebun esti sa te tii de ea ...Am fost la un pas sa ajung la inspectorat ,nu eu ,adresa mea ,numai ca am realizat ca riscam sa le fac mai mult rau ,si daca s-ar fi aflat nu mai faceau eng nici cu bani nici fara .
Interesant programul scolii ,vezi ,eu stiam altceva cu privire la asta .Curios ca au intrat destui din scoala in direct si nu a rectificat nimeni ,sau n-oi fi fost eu pe faza ...
Agho ,de unde stii si pe cine ai intrebat despre ocupatia copilei ?Ai citit ce a scris Andra despre ea ? Ma gandesc ca ea totusi e mai aproape de subiect ...
Andra ,cam ce crezi ca a fost in capul si la gura parintilor aferenti(stiind probabil si faza cu comitetul)?.Noroc cc ca sunt convinsa ca nu-ti pasa ,ca si mie dealtfel
.
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de
Tibi-Mares