Copii de 1995-1998(16)
Raspunsuri - Pagina 19
ralualexandrei spune:
Alma multa sanatate pustoaicei,in ce priveste febra incearca sa alternezi antitermicele adica o data nurofen sau ma rog paracetamol,o data algocalmin,ca si eu la fel am patit cu ai mei si doar asa am reusit sa le scad febra.
Faza cu ex-ul m-a dat pe spate,si tinand cont si de intamplarea cu socrul meu,nu ma pot abtine sa nu intreb:Oare oamenii astia nu mai au nici o rusine?
Mara in principiu ai dreptate insa la faza cu directorul eu am dubii,pt ca nu au difuzat absolut deloc spusele omului si avand in vedere cantitatea de minciuni turnate pe post ma indoiesc ca a spus asa ceva,el a dat declaratii dar acestea nu s-au incadrat in preferintele postului OTV asa ca nu au fost difuzate.Deasemenea exista inregistrari pe camerele scolii despre cum fata a fost ademenita de colegii ei pt a iesi impreuna cu acele fete din curtea scolii,inregistrari pe care directorul nu mai doreste sa le predea politiei ci direct procurorului de caz,din cauza modului in care politia a inteles sa faca publica intamplarea cu toate ca isi luasera angajamentul fatza de director ca nu o fac,pt binele copilei,al Alinei.
Fata la ora 12.10 iesea de la ore nicidecum nu chiulea ceea ce nu se poate spune si despre gemene care trebuiau sa fie la cursuri.
Alina e o fetita cuminte care isi vede de treaba si are note excelente ;din nefericire un coleg de clasa repetent in 2 randuri i-a dat id-ul ei de mess prietenului Andreei de aceea ele s-au simtit indreptatite sa faca ce au facut.
Sanca ce mult as fi vrut sa fiu in locul tau,hmmm mi-ai facut pofta de concediu
.Vizionez poze acu'.
Ana eu nu cred ca Alex nu e vinovat,pur si simplu nu il vad in postura asta,mai degraba cred ca gaitzele s-au unit impotriva lui si el a iesit tap ispasitor ptr ca e baiat.Din pacate genul de "mamici" despre care vorbesti il cunosc mult prea bine dar rareori au avut tupeu sa se puna cu mine,fatza mea nu prea exprima bunavointza,in general.
.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
Ana68 spune:
Salutare fetelor,
Agho... ai intuit bine...E jale!
Katy,ma gandeam io ca tre' sa fie ocean si nu mare...ca prea erau valurile alea superbe acolo...Buna atitudine a avut sotul tau!Cred ca de aveai tu atitudinea...iesea cu scandal,asa cand s-a exprimat un barbat...
Miha,o sa povestesc...sunt suparata si dezamagita!
Anca, uelcam bec!May,m-ai lasat paf cu pozele alea...bineinteles ca mi-am luat portocalele din albumul tau,copiat si salvat...e clar!Superbe poze!M-a impresionat extraordinar de tare padurea de sequoia...si campul de flori galbene...o priveliste relaxanta.Deci,una peste alta,te-ai relaxat,ai facut si baie...super!Bravo voua!Abia astept si eu vacanta de vara s-o taiem pe cararile patriei...
Alma,insanatosire grabnica Dianei!Se pare ca e vremea virusilor si cocostrocilor...cumplit!Multa sanatate!
Fetelor,sedinta cu parintii de aseara a fost un big caca...o mare dezamagire,in sfarsit doamna diriga si-a dat arama pe fata...si-a aratat cat de josnica poate fi...Baietii nu au nici o sansa in clasa aia,fara exceptie.Fetele sunt cele mai cuminti,cele mai constiicioase si cele mai victime.Baietii le provoaca,baietii sunt cei ma slabi la invatatura,baietii strica,sparg si bat fetele fara nici un motiv si "ce?vreti sa incep sa le scad nota la purtare?nu cred ca va doriti asta?".
Ce sa va zic?E cumplit de josnic ceea ce diriga a facut.A umilit doi baieti in fata clasei,aseara,cu parintii de fatza.Bunica unuia din baietii astia doi a inceput sa planga biata femeie.A adus in stare o mama de baiat,care baiat e unul dintre cei linistit si cuminti,sa intrebe daca fetele sunt chiar asa cum spune ea,usa de biserica.A zeflemit toti baietii si a pus la indoiala educatia primita de ei de la parinti,implicit de la mamele lor prezente aseara.Indiferent ce argumente aduceau baietii in a-si dovedit nevinovatia,fetele sareau ca arse cu gura si diriga le tinea partea.Exista in clasa doua eleve care se pot numi lejer ca fiind informatoarele dirigintei,cele mai paracioase si mai rele de gura.Una din ele a vorbit intr-una,fara pauza parand pe absolut toti baietii,incepand de la faptul ca a fost lovita de X si Y baiat ,pana la cea mai josnica para de genul ca Alex(exemplu) i-a spus ca e urata ca se imbraca numai in roz.Cealalta e singura eleva care are voie,diriga ii permite in mod exceptional numai ei,sa poarte telefon mobil la scoala,sa il tina deschis,pentru a o informa pe diriga despre tot ce se petrece in clasa,celorlalti nu li se permite sub nici o forma sa aduca mobilul la scoala,daca sunt prinsi li se confisca telefonul.
A citit notele din catalog si m-a socat o reactie a ei .Alex are un 7 la georgrafie ,pe care l-a inhatat in perioada cand se pregatea la mate de olimpiada si un 9 la istorie,tot din cauza asta,in rest numai note de 10.Si citeste diriga :"pai are 10 la cutare,10 la cutare....bla-bla-bla...vaaaaaiiiii,doamna,are un 7 la geografie,stiati de el?" si face o fata la mine de parca ar fi fost sarsitul lumii.I-am zis ca evident ca stiu de el,ca de altfel toate notele copilului meu si mai stiu si de ce are acel 7...la care ea clatina din cap foarte afectata si imi spune filozofal:"eeeiiii,si-l indreapta el,ce sa faci?anumite lucruri cer sacrificii"(ia mai du-te-n p*** cu satelitu',imi venea sa-i zic)ce filozoafa era ea,brusc si deodata,in conditiile in care cu 10 minute mai devreme o laudase pe o eleva ca,citez :"va dati seama(si isi dadea ochii afectata peste cap) cat a mucit aceasta fetita,a mers la olimpiada de romana,pana la faza judeteana si va rog sa ma credeti cand am vazut subiectele de acolo...vai,sunt atat de grele,zici ca e materia de clasa a 8-a...nici nu stiti ce inseamna sa mucesti pentru a ajunge cum a ajuns aceasta eleva...va rog sa o aplaudati...bravo draga mea,felicitari din tot sufletul..." si mai sa zic ca am vazut si-o lacrima in coltul ochilor ei si dupa ce a terminat de laudat eleva continua...citez:"aaaaaa...ce vroiam sa mai zic?aaaa...ca v-am citit catalogul...da,da,da...sa nu uit(si se uita la mine,vezi doamne,ca il lauda pe Alex)...mai avem un elev care a participat la olimpiada,la matematica,e Alex Petenchea si el a ajuns pana la faza judeteana...feicitari".Si cu asta basta...Credeti-ma,nu vreau sa fie laudat,nici macar sa nu se pomeneasca de performantele lui si sincer nici n-as fi dorit sa se aduca aminte de performata lui la orice concurs,nu numai la olimpiada....deci nimic...insa m-a socat efectiv modul in care a facut diferenta intre eleva aceea si Alex...mai bine,mult mai bine,nici n-ar fi amintit.
I-a pus pe copii sa scrie pe foi fiecare in parte despre ceilalti colegi care ce a zis sau i-a facut,iar copiii pur si simplu au scris cuvant cu cuvant expresiile care le-au fost adresate si ce li s-a intamplat.Apoi aceste foi le-am citit noi parintii,iar diriga ne intreba ce e de facut,ca ce limaj urat,suburban au ei...si ca se bat si ca ar trebui sa luam noi atitudine.Bineinteles ca baietii erau cei ce trebuiau pedepsiti,caci fetele erau victime.
Intrun final intreaba furioasa mama baiatului respectiv ca oare fetele sunt usa de biserica si,in zefelmea,incepe diriga sa zica ca aia e un picut cam apriga,insa e o fata atat de cuminte,cealata e putintel cam rautza,dar asta pentru ca e provocata....si tot asa si ajunge la o colega ,Daria,v-am mai povestit eu de ea,fetita pe care Alex a strans-o de gat anul trecut .Diriga,razand zeflemesitor,intreaba :"cum va puteti voi si dvs parintii imagina ca aceasta fetita,pe care o vedeti cat e de micuta,poate sa dea intrun baiat?Eu nu pot crede asa ceva!Vreau sa ridicati mina sus toti baietii care au fost loviti de Daria".Vreau sa spun ca absoltu toti baietii au ridicat mana sus,iar doamna a ramas masca si repeta intruna:"nu pot sa cred,eu nu cred asa ceva,cum puteti sa spuneti asta?".La care baietii au inceput sa spuna fiecare ce au patit de la Daria,iar fata nu stia cum sa se justifice si sa minta mai bine pentru actiunile ei.Iar diriga ingaima intruna ca ea nu crede asa ceva.Si se trezeste si Alex vorbind ca :doamna diriginta si pe mine m-a lovit Daria de era sa cad pe scari".La care diriga ii raspunde foarte zeflemsitor :"cum poti sa spui asa ceva Alex?Tu nu vezi ca Daria e jumatate din inaltimea ta(adevarul e ca ii ajunge lui Alex cu crestetul pana la piept)cum crezi ca putea Daria sa ajunga sa te loveasca,ba mai mult,sa te imbranceasca?"Si zambea asa,a la Stalonne,in coltul gurii...La care Alex ii raspunde serios:"pai a dat cu picioarele in mine,doamna diriginta si m-a invinetit si de durere era sa cad pe scari,ca ma pregateam sa cobor".Colegul lui Alex raspunde si el la fel si il sustine pe Alex spunand ca l-a prins pe Alex de tricou ca sa nu cada.Si ce credeti ca zice diriga?"Daria,asa ai facut?Vai,dar nu pot sa cred asa ceva?Din ce motiv ai facut asta?"La care don'soara,rosie ca racul la fata si imbalmajind cuvintele ii spune dirigai ca din cauza ca acum o luna in urma Alex a ciufulit-o.La care diriga,victorioasa,ii da replica lui Alex si colegului care il sustinuse :"ati vazut ca voi ati inceput?de ce nu o lasati in pace?"
Sa mai continuu.....?????N-are rost.Deci baietii sunt paria,iar fetele victimele lor.Cand una paraste ferita sfantul ca baiatul sa se disculpe,sar cu gura exact cu faceau pasarile in filmul lui Hichcook(asa s-o scrie?), atat de rele,incat copilul ala n-are nici o sansa.
Stiu ca nu am facut bine,insa asta e picatura care a umplut paharul...si poate o sa mi-o iau in freza,insa eu i-am cerut iertare lui Alex pentru bataia care a luat-o de la mine ca a imbrancit-o pe colega aia si i-a rupt pantalonii(o merita cu varf si indesat...o fetita mai rea si mai tzatza n-am vazut niciodata,atata i-a mers gura si atata a parat pe toti...si atata s-a autovictimizat,iar diriga a fost total de acord cu ea) si i-am zis clar ca nu are nici o sansa in fata dirigai,nici el si nici unul din colegii lui baieti.Are doua variante:ori sta sac de box si merge cu paratul la diriga si sigur o va lua in freza si de la ea,ca nu-l a crede.Iar varianta doi...le prinde,le tupaie si se da victima si el.Si sa faca front comun toti baietii,sa isi ia si ei apararea unul altuia,asa cum fac ele.Si sa minta la greu in fata dirigai si sa inventeze minciuni si fapte nefacute asa cum fac tzatzele alea.Eu i-am zis lui Alex,ca pana acuma ,sa fi fost in locul lui,aveam deja nota 4 la purtare,le-as fi tocat sistematic pe alea....bataie frate....le dadeam in gura ca la coasa...
I-am zis serios sa nu dea in ele,sa se apere daca e lovit si orice nemultumire s-o spuna dirigai,indiferent daca e crezut sau nu si sa se uneasca si ei intre ei baietii...ca alta solutie nu e.
Cam asta a fost in mare....Trageti si voi o concluzie si astept parerile voastre...ce sa fac?
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
agho spune:
KATY, eu am scris "oceanul si copila"...dar multumesc ca ai precizat oceanul!
Si cred ca in toate sistemle de educatie exista lacune. Nu cred ca am fost noi, pamantenii, capabili sa creem sist. perfect de invatamant.
Apropo de stiintele sociale, pai, daca mexicanii au invadat ( plus etc) indienii, cred si eu ca asa creste stima si mandria in "pipota" cetateanului am..ri..an.
SANCA, te-am asteptat cu vesti proaspete. Dar tu te-ai intrecut pe tine, ne-ai adus si poze si zapada si copaci imensi...Cred si eu ca v-ati incarcat bateriile la maxim daca ati stat lipiti de "uriasii lumii"!
Chiar sunt foarte maiestuoshi! Impresionant!
Multumim! Sunteti atat de frumosi cu totii!
Si Ell. are ochii albastri? Matei e tare simpatic.
Si cred ca iti tziuaiu urechile de-atat liniste! Ihmm! Chiar mi-a placut!Toate bune!
MIHAELA, s-a schimbat ora in Ro si-asa greu ma mai trezesc...
Multumesc pt. pupic!
ANDRA, cu ajutorul tau m-am mai lamurit cu privire la subiectul cu violenta imp. fetei. Eu nu ma uit des la stiri, dar in seara aceea chiar m-am uitat si eram shocata. Sunt convinsa ca se intampla si lucruri mai grave decat astea. E infiorator, dar noi, oricat am vorbi pana nu au copiii cei 7 ani de-acasa, nu cred ca se schimba ceva.
Mamica unei colege de-a Anei e educatoare si femeia imi spunea ca sunt fff agitati copiii de la gradinita. Si a aflat ca ei beau acasa cola/pepsi ( va dati seama la 3, 4 ani bauturi care contin cofeina) si degeaba le tot spunea parintilor sa nu le mai dea, le-a explicat consecintele, dar oamenii sunt batuti in cap. Lipsa totala de educatie si-n capul parintilor (tineri si ei).![]()
ANA68, din pacate pt. voi nu aveti sustinere in clasa, acolo unde e cazul.
Prea bine ca ti-ai cerut scuze fata de Alex. Asa e, nu merita sa-i bati, sa-i ceti pt. provocarile altora, dar treb. sa avem grija ca ei sa aiba un echilbru in gandire si in comportament.
Mi-a placut ca n-a stat mutulica si ca areplciat ce i s-a intamplat. Bravo lui! In rest, n-am cuvinte de lauda pt. ce s-a intamplat cu "tzatzismele" alea!
Norocul nostru e ca diriga lui And. ii miroase pe fiecare, poate ca fata de unii parinti a mai si gresit cu unele afirmatii. Stiu ca sunt si fete care asa sunt cu taca-taca, ele se tin dupa baieti. Din pacate mai si chiulesc. E o fata si parintii ei sunt plecati in alta tara la munca. May, si-mi pare rau fiindca am vorbit cu mama fetei in cls. primare si e o pers. respectabila, dar uite cum copiii nesupravegheati fac altceva decat se-asteapta parintii de la ei.
Ana, crede-ma ca si And. s-a mai vaitat de unele colege, dar nu s-a ajuns la lucruri grave.
In cls. a V-a imi zicea ca doua dintre cele mai bune fete din cls. parca innebunisera, veneau la el (poate si al altii) si le urlau/tipau in fata. Istericale...acum cica nu mai fac asa. Dar chiar eu le-am vazut cum se tineau pe strada dupa un coleg de-al lor. Pai, daca ar sti mama uneia dintre ele...mama,mama!
Nu-mi permit sa-i spun, oricum sunt chestii copilaresti la urma urmei, chiar nu erau fapte grave, dar ca si comportament, sa se duca acasa cum au iesit de la ore...
Tot anul trecut, And. vorbea pe mess cu o colega care il placea de fapt pe prietenul lui, va dati seama, o facea pe consilierul.
(Am tras si eu cu ochiul la ce scria...![]()
A!...Si-acum cu Daria...o fi ea mica, dar aia mici dau mai tare. Pai ce si-o fura And. de la sora-sa care e mai mica?!...
Bietul de el, imi si zice ca Ana sa-i zica "merci" ca el n-o loveste si are dreptate. Ca Ana si loveste si chitzaie cat o tine gura!
si ![]()
Din pacate am mai auzit de astfel de fete paracioase si prof. care nu apreciaza corect intamplarile petrecute la scoala.
agho spune:
Katy, am uitat, un site...
www.port.ro/pls/th/theatre.index2?i_city_id=3372&i_county_id=-1&i_cntry_id=56" target="_blank">despre teatru
flower-power spune:
Katy ,draga si eu mi-as dori ,insa din pacate presa tocmai din asta traieste .Copila maltratata ,nu reiese de nicaieri ca n-ar fi usa de biserica ,dar sunt interese ,probabil sa fie scoasa asa ,sa scape mai ieftin agresorii,sa beneficieze de circumstante .Sunt filmari cu ea prinsa cu spatele la zid ,inconjurata de o hoarda de neispraviti ,unii agresand-o ,altii dand instructiuni ,iar altii 'doar' distrandu-se ...iar ea ,paralizata .Nu vreau sa ma transform in avocatul acestei copile,dar toti avem copii,si ni-i trimitem la scoala .In scoala tu ca parinte nu ai acces in timpul orelor si chiar daca ai avea ai merge zi de zi la scoala sa-ti aperi copilul?Inteleg ca la voi ,in unele scoli sunt supraveghetori ,adusi special,copiii mici nu sunt amestecati cu cei mari ,absentele sunt anuntate imediat si ceea ce-i mai important exista justete ,exista deci o minima organizare ,o implicare ,o dorinta ca lucrurile sa fie ok sa nu fie probleme .La noi aceste lucruri NU exista ,nu preantampina nimeni aceste probleme ,daca abs ar fi anuntate parintilor in timp util ,parintele ar avea macar un clue ,ar fi pe faza ,mai atent ,ar lua masuri ,altfel el isi vede linistit de viata ,de servici ,are incredere in odrasla proprie si...
Sigur ca acesti copii au nevoie de psihologi ,in special cea agresata (si inteleg ca deja are unul,mama-sa deja inteleg ca de psihiatru) .Depinde ,insa si de psihologi (cunosc un baietel care frecventeaza psi scolar,ce crezi ca face in ultima vreme ? randuri si pagini de litere caligrafice...)
Cat despre pusu fata in fata nu stiu ce sanse ar putea fi:individul care a violat-o a facut-o ,se pare ,sub amenintarea cutitului +amenintata ca daca spune ceva ii taie toata fam incepand cu fratele mai mic ,tata......Tot el ,se pare ,le-a manipulat si asmutit si pe demoazele s-o maltrateze pe copila .Medicul legist spune ca-i virgina ,deci clar ,nu fusese poama ,mai mult violatorul ,vai steaua lui...nu vreau sa intru in detalii tehnice...
Katy ,draga ,eu scoala mi-o aleg si daca o aleg am si niste pretentii de la scoala (nimic ilegal ,dealtfel ),parintii colegilor copilului meu nu-i pot alege ,ei vin dintr-un sistem in care frica de a vorbi a fost lege timp de generatii , ei daca vorbesc isi pot pierde jobul oricand ,asa stau din pacate lucrurile pe-aici ,cati dintre ei au norocul sa poata fi proprii lor stapani ? Stiu insa in mod clar ca eu am vorbit(iar eu raspund in dreptul meu ,nu si pentru restul) si am venit cu propuneri in sedinte ,numai ca scoala nu a dorit ,nu a fost interesata de nici o sugestie ,se plasaeaza undeva deasupra ,nu suntem perceputi ca parteneri decat in speechuri si cuvantari de inceput de an ,iar interesul copilului cel mult pomenit , se dovedeste doar o vorba...si nimic mai mult .Nu doresc sa te superi pe mine ,si daca mi-as inchipui vreo secunda asta ,sigur n-as continua ,inteleg ca discutam aici niste principii...Poate sunt eu absurda ,dar un director care nu stie ce se intampla in ograda lui ,pentru mine ,nu e un director bun .Rolul lui tocmai asta e ,sa se asigure ca lucrurile merg bine ...
Anca ,welcooooooome back .Te asteptam cu forte proaspete .Frumoase privelisti ,te invidiez un pic ,am voie sa spun
? Cand povesteai cum scartaia zapada mi-am amintit ,cum studenti fiind ,eu cu al meu sot ,eram cei mai zarghiti din grup ,si plecam iarna pe trasee ,ceilalti ramanand in statiune sa se dea cu sanioara .Imi amintesc cc ca era o liniste in padure de te dureau urechile ,singurele zgomote care mai deranjau linistea alba era zapada care cadea de pe vreo ramurica prea incarcata si antrena in drumul ei catre pamant si altele .Feeric...Ce sentiment aveam dupa un asemenea traseu de ore prin zapada ,cand ajungeam la cabana si beam un ceai sau un vin fiert...
Andra ,stiu de inregistrari ,inteleg cumva ca sunt proba la dosar ,oricum cat de problema ar fi fost copila (desi sunt aproape sigura ,deja, ca e doar un copil nevinovat care a avut ghinionul sa treaca prin raza vizuala a acestor neispraviti )el nu avea voie sa dea asta publicitatii ,mai ales ca nu inteleg relevanta ,decat daca se incearca sa se spuna ca iata ,aveau motive ...E ca si cum s-a antepronuntat .El ar fi trebuit sa fie primul care sa apere acel copil...
faptul ca le-ai spus parintilor ca ai lor copii trebuie sa fie prioritatea lor no 1 ,il aplaud ,de altfel am scris deja asta
Ana ,draga ,ce sa-ti zic ,iti inteleg amaraciunea ,imi pare rau ca trebuie sa treceti prin asta ,vezi dara ca nu ma agit chiar degeaba ,eu lucrurile astea le cunosc ,chiar daca nu prin prisma propriului meu copil,sunt mancata ,crede-ma de ceea ce aud de la copiii cu care intru inca in contact ,iar ei se deschid atunci cand simt ca ii asculti ,si mai ales copiii simt daca esti sincer ,daca ii tratezi cu respect si daca iti pasa ...Ca adult ,iti imaginezi ca verific ,imi folosesc filtrul ratiunii ,desi trebuie sa admit ca da , au fost fro doua situatii in care au reusit sa-mi insele vigilenta (a propos de ce zicea Katy cu dedublarea ,se poate intampla si unora cu experienta in lucrul cu copii ,daramite unor parinti care au doar unul).Ce pot da-ti sugerez este sa incerci sa fii sigura ca nu te inseli .Verifica cum poti tu mai bine .Cat despre duamne care impart dreptatea cand lor le mai lipseste pe ici pe colo din coloana vertebrala si s-au transformat in yes-men(Women ,pentru conformitate) am mai auzit si sigur o sa mai aud ...Eu ,mi-am luat masuri ,preventiv ,adica ,decat sa ma ia de fraiera mai bine sa ma ia de-a naibii .Asta in cazul in care le vine vreo idee...
Iata ce roman fluviu am comis 
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de
Tibi-Mares
flower-power spune:
Andra ,ce-au mintit in legatura cu scoala ? acum cand am citit mai cu atentie constat ca nu m-am inselat deloc ,copila chiar n-avea nici o vina ,decat probabil ca exista...Ea nu era la gimnaziu ? Nu invata dupa amiaza ?Cum sa termine orele la 12?La varsta ei doar 4 ore ?Eu am inteles ca exact la ora aia intra la ore si era deja intrata in curtea scolii cand au interpelat-o divele .
Mara mami de
Tibi-Mares
mihaela_s spune:
Ana-Maria, nici nu stiu ce sfat sa-ti dau. Eu ca de obicei, as lua-o pe calea concilianta, mi se pare imposibil ca un cadru didactic sa gandeasca asa
. As chema mamicile de baieti si as merge impreuna cu ele la duamna si as spune ce cred(ca ea le ia apararea fetelor, ca nu trebuie sa-i puna la zid, ca face discriminare pe sexe si alte alea), poate vor avea si alte mamici sa vorbeasca atunci, daca tzatzele nu vor fi prezente si sa sara. Daca as vedea ca nu am cu cine, poate as incerca si la director, sau mai departe. Nu stiu, de aici e greu de dat sfaturi, ca doar abia m-am desprins de atmosfera din Ro si stiu cat e de greu sa te zbati acolo cu dreptatea in mana...
Dar cine stie, daca sunteti mai multe mame care vorbiti cu diriga, apoi mergeti mai sus, poate ca totusi undeva cineva isi va pune semne de intrebare si se va face ceva...imi imaginez cat e de greu, dar nici sa fie razboi nu e bine, insa nici sa fie pusi doar baietii la zid nu e corect.
Ai facut bine ca ai vorbit cu Alex, insa daca nu m-am cofruntat cu asemeanea situatie mi-e greu sa vorbesc in necunostinta de cauza, si stiu ca teoria e frumoasa.
Sanca, m-am delectat cu pozele tale, am salivat la portocalele din pom(dar m-am mirat cum sunt si flori si portocale?).
Nu v-am mai vazut demult in poze, baietii au crescut mult! Superbi de tot copacii Sequoia!
fetele mai viu, v-am pupat ca am ceva treaba...la bucatarie...
vorbe de copil...
Hobby
katy spune:
agho
pentru site si cu scuze ca am incurcat "oceanul".Chiar credeam ca a trecut neobservata intrebarea mea cu teatrele...
flower-power stai linistita iti inteleg frustrarea si pe aici se practica vorbitul la pereti in scoli.Si directorul trebuie sa stie ce se intampla dar nu poate afla decat de la parinti!Ca doar nu pune camere de filmat in clase..Da ', tu iti spui parerea, de acord, dar atata timp cat esti SINGURA nimeni nu o sa te asculte.Si ceilalti parinti trebuie sa lase frica acasa (ca nu isi pierd joburile ca au reclamat nu stiu ce la directorul scolii-asta mi se pare putin exagerat)si sa deschida gura ca eu zic viitorul si siguranta copiilor e mai important decat nu stiu ce mandrie sau frica.
Ana68 daca te incalzeste cu ceva si aici fetele sunt tratate la fel de catre profesori.Cel putin ce am vazut eu la varsta asta de 9-10 ani.mai departe nu stiu. Exemplu? Un baiat i-a rupt o rigla unei fete aia a inceput sa planga circ mare cu directoarea ,ala a trebuit sa ii cumpere linia si sa isi aduca si parintii la scoala a primit avertisment,mai ca nu a venit televiziunea
asa ca uite ce pot face niste lacrimi de crocodil.Parca nu putea sa ii spuna sa ii ia copilei alta rigla si gata.Tot eu spuneam mai sus ca parintii trebuie sa se implice dar parca banalitati din astea se pot rezolva doar intre copii.Cat despre Alex am zis eu ca a inasat-o de la tine degeaba.
Fug ca am pus vinete in cuptor.Din pacate eu nu le pot coace la flacara ca tiuie alarma de incendiu de la fum si nu au acelasi gust.Dar merg si asa ca se mananca in 5 minute
Katy
flower-power spune:
Alma ,sanatate Dianei ,f buna schema pe care ti-a dat-o Andra si eu tot asa alternam ibuprofenul(nurofen,marcofen ,advil ,tylenol)
cu cele pe baza de paracetamol(adol,panadol...)le poti alterna la 4h.
Oricum ,e un virus tare urat ,desi am zis ca mi-a trecut inca ma resimt,dar n-am incotro ,trebuia s-o iau din loc.
Felicitari pt nota de la olimpiada !
Si TB cat l-am ferit si izolat tot mi-a facut si el febra aseara si se cam haraie ,i-am dat antitermice ,fluidifiante ,picaturi cu apa de mare si sirop de patlagina si vad ca deja e mai bine...
Katy vezi asta e netul ,virtual ,nu intotdeauna reusim sa ne facem intelesi cu acuratete ,bineinteles ca nu-si pierd jobul daca vb la scoala ,si-l pot pierde daca vb ceva la job .De-aici frica .Sigur ca nu sunt de acord cu ei ,ca daca as fi , as proceda si eu ca ei ,si D-zeu imi e martor ca am incercat de-atatea ori sa-mi explic de ce sunt asa ,dar tot nu reusesc sa -i inteleg ...Mi-ai facut pofta de vinete .Eu am facuta zacusca (in cantitati industriale)si mai am si albe la congelator .Cred ca atac o punga din congelator...S-aveti pofta !
Mara mami de
Tibi-Mares
Sanca spune:
Am recuperat cu lectura. In ce discutie am revenit !!!
Ce v-ati imbolnavit cu totii deodata? Ana-Maria, Agho, Diana a lui Alma, Mara . . . Sper ca v-ati recuperat si santeti pline de energie.
Bucurestencilor, sa ne scrieti cum a-ti supravietuit Summitul. Am auzit ca au inchis scolile pe 2 zile. Adevarat? Agho, tu cum te-ai descurcat cu transportul in comun?
Dana, Danuta, ce bine imi pare ca ai dat si tu mai des pe aici. Incep cu tine, ca imi pare bine ca te-au lasat baietii tai sa mai intrii pe calculator.
Mai tii tu minte cat te-ai stresat acum un an cand Andrei s-a reintalnit cu tatal sau? Totul a iesit bine, si chiar si tu ai fost mirata cat de bine a reactionat copilul. Eu zic ca te stresezi prea tare, si interpretezi lucrurile prea mult, si din punctul tau de vedere. Nu cred ca o sa fie asa de afectat cum crezi tu. Din ce scrii tu, el nu este un copil alintat, sau posesiv, si nici tatal lui nu a fost in viata lui zi de zi in ultimii 7-9 ani. Si la varsta adolscentei, se pot discuta mai multe cu baietii nostri, cu toate ca noi ii vedem mai naivi. Nu cred ca vestea o sa-l traumatizeze asa cum crezi tu.
S-a reparat masina? Un sac de bani a-ti bagat in ea…
Imi pare bine ca ai inceput exercitiul fizic.
Chiar daca nu-ti scade greutatea imediat, nu uita ca muschiul cantareste mai mult ca grasimea, si rezultatele o sa le vezi in 2-3 luni. Ai rabdare si succes pana ce intrii in rutina.
Agho, prin ce ti-a fost dat sa treci. Felicitari pentru aniversare, si multa sanatate.
MqqM – ce a-ti facut cu greva transportului in comun? S-a terminat sau tot mai faci pe soferul?
Mara, felicitari ca ti-au scos actibildul. Mersi de explicatiile cu cazut de abuz a fetei de 12 ani, ca citeam si ma gandeam ca poate am sarit eu peste o pagina.
Scandaluri de genul asta sant si aici, dar poate nu ajung asa in presa ca in Rom. Si aici copii chiulesc de la scoala. In Oceanside (cam la o ora N de San Diego), se propune sa amendeze parintii cand copii lor sant prinsi de politie chiulind de la scoala. Acuma, politia nu are voie sa-I aresteze, sau sa-I duca la scoala cand sant prinsi in timpul orelor in afara scolii. Nu stiu daca amenda ii v-a trezi pe acesti parinti la realitate, sau daca e doar o alta metoda de a baga bani intr-un buget deficitar.
Katy, voi unde a-ti fost la skiat? Lake Tahoe? Chestia cu binoclu in loc de aparatul foto a fost tare. Pozele sant superbe.
Si eu am facut vinete (noi le coacem pe arzatorul de la BBQ din curte)... Dar am pus prea multa ceapa in ele... 
Mihaela, pozele de primavara sant fantastice. Ce frumoase sant floricelele, si fetele tale. Iti sta bine cu parul lung.
Apropo, de noua coafura. Miki, dupa ce si-a tras nou stil de par, a-ti observat ca nu ne mai baga in seama???
Andra, cazul de care scrii tu e in scoala la care merge Robert? Sau tu faci parte dintr-o comisie de parinti, si e sistemul scolii?
Alma, sanatate, si tie si lui Diana. Sa va treaca cat mai repede.
Ana Maria, pacat ca aveti parte de o diriginta asa picata in cerebel… Si eu zic ca ai procedat bine ca ai vorbit dupa cu Alex si i-ai zis ca ai gresit. Eu zic ca fetele sant mai hormonale la varsta asta, si baietii din clasa, sant mai copilarosi. Si pana cand se echilibreaza cu purbetatea, cam 3 ani or sa fie batalii. Plus de asta, noi fetele, comunicam mai usor, si ne facem intelese si avem in DNA cum sa manipulam situatiile... Lasa ca or sa invete si baietii cum sa se comporte cu fetele. ![]()
A, sa va zic si e Dl Elliot. Inainte de a plecat in vacanta, miercuri, i-am zis ca trebuie sa-si faca tema la matematica. Mi-a zis ca o sa faca ceva, si v-a termina duminca. I-am zis NU hotarat. Miercuri cand am iesit de la servici, numa de controlat tema la matematica. Duminica cand eram in Ventura Beach, si eu imi faceam planuri sa ne petrecem ziua pe acolo, sau sa mergem pana in Solveng, scumpul meu ma anunta ca el trebuie sa-si termine tema la matematica. Ca nu a avut hartie matematica la soacra-mea acasa, si trebuie sa o transcrie…. Am facut spume… Ca stiam de miercuri, ca-mi racesc gura de pomana, si tot ca el v-a face.
A venit cu carnetul de note pe semestrul al treilea. Notele sant bune, mai ales ca nu are nici un C. La engleza mi-a luat 85, ceea ce e un B solid, tradus in romaneste, ar fi media de 8. Eu i-am promis ca daca ia A – adica de la 92 % in sus la engleza, ii cumpar Ipod-ul pe care-l vrea el. Acum, copilul negociaza, vrea sa platesc eu jumate din ipod, si el sa puna restul de bani…. Nu stiu daca sa las de la mine sau nu .. Noi am batut palma pentru A, nu pentru B… Dar oricum, el a pus efortul. I-am zis ca ma mai gandesc, sa vad ce face si semestrul asta. Copilul insista… Sa las de la mine, sau sa stau pe pozitie??
numa bine, am
la sala.