Copii de 1995-1998(16)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Multumesc frumos, Mihaela si Katy!
Ei, asa mai merge. Mai, ce ti-e si cu tehnnica asta!

Katy, culoarea portocalei...Chiar la dezordinea de pe birou vroiam sa ma refer si eu. Am si zis ca fac poze ca sa vi le-arat. Biroul lui And. este supraincarcat, dezordonat la culme.
Numai ca nu stiu cat ma veti intelege ca biroul Anei arata impecabil. Numai ca e mult prea impecabil.Daca la And. ma enerveaza dezordinea, la ea ma enerveaza ordinea. Pentru ca mi-as dori sa vad macar un caiet, o carte, ceva acolo cum ca ar urma sa mai lucreze ceva. In schimb Ana imi spune ca pe ea o enerveaza sa mai vada ceva pe birou si le-aseaza in dulap sau ghiozdan, numai sa nu le mai vada (cartile, caietele).
Spre final, felicitari multe Anei tale! Acum lasa copilul in pace, dupa ce ca are asemenea rezultate la invatatura! Si cunoastem si noi povestea cu sosetele, n-avea grija. Noroc ca n-avem scari de urcat si coborat!

Andra, nici eu habar n-aveam ce-nseamna Wii.
Mai, acum cateva zile o colega se plangea ca ce? scrie pe ea disponibila? (referitor la sarcinile de serviciu). Cred ca acelasi lucru scrie si pe tine, daca atragi atatea probleme de rezolvat.
"gogoshicii" voastre! Spor la treaba si sa va bucurati la ziua pustiului vostru! Sa creasca mare si sa va aduca multe bucurii!
Si-o s-o scoti tu cumva la capat si cu toate cumparaturile pt. sora si finutz.

Sanca, eu tot cred ca te-ai plictisi daca n-ai avea activitate cu pustii!Ei iti tin neuronii treji.
Cred si eu ca te trimitea mama ta la carcotasi. Macar ai inceput ziua fain! Cum altfel cand stam aici la taifas! De cate ori vedeam semnul asta la tine, asa-mi faceai o pofta de cafea...

Mihaela, rasuflu usurata acum ca mi-ai zis ca nu e nevoie sa le iei zilnic acasa la spalat. Oare cand vor fi si aici conditii de uscat hainutze in gradinite? Iar cu parul ud, inseamna ca nu e nimic nou sub soare. Copiii sunt peste tot la fel.
Si iar m-ati trimis la dictionar cu "pasatul" ala. Nu era mai dragutz sa zici mamaliguta?Pofta buna!

Azi e senin. S-ar putea ca si Ana68 sa aiba vreme buna.
Alma, pe unde esti? Izabela, Mikimiha..., Mikki2?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Io-s acasa, bolnava...am cules de undeva un virus urat, ma dor toate, dar cel mai tare capul, tusesc destul de nasol si abia ma pot ridica din pat. Am dormit pana la 12.30, am mancat ceva si acum trebuie sa merg dupa Silvia, dimineata a dus-o Ovi.

agho, cum suntem noi mamicile vesnic nemultumite ...nu e bine nici daca copiii sunt ordontati, nici daca sunt dezordonati....
Eu nu am cu ce ma lauda in privinta asta, fetele imi seamna amnadoua...dezordonate. Si Ovi care e ordonat si asa a fost si copil fiind, cam stramba din nas. Sigur ca lucram la capitolul asta cu fetele, dar in fiecare seara se lasa cu maraieli si "e taaaare greu"...pana le amenintam ca daca le strangem noi, le aruncam la gunoi!
Aaaa, stai ca pasatul nu e mamaligutza! E un malai macinat mai mare, ca niste bobitze de cush-cush si se foloseste in loc de orez la sarmale. Au un gust special, altfel decat cele cu orez. De asta ziceam ca va dau explicatii .

Andra draga, in ce vartej traiesti tu! Te mentine in forma!
In primul rand sa-ti traiasca juniorul si sa creasca mare si sanatost alaturi de fratii lui !!! Multa fericire va doresc si petrecere frumoasa!
Si spor apoi la nasit si cununat...am inteles bine?

Asa e Sanca, e greu cu limba romana daca nu o folosesti! Mai ales cuvintele mai putin uzuale...
Uite chiar despre asta a fost intalnirea de aseara, aici e o campanie extraordinara in randul emigrantilor sa vorbeasca cu copiii in familie limba fiecaruia, chiar daca e numai mama sau tatal de alta natie si limba. Am vazut un filmulet cu o familie mixta: siriano-araba. Tatal vorbea cu copiii siriana, mama araba si copiii-4 la numar-vorbeau suedeza la camin si scoala. Toti copiii vorbeau cele 3 limbi. Au astia o teorie ca e foarte important pentru copil ca pe limba materna sa se construiasca limba suedeza, ca e foarte important pentru copil sa inteleaga in limba lui intai. Cred ca v-am mai vorbit de asta, mai la inceput...dar acum iar ne-au "convins" cat e de important sa se vorbeasca acasa limba materna, mai ales ca e un timp mult mai scurt cel pe care copilul il petrece acasa fata de cel de la scoala si atunci e seara si sunt obositi...parintii nu au neaparat timp numai de ei. Dar ni s-a subliniat sa citim copiilor povesti in limba materna, sa stie despre obiceiuri si cultura. Si chiar daca ei ne raspund in suedeza la intrebari(e cazul Silviei, cu ea patesc asa) noi sa repetam pe romaneste cuvintele pentru ca ccc copilul sa nu uite cuvintele. Oricum primi ajutorul profesorilor de limba(cum e Toni la romana), ei se ocupa de copiii cateva ore pe saptamana si e clar ca e foarte bine. Cel putin la Silvia s-a vazut foarte rapid cum a facut conexiune intre limbi din momentul in care Toni a inceput sa mearga la camin si sa-i explice ce se vorbeste si sa-i spuna cuvintele pe care nu le intelege. Inca o bulina rosie pentru statul suedez!

Noa cam atat, va pup si va doresc we placut!


vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Happy Friday!!!!
Unde e Mara????

Mihaela, sanatate. Si eu sant cu virusul, dar vad ca astazi si-au dat mucii drumul si sper sa-mi treaca cat mai repede... Oricum am niste ochi grei ca as dormi non stop. Nasol de tine ca trebuie sa o iei pe jos dupa Silvia la scoala, si cred ca numai de plimbare nu-ti arde. Imi place sistemul suedez. Eu incerc sa vad cum sa-l expediez pe Elliot la vara sa mai aprofundeze limba romana, ca aici nu prea sant sanse.

Agho, pai e totusi bine ca ai un copil ordonat si unul mai putin ordonat . La noi in casa eu sant singura care ma ambalez cand e in dezordine... - deci de obicei pierd teren.
Fetelor Wii - nu este doar un simplu joc pe tembelizor. E un joc virtual. Ca ai in mana acel remote control si poti juca tennis, sau golf, de parca ai fi pe teren. Adica faci toate miscarile, si apar pe ecran. Daca dai aiurea in minge, tot aiurea se duce.

Andra, ce program incarcat ai. Cand are nunta sorella? Si apoi cu botezul finutului, ce te ambalezi, ca nu se face Botez pana dupa Paste, asa ca mai ai timp de facut cumparaturi.
lui Edi, sa fie cuminte si sa te faca sa zambesti in fiecare zi.

Trebuie sa ma organizez week-end-ul asta sa fac curatenia generala,ca am prinde Pastele cu geamurile nespalate, si casa ca dupa invazia tatarilor...

va doresc un week end insorit, numa bine




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Andra, take it easy, ce se poate se face, ce nu, nu, noi sa fim sanatosi. Imi dai sperante cu MrP, mersi

Agho, incurcai borcanele, se pare ca de fapt Tiberiu e cel ce trebuie felicitat pt testele de anul trecut, si cum Tiberiu apartine flower_power-ei, redirectionez mesajul. Oricum, ia si tu niste felicitari pt pinguin, nu le iau inapoi pe toate

Mihaela, sanatate multa. Ieri parca m-a lua si pe mine ceva, azi vad ca-s numai buna de treaba.

Sanca, da cu raceala de pamant si tu! Elliot si Paul au multe in comun, dar, eu sper sa ai tu mai multa minte decat mine si sa gasesti solutia inainte ca el sa aiba 18 ani. Nu ca ma gandesc ca al meu isi revine pana atunci, doar ca sunt hotarata sa nu imi mai pese dup-aia.

Ca veni vorba de dezordine, bey, nu ma faceti ca pun o poza cu camera lui fiu-meu acu' fo 3 ani... asa ceva n-ati vazut voi in vietile voastre... Ajungeti sa mergeti inlacrimate si sa va strangeti in brate copii fara cuvinte, in deplina lor uimire!

Pt Wii, eu am cumparat jocuri precum "smarty-pants", "big brain academy" si acum incerc sa gasesc ala cu dansatul pe chestia aia cu lumini (ddr), dar nu dau de el nicicum in stoc. Asa ca nu va inchipuiti jocuri normale... Seful meu mi-a zis ca el isi "antreneaza" creierii cu ceva joc "brain age" facut pt cei care imbatranesc. Acum mi-e clar de ce in timp ce eu ma scorojesc pe zi ce trece, el e tot mai destept si mai shef, haha.

Una calda, una rece, am primit report cardul azi prin posta. Totul e A (4 cu +, 1 cu -, restul regular). [emoticon cu aplauze]
Asa ca acum, cu un pic de soare pe ziua de azi, pornesc iar la razboiul cu mobilele. Asa ceva ce mi se intampla mie, n-ati auzit voi ever. Si cum le si cumpar toate deodata, parca nu mai pot suporta ca nimic nu-i cum trebuie.

S-a terminat si cu tabara de schi, si pt restul scoala incepe luni. Noi mai avem o saptamana (si o zi).

Ma duc la razboiu' acuma. Un weekend frumos si happy friday, indeed!!!


Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Tot io cu o precizare ne-necesara: report cardul apartine Dedelinei, ovcors!


Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Mai, mamicilor bolnavioare, va doresc insanatosire grabnica! Cum-necum, faceti voi cumva ca sa va reveniti cat de repede puteti.

Sanca, spor la treaba in we! Ia-ti echipa de shoc langa tine si faceti treaba cum se cuvine! Imi inchipui ca tare greu iti mai e cand n-ai niciun sustinator printre baieti. Sper sa fii sanatoasa si sa ai putere sa-ti duci treaba pana la capat.
Am lucrat serios la capitolul cu pastrarea cat de cat a ordinei. Ma bucur mult ca au crescut. Si sambata de obicei, fiecare isi face curat in camera, aspiram,le place sa stearga mobila cu spray. E OK. Oricum, ordinea exgerata e si aia deranjanta.

Mihaela, e laudabil ca sotul tau e ordonat. Dar cred eu ca si voi va descurcati destul de bine si numai exagerezi putin. May, si cum vine treaba, Diana umbla cu parul ud, Silvia umbla prin balti si racesti tu!?...Sanatate muuulta!

Mqqm, te rog, nu afisa poze cu camera pt. ca daca vede pustiul meu, va avea cu ce sa compare camera lui si cine stie ce mai iese.
Din tot sufletul iti doresc sa gasesti o data mobila care-ti place si fara niciun defect!
Si ma bucur ca ai precizat ca e vorba de Dedelina. Felicitari! Cred ca asa iti mai mangaie sufletzelul!

Da, chiar asa, ce faci Mara?...Maine aveti concurs la mate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katy spune:

mqqm felicitari pentru report card.E la middle scholl dedi a ta?Am dedus ca ziceai de A+/- si aici nu se dau decat la middle school.Ia-o mai usor cu mobilele ajunge ca platesti nu te mai si stresa.De aia nu merge al meu la cumparaturi prea des ca zice ca nu numai ca cheltuie banii dar isi mai face si nervi.Asa ca prefera sa ramana macar cu nervii "nenervosi".
Wii e ce ziceau fetele mai sus daca nu ajung sa fabrice atatea jocuri cat e cererea va da-ti seama ce lovitura au dat astia de la nintendo.De Guitar Hero ati auzit?Cu asta se relaxeaza sefii intre sedinte
Sanca nu ajungem mai la sud ca mergem cu treburi,copilul o sa fie in babysitting la un Tennis Training Camp 4 zile si noi o sa ne plimbam ca 2 porumbei nu stiu pe unde ca mie LA nu imi inspira prea mult romantism .As prefera o cabana in munti.Am trage o fuga mai in sud dar din pacate trebuie sa ne recuperam copilul seara ca nu e si overnight.Partea buna pentru Ana e ca sare scoala.Sa vezi bucurie azi dimineata ca scapa de lectii o saptamana.
Urmaresc portocalul si tare imi e ca o sa se intample evenimentul saptamana viitoare dar or mai ramane flori si cand ne intoarcem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Mqqm,uite cam ce-am gasit www.ea.com/smartypants/trivia.jsp" target="_blank">smarty-pants. Deci tot pt. antrenament intelectual.!Ne-am uitat si la filmuletele cu T..Princess cu Zelda. And. era ff incantat. Si Anei i-au placut.

Katy, nu stiam ce-i cu Guitar Hero. Le-am aratat si copiilor filmulete.Deci asa se relaxeaza sefii vostri! Pe-al meu nu pot sa mi-l imaginez in postura asta. In schimb face sudoku.Nu care cumva sa-l deranjam.
Mare noroc pe capul Anei! Ce se bucura ei cand mai scapa de lectii! Zile libere minunate si ei si voua!

Mihaela, chiar ca nu stiam ce-i acela pasat.Pofta buna!

We fain tuturor! V-ati mai revenit?
La noi e soare, e senin. O zi de primavara frumoasa! Au inflorit si prunii, zarzarii, forsitia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

'neatza, 'neatza!

Eu ma simt mai bine azi, ieri am umblat asa "beata de cap" incoace si incolo, nici eu nu stiu cum am rezistat. Dupamasa am semnat contractul pentru casa, am dat avansul si pana in 15 aprilie tipa se va muta, apoi casa va fi libera sa ne primeasca . Apoi am avut-o invitata seara pe o tipa romanca, doctoritza si ea care a venit deodata cu noi aici, insa din motive personale pe care le are acasa-in Bucuresti-a renuntat la continuarea contractului si azi dimineata a plecat inapoi in Ro. Am stat la povesti si abia dupa ce a plecat am simtit ca ma prabusesc.
Aseara am observat, dar nu am mai avut putere sa corectez: am scris de limba siriana, asa vorbeau in filmuletz pe suedeza, dar in Siria se vorbeste tot araba, dar nu inteleg de ce suedezii spuneau de 3 limbi...in fine, or fi ceva dialecte, nu stiu. Ideea e importanta!

agho, asa radea si Ovi de mine...ca eu ma imbolnavesc desi fetele umbla dezbracate...insa azi dimineata a inceput si Silvia sa tuseasca.

mQQm, felicitari pentru succesele Dedelinei la scoala! Excelente note, cred ca merita WII-ul! Petrecere faina in urmatoarea saptamana de vacanta.
Si muuuult succes cu mobila!

Katy, drum bun si distractie placuta Anei dar si voua! Si eu sper sa prindeti portocalul in floare!

O sambata faina sa aveti!


vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Aoleo ,ce-mi facurati ,de fapt nu voi ,astia cu netu ,ca am scris ieri un cearceaf si cand sa-l trimit mi-a picat netu' cu totu '.Mi-o fi facand forumista voo doo

Katy ,sa vedem dac-am retinut bine ,cand viu pe la tine sa nu ma las tentata de-o cafea sau vreun joculete pe WII ,trec direct la mandarina Cu stiva de haine cred ca la fete e foarte valabil ,eu ma incadrez mai degraba la ce spunea Anca ,ii tot cumpar ,rafturile i-s pline si le dam de noi pe la altii ...Problemele sunt la mine in cazul asta ...Cu melita ,in schimb e universal valabila ,cu cat se pun mai tare cu noi in gura cu atat sunt mai blegi cu altii .Sper ca n-am ofensat pe nimeni ...Sa ne tii la curent cu dezordinea organizata din camera Anei ,ca dac-ar fi dupa ei ,am ajunge la Oprah in emisiune (erau odata unii care ajunsesera ingropati de vii in casa ,de propriile lucruri ,si ceea ce era cu adevarat interesant e ca nu pareau sa aiba nici o problema cu asta)

Edutu !!!!Andra ,sa-ti traiasca puiul si ceilalti mai marisori si voi pe langa ei sa va puteti bucura de ei!
Tu sigur ne-ai spus tot ?Sigur tot prin Romanica iti faci veacul ?Ca dupa orele mici la care intri ,am asa un sentiment ca ai schimbat fusul orar... S-apoi ce faci soro cu doo masini de rufe in creierii noptii ...nu mai bine iti vezi de alte trebi ?...

Anca, ,uite cine-mi simte mie lipsa ....Ma ,cu Tibi ma mai gandesc ,da sincer ,nu prea-mi vine ca tare m-a mai facut ieri sa ma simt mandra ,sa-mi creasca pipota (cum ar spune Anusca )...va povestesc io...sa apuc sa trimit macar postarea asta ,ca altfel iau ganu Stai si tu sa-ti treaca raceala ,las-o-n colo de curatenie ca si io cand ma gandesc , parca se ia dupa mine ...Oricum nu o face nimeni in locul nostru .Ori ...mai stii...?
Mai viu ,ma duc sa-mi prind baietii cu suflet ca-s veniti de la meci si au o foame ...



The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de TIBI-MARES

Mergi la inceput