Ciclu prea lung
Raspunsuri - Pagina 3
luci.eilm spune:
Selene, in cazul acesta, n-ai decat sa incerci, toata luna, testele de ovulatie. exemplu http://www.minut.ro/produse/test-de-ovulatie.php 

Binecuvantati animalul fara stapan si copilul fara parinti!
noce spune:
Dieta vegetariana ar putea fi o cauza a lipsei sau dereglarii menstruatiei.
Am citit pe net saptamanile trecute (nu mai stiu site-ul) ca exista triburi a caror alimentatie este vegetariana, iar femeile nu au ciclu, ceea ce nu le impiedica sa conceapa copii. Si eu sunt vegetariana (doar peste mai mananc din ani in Pasti) si daca stau sa ma gandesc, aceasta intarziere/ dereglare, ce o fi, a aparut cam de cand am reusit sa nu mai mananc deloc carne (porc, pui, vita), pt ca am avut o perioada de acomodare in toamna in care doar am redus carnea si ulterior am tinut postul.
Nu stiu daca aceasta este legatura, dar daca mai sunt vegetariene care se confrunta cu aceasta problema, ar fi interesant de aflat.
Partea buna a studiului anonim de pe net era ca absenta ciclului la vegetarieni nu inseamna si absenta ovulatiei.
noce spune:
Scraim mai devreme ca am gasit pe net informatii despre reducerea menstruatiei la vegetariene. Iata am gasit si linkul:
http://www.kambox.net/index.php?action=articles_show&id=317340684
Ar mai fi cateva informatii si pe alte site-uri pe acelasi subiect.
Vad acum ca la reducerea mentruatiei mai duc si alti factori ca: renuntarea la cafea si la E-uri: eu traduc asta in cazul meu cu renuntarea la sucuri, in afara de cele stoarse direct din fructe, inlocuirea produselor comercializate si ambalate cu cele naturale (lactate, soia, legume), cresterea alimentelor naturale (legume si fructe proaspete zilnic), ceaiuri de plante, etc, preocupari spirituale.
Iata ce am gasit pe un alt forum:
"Exista nenumarate consemnari medicale referitoare la unele femei, aparent exceptional dotate, care au avut o viata lunga si sanatoasa, si care au dat nastere unor copii perfect sanatosi, fara sa aiba macar o singura data menstruatie in intreaga lor viata. Aceste marturii indica faptul ca pierderea ciclica a sangelui menstrual (sange care, de altfel, in cazul femeilor sanatoase, este perfect normal si se aseamana foarte mult cu sangele din sistemul circulator general) nu este deloc necesara sanatatii si nici fertilitatii, asa cum se considera de obicei, datorita prejudecatilor existente".
Selene_Bunny spune:
Draga noce,
Sunt si eu vegetariana. :)
Cat despre kambox.net, vad ca are legaturi cu secta MISA, deci, atentie. :)
Selene_Bunny spune:
Fetelor, se pare ca am reusit. Am doua teste de sarcina pozitive, urmeaza ecograful, sa ma lamuresc exact. :)