Ciclu prea lung

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gianina21 spune:

quote:
Originally posted by Selene_Bunny

Multumesc, Camelia si bb_yasmi.

Camelia, sa stii ca si eu m-am gandit la tiroida, mie mi-e mai proeminenta, se vede asta cand stau cu capul dat pe spate. Matusa mea a fost operata de tiroida si parca si la mama mea e marita, numai ca mama e fix invers decat mine, adica e foarte slaba.

Mult ai umblat si tu pe la doctori, Doamne... Eu fac in vara 30 de ani, si deja ma simt batrana pentru un copil, darmite sa mai am de asteptat ani...

bb_yasmi, sper sa fiu si eu la fel de norocoasa ca si tine.

Buna Selene_Bunny ! Sa nu mai zici ca la 30 de ani te simti batrana pt a avea un bebe.... si eu fac 30 de ani pe 21 martie, dar eu nu ma simt deloc batrana, nu am facut bebe pana acum caci nu eram pregatita dar acum vrem sa avem si deocamdata mai asteptam cam 2,3 luni... am facut o conizatie acum 2 saptamani (aveam o rana pe col... cel mai probabil de la anticonceptionale)si acum mai avem de asteptat sa vad miercuri ce imi zice dr. caci merg la control... de femeile care au 40 de ani si fac bebe ce zici? oricum niciodata nu suntem pregatite pt bebe caci habar nu avem ce e de facut... dar avem mame, cumnate, soacre care ne-or invata ele !Multa sanatate si la treaba... daca ai verde la...
Sa auzim de bine !

" Nu lasa pe maine ce poti face azi!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Ciao si tie, Gianina! Daca era dupa mine, il faceam (concepeam) la inceputul anului trecut, dar in aprilie am fost depistata cu HPV incipient si a trebuit sa rezolv mai intai problema aceea. Eu sunt mare figura cu rabdarea, ba am, ba nu am, daca ar fi dupa mine, azi as concepe bebele, maine l-as naste...

Drept ca nu am experienta... Dar o s-o intreb pe mama, daca va fi cazul...

In rest, multa sanatate si sa-ti iasa bine toate controalele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Selene_buny, ai aflat explicatia pentru ciclu prea lung?
Si eu sunt in situatia asta de curand, din iarna de cand ne-am hotarat sa avem bb. Mi-a intarziat mult (25 dec - 15 feb), iar acum nu am niciun semn ca mi-ar veni.
Analize si echografii mi-am tot facut in ianuarie, de-s satula de doctori.

Mergi la inceput

@noce

Eu nu am fost pe la doctori special pentru aceasta problema. Daca ai vazut, una dintre fete mi-a recomandat analize hormonale. Dintre acestea, tiroida ar fi singura care mi-ar da de gandit, am si spus de ce. In rest, in afara de discutiile de aici, nu am mai vorbit decat cu mama, care mi-a spus ca, primavara, ovulatia se schimba si ca poate de aici dereglarile de ciclu. Mie mi-a venit in 14 martie, deci dupa 42 de zile. Nici eu n-am avut semnele obisnuite (balonare, dureri de sani) de data asta.

Am gasit pe Internet, asa cu semne de intrebare cum sunt ele, un calculator de ovulatie care accepta si ciclurile lungi (celelalte nu calculau ciclurile peste 35 de zile). Am luat, ca durata medie, 43 de zile (ciclu 1 + ciclu 2 / 2). Mi-a iesit ovulatia in 12 aprilie, ceea ce mi se pare cam departe, dar, cine stie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

nici eu nu am fost la doctori special pentru aceasta intarziere. Mi-am facut analizele pregatitoare pentru sarcina si niste echografii la prima intarziere, ca sa vad daca nu-s cumva insarcinata (desi nu aveam nici un semn).
sper sa fie cum zice mama ta, pentru ca nu vreau sa ma mai caut pe la doctori. multumesc pentru raspuns!
Doamne ajuta la intarzieri motivate si fericite cu bebei sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luci.eilm spune:

Selene, nu stiu sa-ti dau o explicatie, dar cel mai problematic mi se pare, nu cum ai zis tu in titlul mesajului, ciclurile LUNGI cat faptul ca sunt NEREGULATE (daca erau regulate, sa zicem 38 zile, atunci ovulatia s-ar fi produs in ziua 38-14). Pentru inceput, analizele uzuale (cu plata si fara trimitere de la medicul de familie se pot face la orice laborator) sunt cele din Z2-3 a CM: FSH, LH, Estradiol, PRL (prolactina), TSH, T4 si T3 (ultimele 3 sunt pentru tiroida). Bafta!

Binecuvantati animalul fara stapan si copilul fara parinti!

Mergi la inceput

@luci, multumesc. O sa mai incerc macar o luna sa raman insarcinata. In plus, sunt intr-un oras cu care de-abia m-am familiarizat, nu stiu nici unde sa ma duc, nici care sunt medicii mai buni. :) Ah, si sunt si in pana de bani, pe moment.

Pana acum, am facut un set zdravan de analize pregatitoare, o parte in aprilie, anul trecut, si o parte in septembrie, tot anul trecut. Sunt perfect OK, asa mi s-a spus. Eu sunt vegetariana (nu mananc deloc carne).

Examenul ginecologic (al doilea) a fost si el notat cu "foarte bine", col curat, uter fara probleme, secretie vaginala de puritate optima. Nici la echografia din 1 februarie nu s-au vazut probleme.

Am zis "ciclu prea lung" pentru ca, pana acum, era de 33 - 35, hai, 37 de zile. Acum a sarit de 40 si asta m-a ingrijorat.

Ce inseamna FSH si LH? Zi-mi numai denumirea lunga, ca ma documentez eu.

Mergi la inceput

LE: am gasit un topic de folos chiar pe DC. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Ciclul meu a fost mai tot timpul neregulat, la 2-3 luni. Ca sa nu mai zic de inceputuri, cand mi s-a pus diagnosticul de amenoree secundara, pentru ca treceau si 6 luni, ba chiar mai mult. Pe vremea aceea aveam ovare polichistice si lipsa de progesteron, dar si dupa tratament (cu progesteron) tot neregulat a ramas ciclul (doar chisturile au disparut). Cu uterul n-am avut niciodata probleme. Ciclurile cele mai apropiate de normal erau de 1 luna si jumatate. Durau fix 1 luna doar cand luam anticonceptionale, dar atunci era conditionat de ele. Cand nu mai luam, o lua razna. Si totusi am ramas insarcinata fara stimulare hormonala. In momentul acela ovarele erau OK si progesteronul la fel, chiar si tiroida - tocmai le verificasem la un control de rutina. Nu stiam care-i ziua potrivita, nu facusem test de ovulatie, dar ne incercam norocul cat mai des, pana am nimerit-o.
Deci poti ramane gravida si asa. Dureaza mai mult, e drept si asta tocmai pentru ca nu stii exact cand trebuie sa "actionezi" cu folos.

Mergi la inceput

Cristina, multumesc de incurajare!

Mergi la inceput