Discutii despre clasa I (partea a V-a)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

insa pe de alta parte tb sa-i spun(si-i spun) ca are importanta si nota ei cumva pt ca notele oglindesc ceea ce stii.....de cele mai multe ori
cam grea meseria asta de parinte
quote:

Si eu sunt de parere ca nota are importanta. Este un indicator al cunostintelor pe care nu le stapanesti, este o invitatie sa mai lucrezi. Fara nota n-ai sti care-ti sunt punctele slabe si cele forte.
Importnat este insa ce faci cu nota. Te scnadalizezi pentru "de ce am luat-o" cand oricum ce-a fost a fost si nu se mai intoarce sau tragi aer in piept si zice "aici am cam sfeclit-o, trebuie sa mai lucrez pana-mi iese".

Eu cred ca daca reusim sa sadim in mintea copiilor nostri aceasta corelatie:
"nota mica=munca mai multa" am castigat batalia pe termen lung. Fara spaime, fara lacrimi. Doar asumare senina de responsabilitati.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

quote:
Originally posted by simali

In primul rand nu-ti imaginezi cat ma bucur ca nu te-ai suparat pe mine.

Din cele citite de mine + ceva experienta din propria copilarie:

quote:

si eu nu l-am strest ...dar el tb sa stie ca nu sunt fericita cand nu face bine si mai ales cand nu se aduna de pe unde-i pleca mintea!!!
quote:

Asta este o conditionare. Scolerul este cel indreptatit sa fie nefericit. Cand nu ia nota dorita copilul normal traverseaza urmatoarele faze:
1. Este suparat ca nu a luat nota dorita;
2. Se duce la mama si-i spune; daca ea este suparata si face "tam tam" preia fara sa vrea frustrarea si supararea lui si-l lasa pe scoler "liber de sarcini".
3. Copilul nu-si mai face griji pentru gresala de la test sau pentru tema gresit facuta pentru ca, inconstient, reflexul de aparare in fata supararii mamei incepe sa se declanseze si sa caute justificari. Isi zice ceva de genul "am platit oricum gresala cu pedeapsa de anu ma duce la petrecere deci sunt liber de sarcini si nu prea mai am de ce sa-mi fac griji".

Astfel notele nu mai sunt ale lui ci ale tale. Pentru ca tu te-i bagat in treaba lui si te-i apucat sa te superi mai tare decat el. Fara sa vrei ai preluat supararea si ai facut-o A TA.
Ori cel mai bine nu este sa-i para lui insusi rau ?

Daca tot vrei sa fi "a real beach" - ma includ si pe mine in categorie deci nu esti singura - iti pastrezi calmul si nu spui NIMIC. Dar tratezi nota proasta ca pe un semnal al nestiintei. "A ai luat B la test pentru ca nu ai scris bine cuvantul cutare; imi pare tare rau. Doamna ne-a semnalat asa ca nu prea stapanesti grupul "chi" deci trebuie sa ne punem pe treaba si sa rezolvam problema. Intr-o jumatate de ora sa fi la masa de scris ca incepem."

Cele mai adevarate pedepse se dau cu zambetul pe buze. Cu zambetul asta: pe buze.

alice

ce usor e de spus!!!
mai greu e da facut...ca mi-s ceva cam tinerica si cu metehne cam multe
dar e o ideea buna...
de ce sa ma supar eu pt notele lui?!
logic....
ca eu sufar mai tare decat el...el radepeste 2 minute ..si o tine tot intr-o veselie ....ca si cum nimic nu s-a intamplat vreodata
chiar are senzatia ca pt mine invata...zice"uite ca nu o sa mai iau note mari pt tine" atunci cand se supara de ceva

deci, sa nu ma mai atac
sa gasesc alta explicatie cand tb sa lucram mai mult...

intr-un fel...instictiv,am inceput sa citim nu pt ca a luat note mici la test,ci pt ca din pricina ca nu stie sa citeasca bine n-a facut la teste
cam asta a fost explicatia...

asa ca aseara am citit din nou 2 pagini,nici mai mult nici mai putin
e batut in cuie...n-a mai vrut 2-3 cuvinte de pe pag cealalta desi acolo se termina fraza pt ca atata a fost stabilit!
apoi a facut un test simplu la mate.....
singur si aporape bine...
pt ca temele le facuse la semi si a scris frumos!

tot ieri a luat FB lamate si la citit numai B desi seara citise cu taica-su lectia(i-am spus ca nu s-a facut traba bine de a luat fi-su numai B la citit)....

Alic,merci
va

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

quote:

Alic,merci
quote:

Eu merci. Pentru toate povestile voastre sincere si adevarate. Cand nu esti implicat vezi lururiule foarte limpede. Cand esti tu in joc si trebuie sa rezolvi toate problemele nu mai esti atat de convinsa...
Sper ca la anul veti intra pe topicul despre clasa I-a si veti arunca cu cocoloase de hartie cand o sa o mai iau pe aratura...

Oricum voi nu scapati de mine nici in clasa a-II-a... ca mie-mi place sa-mi fac planuri in avans...

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Sa te vad daca mai ai timp sa mai vb si aici si la cls I, de la toamna.... hi,hi,hi....
Oricum mie imi plac sfaturile tale si unele le pot aplica si io...
Azi am sedinta la scoala si-i spun Anei sa-mi povesteasca ce traznai a mai facut ca sa stiu la ce ma astept de la dna... Si ea initial a spus ca nimic, apoi ca s-a jucat cu nu-stiu-ce hartie si a pus-o dna langa usa (in clasa, nu afara!)...
In rest e in amoruri mari cu acelasi coleg de care va spuneam.... el ii scrie biletzele ca o iubeste, ca sa se intalneasca in parcul 'x' la ora 'x', ca daca vrea sa se casatoreasca cu el... (Hartia cu pricina a fost capturata de dna care am inteles ca s-a suparat pe ei pt ca "vb" in timpul orei; asa ca azi ma astept sa-mi spuna de asta la sedinta...) Eheeeeeeeee, vai capu' meu! Si de unde Ana zicea ca nu-i mai place de el ca e nebun, acu' cica iar il iubeste. Aaaaaaaa si mai iubeste un coleg.... Iubareata mare, nu te-ncurci! Na, sa vaz ce sfaturi imi dati!

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Anuska,lasa fata sa iubeasca
dar cu masura,evident!!!
cu cat mai multi cu atat mai bine...ca asta inseamna ca nu e nimic serios
cand o fi doar unul atunci sa-ti faci probleme....

ma gandesc cand o sa inceapa si Mihnea cu iubirile...
sau o fi inceput deja? si nu-mi spune....ca ceva ceva aud eu ...cu Ioana,dar parca nu mi se pare serios,oricum n-au trecut la biletele de amor

Alice,da...sa te vad la anul daca mai ai timp sa intri aici...

o sa incerc sa ma tin dupa tine sa te atentionez....
si asa cum spune si Anuska si mie-mi plac sfaturile tale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Cu masura-cu masura....
Crezi tu ca Mihnea n-are flebetzele lui? Intreaba-l asa de curiozitate pe cine a ajutat azi...

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Stiti, si la Vladut la gradinita se schimba biletele si se declara amoruri. Au o fetita mai emancipata care vine si se aseaza pe genunchii baiatilor.
Doamna a discutat cu ei si le-a spus sa nu le mai stea mintea la asa ceva, ca ei sunt copii si alea alea. Mi s-a parut un deiscurs de lemn, prafuit si bolnav.
Cum sa-i spui copilului "voua sa nu va stea mintea la dragoste de la varsta asta" cand este evident ca le sta? E ca si cum i-ar ameninta "sa nu va prind ca va e frig".
Eu sunt mai romantica din fire si mi se pare dragostea ceva extraordinar de frumos - indiferent la ce varsta apare ea. Cand copilul mi-a spus "cutare zice ca e indragostit de..." eu am raspuns "Vaaaai, ce draguuut..." la care el "domana ne-a spus ca suntem prea mici pentru asa ceva".
Apoi intreaba "mami, ce trebuie sa faca un baiat ca sa-l placa fetele?". La care eu: "trebuie sa invete foarte bine pentru ca fetelor nu le plac ratatii". Aici ma tem ca am fost cam caustica dar asa mi-a venit si am lasat-o cum a picat...

Cand copiii se indragostesc eu cred ca noi ar trebui sa-i invatam ca dragostea e ceva foarte frumos. In primul rand. Si apoi sa-i ghidam usurel in directia "ce facem cu dragostea asta". Invatam bine ca sa ne placa iubita, o ajutam cand are nevoie de noi, putem sa-i scriem biletele si sa-i trimitem flori dar numai in recreatie, il facem sa inteleaga ca dragostea nu se cumpara si cadourile nu-si au rostul, vorbim despre reciprocitate - tu o iubesti, dar ea te iubeste pe tine- etc. Ganditi-va ca in adolescenta nu vor mai discuta cu noi toate chestiile astea; si atunci nu este bine sa sadim de pe acum niste seminte daca vrem ca lucrurile sa nu ne scape prea tare de sub control?

Pana la urma si dragostea e o forma de divertisment si asa cum ii invatam sa-si gestioneze cu masura toate celelalte placeri (televizor, Game Poy, Play Station, etc.) cred ca putem sa-i ajutam sa o gestioneze si pe aceasta. Oricum interzicerea sentimentului mi se pare o prostie. Iar daca copiii isi trimit biletele in pauza nu este treaba doamnei.

Sunteti norocoase ca aveti baieti care isi arata deja dragostea. Inseamna ca au o anumita maturitate emotionala. Al meu e inca varza

alice

Mergi la inceput

Alice,nu plange ca nici Mihnea nu areinca treaba cu dragostea
asta nu vine la toata lumea la fel...si la aceeasi varsta....
e inca copil...el are treaba cu joaca....

aseara n-am mai facut nimic...
a fost toata ziua obosit!
a venit acasa si mi-a zis ca-i e rau si ca "sa ma intelegi si pe mine ca nu ma simt bine,ca si eu te cred pe tine cand spui ca-ti e rau sau te doare capul!"
asa ca l-am lasat in pace,n-a mai facut absolut nimic...noroc ca-si facuse tema la romana la semi...la mate nu a vrut dar nici nu au avut azi ....

insa la dictare iar a luat B(pe caietul de dictari!)....
aproape ca nu a apucat sa scrie mai nimic...cand l-am intrebat ce a facut in timp ce copii scriau dictarea el mi-a zis ca avea treaba sa-l faca pe Tz mare de mana
l-am intrebat cum facea asta in timpul dictarii,ca doar doamna i-a anuntat ca dau dictare, si mi-a spus ca nu terminase ....
"si in timpul in care trebuia sa face pe tz ce faceai?!"
nu se stie....
dormea,probabil....

asa ca.....

azi cica merg la teatru,dar el nu stie sa spuna cand, unde, cum.....a tinut minte doar ca ii trebuie 4 lei

aaaa si am aflat ca la religie au scris vreo 5 rugaciuni si au desenat o biserica ,un ingeras si mai nu stiu ce....el nu are nimic din toate astea...
avea un caiet la un monent dat,a scris ceva pe el dupa care a disparut
asa ca tb sa facem alt caiet de religie....

pe urma la engleza le-a cerut doamna caiete tip I si el nu stia
am aflat din intamplare....

oare unde-i zboara mintea?!
ori e indragostit ....ori.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melinav spune:

Alice frumoasa pledoaria pentru dragoste! si mi-ai dat si o tema de reflectie despre cum sa abordez problema asta ....

Pe Andrei nu cred ca il intereseaza subiectul deocamdata; subiectul l-am atins doar in putine discutzii - mi-a spus odata ca au ras de un coleg ca " e indragostit de nu stiu ce fetita" deci mai multi s-au amuzat de kestia asta ... Cand il intreb cum le cheama pe fetitele din clasa lui habar nu are, imi spune ca fetele nu au ce cauta in grupul lor, al baietilor, ei sunt organizati pe tabere si se fugaresc/razboiesc in pauze, iar fetele nu participa la jocurile lor, sunt ingnorate ... eheeeii, va veni si vremea lor, saracele!

Taica-su e mai direct si il mai intreaba haios, cand vine vorba despre ce mai e pe la scoala: "dar o puicutza, ceva, nu ai si tu?" si atunci el da lehamite din mana, si schimba subiectul ... Cred ca e destul de rusinos, dar nici nu pune intrebari despre subiect, nu cred ca e de actualitate pentru el.

In alta ordine de idei, e a 2-a oara cand pierde trusa de desen - cu acuarele, tempera, pensule, paleta de amestec - tot tacamul! Vineri au desen, si daca, atunci cand il recupeareaza, fac bunicii check-in si trusa nu e, se duc repede inapoi in clasa si o mai gasesc! Daca insa nici bunicii nu sunt pe faza, aleluia! nu se mai recupereaza nimik pana luni ...

Plus, aseara capac peste toate, ma anunta mama ca nici carnetul de note nu i-a mai iesit la numaratore de ceva vreme, si l-a tot intrebat dc e luat de doamna, ca aseara el sa spuna "da, cred ca l-am pierdut"!

Asa ca am venit eu aseara judecator-sef si am dat pedeapsa pentru azi : "FARA DESENE"! e pedeapsa cea mai grea! plus am tinut o morala-teorie cum sa fie mai grijuliu cu lucrurile sale, care a avut efect pana azi: cum a iesit de la scoala, a prezentat la raport trusa!

Azi dimineata am debarcat eu la scoala la prima ora sa intreb pe doamna ce se mai poate face cu carnetul!, si verifica doamna, era carnetul la dansa, dar cum! il gasise cazut pe sub banci!!! bine ca s-a gasit totusi ...

Melina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput