Discutii despre clasa I (partea a V-a)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

fac, da, de genul a+10=35 si a-10=35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

quote:
Originally posted by filofteia

Voi faceti ecuatii la scoala de genul a+10=35 ? Noi facem numai cu patratel gol, dar am inteles ca la alte scoli fac. Oare cum este mai bine???

Eu cred ca si una si alta!
Am observat la Ana ca daca e cu patratel gol e oarecum pe ghicite, pe cand a+10=35 o face sa vada mai bine ca a=35-10..... Nu stiu daca m-am explicat in asa fel incat sa ma fac inteleasa....
Si in plus mai cred ca e bine si a doua varianta pt ca le da un model de rezolvare care ii ajuta mai tarziu la rationamente (ma gandesc de ex cand aplici teorema Pitagora rezulta ca....; ceva de genul asta).

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

buna,
si noi facem exercitii de genul acesta...
si cu "a" si cu patratele goala...
cu "a"au facut ceva de genul a+10=20, cat este a?,calculati pe b,c si d stiind ca b +a =15,etc...
ceva de genul acesta...

eu m-am suparat aseara pe Mihnea ca iar a zbarcit-o cu testul....
le-a dat si f mult de facut ...el a scris numai ce a vrut si nu a scris tot de pe tabla(sau vicevresa )....
au avut o pagina de dictare,apoi silabe scrise aleator si sa descopere cuvintele(aici nu a scris nimic)...
apoi sa desparta in silabe cuvinte(prajiutra,peisaje,car,Haralambie,inhama ...)
sa faca 3 propozitii cu cuvintele pictor,gascan si meserie...
sa scrie la plural inca vreo 5-6 cuvinte...genul eu spun una tu spui multe...si evident sa-si scrie singuri si enuntul...
noua ni s-a parut f mult....
am inteles ca nimeni nu a luat FB curat....
asa ca...nu stiu,o fi el de vina sau nu, cert e ca acum e pedepsit...nu va merge la ziua unui coleg sambata!desi initial voiam sa-l las....am renuntat pt ca asa am spus si tb sa -mi respect cuvantul...daca nu face de Fb nu merge la petrecere...
cand m-am dus sa-l iau de la semi mi-a spus el inainte sa zic eu ceva"nici nu mai vreau sa merg la petrecere "
insa mi-a promis ca de la anul el o sa fie printre primii,ca o sa se detepte...si ca o sa-si revina
sa o vedem si pe asta!

acum sa vedem cum o mai fi si cu Cangurul...

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

salutare fetelor!

si bogdan face la mate ecuatii, chiar si sisteme, si mai nou socoteli din 3 termeni, pe care trebuie sa-i grupeze in paranteze ca sa ii fie mai usor gasirea rezultatului!

ce pot sa spun este ca el se descurca, dar nu neaparat urmeaza vreo logica, cred eu ca se urmareste dezvoltarea intuitiei, perspicacitatea.

si cred ca este foarte bine, de ex cand te uiti la testele IQ, toate au 'intrebari' gen 'completeaza sirul (din litere sau cifre), intrebari care pe mine ma pun in incurcatura pentru ca in timpul scolii nu am fost invatata sa gandesc asa, 'pe ghicite', ci totul trebuia sa aiba o logica matematica.

ori lui bogdan daca ii dau astfel de intrebari stie usor raspunsul... si asta imi confirma ce mult conteaza 'baza', formarea fiecaruia!

Violeta - lasa baiatul la petrecere... si eu gandesc la fel ca filofteia! exista alte pedepse, eu de ex nu il las la joaca la calculator sau la desene daca are rezultate slabe la scoala!
dar ziua unui coleg este 1 data pe an, si apoi colegul ce vina are ca fiu-meu e cascat si nu ia nota 10?!

Blog: Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

filofteia,nu m-am suparat...
si eu aveam sufletul indoit!si-l mai am inca....parca asa asfi vrut sa-l las...
va imaginati ca ma doare sufletul
ufff....tare as fi vrut sa-l las.....dar am discutat si cu taica-su si pana la urma a iesit ca nu va merge....
asa am decis amandoi...macar o data sa facem ce spunem pt ca altfel el o sa creada ca poate face orice
oricum faptul e consumat pt ca tb sa dau raspuns aseara
si....nu,el e un copil f popular....
il stie toata scoala cam cum ilstia si gradinita...
ca emereu vesel ,pontos si pus pe shotii....
nu a fost invitat la petreceri pt ca nu a fost in gasca copiilor de la gradi de langa scoala,el a treminat in alta parte gradinita!
si nu ne stiu nici parintii....nici copii....
acum ,asta e...s-a dus....
data viitoare....o sa incerc sa nu-l mai pedepsesc cu "petrecerile"

cu cangurul nu e nici o problema,nu i-am spus decat sa fie atent....
daca nu face bine,nu-i nici o problema.....

eu,singurul lucru pe care-l vreau la el e concentrarea
asta ma termina si asta nu intelege el...inca copilareste,da' copilareste bine de tot...e f jucaus si neserios
ce sa zic,mie-mi convine ca e inca copil...pe de o parte....dar parca as vrea ca in momentul in care e la lucruri serioase sa fie si putin serios macar putin

va multumesc pt sfaturi

Mergi la inceput

am dat winerrs la mate, punctaj 82 p (calculat de dna ) iar la cangurul 21 din 25 puncte
edit, violeta iti inteleg punctul de vedere ca asa fac si io numai ca mai fac si amendamente adica ai putea sa te "legi" de ceva pozitiv facut de el, nu stiu ce, comportament bun la scoala sau ca a facut bine pe la concursuri (parca si el merge), gasesti tu ceva daca totusi vrei sa`l lasi. gindeste-te totusi ca muncesc pe rupte si-o astfel de iesire i-ar face bine, io asa as face.

Mergi la inceput

carmen,felicitari

Mergi la inceput

evident ca greseli au fost la subiecteel simple, da` pentru doau concursuri intr-o zi cred ca nu e rau. miine imi iau liber si stau cu el acasa ca nu invata si`l las toata ziua sa bata mingea, da doamne sa nu ploua

Mergi la inceput