am schimbat gradinita...aici...vrea la gradi!!!:)
Raspunsuri - Pagina 2
alra spune:
ma bag si eu, sa zic parerea mea.
fata mea merge la cresa de la 3.5 luni, deci e obisnuita. insa cand cresa noastra ia concediu o ducem la alta cresa si acolo protesteaza. dar niciodata nu mi-am imaginat ca doamna de acolo ar suna sa ma cheme ca nu o poate stapani - asta e meseria lor mai, sa se descurce cu copiii. adevarat e ca fi-mea plange numai primele 5 minute, cum zici tu, daca o ia tanti in brate se linisteste si apoi incepe sa se joace. cand pleaca e prietena cu toti copiii, dar datele problemei sunt altele la noi ca ea vede copii multi de foarte mica.
mie personal mi se pare aiurea comportamentul educatoarelor care "nu se descurca". e jobul lor. copilul e prea mic, daca era unu de 6 ani care le injura intelegeam sa te sune sau sa iti raporteze.
inca ceva: noi mai iesim seara si angajam babysittere de la o asociatie de aici. fete de 17-18 ani. nici una nu m-a sunat chiar daca le-am zis sa ma sune daca nu se descurca (le sun eu de cateva ori oricum) una a sunat la maica-sa mai, ca i-a fost jena sa ma sune pe mine - nu reusea sa o culce. pana la urma a luat-o in sufra, s-au mai jucat juma de ora si apoi a culcat-o fara probleme.
pupici si succes,
Mami de Laura
editez ca am uitat sa zic esentialul: cand ai un copil problema te ocupi in primele zile numai de el pana il faci sa se simta mai bine. un copil mic capata mult mai repede incredere intr-un adult decat intr-o gasca zgomotoasa de copii. cand mergem la cresa de rezerva doamna de acolo sta numai cu fi-mea in brate si ii vorbeste frumos si calm pana o face sa se simta in elementul ei.
parerea mea este ca rezolvarea problemei nu sta in mainile tale ci in mainile educatoarelor. ca sa faci un copil asa mic sa intelega ai nevoie sa fii exact in situatia problematica, eu nu cred ca explicatiile de acasa cand situatia e cu totul alta functioneaza asa bine.
Vacanta cu Laura in Romania: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=116326
andutzy spune:
Revin pentru niste multumiri pt raspunsuri si cateva completari:
Azi l-am avut acasa pe Dragos(ii curge putin nasucul si tuseste). M-am speriat cat de rau a putut fi. In numai cateva zile de gradinita s-a schimbat tare mult. El intotdeauna a avut o personalitate puternica si a fost incapatanat. Dar azi a facut crize de nervi de fiecare data cand nu i se facea pe plac si la somn parca a intrat in transa urland ca nu vrea sa doarma(urland a si adormit). Deci asa face si la gradi, dar acolo de dragul celorlalti copii(pe care ii deranjeaza cu atitudinea lui) i se canta in struna ca sa nu faca urat si cand nu mai fac ele fatza ma suna pe mine sa vin sa-l iau.
Nu vreau sa sune urat ceea cea zic, poate nu are nici o legatura ce zic eu cu realitatea, dar simt ca prefera sa ne piarda e noi de clienti decat pe alti copii care pot deveni anxiosi de la plansul lui. Nu de alta, dar e o gradinita in fata careia cea mai ieftina masina pe care am vazut-o parcata a fost un Audi, noi cred ca suntem singurii care venim cu o dacie. Hainele de pe Dragos nu sunt de firma si cineva care sta cu copiii observa asta. Poate aberez, dar instinctul meu imi spune ca e vorba si de asta atunci cand ma plang de un dezinteres din partea lor. DESI aceeasi taxa platesc si eu si cei cu jeep.
Eu acasa cand urla il inchid intr-o camera si dupa o perioada ii trece de urlat. Acolo insa zic ca politica lor este sa nu adopte decat metode placute pt copil. SI oricum la somn nu vor sa-l lase sa planga pana adoarme(cum am facut eu azi) ca ii agita si pe ceilalti copii.
Gata, m-am descarcat si pt ziua de azi! UF!
Edit: s-a trezit Dragos din somn urland infiorator: gata,gata, nu vreau, nu vreau....doamne, ce a ajuns din copilul meu dupa 5 zile de gradinita?
Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru
HORIA-6 LUNI(sedinta foto)
POZE IANUARIE 2008 cu Horia, Dragos si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
ingridnen spune:
Andra, si alti parinti au patit ca tine...de ex. sora mea (in Germania) cand a dat baiatul prima oara la gradi (avea 2 ani), o colega de birou (fata ei avea 3,5 ani dar dupa o saptamana era efectiv traumatizata, se trezea noaptea urland, aprindea luminile prin casa). Ce-au facut ? au retras copiii si au incercat anul urmator, la alta gradi, cu succes.
Eu ti-as sugera sa mai astepti cu gradi... incearca din toamna, eventual la o gradi de stat (imposibil sa nu gasesti una buna in zona ta), cauta o bona sa te ajute cu copiii cateva ore pe zi... n-ai ce face.... nu vad alta solutie...
Succes !
Ingrid si Cristi 5 ani
andutzy spune:
Intr-un moment de inspiratie/disperare am schimbat titlul subiectului...sper sa nu se supere nimeni....
anya spune:
Andra, exact in situatia ta a fost si cumnata mea.
Fetita de 2 ani si 4 luni, data la cresa din spatele blocului. Dupa o saptamana incepuse copilul sa nu mai doarma noaptea sau cand dormea se trezea plangans si tipand "nu ma lasa!!!". Ziua, cand era acasa statea apatica uitandu-se lung in gol (pana atunci era o zburdalnica si o guraliva), cerea permanent mancare (pana atunci trebuia alergata ca sa manance ceva). Au fost cu copilul la psiholog si concluzia a fost ca e imatura pt colectivitatea si a facut o psihoza. Recomandarea: sa se amne intrarea in colectivitate.
Dupa un an, incriu ei fata la o gradinita particulara, cativa copii in grupa (astfel incat sa se poata ocupa mai cu atentie de ea), program cu masa de pranz. Primele zile-ok, doar ca refuza sa manance acolo, dupa 2 saptamani incepe sa verse la masa (probabil a fost fotata sa manance?) si sa devina destul de reticenta. Educatoarea tot timpul se plangea de diverse (din toate discutiile am inteles ca nici educatoarea nu prea stia sa-si apropie copiii, era indecisa si in actiuni..). Acum e la alta gradi si e fericita sa mearga acolo.
Nu iti dau sfaturi ce sa faci. Ti-am spus doar cum au rezolvat ei situatia. Probabil ca eu as incerca sa mai las copilul acasa pana in toamna si as plati suplimentar bona, iar la toamna as schimba gradinita.
mariamunteanu spune:
Acomodarea cu gradinita se face treptat, incepand cu 15 minute pe zi si crescand pana la 2 ore/sapt. in prima sapt. Apoi tot asa treptat, dar nu mai mult de program scurt in prima luna. Acomodarea poate sa dureze si 4-6 saptamani. Plansetele si tulburarile de scomn sunt ceva normal in aceasta perioada. Toti copiii se obisnuiesc daca personalul gradinitei este priceput.
Daca educatoarele se plang de copii, inseamna ca nu sunt facute pt. aceasta meserie.
Maria
andutzy spune:
Semnalul de alarma cum ca NU e o experienta asa traumatizanta pt el este tras de faptul ca luni, a 3-a zi de gradi a stat acolo toata ziua si a facut fata la toate activitatile fara sa planga. De a doua zi insa a inceput show-ul, show cu care treptat a coborat ora vazand ca eu vin. Ieri a plans la o ora dupa ce l-am lasat acolo.
ruxij spune:
Dragelor, eu am copil de 6 ani si din experienta noastra, copiii planga pana la O LUNA pana se obisnuiesc cu gradinita. Nu trebuie sa mergi sa stai cu el, se va obisnui mai greu. Aici sunt lasati sa planga, nu te cheama nimeni, este considerat normal. Noi am fost fericiti ca al nostru a plans doar o saptamana si apoi timp de o luna mai plangea lunea. Asta la 2 ani.
andutzy spune:
O sa ziceti ca sunt dusa cu capul dar im imi tot vin in minte idei care mi se par importante si atunci revin sa scriu.
Am uitat sa mentionez ca el vorbeste cu placere de copiii de acolo, de fete(educatoare), numeste gradinita "gradinitza mia", ne spune ce cantecele invata, etc. E f mandru dimineata cand pleaca la gradi.