Campanie civica - responsabilizare a autoritatilor

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iuca spune:

Am trimis petitia.

aspiranta la - din august 2005
vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luci.eilm spune:

LucaLuca (fetelor) , ma gandeam ca aceasta sesizare s-o facem si la Forurile Uniunii Europene. Nu stiu de ce am senzatia ca tot ce se intampla (bun) in Romania e din cauza ca Uniunea Europeana a cerut.

Binecuvantati animalul fara stapan si copilul fara parinti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luci.eilm spune:

Am facut si petitia, versiunea engleza:

Dear Sirs,

As you probably know, population ageing combined with reduction in birth rate is already a phenomenon affecting most European states, Romania included. Between 1992 -2005 Romania‘s population decreased by one million people and continues to do so constantly. This trend is determined by many factors, including a low fertility rate.

The fertility rate is, for the time being, of almost average of 1.3 children born by a woman during her lifetime but, in order to maintain a constant level of the population, a woman should give birth to 2.1 children. Behind these poor birth rates in Romania there are many factors, including financial reasons.

In this context, I respectfully request your implication by our local authorities, to offer financial support to couples with fertility problems to undergo Assisted Reproductive Technologies (these treatments include In Vitro Fertilization and other assisted laboratory techniques designed to improve fertilization).

Such programs, you know, are very expensive, and, Romanian couples with average salaries, even if loving and wishing babies very much, hardly afford to undergo such procedures, and a financial support in itself will lessen the huge pshihological burden. I am just one case, but there are many similar. This is already done in many of the European contries (as France, Belgium etc.), where, in most cases, patients are fortunate enough to have infertility coverage with their insurance plan.

So, I am hoping in your support and pro-active reaction and thank you for your kind attention,

L.

Am trimis-o la Consiliul Uniunii Europene (press.office@consilium.europa.eu) si la Uniunea Europeana(sg-info@cec.eu.int).

Binecuvantati animalul fara stapan si copilul fara parinti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Luci, e bine, multumesc mult pentru timpul acordat; prin mesajul tau anticipam putin, ma gandisem si la forurile europene, dar ca etapa ulterioara, dupa ce primeam raspunsurile de la Ministrul Sanatatii la actualele petitii, ca sa avem o baza de reclamatie. Insa este foarte bine asa, mesajele tale or sa fie redirectionate si ajung la comisarul pentru sanatate, Madam' Vasiliu (ma rog, Vassiliou:) si vor constitui o sesizare de principiu; apoi venim cu amanunte concrete, in functie de ce ni se va raspunde.

Deci, avem pana acum petitii trimise la MS de catre:

Elenada
Cristal
Cristinici
Iuca

Continuam luni [nu trimitem in weekend, caci petitiile se vor inregistra abia luni si se creeaza senzatia de spam; cred ca deja se intreaba ce e cu afluenta asta; habar n-au ce-i asteapta:].

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinici spune:

Ma gandeam ca fiecare dintre fete sa faca niste foi pe care sa scrie, daca avetia aceleasi probleme ca si noi siultima solutie e FIV va rugam sa trimiteti la ..., petitia ... si sa le dea la colegele lor cand stau la rand la echo, la clinicile unde "activeaza" cu problema mai sus mentionata.Pt ca sunt multe fete care fac FIV si nu stiu de acest forum.
cristinici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Excelenta idee, Cristinici, la asta chiar nu ma gandisem. :) Da, facem un text si cineva care are un fotocopiator la birou il abuzeaza in scopuri nobile. Si lasati fotocopiile in salile de asteptare de la Giulesti si de la alte clinici din Bucuresti si din tara. Sa precizam neaparat ca petitia se poate trimite si prin posta, scrisa de mana - desi cele mai multe dintre membrele targetului FIV sunt <40 de ani, nu e obligatoriu sa aiba acces la un computer si internet. Cristinici, faci tu textuletul si il postezi aici, in vederea fotocopierii (de catre mai multe voluntare)?

By the way, remember:

quote:
Ce v-as ruga, dat fiind ca aceasta campanie va fi o lupta lunga si care, in timp, va deveni rutiniera. E nevoie de oameni, numele nu trebuie sa fie aceleasi. De fapt, e nevoie sa fie online prin rotatie mai mereu minimum doua persoane gata sa trimita un mail sau sa dea un telefon sau, eventual, sa puna o scrisoare la posta. Deci, v-as ruga, in masura in care voi mai scrieti si pe alte subiecte/sectiuni ale forumului (recunosc ca eu intru strict pe sectiunea asta) sa popularizati initiativa asta - prin link catre topic, insotit de cateva vorbe de prezentare. Sunt sigura ca vor fi multe, multe useritze de aici care ar putea adera si s-ar putea implica, din principiu si din solidaritate, chiar daca au acasa trei copii obtinuti fara dificultate pe cale naturala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

Ma inscriu si eu pentru a atrimite petitia luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina28 spune:

Super idee fetelor,multe cupluri care nu pot avea un copii,nu-si pot permite sa faca FIV,apeleaza la credite bancare sau nici macar aceasta posibilitate nu au.

Madalina de Sofia 01.02.2008

calea sigura a esecului este sa renunti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciarli spune:

Buna fetelor,

Trimit si eu marti. Cred ca luni s-au inscris deja fetele.

Va pupam pe toate,
Ciarli,Maia si Leia

www.kodakgallery.com/I.jsp?c=125dtbzf.4phg5fl3&x=0&y=kdca89" target="_blank">Leia&Maia

Mergi la inceput
Mergi la inceput