Mamici de (pepenasi de) iulie august 2008 (43)
Raspunsuri - Pagina 5
mishuc spune:
Neatza fetele,
eu azi merg la eco morfologica si am asa mari emotii. azi-noapte am visat foarte urat, nu am dormit deloc bine, abia astept sa se faca 12 sa ajung la medic. sper sa-mi poata spune daca e baietel sau fetita....
mishuc 23+
marimar spune:
Fetelor,
E aici un articol f interesant despre disciplina, pe virste, cu exemple concrete si explicatii detaliate.
http://parentcenter.babycenter.com/0_the-discipline-tool-kit-successful-strategies-for-every-age_1475318.pc?scid=pcbulletin_20080310:4&pe=b8f0a88dcdd53070b2ef88b50
In alta ordine de idei, despre nastere, cu sau fara epidurala, depinde f mult de multe lucruri : cit de bine suporti durerea, care este pragul durerii, cit de mari sint durerile ( pt ca nu sint la fel la toate femeile) si cit de lung e travaliul. Eu de ex m-am dilatat f f greu, in 10 ore abia am ajuns la dilatatie 3 si daca primele ore au fost suportabile la un moment dat durerile au ajuns insuportabile, intense si dese, asa ca am cerut epidurala. Eu o consider o inventie de milioane pt ca face ca toata experienta nasterii sa fie frumoasa, relaxata ( am ascultat muzica, povestit, ris) dar mai ales pt ca iti permite sa poti sa intri odihnita la impins ! Practic cu epidurala iti pastrezi energia pt faza finala, pt impins.
La a doua nastere de obicei dilatarea se produce mai repede, corpul deja stie ce are de facut, tu stii la ce sa te astepti asa ca e mai probabil sa poti sa renunti la epidurala.
Eu de data asta voi incerca nastere in apa
fericita, 21 sapt cu bebe 3, surpriza
-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
blueeyes2003 spune:
Buna fetelor,
Imi pare rau ca nu am mai scris dar chiar nu pot sa tin pasul cu voi!
Vroiam sa va spun ca vom avea un baietel(desi am vazut ca sunt deja trecuta in listuta,multumesc!)In pricipiu este totul ok doar ca era mai micut cu o zi.
Mie mi-a dat sa iau Elevit si Tardiferon dar nu stiu ce sa fac cu fierul ala pentru ca am vazut ca si Elevit-ul contine fier si nu as vrea sa ma indop.Voi luati si fier separat?
Va pe toate!
Mirela 17w
Our little Miracle!
Gini75 spune:
blueeyes2003, si mie mi-a dat doctorul Elevit si Tardiferon, dar mi-a zis sa le iau alternativ, o zi Elevit, urmatoarea Tardiferon. Doctorita de familie mi-a zis ca tardiferonul e destul de puternic, dar am mers pe mana doctorului care imi urmareste sarcina.
MissJJ spune:
Neatza fetele!
Uff la noi vremea asta e belea nu mai ploua dar de aseara bate un vant de mi-e ca o zbura antena de pe casa si tare mi-e sa nu atarezize pe masa de gradina de sticla, am mutat-o noi mai intr-o parte da cine stie.
Flo am vb cu el acuma dim e la munca si stau toti in birou ca nu se poate lucra de la vantul puternic momentan.
Sper sa nu mai tina mult furtunile astea ca vuieste vantul ca in codru.
Turturica mama draga zen ce faci? Eu nu is categoria pana ci categoria tavalug. Si la mine a explodat burtica in ultima sapt de numa si Flo a observat si ma simt ca si Biri de zici ca acusi nasc.
Dia da nasoale tare arsurile la mine lapte rece sau inghetata, papat cu doua ore inainte de nani si dormi putin mai sus adik pui pernele sa fii mai ridicata, de rontzait Rennie pt arsuri, te mai calmeaza da nu trece sau ceva, cel putin la mine calma dar nu trecea. Oricum nu ai ce sa le faci ca din cate stiu eu valva aia de la esofag e mai slabita oleaca din cauza hormoniulor din sarcina si atunci mai urca din acid si mai sus pe esofag si de acolo senzatia de arsura, ca din batrani se zice ca atunci crete parul copilului si bla bla, ei a mea a fost tare chelbosica de bebe mic si eu am murit de arsuri ultimele luni deci...
AlinaM multa sanatate speram sa nu fie prea grea raceala.Laura . Da mai e bine ca is acolo on hand daca ai nevoie.
Anka uff greu si cu deplasarile astea stiu de la tata el mereu era in delegatii. Poate totusi o sa apucati si sa va simtit bine impreuna in weekend.
Mihamiha felicitari pt caruciorul roz!!
Narcisa hmm vanilie si capucino . Si mie mi s-a terminat rezerva de inghetata asa ca tre sa top up.
Vicky oricum in ultimul trim se pun cele mai multe kg asa am patit si eu sarcina trecuta da uite ca intr-un an am ajuns inapoi la 65 cat am inceput si apoi la 58 deci am dat jos si mai mult. Deci se poate.Ma bucur ca e ok sotul si ca operatia a mers cum trebuie. Refacere cat mai rapida.
Biri . Si eu tot asa auzisem pe aici despre celule. Anyway daca tu esti soata lui Sor-mea inseamna ca si noi suntem rude.
Nati ma bucur ca esti ok, mama da harnicutza mai esti, doua paturele deja. Poze, poze sa vedem si noi. Tinem pumnii pt vizita la medic.
Lori si eu tot sper ca a doua nastere va merge mai rapid oleaca da nu e asa tot timpul, om vedea cum or evolua lucrurile.
Anaco super mai ai putin si te poti relaxa si tu.
Camy am prins si eu ceva din emisiunea aia dar sincer mi se par atat de regizate de numa, ca si test de fidelitate unde au aratat si astia ca de fapt ala avea lavaliera si el cica era filmat pe ascuns si tot asa. Si am citit si eu subiectul de la generale.
Caprioara pai din mai te asetptam mai des.
Vicky si mie mi se pare trist ca in ro nu lasa si taticii si la ce am mai citit si pe forum cum se comporta cadrele medicale.:( Pacat ca ar trebui sa fie totul o experienta cat mai placuta pt mama, bine cat de placuta se poate in momentele alea. Mie de ex mi-a fost de mare ajutor Flo numai si prin simplu fapt ca era acolo aveam cine ma ajuta sa beau apa nu cum am citit la unele nasteri ca tipa saraca dupa apa si nu venea nimeni.
Dana ma bucur ca te-a mai lasat stomacul.
Marimar wow super asteptam atunci sa ne povestesti cum a mers cu nasterea in apa.
Si aici daca vrei sunt piscine din alea speciale de cumparat sau inchiriat si daca vrei poti incerca sa nasti asa acasa, acuma depinde si de cat curaj ai si cati copii ai mai avut faza cu nascutul acasa. E fain cum a zis Narcisa ca aoclo o au la dispozitie in caz ca vrei sa incerci e fain asa aici nu au toate spitalele numai unele sau clinicile private.
----------------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2
M&M spune:
quote:
Originally posted by mishuc
Neatza fetele,
eu azi merg la eco morfologica si am asa mari emotii. azi-noapte am visat foarte urat, nu am dormit deloc bine, abia astept sa se faca 12 sa ajung la medic. sper sa-mi poata spune daca e baietel sau fetita....
mishuc 23+
Mishuc, bafta multa la eco si sa vii cu vesti bune.
Dana, ma bucur ca esti mai bine!!! Ai grija de tine si bebe si nu te stresa prea mult, contractii cred ca avem aproape toate fetele, doar ca nu sunt foarte intense si dureroase.
Cristina 17+ ,cu Mihai Daniel
" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"
AnnaBaby spune:
Buna fetele!
Camy ma bucur tare mult pt tine ca o simti pr Timeea din ce in ce mai des si ca o simte si sotul acum. Si sotul meu a simtit-o pe Maria dar de vreo 2 ori, ca s-a nimerit sa loveasca tare numai cand nu era el prin preajma. Cand s-a miscat mai puternic l-am chemat repede sa puna mana. Emisiunea de la Prima suna tare interesant, eu am vazut niste secvente sambata, cand cred ca e in reluare, dar nu am avut timp sa stau s-o vad toata. De acum am sa incerc sa o urmaresc si eu.
Caprioara zilele de concediu de odihna se acorda in functie de cum e precizat in contractul colectiv de munca. La mine scrie clar ca se poate acorda un nr de zile direct proportional cu nr de luni lucrate.
Mishuc multa bafta la eco morfo, te asteptam cu vesti bune si cu o culoare pt carucior!
Blueeyes si mie mi-a recomandat dr de familie fier pe langa Elevit, doar ca alt tip - Maltofer Fol. Cica are si acid folic, dar nu stiu ce influenta mai are acum acidul folic.
Fetelor i-am cumparat Mariei primul body!!!!!!!!!!!!! Sunt foarte entuziasmata. I-am facut poza si am pus-o pe Picasa. Sa-mi spuneti daca va place!
Anna 21+ cu Maria
AMR 19
vinebarza
bebe
poze
jjovana80 spune:
Buna fetelor !
Nu am mai intrat sa scriu, dar v-am citit cuvant cu cuvant.
Noi suntem bine, pe 7 martie am fost la eco morfo, la dr Iosup si totul este bine, veverita mea este in grafic....toate organele sunt dezvoltate normal. Dr a zis ca nu trebuie sa-mi fac griji decat pentru greutatea mea.... de ce nu ma mir ?????
Sa va zic ce a scris, la 22 sapt...pliul nucal - 2.28 mm/ BCF - 141b/min / placenta gr 2, grosime 34mm, gr 2 de maturitate/ AFI-17.81 cm ( CE INSEMANA AFI ???) / col inchis, 36.7 mm / IR dr- 0.67, IR stg - 0.47, HC 18.58 ( asta ce e ??) / Greutate 491 gr, femur - 3.85 cm, tibia - 3.38 cm. Mai scrie niste chestii pe acolo.
Eu ma simt din ce in ce mai grea. Parca sunt desfigurata...cand ma uit in oglinda imi vine sa fug. Am niste tate urate... grase si negricioase, pe picioare am facut celulita. Mai nou imi amortesc mainile noaptea si am carcei cand dorm. Sa va mai zic ca mi s-au umflat mainile si picioarele??!!! Sunt irascibila, nu mai am rabdare cu nimeni.
Printesa este foarte activa si ma bumbaceste non stop.
Noi deja am inceput sa ne ocupam de amenajarea camerei Dariei, acum caut tapet pt copii si mi-am facaut niste figurine din lemn pe care o sa le vopsesc si o sa le aplic pe patut.
Am comandat si patutul, care o sa aibe 3 pereti din pal si un grilaj, cires- frasin, avem o comoda si un sifonier, iar in week end vreau sa merg la ikea sa cumpar plasa pt baldachin si salteluta de infasat.
Cam atat.
Va pup si va citesc in continuare. Multa sanatate si sa aveti grija de voi si de puii vostri.
oana silvia si pruncuta Daria.. 23 sapt
MissJJ spune:
Mishuc tinem pumnii la eco.
Anna hai ca esti simpatica, f fain body-ul. Pp ca mesajul e pt tati nu?
Jjovana ma bucur ca sunteti bine, spor in continuare la cumparaturi. Sa pui si poze sa vedem si noi.
Si eu vreau sa merg pe la ikea sa mai vad de decoratiuni pt casa si daca gasesc ceva pt fata pt camera ei.
Gini mai baga rapid vreo cateva mesaje sa ajungi si tu la 10-11 ca sa apara in timp real.
----------------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2
AnnaBaby spune:
Jjovana HC inseamna circumferinta capului, iar AFI este indicele de lichid amniotic.
Anna 21+ cu Maria
AMR 19
vinebarza
bebe
poze