Mi-am dat demisia de la firma care lucram.Am avut un bebe in feb pe care l-am pierdut dupa 3 zile iar dupa o luna si jum am inceput din nou serviciul.La 1 iulie mi-am dat demisia iar contractul de munca mi-a fost inchis pe 16 iulie.Urmeaza sa ma angajez in alta parte. As vrea si eu sa stiu cum imi afecteaza la concediul de maternitate daca vreau sa mai fac un bebe prin oct? Trebuie sa am cel putin un an intreg s-au 6 luni? Astept si eu un raspuns. Va rog.
Imi pare rau pentru cele intamplate.
Ce vrei sa spui cu "vreau sa mai fac un bebe prin oct" ? Sa-l concepi in octombrie sau sa-i dai nastere?
Pentru a beneficia de indemnizatie pe perioada celor 4 luni de concediu de maternitate(prenatal+postnatal) ai nevoie de cel putin 6 luni de cotizatie, iar pentru cea din concediu de ingrijire copil ai nevoie de cel putin 10 luni de cotizatie din ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului.
Asa ca poti sa faci si tu un calcul si sa mai citesti raspunsurile care s-au dat deja si te vei lamuri.
Livia
Pentru maternitate 6 luni din ultimele 12 anterioare intrarii in prenatal sau anterior nasterii daca se reunta la prenatal iar pt CIC 10 luni din ultimele 12 anterioare nasterii.
Marius (www.desprecopii.com)