Cum indepartam persoanele pe care nu le placem?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by Cristina_A

Si inca ceva: Bird, simt o unda puternica de intoleranta in mesajul tau. E usor sa dai sfaturi asa, cu kilogramul, fara vreo implicare emotionala si vreun interes real: cauta-ti un job, gaseste-ti o chirie, accepta-ti sora chiar daca se da la prietenul tau si-ti "fura" prietenele (desigur ca asta spune ceva si despre calitatea relatiilor de prietenie pe care le aveam).

Ce te-am sfatuit eu este sa ei o decizie emotionala. Atat timp cat traiesti pe spinarea parintilor (indiferent de motive) trebuie sa le recunosti implicarea in viata ta si sa accepti ca nu vei putea sa-i ocolesti sau sa scapi de ei. Pur si simplu nu se poate sa indepartezi persoanele care te tin in viata. Evident poti sa accepti acest fapt si sa te linistesti ca sa poti sa-ti faci un plan de viitor ca sa-ti castigi independenta financiara si capacitatea de-a determina cine si cat se implica in viata ta. Sau poti in continuare sa-ti consumi energia si sa creezi un mediu ostil in jurul tau incercand sa faci regulile intr-un joc in care esti in pozitia de intretinut si dependent. Ce vreau eu sa spun este ca ideal ar fi sa-ti castigi independenta dar atat timp cat nu o ai este inutil si neproductiv sa iti faci sange rau. Atat timp cat esti in pozitia de intretinut al parintilor tai peste varsta la care ei au datoria legala si morala sa te intretina, nu prea ai variante. Daca vrei sa-ti termini facultatea si asta inseamna ca vei fi la mana parintilor atunci te faci frate cu dracu ca sa treci puntea. Daca vrei sa te rupi de parinti este posibil sa trebuiasca sa renunti la scoala ca sa poti lucra full-time. La sfarsitul zilei este numai decizia ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_A spune:

quote:
Originally posted by bird70

Eu cred ca daca scopul tau este sa fi in armonie nu esti pe calea cea buna. Ruperea legaturii cu sora ta, care nu ti-a gresit cu nimic, nu iti va aduce armonie, pentru ca din start nu aceasta legatura iti distruge armonia. Lipsa ta de armonie provine din faptul ca nu esti multumita de persoana ta, iar sora este doar un termen de comparatie care simti ca te dezavantajeaza. Degeaba indepartezi sora pentru ca asta nu iti va creste opinia despre propria persoana si o alta persoana cu care sa te compari nu va intarzia sa apara. In final ai sa rupi legaturile cu toti cei din jur, crezand ca aceste persoane iti doresc sau iti fac rau. Cred ca tu esti persoana la care trebuie lucrat , iar in momentul in care tu vei fi multumita si mandra de tine, faptul ca sora ta e mai populara cu un anumit grup de prieteni sau ca e mai sociabila decat tine, nu te va afecta deloc.

Eu sunt foarte multumita de mine insami si ma accept asa cum sunt, cu firea mea mai introvertita si incapacitatea mea de a accepta in sfera prieteniilor si cunostintelor mele persoane superficiale, profitoare, de o exuberanta ostentativa si agresiva. Simt o mare stima de sine pentru ca nu am facut compromisuri majore niciodata, ca nu am inselat pe nimeni, ca am fost sincera si la bine si la greu, ca mi-am infruntat parintii chiar si atunci cand eram copil fara aparare (pentru ei eu intotdeuna am fost aia "obraznica", aia care "raspunde", aia "nesanatoasa la cap", sor-mea era papusica cea ascultatoare si "echilibrata").

Comparatia si competitia au existat intotdeuna intre mine si sora mea, iar eu nu doresc sa mai continui tiparul. Si daca ea e mai sociabila ("sociabila", Hahaha), ce? Sa ma extaziez in fata mariei sale sociabilitatea intruchipata? Sa incerc sa o imit?

Daca decizia mea de a-mi indeparta "surioara" () se va dovedi a fi gresita (desi eu sunt ferm convinsa ca nu va fi asa), imi asum consecintele si stiu ca voi putea trai cu ele.

Si bird, nu este neaparat necesar ca persoana pe care nu o plac sa-mi fi "gresit" pentru ca eu sa nu o mai doresc in viata mea. E de-ajuns ca nu o plac.

Le multumesc celor care mi-ar raspuns cu interes real si anunt ca mi-am solutionat dilema, iar acest subiect poate fi inchis.

When you want something you never had, you have to do something you've never done.
Preparing to run away.
*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

Crsitina categoric nu esti o papusica druta si cuminte.
Te plangi ceri sfatul si atunci cand ti se da nu il accepti.Iti iei jucariile si pleci. Cati ani ai? 5?

Fara suparare dar sa sti ca daca vei proceda asa tot timpul nu intotdeauna vei indeparta doar persoane care nu iti plac.
Ai tai iti suporta felul de a fi pt ca te iubesc. Alte persoane )poate viitorul sot) nu vor mai fi atat de indulgenti.
Si sincer nu vei fi soarele vietii lor sa graviteze in jurul tau doar pt ca existi.
Nici eu nu voi mai posta la acest subiect... atata vreme cat stiu ca nu ma mai placi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by Cristina_A
Simt o mare stima de sine pentru ca nu am facut compromisuri majore niciodata, ca nu am inselat pe nimeni...

Ti se pare deci moral sa iti tratezi parintii cu dispret si mila, sa cauti cai sa-i scoti din viata ta, dar in acelasi timp ti se pare absolut normal sa le iei banii si sa le pretinzi sa-ti cumpere laptop?

Dar hai sa fim practici! Daca va trebui sa fi in continuare dependenta financiar de parintii tai pe perioada scolii si nu poti scapa de ei, ce crezi tu ca ar trebui sa se schimbe sa faca relatia cu ei tolerabila? Vezi ca nu zic buna sau ideala, ci tolerabila.

Mergi la inceput