PCOS (6)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisaa07 spune:

salute,

am aparut si eu cu vesti noi-nu neaparat bune, am refacut analiza testosteronului si e la fel ca anul trecut 1, cand limita normalului e de 0.8. Lucrul asta i-a facut pe doftori sa zica ca am PCOS, si se pare ca au dreptate. Sunt in luna 2 de metformin, credeam ca va scadea testosteronul...am scapat de vreo 4 kg intr-o luna, si acum simt nevoia sa mananc dulciuri de alea gen bomboane, inghetata...ca sa nu mai zic ca ieri am mancat multe dulciuri...ce ma fac?, ca ma simt vinovata dar nu m-am putut abtine...dde la ce o fi pofta asta de dulciuri?
hai ca stiu ca o sa vina bebe, e doar o problema de timp...
se pare ca a fost o perioada stresanta pentru mai multe persoane, dar a trecut...va pupic si va astept cu vesti bune bune de sanatate!Dumnezeu sa ne ajute!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenaraluca spune:

fetele,aveti idee ce inseamna o prolactina de 0,52?valorile normale fiind 1,39 si 24,20.Am luat dostinex pt ca o aveam 32,90.trebuie sa specific ,ca nu am recoltat de 2 ori in acelasi loc.Cand o aveam crescuta am recoltat la medlife si acum dupa tratamentul cu dostinex la Targoviste la cabinetul dr Predoi pt ca imi era peste mana sa merg la bucuresti doar pt o prolactina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Hello fetele. Pup pe toata lumea.
Vad si fete noi, pupici, pupici si bine ati venit in "casuta" PCOS. Sper sa gasiti aici informatii utile.

Crisa, dr-ita iti zicea ceva de sindromul insulino ... pt ca de fapt in PCOS problema este rezistenta la insulina.
Metforminul actioneaza pe rezistenta la insulina.
Cu raportul LH/FSH ma tem ca-i mai greu. In PCOS cresc atat amplitudinea, cat si frecventa pulsurilor de LH. Pattern-ul diurn de secretie a LH este de asemenea modificat, maximul fiind atins dupa-amiaza si nu in cursul noptii, asa cum se intampla in mod normal.

persephonna, din pacate la noi testele de ovulatie pot iesi fals pozitive datorita LH-ului mare pe care-l avem.

Citeam de curand un articol in care se explica ca ACO inrautatesc rezistenta la insulina. Asta explica de ce dupa ACO la mine (si nu numai la mine) a fost mult mai rau.

crisaa07, ca sa mai scapi de pofta de dulciuri mananca des. La 3 ore mananca ceva chiar daca pe moment nu tie foame, pt ca atunci cand vine foamea ai nevoie de ceva dulce ca ti-a scazut glicemia. Deci mananca ceva neaparat intre mese: un mar, un iaurt de fructe ... ceva ce poti sa mananci la birou la servici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LisaLashes spune:

Buna. Sunt noua pe site. Am vazut ca s-a discutat foarte mult despre SOP si am citit cat de mult am putut. Daca se poate sa pot primi ceva sfaturi ca o sinteza a tutror discutiilor si experientei voastre:
am 27 de ani diagnosticata in urma cu 3 ani cu sindromul ovarelor micropolichistice pe baza anamnezie, acneei puternice si ecografie intravaginala. tratament timp de 2,5 ani cu Jeanine-anticonceptionale
in urma cu 6 luni am intrerupt contraceptivele deoarece in 2,5 ani am luat aproximativ 10 kg in greutate, ma apropii de varsta de 30 de ani si sunt si fumatoare. intre timp acneea a inceput sa-si faca din nou de cap. nu stiu ce sa fac, sa continui cu Jeanine sau sa imi fac investigatii mai multe. am vazut ca multe din voi au tratemnt cu metformin si alte medicamente. poate imi puteti recomanda un endocrinolog bun si pus la punct cu ultimele tendinte unde sa pot discuta mai multe. poate cineva s-a aflat intr-o situatie asemanantoare si are ceva sfaturi. precizez ca nu am o viata sexuala in acest moment si nici nu vreau sa am bebe in acest moment. astept cuvintele voastre si continui sa citesc toate posturile voastre de pana acum. succes viitoarelor mamici! va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns persephonna spune:

quote:
Originally posted by CrisaS

Persephonna, bine ai venit pe acest forum(ete si eu acu` de parca as fi gazda). Referitor la acest sindrom..nu stiu eu una am citit mult si am ajuns la concluzia ca m-am ingrasat doar de la el..pentru ca tiroida mea a fost mereu in limitele normale ba prea normale.Ce ma supara e ca pana acum nimeni nu a pus problema PCOS-ului.Endocrinoloaga mi-a explicat ca nu e nimeni de vina si nu l-am facut pentru ca..... ci pentru ca asa m-am nascut.Si mi-a explicat ca e genetic.Eu nu am auzit-o pe mama sa fi avut asa ceva.Sau poate nu a stiut niciodata...nu stiu.Cert e ca aici mi-a explicat endocrinoloaga si ginecoloaga, ca, nici macar nu il mai numesc asa aici , ci ...sindromul insulino nu stiu cum..Eu am mare incredere ca o sa fac un copil metformin!!:)))))))))))))
Sper sa gasiti si voi tratamentul care sa va aduca bucuria!!
Anadomnica eu sper ca acest medicament care-l iau o sa-mi imbunatateasca si raportul LH/FSH.
Va mai tin la curent.

Va pup,
Crisa

http://tt.lilypie.com/5ygUm4.png

Multumesc mult de primire. Sper din tot sufletul sa va dea D-zeu bebei la toate si sper ca in cel mai scurt timp sa se gaseasca tratamentul perfect pt toata care suferim de PCOS.

Si eu am intrebat-o pe mama si bunica daca au PCOS sau daca stiu ca a avut cineva din familie PCOS si am aflat ca doar eu sunt"norocoasa".

Sora mea are 2 copilasi frumosi si este perfect sanatoasa.

Cele care incercati sa aveti BB, ce ati face daca ati putea da timpul inapoi cu 2-3 ani inainte sa incepeti sa incercati sa faceti BB?

Va intreb pentru ca eu am acum sansa sa fac ceva pentru a ramane insarcinata in 2-3 ani de zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns persephonna spune:

quote:
Originally posted by gudinde

Hello fetele. Pup pe toata lumea.
Vad si fete noi, pupici, pupici si bine ati venit in "casuta" PCOS. Sper sa gasiti aici informatii utile.

persephonna, din pacate la noi testele de ovulatie pot iesi fals pozitive datorita LH-ului mare pe care-l avem.

Citeam de curand un articol in care se explica ca ACO inrautatesc rezistenta la insulina. Asta explica de ce dupa ACO la mine (si nu numai la mine) a fost mult mai rau.

Off....ce aiurea. Doar o data mi-a iesit ca ovulez in 8 luni....si aia a fost prma oara cand am facut teste....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxandrada spune:

Crisaao7, pofta de dulciuri o sa te mai "bantuie" o perioada, pana cand se regleaza controlul insulinei, asa ca o sa-ti spun cum am procedat eu: am inlocuit toate dulciurile care contin zahar cu acelea destinate diabeticilor si am pacalit , in felul asta, pancreasul. Atunci cand nu aveam la indemana dulciuri din astea, mancam fructe, foarte, foarte multe fructe. Reglarea secretiei de insulina, care e principala problema in boala noastra, se face treptat, sie eu am avut succes cu dieta Montignac, pe care ti-o pot trimite, daca-mi trimiti un PM cu adresa ta de mail.
Persephonna, asigura-te ca cel care ti-a pus diagnosticul face diferenta intre PCOS si ovare polichistice, caci este esential. Eu am tras 14 ani,am pierdut o sarcina, am inghitit tone de pastile, doar pentru ca am patit chestia asta si am fost tratata cu ACO si spironolactona, a caror administrare e o adevarata crima in PCOS.
Va pup pe toate si va tin pumnii!

R

Mergi la inceput

Crisaa07,

La ce a spus Ruxandrada as mai avea de adaugat ca la dulciurile facute in casa se poate inlocui zaharul cu fructoza cumparata de la farmacie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LisaLashes spune:

Care este diferenta intre sindromul ovarelor polichistice si intoleranta la insulina? mie mi s-a pus direct diagnosticul de sindrom al ovrelor polichistice dar nu am facut dozarile glicemiei. la ce medic endocrinolog imi recomandati sa merg pentru acest lucru?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by LisaLashes

Buna. Sunt noua pe site. Am vazut ca s-a discutat foarte mult despre SOP si am citit cat de mult am putut. Daca se poate sa pot primi ceva sfaturi ca o sinteza a tutror discutiilor si experientei voastre:
am 27 de ani diagnosticata in urma cu 3 ani cu sindromul ovarelor micropolichistice pe baza anamnezie, acneei puternice si ecografie intravaginala. tratament timp de 2,5 ani cu Jeanine-anticonceptionale
in urma cu 6 luni am intrerupt contraceptivele deoarece in 2,5 ani am luat aproximativ 10 kg in greutate, ma apropii de varsta de 30 de ani si sunt si fumatoare. intre timp acneea a inceput sa-si faca din nou de cap. nu stiu ce sa fac, sa continui cu Jeanine sau sa imi fac investigatii mai multe. am vazut ca multe din voi au tratemnt cu metformin si alte medicamente. poate imi puteti recomanda un endocrinolog bun si pus la punct cu ultimele tendinte unde sa pot discuta mai multe. poate cineva s-a aflat intr-o situatie asemanantoare si are ceva sfaturi. precizez ca nu am o viata sexuala in acest moment si nici nu vreau sa am bebe in acest moment. astept cuvintele voastre si continui sa citesc toate posturile voastre de pana acum. succes viitoarelor mamici! va pup

Lisa,

Bine ai venit pe forum si la acest topic.

De facut un rezumat al tuturor capitolelor despre PCOS este foarte greu pt ca este un volum destul de mare de informatii. Sunt totusi doar 6 capitole si ai putea sa le parcurgi intr-o zi. Incearca sa-ti faci timp caci eu zic ca merita. Sunt o multime de lucruri interesante atat teorie cat si experienta noastra cu diferite medicamente, efecte secundare etc.

Tu, ca multe dintre noi ai trecut prin experienta ACO si, ca si noi te-ai trezit ca in momentul intreruperii ACO revin toate problemele. Asta pt ca ACO nu numai ca nu reprezinta o solutie in PCOS dar pot fi si periculoase pt ca inrautatesc rezistenta la insulina. Ori la noi asta e problema. Asta e cauza PCOS si acesta este moticul pt care luam metformin (care este un antidiabetic oral).

Chiar daca nu vrei un bb in acest moment trebuie sa ai grija de tine si sa incerci (cu ajutorul unui endocrinolog) sa ti acest sindrom sub control pt ca daca nu o faci s-ar putea ca atunci cand doresti bb sa te confrunti cu probleme. Te alaturi grupului format de mine si denisabia. nici noi nu urmarim o sarcina in acest moment. Fiecare din diverse motive dar nu asta este important.

ATENTIE mare cu fumatul. Face FOARTE MULT rau in PCOS. Te sabotezi singura. Sunt convinsa ca nu-i usor sa te lasi, dar ti-ai face un mare bine.

In legatura cu recomandarea unui endocrinolog: in ce oras locuiesti?

Mergi la inceput