PCOS (6)
Raspunsuri - Pagina 5
Gaby77 spune:
Draga CrisaS
La mine a evoluat cam asa: 60, 31, 21(doar 2 zile), 20. Dna doctor mi-a spus ca menstruatiile vor varia foarte mult ca durata si ca intensitate fata de ce stiam eu, dar e normal, inseamna ca organismul raspunde la tratament. Trebuie sa ai rabdare, stiu ca e greu, ca si eu incerc sa raman insarcinata de 2 ani, timp in care am pierdut o sarcina in 12 saptamani, iar ovulatia o astept din octombrie de cand am inceput tratamentul cu metformin. Asa ca, vezi e important ca totul sa se regleze ca sa te asiguri ca poti pastra sarcina, nu doar sa o obtii. Dupa cum toate stim riscul de avort spontan e mai mare in PCOS, iar la mine asta a fost practic evenimentul care a declansat diagnosticarea cu PCOS.
Progesteronul intravaginal timp de 10 zile nu are de ce sa-ti creeze probleme, asa ca vorbeste cu dr.
Success!
Gaby
CrisaS spune:
Gaby multumesc pentru raspuns.Ma doare burta de nu mai pot in fiecare dimineata...tot astept sa vina dar..e ceva care parca il opreste.Vad ca prima data dupa metformin ti-a venit la 60 de zile.Ti-a venit asa pur si simplu sau cu progesteron.
Cat despre progesteron...zici ca nu are ce probleme sa-mi creeze...nu pot sa-ti spun decat ca deja mi-a creat mari probleme(am ''castigat'' cateva zeci de kg!!!!!!:((((( nu mai vreau sa mai bag in vecii vecilor progesteron in mine!!!:(() Te rog sa ma crezi..ca nu mai vreau sa aud in viata mea.Doar daca va fi nevoie si chiar nu-mi vine am sa apelez..off sant tare trista.Deci spui ca din ce in ce ti-a venit mai devreme...e foarte ciudat..pentru ca mie mi s-a explicat foarte clar ca glucophage-ul nu are nici o legatura cu intarzierea ciclului sau cu aparitia lui mai devreme..decat de obicei..Sant foarte contrariata.
Astept si eu sa-mi vina!!!
Multumesc fetele,
Crisa
http://tt.lilypie.com/lZpam5.png
Vreau si eu sa fiu
CrisaS spune:
..si mi-a spus dr ginecoloaga...sa m-apus de acid folic..si de fish oil..(dha) de ce nu stiu cica sa pregatim corpul de sarcina:))))
M-am apucat de luat aveti idee daca face vreun rau!!??
Crisa
Vreau si eu sa fiu
raluk16 spune:
quote:
Originally posted by CrisaS
..si mi-a spus dr ginecoloaga...sa m-apus de acid folic..si de fish oil..(dha) de ce nu stiu cica sa pregatim corpul de sarcina:))))
M-am apucat de luat aveti idee daca face vreun rau!!??
Crisa
Vreau si eu sa fiu
Face numai bine.
- acidul folic este foarte bun pentru sistemul nervos al copilului, sa nu faca spida bifida
- fish oil (dha) este grasimea de peste, ommega 3 ceea ce ne tot sfatuieste gudinde sa luam, pentru ca sunt foarte bune pentru ficatul nostru (facut vraiste de PCOS si de cate mai bagam in noi) si pentru colesterol si pentru a avea ovocite de calitate!
Pupici si multa sanatate!
CrisaS spune:
Da fish oil..stiu ca e foarte bun insa eu m-am ferit pentru ca am sesizat la mai multe persoane ca le-a dat pofta de mancare.Eu am carat zeci de cutii cu fish oil in tara in special salmon oil..pentru ca aici e mult mai ieftin...si unele persoane au spus ca le-a facut pofta de mancare..mi-era cam teama oricum m-am apucat de luat.Adica mi-am gasit acid folic with DHA..in compozitie are acid folic 600mcg 150%, Vitamina B12 50mcg 833% si Fish oil 137mcg..deci zic eu ca e o combinatie perfecta:)
Dar cm tot nu mi-a venit(e un spirit de gluma!!)
Va pup fetele,
Crisa
Vreau si eu sa fiu
elenaraluca spune:
DIN NOU DEZAMAGIRE!am fost la dr pt eco din ziua 13 ,dupa o luna si jumate de metformin si nimic!am un un singur folicul mai maricel dar acesta masoara 9 mm.endometru este 8,2.sunt foarte suparata si as vrea sa am puterea sa renunt acum la tot ,pur si simplu sa ma detasez definitiv de asta dar ceva parca nu imi da voie sa ma opresc !E dureros,parca cineva imi spune "opreste-te ca nu vei reusii niciodata"si altcineva "mergi inainte ca vei reusii"
gudinde spune:
elenaraluca,
Relaxxxxx! Ai DOAR o luna jumatate de metformin. Crede-ma ca nu e mult. Gandeste-te cati ani ai stat cu PCOS fara sa faci nimic. Si acum astepti ca intr-o luna jumate sa se rezolve ovulatia?
Capu' sus si incearca sa vezi partea pozitiva: endometrul este foarte bun.
Mai ai rabdare cateva luni. Imi inchipui ca esti stresata si ai vrea sa vezi rezultate. Nu-i usor. Dar incearca sa ramai calma si sa judeci logic. Acest stres la care te supui iti poate face foarte mult rau.
Capul sus ca o sa fie bine: noi te iubim mult, suntem aici si imi pare sincer rau ca nu ai vesti bune luna asta dar ... poate luna viitoare va fi mai bine. Tinem pumnii.
Ruxandrada spune:
Dragele mele,
Am citit cuminte tot ce ati scris la capitolul asta si la capitolele anterioare si am decis ca trebuie sa va spun si povestea mea, din care unele amanunte ar putea fi de folos. Am 35 de ani si la 21 de ani am fost diagnosticata cu un hipotiroidism si polichistoza ovariana pe care , am crezut eu, le-am tinut sub control cu Euthyrox si diverse ACO, stand foarte linistita si amanand momentul in care vom avea un copil. In 2005 am intrerupt ACO si dupa 6 luni am ramas insarcinata, sarcina care s-a oprit in evolutie la 7 saptamani. De atunci si pana in vara anului trecut am bajbait umila pe la cabinete de ginecologi si endocrinologi, asteptand sa nimereasca cineva un tratament care sa ma ajute. In iunie 2007, cautand pe net pareri despre diversi doctori, am gasit referinte excelente la adresa dr. Corina Neamtu de la Parhon, mi-am luat inima in dinti, am sunat si am facut o programare. Dupa o internare de cateva zile si un teanc de buletine de analize, diagnosticul a sunat clar:PCOS. Am inceput tratamentul cu Metformin , 1000/zi, din iulie 2007, iar la ecografia endovaginala din 15 ianuarie 2008, dr. a constatat ca ovarul stang este "curat", dreptul incepe sa lucreze, prin urmare a decis inceperea din martie a stimularii cu Closty z5-9, 2/zi si Pregnyl 1 fiola de 5000 in z14 si 16. Ovarul drept a raspuns foarte bine la stimulare, la eco de ieri, z 15, evidentiindu-se un folicul dominant de 2,17 cm si endometru de 10 mm.In cazul meu Metforminul , se pare, e eficient; am tinut, e drept, si un regim alimentar destul de strict ( Dieta Montignac), reusind sa ajung de la 57 de kg la 48. Pe langa faptul ca am reusit sa obtin un CM relativ regulat, de 31-32 de zile, mi-au disparut oboseala, pofta exagerata de mancare si in special de dulciuri, starile depresive. Astazi voi face a doua fiola de Pregnyl si ma voi ruga sa ni se implineasca visul. V-am spus povestea mea, sperand ca va pot ajuta ( sfaturi, numere de telefon, orice) in lupta cu un inamic ce pare pasnic, dar care ataca lent si sigur din umbra.
Va pup pe toate si va doresc sa vi se implineasca tot ceea ce v-ati pus in gand.
R
CrisaS spune:
Fetele in sfarsit dupa 47 de zile mi-a venit si mie.Am niste dureri infioratoare.Dar ma bucur ca mi-a venit ,, am ajuns sa ma bucur ca mi-a venit(nu e bine!!!) inainte vroiam sa nu mai vina si acum ma rugam sa vina.Ciudata e viata asta.
In alta ordine de idei sper sa fie din ce in ce mai bine.
Va pup,
Crisa
Vreau si eu sa fiu
gudinde spune:
CrisaS,
Felicitari pt CM. Bine ca a venit. Speram ca urmatorul sa-si faca aparitia cu mai putine peripetii.
Ruxandrada,
Bine ai venit!
Ma bucur ca ai obtinut niste rezultate bune si iti doresc in curand sa ne dai vestea cea mare . Dr Neamtu este intradevar o profesionista si esti pe maini bune.
elenaraluca
Ce mai faci? Hai afara din butoi ca avem multi de incurajare.