PCOS (6)
Raspunsuri - Pagina 18
gudinde spune:
crisaa07,
Utrogestanul l-ai inghitit? Daca raspnsul este da, reactiile sunt de la revolta ficatului. Utrogestanul se metabolizeaza pana la 50% in ficat. In plus mai iei si metformin. Poate a fost prea mult pt ficatul tau.
Incearca sa-ti introduci intravaginal gelula de utrogestan.
karinutza spune:
Buna fetelor! sper ca ma veti primi si pe mine la voi aici, chiar daca circumstantele nu sunt tocmai cele mai placute..
E primul mesaj pe care il postez pe acest forum chiar daca am citit de multe ori pentru ca toate subiectele sunt atat de interesante...
Dar din pacate se pare ca va trebui sa ma inscriu si eu tot aici la cele care trebuie sa lupte cu sindromul asta..
Am 22 de ani si chiar daca momentan nu imi doresc un copil(desi intr-un an, doi da), numai gandul ca as avea probleme pe acest plan ma face sa incremenesc.
Am fost diagnosticata cu PCOS la ultima vizita la ginecolog datorata lipsei cm timp de 3 luni.Dupa ce mi-a venit nu a mai aratat a cm, ci a o secretie fara pic de sange... si asta iarasi de vreo 3 luni.Am facut o eco si am vazut pana si eu pe ovarele mele marite chisturile ce aratau ca niste gaurele negre.
Si totusi am o nelamurire si va rog mult sa ma ajutat: mie in afara de acea eco doctorita mea nu mi-a cerut nici o alta analiza, nici un consult, nimik... e corect? din ce am citit de la voi, nu..
mai mult, mi-a spus ca am ovare polichistice, i-am zis ca eu am citit si despre PCOS(stiam ca difera) si mi-a raspuns ..."pai asta e!"
Va rog daca puteti sa-mi dati un sfat.. mentionez ca tratamentul dat a fost 6 luni cu diane35 si medicul la care am fost este doamna doctor dincaref luiza-medlife
CameliaBianca spune:
karinutza, diagnosticul nu se pune asa usor, trebuie neaparat analize. cel mai bine sa mergi la un endocrinolog specializat pe asa ceva si sa faci analize hormonale. tu esti si foarte tanara, poate sunt doar niste dereglari pasagere.
andreicorina spune:
Fetelor cine vrea o cafea,ceai,suc natural.Hai deti pt cateva minute sa uitam de problemele cotidiene,de PCOS,sa ne gandim ca viata e frumoasa si merita traita!
VA PUP SI VA DORESC O ZI CAT MAI FRUMOASA!SI IN SUFLET!
marrina spune:
O sa va spun o poveste. Promit sa fie scurta. Anul trecut cumnata mea s-a hotarat ca vrea un . Si-a facut analizele (multe de tot) si mi le-a aratat si mie. FSH-ul si LH-ul nu se prea potriveau decat cu PCOS. Am rugat-o pe gudinde sa ma ajute si asa cumnata mea a ajuns la dr. Bajenaru. Dansa i-a dat tratament cu Siofor, regim pentru slabit + ceva tablete pentru acelasi scop. Cand dr. Bajenaru a considerat oportun a inceput stimularea cu Clomifen sub control ecografic. Foliculul a crescut foarte greu si au crezut ca nu vor reusi. Dupa 3 saptamani de la Pregnyl si dirijat a aflat ca este .
Va doresc sa va impliniti visul de a fi !
karinutza spune:
Camelia iti multumesc mult pentru raspuns... acum trebuie sa caut un endocrinolog bun..Sper si eu sa fie doar niste dereglari si un diagnostic aruncat asa, fara baza Dintre semnele pe care le-am citit aici ma recunosc decat in caderea parului (ni-a cazut acum 3 ani foaaarte rau, am ramas cu o jumate din ce aveam ) si poate daca stau sa ma gandesc si parul de pe corp.. e mai maricel pe burtica, si pe piept, dar nu in asa fel incat sa deranjeze. Probleme cu greutatea nu am(am 1.72 si 53 kg), tenul meu este curat.
Oricum eu voi merge sa imi fac si celelalte analize, macar daca este sa stiu sigur si sa gasesc un doctor bun care sa ma trateze pentru ca am vazut ca implica foarte multe inclusiv regim alimentar.
Eu am ramas doar uimita cat de usor se poate pune un diagnostic, fara macar sa ti se dea niste explicatii, mentionand decat ca boala poate duce la acnee, obezitate, par pe corp si eventual infertilitate (exact asa)
Va pup si va multumesc si o sa revin cu noutati
LisaLashes spune:
Fetili nu gasesc Vitex Fruit. Am cautat in cateva farmacii si 2 Plafar si nici urma. Ma poate trimite cineva la sigur sau ramanae solutia comenzii pe net? Pup pe toate
aryjul spune:
Buna fetele,va multumesc din suflet pentru primire , nici nu stiti cat ma puteti ajuta atunci cand va citesc,cu voi trec mai usor peste stresul prin care trec.
gudinde, si eu iau metformin, cate o jumatate de 3 ori pe zi(de 1000mg), sunt in a treia saptamana si l am inceput treptat, in prima saptamana am luato jumatate seara , in a doua am luat dimineata si seara si acum iau dimineata, pranz si seara;sunt f ametita si am mai tot timpul senzatie de voma.Voi cum v ati simtit dupa el?
Va pup pe toate si sa dea Domnul sa va strangeti in brate cat mai repede bebelusii mult asteptati1
gudinde spune:
quote:
Originally posted by marrina
O sa va spun o poveste. Promit sa fie scurta. Anul trecut cumnata mea s-a hotarat ca vrea un . Si-a facut analizele (multe de tot) si mi le-a aratat si mie. FSH-ul si LH-ul nu se prea potriveau decat cu PCOS. Am rugat-o pe gudinde sa ma ajute si asa cumnata mea a ajuns la dr. Bajenaru. Dansa i-a dat tratament cu Siofor, regim pentru slabit + ceva tablete pentru acelasi scop. Cand dr. Bajenaru a considerat oportun a inceput stimularea cu Clomifen sub control ecografic. Foliculul a crescut foarte greu si au crezut ca nu vor reusi. Dupa 3 saptamani de la Pregnyl si dirijat a aflat ca este .
Va doresc sa va impliniti visul de a fi !
Aminteste-ti sa petreci timp langa persoanele iubite pentru ca nu vor fi langa tine o eternitate.
marrina
Marrina,
Ma bucur din suflet pt reusita cumnatei. Este o veste extraordinara care mi-a luminat ziua (in conditiile in care am avut o zi absolut mizerabila la servici).
Iar faptul ca am contribuit si eu un pic la acest succes imi da aripi mai ceva ca red bull.
gudinde spune:
LisaLashes, uite cateva site-uri de pe care se poate comanda:
http://www.naturashop.ro/vitex-fruit-chaste-tree-p-944.html
http://www.mamanatura.ro/product_info.php?products_id=10005461&view=&osCsid=aa4edfcf8e34f7f927292339c267bdff
http://www.anticancer.ro/detalii_produs.php?prod=89
aryjul, eu cand am inceput sa iau metformin am avut reactii secundare de natura gastro-intestinala. Nu am avut greata,
senzatii de voma sau ameteli. Stiu insa ca alte fete s-au plans de greata.
In orice caz, sfatul meu este sa-ti notezi toate aceste simptome si cand mergi la dr. sa-i spui tot.
andreicorina eu intru in categoria bautorilor de ceai
Si ai dreptate viata este frumoasa cu toate greutatile ei. Si din orice se poate invata. Pe mine PCOS-ul m-a invatat sa fiu mai rabdatoare, mai inteleapta, sa disting mai bine intre de e important si ce nu, m-a ajutat sa-mi cern prietenii si prieteniile.
karinutza bine ai venit pe
Sunt cu tot de acord cu CameliaBianca: diagnosticul de PCOS nu se pune chiar asa de usor.
Eu personal nu cunosc dr-ita la care ai fost, dar sfatul meu este sa afli sigur daca ai ovare polichistice sau sindromul ovarelor polichistice. Este foarte important!
Eu personal am luat mai demult (cand eram tanara si foarte naiva) Diane35. Personal NU as mai lua ACO avand in vedere cum a reactionat organismul meu la ele si avand in vedere cunostiintele pe care le-am acumulat intre timp. In PCOS, ACO nu sunt indicate deloc pt ca in timp inrautatesc rezistenta la insulina; ori in PCOS tocmai asta este problema.
Vezi ca pe prima pagina, chiar in primul post este un link care te duce la un articol despre ACO.
In final te-as ruga sa-ti activezi PM-ul pt ati putea trimite unul.