"Daca nu esti cuminte, te calca masina!'(2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by Stanescu

1. Era un exemplu, aia mi-a venit in cap la momentul respectiv.
2. Nici io nu ma crizez la vederea insemnelor religioase PE CARE LE POARTA ALTII, da' io refuz sa le port.
3. Si prost facuta si prost aplicata.

Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

La pct. 2 Si cum ramane cu moscheea si cu rochia neagra la arabi ? Intri sa vizitezi sau ramai la usa ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanescu spune:

quote:
Originally posted by mariamunteanu

quote:

1. Era un exemplu, aia mi-a venit in cap la momentul respectiv.
2. Nici io nu ma crizez la vederea insemnelor religioase PE CARE LE POARTA ALTII, da' io refuz sa le port.
3. Si prost facuta si prost aplicata.

La pct. 2 Si cum ramane cu moscheea si cu rochia neagra la arabi ? Intri sa vizitezi sau ramai la usa ?

Pai credeam ca s-a inteles, raman la usa. Si probabil ca de asta nu o sa vizitez niciodata o manastire/catedrala/biserica/lacas de cult in care ar trebui "sa-mi schimb tinuta".

Mergi la inceput

quote:

Pai credeam ca s-a inteles, raman la usa. Si probabil ca de asta nu o sa vizitez niciodata o manastire/catedrala/biserica/lacas de cult in care ar trebui "sa-mi schimb tinuta".

Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.
[/quote]

Vezi ? Dintre noi doua, tu esti cea mai putin flexibila (nu vreau sa folosesc termenul toleranta, prea s-a tocit).

Maria

Mergi la inceput

Nu, eu actionez conform principiilor mele. Si de vreme ce ipotetica situatie ma implica numai pe mine personal, fara a afecta pe altcineva, nu vad de ce n-as face-o.
Dar daca fi-mea ar vrea sa viziteze Arabia Saudita, sa spuneam, mi-as pune si 5 valuri pe cap sa merg cu ea.
Vorbesti cu o agnostica care si-a botezat copilul numai de dragul soacrei ( o femeie minunata - nu agnostica, ci soacra)) - cu alte cuvinte pun mai mult pret pe oameni decat pe principii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

quote:

quote:
Originally posted by doruletz

Chestia asta cu "ce rau face religia la scoala" mi se pare tendentioasa, as vrea sa vad un ortodox care e de acord sa-si inscrie copilul la o scoala islamica sub pretext ca 'nu-i face nici un rau sa recite din Coran o ora pe zi, sa se roage lui Allah de 5 ori pe zi cu fata spre Mecca si sa afle si el ce om extraordinar a fost profetul Mohamed'.

Iarasi o comparatie fortata. Cate ore de religie se fac pe saptamana ?

Vorbeste in numele tau, nu al musulmanilor din Romania. Cati musulmani sunt in Romania obligati sa frecventeze orele de religie crestina ? Nu uita ca in tarile musulmane nu exista libertatile de la noi si nu-si permite nimeni sa comenteze ca nu vrea religie.
Maria

nu stiu unde de unde reiese ca "am vorbit in numele musulmanilor din Romania"??
Am pus o intrebare simpla (pe care au mai pus-o si altii da' tot fara raspuns a ramas): si-ar trimite vreun ortodox copilul intr-o scoala islamica (sau oricare alta religie diferita de crestinism) sub pretext ca "las' ca nu-i face nici un rau sa se roage la Allah de 5 ori pe zi si sa recite din coran in limba araba?" ca doar asta se intreba lumea aici "ce rau fac orele de religie ortodoxa si propaganda religioasa celor care au alte credinte".
Nimeni n-a raspuns la intrebare, ceea ce era de asteptat.

quote:
Si daca te-ai afla intr-o tara musulmana unde religia este materie de studiu la scoala, ce faci ? Nu duci copilul la scoala sa nu-l indoctrineze ?

Nu vad pertinenta argumentului "tara musulmana" in discutia de fata (despre Romania). Si nici macar nu e clara intrebarea.
Ca strain intr-o tara islamica am intotdeauna de ales (sa plec de acolo, sa caut o scoala privata pe langa ambasada proprie, sa inscriu copiii la cursuri la distanta). Ca musulman nu se pune problema, ca ateu nascut acolo as fi cu siguranta persecutat daca as refuza sa-mi trimit copiii la scoala pentru ca multe din tarile respective sunt dictaturi unde apostazia se pedepseste cu moartea uneori.
Nici argumentul cu 'rochia neagra cand vizitezi moscheea' nu are nici o legatura cu cazul de fata. Copiii care nu sunt ortodocsi nu sunt doar 'in vizita' la scolile publice din ro, tolerati de majoritate, sunt la ei acasa, intr-o tara democratica, au fix aceleasi drepturi cu ceilalti.

Insa nu inteleg unde bati cu intrebarile astea, dupa parerea ta Romania ar trebui sa ia exemplul tarilor islamice si sa-i condamne pe aia care cred altceva sau care refuza religia la scoala?
Sau romanii de alte credinte sa-si mai tina gura si sa nu mai critice atata ca uite "se poate si mai rau"?
Ce cauta argumentul 'uitati-va la tarile islamice' in sustinerea predarii religiei in scoala din ro ca io una nu am inteles? Consideri acele tari ca model de urmat, spre acel tip de societati ar trebui sa tindem si noi? Daca asta e parerea ta, dezbaterea e inutila.

Mergi la inceput

Chiar, si eu am ajuns sa ma intreb cum a ajuns subiectul de la predarea religiei in scoli la Arabia Saudita? O fi vreo chestie subconstienta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

Na, ca ma faceti sa postez la un subiect la care nu-mi doream.
Mariamunteanu, pe langa faptul ca nu vad legatura dintre subiect si statele islamice, pesupunerile tale nu-s corecte. 1.Exceptand AS si Iran (nu stiu cum e acolo) islamul se studiaza de la gradinita pana la teminarea liceului, dar numai daca esti musulman. Orice alt elev al respectivei scoli (publice sau private) de alta credinta [b]NU[/b este obligat sa participe. Garantat. Pana si in Irakul lui Saddam, adica pe vremea dictaturii lui, crestinii (cam 5% din populatie) erau liberi sa faca ce vor in timpul orei de religie, daca vor sa participe f bine, daca nu nu. Iar unele scoli aveau atat ore de crestinism cat si de islam. Si chiar si procentul ala ff mic de evrei care mai este acolo are libertate religioasa. In Emirate la fel. Sunt tot felul de scoli, nu musai islamice, dar daca alegi sa-ti dai copilul la o scoala islamica si el are alta religie, e primit si nu e obligat sa paticipe la ora de religie. Si astea sunt tari islamice, nu laice.
2. Vad ca tot insisti cu rochia neagra la "arabi". Vroiai sa spui musulmani, nu? Ca sa poti intra in moschee trebuie sa fi acoperita, mai putin fata si mainile (palmele) exact ca la rugaciune (pt. femei), negrul nu e mandatoriu si nici vreo anumita croiala a rochiei, de fapt daca te acoperi cu un batic mai mare e ok.
Nu mai scrie de lucruri pe care nu le cunosti.

anca
28+ bb Adam

Edit: printre altele m-ai facut sa rad, ca mi-ai amintit de un post mai vechi al nu stiu cui, care credea ca l-am facut pe Stefan cel Mare sa se rasuceasca in mormant, respectiv noi romancutele care ne-am maritat cu musulmani. Tz tz...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by denizel

quote:
Dar pt. tine ce inseamna Akamba mythology

Nu conteaza ce inseamna pt. mine. Pt. mine nu conteaza nimic, pt. altcineva e ceva foarte valoros.
Si, chiar daca pt. mine valoros e ceea ce cred eu, nu as indrazni sa le impun alora cu Akamba mythology crezurile mele.
Le pot vorbi despre ele, dar numai daca ei se arata interesati si imi cer asta.Dar, mariamunteanu, asa cum spuneai ieri, vorbim limbi diferite. Si pe acest topic!!!
Cum nu am de gand sa-ti tin eu lectii de toleranta si dreptul oamenilor de a crede orice vor ei, voi face ce am facut si la topicul cu tiganii :-).
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !
Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

in cazul asta cred ca esti o exceptie printre neoprotestanti Mai deunazi erau adventistii cu un cort in fata la Unirea, cu aparate de luat tensiunea si pentru nu stiu ce altceva, gata sa plaseze si o brosurica, o carticica, un cuvintel despre cultul adventist celor care apelau la serviciile lor cat se poate de dezinteresate, desigur. A, si la un moment dat i-am vazut in Auchan, si la Big Berceni(la big imparteau si invitatii la un "curs"- despre "nutritie").
Nu mai zic de nenea ala care striga despre Iisus la megafon prin centru la un moment dat.De fapt, daca ma gandesc mai bine, nu vorbesti tu direct altora, dar indirect da, caci presupun ca sustii financiar activitatea de "misiune" a cultului de care apartii. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Ache, dar in Arabia Saudita cum e ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

Ti-am raspuns deja ca nu cunosc detalii despre AS si Iran, si nici nu le consider reprezentative pt. intreaga lume islamica.

anca
28+ bb Adam

Mergi la inceput