"Daca nu esti cuminte, te calca masina!'(2)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by ache

Edit: printre altele m-ai facut sa rad, ca mi-ai amintit de un post mai vechi al nu stiu cui, care credea ca l-am facut pe Stefan cel Mare sa se rasuceasca in mormant, respectiv noi romancutele care ne-am maritat cu musulmani. Tz tz...

Cu ce ti-am amintit de acel post ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

ahhh, ca tot aduse irina vorba de brosurele, ia uitati aicea o opinie interesanta
Si tot de pe un blog, am pescuit adresa www.humanism.ro/articles.php?page=62&article=225" target="_blank">astacu textul unei petitii pentru reintroducerea teoriei evolutioniste si a abordarii filosofice a religiei in scolile publice din Romania.

Mergi la inceput

E drept ca am deviat de la subiect pt. ca m-am saturat sa repet in fiecare pagina ca religia nu e materie obligatorie de studiu in Romania, ati spus-o chiar voi. Inseamna ca toate postarile au fost off-topic.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

Pai cu ortodoxia romanilor din mosi stramosi...no, stai sa caut postul si-ti dau PM, ca suntem off topic rau.

anca
28+ bb Adam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by Stanescu

quote:
Originally posted by mariamunteanu

quote:
Asa cum eu nu ma duc intr-un spatiu dedicat cultului divinitatii purtand tricouri (de ex.) cu emblema "Isus/Mahomed/Budha/etc nu exista!", la fel consider ca religiile sub formele lor dogmatice nu au ce cauta intr-un spatiu academic, exceptie, evident, institutiile dedicate studiilor teologice.

Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

La acest mesaj te referi ?
Revin cu ceva ce am repetat de n ori: religia nu e materie obligatorie in scoli.

Ce spui tu acolo, nu e acelasi lucru. Daca indraznesti sa mergi printre musulmani la ei acasa purtand un asemenea tricou, ti-ai dat foc la valiza. Nu numai ca le jignesti credinta, dar ii jignesti pe ei ca persoane. Pe cand tu, printre ei, trebuie sa te porti ca ei chiar daca acasa stai in short si razi de muezin.

Maria

Da' de ce, crezi ca vor fi jigniti ca spun ca Budha nu exista?
Uite d-aia probabil nu voi vizita eu tarile arabe, desi sunt convinsa ca sunt multe lucruri de vazut acolo.On topic: da, religia nu e obligatorie, dar legea e atat de prost facuta incat lasa loc abuzurilor. Tu chiar crezi ca scoala aia va plati n-spe profesori /preoti/imami/whatever de n-spe confesiuni plus unul de educatie civica doar de dragul corectitudinii? Hai sa fim seriosi!
In tarile "civilizate" (intr-unele dintre ele) sunt intradevar ore de religie ale confesiunilor majoritare. Dar tarile respective au un exercitiu democratic mult mai vechi decat al nostru si stiu bine ce inseamna toleranta.

Mare pacat. Chiar sunt multe de vazut acolo.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

in cazul asta cred ca esti o exceptie printre neoprotestanti Mai deunazi erau adventistii cu un cort in fata la Unirea, cu aparate de luat tensiunea si pentru nu stiu ce altceva, gata sa plaseze si o brosurica, o carticica, un cuvintel despre cultul adventist celor care apelau la serviciile lor cat se poate de dezinteresate, desigur. A, si la un moment dat i-am vazut in Auchan, si la Big Berceni(la big imparteau si invitatii la un "curs"- despre "nutritie").
Nu mai zic de nenea ala care striga despre Iisus la megafon prin centru la un moment dat.

De fapt, daca ma gandesc mai bine, nu vorbesti tu direct altora, dar indirect da, caci presupun ca sustii financiar activitatea de "misiune" a cultului de care apartii.

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

tz, tz, tz! Cata rautate! Iar ti-ai compromis postul :-))
cand ai sa ma vezi pe mine ca trag lumea de maneca pe forum sau in Piata Unirii, te rog sa ma atentionezi.

hai sa-ti zic si io ce am vazut ieri seara la tv, nu mai stiu exact pe ce post, da' sigur nu sunt singura care a vazut.
Era un popa ortodox, care tocmai avusese o revelatie de mare exceptie: pocaitii sunt agenti special antrenati pt. a destabiliza ortodoxia .
Asta nu ar fi nimic. Era si el un biet om limitat, cu bietele lui conceptii limitate.
Mai nasol e ca aceleasi conceptii limitate si paranoice sunt prezentate si copiilor la ora de religie (vezi 'te calca tractorul daca intri intr-o biserica protestanta'), precum si credinciosilor in biserici, precum si studentilor la Teologie ortodoxa, precum si cititorilor site-urilor ortodoxe.

In afara de asta, daca am ajuns sa punem egal intre ce se intampla in fatza la Big-Berceni si ce se intampla in scolile publice, e de rau .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ache

Pai cu ortodoxia romanilor din mosi stramosi...no, stai sa caut postul si-ti dau PM, ca suntem off topic rau.

anca
28+ bb Adam

Nu mai cauta postul, ca nu-i nevoie. Pai avem ortodoxie din moshi stramoshi, asta stim. Dar unii mai sar gardul .

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:

quote:
Originally posted by mariamunteanu

quote:

1. Era un exemplu, aia mi-a venit in cap la momentul respectiv.
2. Nici io nu ma crizez la vederea insemnelor religioase PE CARE LE POARTA ALTII, da' io refuz sa le port.
3. Si prost facuta si prost aplicata.

La pct. 2 Si cum ramane cu moscheea si cu rochia neagra la arabi ? Intri sa vizitezi sau ramai la usa ?

Pai credeam ca s-a inteles, raman la usa. Si probabil ca de asta nu o sa vizitez niciodata o manastire/catedrala/biserica/lacas de cult in care ar trebui "sa-mi schimb tinuta".

Ma repet, mare pacat. Ai numai de pierdut. De ce? Pentru ca in vocabularul tau nu exista niste cuvinte simple, precum "toleranta".
Crezi ca-i chiar atat de greu sa iti acoperi bratele si picioarele? Asta e o cerinta, insa ca turist nu ti se pretinde sa iti acoperi fata si capul ca sa intri in moschee.
Eu am vizitat cea mai mare moschee din Africa si crede-ma n-am patit absolut nimic pentru ca "mi-am schimbat tinuta". La intrare fiecarui turist i se dadea cate "o tinuta", pe care o inapoia la iesire.
Poate pentru tine arata caraghios si n-ai imbraca asa ceva, dar crede-ma experienta vizitarii unei moschei merita acest "sacrificiu".
http://good-times.webshots.com/photo/2935247430102224540KdkqEv

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Criss, poate daca "tinuta" e alba ca a ta si o prinde asa bine ca pe tine, poate ca aceepta si d-na Stanescu. Cred ca de pinde de design .

maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by irina.c.
De fapt, daca ma gandesc mai bine, nu vorbesti tu direct altora, dar indirect da, caci presupun ca sustii financiar activitatea de "misiune" a cultului de care apartii.

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

Puteai sa te gandesti si mai bine dar, daca tot nu ai facut-o, iti zic eu ce sustin financiar:

1. sustin financiar saracii si bolnavii de la mine din biserica, precum si categoriile defavorizate de oameni din afara bisericii (batrani din azile, copii orfani, tigani etc).

2. sustin financiar fara sa vreau, profesorii de religie ortodoxa care invata pe colegii copilului meu ca Dumnezeu le poate sparge capul sau rupe picioarele in orice moment .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput